Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[DoD] Paticik/dod (British Classes)


Wolfshade

Öne çıkan mesajlar

2) İngiltere Birleşik Krallığı Kuvvetleri

Rifleman

Rifleman taşıdığı Lee Enfield piyade tüfeğiyle her menzilde etkili bir sınıftır. Yakın savaşlarda ise Enfield`in mekanik reload sistemi yüzünden avantajlı olmayabilir. Fakat kullandığı güçlü mermiler düşmanı tek atışta öldürebilir. Yakın savaşlarda ayni zamanda sağ tuşa basarak tüfeğinizin süngüsüyle de rakibinizi saf dışı edebilirsiniz.

Ana Silah : No4 Mk1 Lee Enfield Piyade Tüfeği
Enfield yukarda bahsedildiği gibi güçlü ve etkili bir tüfek olmasına karşın yakın mesafede kullanımı zordur. Cephaneliği her biri 30.3 kalibre çapında 10 mermi alan 11 şarjörden oluşur.

Destek Silahları : Webley 36. kalibre tabanca, piyade bıçağı

El Bombası : 2 adet


Sergeant Major

Çok etkili bir orta menzil ve yakın savaş sınıfıdır. Kullandığı Sten MkII`nin düşük geri tepme gücü sayesinde hızlı ve isabetli atışlar yapabilir.

Ana Silah : Sten MkII
Sten İngiliz ordusunda eksikliği büyük ölçüde hissedilen hafif makineli pistol ihtiyacını karşılamak üzere üretilmiştir. Ucuza mal olması ve güçlü bir silah olmasından dolayı savaş sırasında yüksek sayıda üretimi yapılmıştır. Ayni zamanda Fransa`da direniş gösteren partizanlar tarafından da kullanılmış olan Sten diğer İngiliz silahları gibi pound ölçüsüyle yapılmış mermiler yerine 9mm mermiler kullanmaktadır. Bunun sebebi bir komando ve partizan silahı olarak dizayn edilmiş olması ve alman hatları gerisindeki birliklerin mermi ihtiyacı durumunda her hangi bir alman silahının mermilerini kullanabilmesine olanak sağlamasıdır. Yakın savaş için mükemmel bir silahtır.

Destek Silahları : Webley 36. kalibre tabanca, piyade bıçağı

El Bombası : 1 adet


Marksman (Keskin Nisancı)

Keskin nisancı sınıfı ( Marksman ) kontrolü zor olan bir sınıftır. Hareket halindeyken çevresindeki diğer muharebe sınıflarının ateş desteğine ve korumasına ihtiyacı vardır. Fakat iyi bir pozisyon elde ettiğinde, bulunduğu bölgeyi tek basına bir düşman mangasına karşı bile savunabilir.

Ana Silah : Enfield No4(T) Sharpshooter Rifle
Enfield No(4) ikinci dünya savaşı sırasında müttefiklerde bulunan en kaliteli keskin nisancı tüfeğidir. Cephaneliği her biri 30.3 kalibre çapında 10 mermi alan 11 şarjörden oluşur. Aslında Rifleman sınıfının kullandığı Enfield`in aynısıdır sadece süngüsü çıkarılmış ve 32 numara teleskopik dürbünle modifiye edilmiştir. Mekanik bir kullanıma sahiptir. Her atıştan sonra namlu gerisindeki sürgüsüyle yeni mermiyi reload eder. Atış yaparken diz çökmeniz yahut yere yatmanız namludaki el titremesini azaltacak ve nisan almayı kolaylaştıracaktır. Ayakta nisan almak oldukça zordur.

Destek Silahları : Webley 36. kalibre tabanca, piyade bıçağı

El Bombası : -

Gunner

Gunner, Rifleman ve Sergeant Major sınıflarının karışımıdır da denilebilir. Kullandığı ağır otomatik tüfeği Bren`in sağladığı çok etkili ateş gücü sayesinde her menzilde etkili olmasına rağmen yavaş hareket eden bir sınıf olmasından dolayı yakın savaşlarda avantajlı olmayabilir.

Ana Silah : Bren Gun
Bren 7.62mm NATO standardı mermiler kullanan bir otomatik piyade tüfeğidir. Normal kullanım seçeneği dışında bipod seçeneğine de sahiptir. Yani gerektiğinde yere yatarak yahut MG nest denilen ağır makineli top platformlarına giderek sağ tuşa tıkladığınızda namlunun ucunda taşıdığı ayakları açacaktır. Bu ise geri tepmeyi azaltır ve isabetli atış olanağı sağlar. Aslında Çek ordusu tarafından dizayn edilmiştir. Standart cephaneliği her biri 30 mermi alan 6 şarjörden oluşur.

Destek Silahları : Webley 36. kalibre tabanca, piyade bıçağı

El Bombası : 1 adet[hline]"that's a fact. yes it is. without napalm death, you'd have no fear factory, machine head or cradle of filth and the luvvy-dovey ravey-davey dance would have remained untainted by the screaming 900mph politico-punk of berlin's totally mental digital hardcore bands. napalm death is to blame. curse them!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...