MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Tamam o zaman istersen uranyumun izotoplarını tartışalım.. Ki yeri geliyor o da tartışılıyor.. Bak ne dedim okul hayatımız boyunca öğrendiklerimizinde yüzde 10'unu kullanıyoruzdur. E o zaman okulada gitmeyelim. Veya bir kitap okuyoruz, ne biliyim uzaylılarla ilgili bir kitap, hayatında hiç uzaylı görücek misin ki o kitabı okuyorsun. Uzaylıların yaşantısını kurgulayan bir yazarın yazdılarını okuyorsun. Ama bir çok yönden bir şeyler aldığın için o kitabı okuyorsun. Gördüğün yeni bir kelimeyle kelime haznen genişliyor, içindeki bir replik ile ilgili cemaat toplantılarında espri yapılıp saatlerce gülünebiliyor. Örneğin bir cem yılmaz'ı izliyorsun. İlla birşeymi alman gerekiyor, ki derine inersek aldığın 50 tane şeyi gösteririm, sonuçta o an eğleniyorsun budur. Cem yılmazın yaptıkları saçmalık mı peki? Örnekleri binlerce kez çoğaltırız. Tekrarlıyorum çok güzel yazmışsın. Ve demişsin ki; said: Fistan, 15 Haziran 2005 14:53 tarihinde demiş ki: 1506 yılında ne olmuş hatırlıyormusun?yok ben hatırlamıyorum.işte onlarda 1506 yılı gibi yok olup gidecekler =P 21-ant Yalnız seninkide bunlar arasında yokolup gidecek. Yani ne kadar dolu dolu yazsanda, senin yazılarınında kaderi bu.. Anlatabildim mi?[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv****** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 deterjan al kahve al kahve ver şeker al çay ver tabak al. nesnel anlamda bencillikten sözetmiyorum. 2 kişi var biri ölcek.sen ölme![signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Fistan'ın bencillik konusunda ne demek istediğini anladım, o konuda hak veriyorum..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv****** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 sadece nesnel demiyorum zaten yahu. 2 kişi ölecekse, diğer kişi insanlığa daha faydalı olacaksa ve ben kendimi hesaba hazır hissediyorsam çlürüm yaw... noolacak ki sonuçta zaten ölecem[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 said: MartinLGore, 15 Haziran 2005 15:27 tarihinde demiş ki: Fistan'ın bencillik konusunda ne demek istediğini anladım, o konuda hak veriyorum.. ben anlamadım o zaman.. :?[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 said: MartinLGore, 15 Haziran 2005 15:23 tarihinde demiş ki: ... Tekrarlıyorum çok güzel yazmışsın. Ve demişsin ki; said: Fistan, 15 Haziran 2005 14:53 tarihinde demiş ki: 1506 yılında ne olmuş hatırlıyormusun?yok ben hatırlamıyorum.işte onlarda 1506 yılı gibi yok olup gidecekler =P 21-ant Yalnız seninkide bunlar arasında yokolup gidecek. Yani ne kadar dolu dolu yazsanda, senin yazılarınında kaderi bu.. Anlatabildim mi? evet yokolup gidecek.anladım. bak ben ne güzel fikirlerimin arkasındayım ama dimi.öyle bi yazıyorum ki sanki benimki hep olacak diğerleri kaybolacak.işte hayat budur.kendini düşünmek, diğerlerini bu anlamda düşünmemek.biraz bencillik.olay budur.