Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuşatma..

Alagar

Öne çıkan mesajlar

Şimdi hayal edin, Siz yüzyıllarca acı çeken bir halkın . Bilmem kaç yıl sonra kurmuş olduğu Ordunun başında olan bir Generalsiniz. Emrinizde, yüzbinlerce asker var.[Biraz abartı ama, Hayal rulz.. ;-) ] Düşmanın başkentine kadar ilerlemeyi başardınız. Kale üstünde bulunduğunuz tepeden görünüyor.

KALE:
Genel yapısı itibari ile, bir tepeciğe kurulmuş, geniş surları olan bir yapıt. Sırtı (atıyorum) Raxmor dağına dayanmış olduğu için, düzlüklere küçük bir alan bırakıyor.Eğer savaş olucaksa yalnızca bu cepheden olucakmışcasına, hazırlıklar yapılmış. Etrafda görebildiğiniz bir sürü balista mancınık desteği var.

Ertesi gün , barış elçileri sizinle görüşmek için Sizin çadrınıza doğru geliyor. Ne yazık ki gelemeden askerkeriniz tarafından linç ediliyor.

Artık çözüm kaçınılmaz. Savaş !

Coğrafya
Şehir, istilaya kolay meydan vermemek için, bir tepeciğe yapılmış. Olası bir mancınık/balista saldırılarına karşı menzil daraltmak için oldukça yüksekte surlar. Ordunuzun durduğu bölge ise, gene bir tepecik üstünde. Yaz daha kendini yeni yeni gösteriyor. Hava gitgide ısınacak.

İstihbarat
İstihbarat uzmanlarınız size, kalenin 2 çemberden oluştuğunu söyledi. İlk Çember, komutan aileleri, soylular tüccarlar ve birkaç erzak deposu barındırıyor. 2 inci daier ise genelde halka ayrılmış bir durumda. her şehirden gelen ticaret kervanları vesayire burada bulunuyor.

Ajanlarınıza göre , başkentde şavaş önlemleri çok önceden alınmış. en az 1-1,5 ay yetecek kadar erzak stoklanmış.

Şehrin Su kaynağı dağdan akan bir kaynak suyu ile sağlanıyor.

İstihbaratın Raporuna göre, içerde yaklaşık 3 çeşit ordu flaması görülmüş. Bu da yaklaşık sizin ordu sayınızın yarısı ediyor.

Düşman ordusunun şu anki morali kötü durumda askerlerin hepsi linç edilmekden korkuyor.

Ordu:
Sizin ordunuz, hayatı boyunca bu günü bekleyen insanlarla dolu. Hepsi ailelerinin ölümünden dolayı bu kahrolası düşmanları linç etmeyi bekliyorlar. Ancak uzun bir yoldan geliyorsunuz ve bir çok savaş geçirdiniz, yaralı ve yorgun asker sayınız oldukça fazla.

Erzaklarınız nerde ise en az onlar kadar yetecek durumda.

Mancınıklarınız, neyseki onlarınkilerden biraz daha uzun menzilli, ama daha hafif yük fırlatma kapasiteleri var. Arbaletlre için elinizde sınırlı sayıda Ok kaldı.

Evet.. Artık sıra sizde, Savaş taktiklerinizi belirleyin artık !

Savaş çok yakın ..

NOT: Bu temel giriş daha önce birkere daha yapıldı forumlarda. Tekrar güncellememin nedeni birçok yeni insanın olması. Sorular ve güncel olayları buraya yazıcam.
Bu sefer neler olucağını görelim. Görelim Yaratıcılığımızı..[signature][hline]-999.999.999 ve 1.000.000.000 ! Tamamdır, lazer silahının gücübitti. Saldıralım..

[Bu mesaj Alagar tarafından 28 Mayıs 2005 21:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önceden birşeyler yazmıştım bu başlığa ama şimdi daha farklı birşey düşündüm. Eğer ben intikam için, komple katliam için geldiysem lojistik olarak hazırlıklıyımdır. Ne var ki son kuşatmaya sadece sınırlı sayıda ok vb kalmıştır. Ama zaten düşmanımı bilyorsam, bu benim ezeli rakibimse istihbarat raporlarına göre savaştan çok önce de olsa kale hakkında bilgim vardır. Ben de koca general olmuşum madem, burayı almayı kafaya koymuşum, dağdan çıkan suyu zehirlemek tabiki de aklıma gelecektir (yani son kuşatma için yanıma yeterince zehir, ya da hastalık çıkartabilecek kadar malzeme almışımdır). Bu nedenle aktif olarak savaşa girmeden ordumun bir kısmını (en azından dışarıda pusuyla karşılaşılma ihtimaline karşı yetecek bir kısmını) çevreden gönderirim; çıksınlar dağa suyu zehirlesinler. 10 gün civarında zaten büyük kayıplar verilir, hatta yapılan son çatışmalardan kalan cesetleri de gönderirsem hastalık çıkma riskini de yükseltmiş olurum, bir taraftan da moral bozukluğu yapar. Sonra şehir S.S. teslim olur.
Eğer "huleaayn yok lan zehir mehir" derseniz de aynı şekilde bir taburu gönderirim çevreden ve kaynağın yatağını değiştirmek için çalıştırırım. Susuz kalınca yine teslim olurlar. Olmazlarsa da 5 - 10 gün içinde savaşacak halleri kalmaz, dalarım alırım.[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bir piyade takımıyla şehrin su kaynağını keserim. Şehrin susuzluktan kıvranmasını 3 gün boyunca izlerim. Su kaynağını yeniden almak için mutlaka bir birlik göndermek zorunda kalacaklar. Gönderdikleri birlik su kaynağına ulaşana kadar pusuya düşürürüm. Su kaynağını elde edemeyen şehir orduları saldırıya geçecektir. Mancıklarımla birliklerin çıktığı noktayı vururum. İyiden iyiye zayıflamış olan ordularına karşı 3-4günlük dinlenme imkanı bulmuş ordumla saldırır ve bu savaşı alırım.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o kaleyi 10 yıl çok rahat savunurum.Öncelikle Su kaynağı tek olarak bir yere bağlı olmaz.Yani dağdaki kaynak hariç bir sürü kuyu olma ihtimali vardır şehirde.Ki yoksa bile savaşa hazırlıklı olan ve aklı birazcık çalışan kale komutanı suyun yolunun kesileceğini çoktan tahmin etmiş ve ona göre önlemler almıştır.Kalenin tek dezavantajı içerdeki insan sayısının çok olmasıdır.Genelde kuşatmalarda 1 e 5 gibi bir oran hatta bu durumda 1e 8 gibi bir oran yeterli olacaktır.(Biraz sayısal oldu ama nerden biliyosun demeyin zamanında çok uğraştım bu tip işlerle: ) )

Öncelikle içerde 3 değişik flama var dendi.Dışarıdan yardım gelme ihtimali var mı? Yoksa sadece kaleyle mi uğraşıcaz.Ona göre bir şeyler yapılabilir.Fakat açık olan şudur ki duvarları döverek veya direk saldırı hiçbir başarı getirmeyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mancınıklardan hastalıklı cesetler atarım sehire (menzili daha fazla), cıkan veba salgını sonrasında da sehir teslim edilir bikac hafta icinde. Salgın kendi orduma bulasmasın diye de yakıp yıkarım butun sehri. İntikam da almıs olurum, yalnız o degil de kac xp alıyoruz bunu yapınca =P[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.

Eskinin Saendulu oldu patinin Venatoru
Sosyal ağlarda paylaş

Beklemek dışardaki ordu için bir dezavantaj.Uzun yoldan savaşarak geldiler,yorgunlar onları ayakta tutan sadece içerideki orduya karşı olan nefretleri.Bu da eminim ki kısa zaman içinde tükenicek çünkü yazdan sonra sonbahar ve kış geliyor.Uzun zaman savaş alanlarında dolaşan bu ordu yakında evlerine dönmek isteyecek ve kışı geçirmek için hazırlıkları yok.Uzun bir zaman sürecek kıtlık kapıda.
Sosyal ağlarda paylaş

Dag yamacina kurulmus demissin kale. Yani bir tepecikte kale durur ve yakininda daha yuksek bir dag vardir. Yavastan o daga manciniklari kurmaya baslarim, ne olsa yukseklik avantaji bende, ne kadar uzaktan atsam bile kaleyi vurmasi kacinilmaz. Aceleye de gerek yok, 1-1.5 ay eski zamanlarin dun'u bugunu. Ne olsa ya yemekleri bitecek, ya da sonunda bana hucuma gececekler. Ayni zamanda ongorulmus bir dusman saldirisina karsi kalenin etrafinda bende kendi korunma kalkanimi gelistiririm, dusman mancinik menzillerinin disina. Hazir daga yerlesirken canim cananim nehri ordumun tuvalet ihtiyaci icin kullanirim. Yanimizda daha da zarar verebilecek hicbirseyin var olmadigini varsayarak. Yavastan gunler gecerken dusman zaten baskentte sikisip kalmanin ve yemegin hergun azalmasinin etkisiyle demoralize olmustur. Ayrica sularinin da gun gectikce kirlenmesi onlari mutlu etmekten cok uzaktir. Katapultlarin kurulmasiyla baslatirim atislari. NE kadar nereyi vurdugu onemli degil, icerdekilerin ne kadar olume yaklastiklarini onlara tattirmasi onemli. Bir ihtimal icerde yangin cikartirsam katapult atislariyla direnislerini ve dayanikliklarini biraz daha kirmis olruum. 1 ayin sonunda zaten yemegi bitmeye yaklasmis sehri kaos hukum surmeye baslar. Bundan sonra artik beklerim. Disari cikmazlarsa olurler, cikarlarsa da onceden hazirlanmis savunmamla ve zaten bu sure icerisinde aclik, katapult atislari, icerideki kaos ve su yuzunden olusan hastalik sayesinde dusman ordusunun sayisi ve direnci kirilmistir. Yenilirler olasi bir saldirida, sonra da geriye kalan sehri almak cok kolaydir.[signature][hline]Why can't we not be sober?
Sosyal ağlarda paylaş

Mancınık,ballista türevi şeylerle ne pahasına olursa olsun surlarda bir gedik açarım(Hepsini bir noktaya nişanlarım.Ya da hafif birşey atanları ilk önce bir noktaya çember şeklinde isabet ettiririm.Çemberin ortasınada ağırlarla vururum ve gedik açılır).Ardından lağımcılarım kalenin surlarını bir daha göçertirler operasyonlarıyla.Ve hücum!!!(Tabi düşmanın moralini bozmak için arkada askeri bando gibi birşey olması lazım gazı vermeli askerlere)[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Aramıza sizde katılın!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alagar, 28 Mayıs 2005 21:42 tarihinde demiş ki:
. Emrinizde, yüzbinlerce asker var.[Biraz abartı ama, Hayal rulz.. ;-) ]

Yav persliler yunanlılara bir milyon askerle saldırdı diyen yazılar bile var buda bişey mi :p[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Sosyal ağlarda paylaş

Akan suyu zehirlemek kolay değil arkadaşlar, o yüzden en mantıklı saldırı hasta cesetleri şehre fırlatıp biyiolojik savaş gibi gözüküyor. Ayrıca madem son kaledeyiz, dümdüz kuşatma yapalım su içerler ama yemekleri mutlaka tükenecek, bu arada askerler dinlenecek ve bumm.[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wispy, 08 Haziran 2005 18:47 tarihinde demiş ki:
Akan suyu zehirlemek kolay değil arkadaşlar, o yüzden en mantıklı saldırı hasta cesetleri şehre fırlatıp biyiolojik savaş gibi gözüküyor. Ayrıca madem son kaledeyiz, dümdüz kuşatma yapalım su içerler ama yemekleri mutlaka tükenecek, bu arada askerler dinlenecek ve bumm.

Bende böyle düşündüm de beklersek askerlerimizin hırsı gidermiş.
Ayrıca içeriye bişey atabilecek kadar yaklaştığımızda onlar da bizi vurucaktır.Bizim cesetleri hastalanmadan içeri attığımız gibi onlar da tekrardan dışarı atabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kolaymış, Alırım kalkanımı kılıncımı yanımda hasan, ahmet, huseyin, zekeriya, cengiz, ve timur ; giderım dayanırım kapılarına.

Şole sert bi temke ile acarım kapıyı... ne demek tekmeyle acılmıyo, hehe ne komiksin sen öle.

Neyse, iceri girdimmi derim huseyin, ahmet, siz surlara tırmanın sağ taraftan temizleyin milleti, zekeriya hasan sizde sole gidin gulum. Cengiz Timur siz benımle kalın.

iki adamımla beraber giderim ikinci surlara dayanırım, Timur cengizle bana destek verir zıplarız tepesine surların, oray temizledikmi ip sarkıtır cekeriz timur'uda yukarı.

Sonrası kolay zaten, iç surları temizlerken hasan huseyin ahmet ve zekeriyada işlerini bitirmiş olurlar zaten sonra iç kaleyi birlkte basarız, doveriz milleti.

iş bittimi herbirimiz bi fıcının içine girer kalenın bulunduğu tepeden aşağı yuvarlanır, 3 er okla kalan adamları 5er 5er yıkarız yere.

Boylelikle hem yemekten hem adamdan tasaruf edilir, nar dimi kuzu cevirilir, kımız içilir, gureş edişlir. Sonra zaten yollu yoluna köylu köyüne.[signature][hline]
Beş Hececiler

[Bu mesaj Cuce tarafından 08 Haziran 2005 22:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

2 grup dağlarla alakadar adam ayırırım yaklaşık 500 1. için 250 2. için 250 kişiden
1. Grup sabotaj ikinci grup sabotajcıları koruma ve defansı yıpratmak için.
2. Deneyimli ve başarılı okçular olacak 1. grup ise daha önce öldürdüğümü varsaydığım düşman askerlerinin elbiselerini kuşanacaklar. fakat ellerinde meşaleler olacak.
Gruplar yerlerini aldıklarında gece saatinde surlara alevli mancınıklarla atışlara başlarım bu atışlar grupların ilerleme emridir aynı zamanda.
1. Grup halatlar yardımı ile aşağı inerken 2. grupta onları korumaktadır.
1. Grup şehir surlarına indiğinde gece kargaşasında ellerindeki meşaleleri yakarak kendilerini destek kuvvetlerine tanıtırlar.
1. Gruptan elli kişi mancınık ateşi sırasında şehir savunmasındaki mancınık ve arbaletlere sabotaj düzenler. 200 kişi de aşağı iner fakat sabotaj ekibine destek için geride bekler. Bu arada şehirde kargaşa yaratmak ve sabotaj ekibinin rahat sızması için nehire suda çözülmeyecek yanıcı maddeleri odun kalas yağ vs.vs. her türlü yanıcı maddeyi atarım yakarım ve akıntıyla şehre girmesini izlerim.
Nehrin yandığını gören halk ve askerler surlardaki alevli atışlarla beraber yangın tehlikesi sanacaklarından Sabotaj grubum mancınıkları halledecektir. Bu arada okçularımda sabotajcıların gittiği yöndeki mancınıklara bakan subaylar ve korumaları vurmaya çalışacaklar.

Mancınıklar ele geçirilince Sabottajcılar okçulara sinyal verecekler ve sabotajçılarım surlara çıkışı sağlayan çıkışlara pusu kuracak arkada bekleyen 200 kişilik bölükte onlara katılacak ve surlara ulaşımı kesicekler. Belli bir grup sanki bir sorun yokmuş gibi surlarda benim orduma doğru mancınıkla ateş edecek. Bu yer edinme sırasında benim sabotajcılarım düşman askerleri sanılacağı ölenlerde yangın kargaşasında farkedilmeyeceğinden okçularım mevzilendikleri yerde ateş yakacaklar ve o ateşten yararlanarak oklarını ateşle beraber evlerin çatılarına ahır yada erzak deposu gibi yerlere göndericekler.
mancınıklar ve sur benim kontrolümde olduğunda kapıya okçulardan ve askerlerden kurulu içi kapıya dönük yarım daire şekinde kapıyı kuşatıcam.
arkada mancınıklarımı surun üstünden geçicek şekilde ayarlıyıp Sabotajcılarım yavaş yavaş surlardan şehre inen geçitlere giderken bende şehri surların üstünden aşıcak şekilde yanan mancınık mermileri ile topa tutucam. Bu ya onlar içerde yangın södürürken ölmeye yada kaçmaya zorlayacak. Kapı açılıp kaçmaya yada savaşmaya çalışırlarsa Geniş açıyla çok askerle dar bir çıkışı gördüğümden çıkmaları imkansız olacak okçular ve arbalet atışları sayesinde içerde kalırlarsa yanacaklar.

Planım kusursuz işlerse böyle olucak[signature][hline]Offering the tokens, the reliced idols to the heirs of the newly raped ground inferior even to the transparent winds lesser in motion and sound.
Sosyal ağlarda paylaş

ılk once bu bir dusman ulkesıyse buraya kadar gelırken adamalrın ordusundan esır almışımdır muhakkak
buna dayanarak dunyadakı en hin planı oluştururum

yolda gelırken aldıgım butun esır askerlerın elıne sılahalrını vererek sehıre yollarım affedıldınız halkınızın yanında onurunuzla savasın vs vs dıyıp
sehır halkı baştan korkunc sevınıcekelr halıyle ve gozlerınde ımajımız onurlu bır komutan olucak ama bır ıkı haftadan sonra yenı nufusla beraber erzakları da o kadar cabuk bıtıcektır ılk kahraman olarak karsıladıkları askerler bellı bır sureden sonra yıyıcek kavgasına duser sehır sakınlerı ıle askerler savasmak ıcın yemek ısterken sıvıller yasamak ıcın yemek ıster ver halk kendılıgınden bolunur
ıyıce aclık bastırınca sehır ıcınde ayrılıklar cıkar ıcten parcalanılar
tam yıyıcegın bıtımıne yakın ıcerı sınırlı mıktar erzak yolalrım hedıye olarak bu defa halk bunun paylasımına duser gene kapısırlar aralarında 3-4 kez tekrar ederım aynı yontemı buldukca esırlerı ıcerı yollamayda devam ederım halk resmen tırlatma noktasına gelır yaptıgım onurlu! davranısalrdan etkılenen halka sehırı teslım edersenız hepınızı ulkemın vatandaşı yapıcam eskı yaşamlarınız aynen devam edıcek derım ve teklıfı arada yınelerım sehır ıcınde ıyıce ısyanlar cıkar halk zaten bırbırıyle kapısırken bu kez gene aralarında bolunurler en sonunda 5 gune kadar cevap verıp yonetıcınızı kendı elınızle bana teslım etmessenız bır daha yıyıcek yardımı yapılmıyıcak derım ondan sonra olay alternatıflere kalır

adamlar ya bana katılırlar krallarının yollarlar masrafsız ve adam kaybetmeden sehırı alırım ve oranın askerlerınıde orduma katarım ve bırbaska ulkeyı ele gecırmek ıcın yola cıkarım(ordumdakı askerler savasmadan kazanılan zafere ne gozle bakalarlar kesın dgeıl ama sonucta saldırılıcak baska ulkeler oldugunu ustun ırk oldugumuz yalanını fılan soyler gaz ederım adamalrı)

adamalr teslım olmassa kendı aralarında kan govdeyı goturur zaten sonrada aclıktan olurler veya yalvar yakar bana gelırler ama ıs ısten gectıgı ıcın sehrı komple yagmalatırım

eh boyle durumlarda genelde ılk seneryo olur ama ıkıncıde olursa genede mınumum kayıpla sehır benım olur[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...