[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 o da biraz kendini beğenmek olmaz mı? enaniyet yani. BEN... bana ters böyle bir düşünce. ben hiçbirşey değilim çünkü. kimseden üstün değilim. basit zavallı küçücük bir yaratığım. bunu farketmektir hayatın anlamı diyecem şimdi ama çok iddialı olacak :)[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 said: moriteri, 15 Haziran 2005 15:29 tarihinde demiş ki: sadece nesnel demiyorum zaten yahu. 2 kişi ölecekse, diğer kişi insanlığa daha faydalı olacaksa ve ben kendimi hesaba hazır hissediyorsam çlürüm yaw... noolacak ki sonuçta zaten ölecem sen benim anladıgım hayatı anlamamışsın. biraz daha açayım.uç bi örnek olacak ama neyse. şimdi diyolarki 70 yıl sonra leopar'ın nesli tükenecek. Ben ise max 50 yıl daha yaşayacam. Neyleyim ben leopar yok olacaksa? çiçek gibi kuruyup gidecem.Arkamda kalanları ölürken düşünemeyecem bile.Cocuklarına daha güzel bi dünya bırak diceksin.O da yanlış.ben öldükten sonra düşünemicem ki? yokum yani. git bi çiçek bul.gövdesinden makasla kes yere düşsün.sonra bak o çicege insan hayatı bu şekil olsa nolurdu diye düşün.o çiçek öylece yerde yatar.sanmıyorum ki yaşantısı boyunca yan komşu çiçekleri düşünsün.öldünmü olay bitiyor abi.kendini sadece kendini düşüneceksin.öldükten sonra adın caddelere verilmiş heykellerin dikilmiş sana ne yararı olabilir? ya da sen öldün sülalen senin adınla yaşıyor cok büyük adamsın ölmeden önce.mesela picasso'sun.öldün ailen saraylarda yaşıyor.peki sen bunu görüp ya da düşünebiliyormusun?öldükten sonra olay bitiyor herşey senden ayrılıp gidiyor.ışıklar yanık bi koridorda son hızla koşuyorsun biranda ışıklar sönüyor ve heryer zifiri karanlık.koşmaya devam mı edersin yoksa dururmusun?[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 said: moriteri, 15 Haziran 2005 15:36 tarihinde demiş ki: o da biraz kendini beğenmek olmaz mı? enaniyet yani. BEN... bana ters böyle bir düşünce. ben hiçbirşey değilim çünkü. kimseden üstün değilim. basit zavallı küçücük bir yaratığım. bunu farketmektir hayatın anlamı diyecem şimdi ama çok iddialı olacak :) o zaman ben bişey diyemem. sen hayatın boyunca ezilmeye mahkumsun benim görüşüme göre.[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 said: Fistan, 15 Haziran 2005 15:38 tarihinde demiş ki: .öldünmü olay bitiyor abi.kendini sadece kendini düşüneceksin. "öldün mü olay bitiyor" diye inansaydım zaten şimdiye kadar ölmüş olurdum inan. düşünme yapımız farklı sanırım[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 sanırım... ben öldükten sonra yaşamanın devam etmeyeceğine inanıyorum.[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 öldükten sonra hayat olmadığına inanarak nasıl yaşabilir ki insan çok merak ediyorum... ne bliim düşününce, en güzel günlerim de geri de kaldı en kötü günlerim de... hepsi geçti. 4.boyut hepimize hükmediyor ve karşı koyma ihtimalimiz yok... "yok"olmaya inanarak yaşamak... ona yaşam denebilir mi ki? ya da hiç düşünmemek gerekir ölümü... becerebiliyorsan :)[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Madem bu hayata geldik ölmeye gelmedik.yaşamaya geldik.[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 said: moriteri, 15 Haziran 2005 15:46 tarihinde demiş ki: öldükten sonra hayat olmadığına inanarak nasıl yaşabilir ki insan çok merak ediyorum... Üstteki quote konusuna gelmeden önce gelecek nesiller için yapılan fedakarlıklar hakkında bende az-biraz birşeyler söylemek istiyorum. Gelecek nesiller için fedakarlık yapacaksın tabii. Ama bu senin yaşam standartlarını, yaşam kaliteni değiştirmemeli. Yani yaptığın fedakarlık senden birşeyler götürmemeli kesinlikle.. Şöyle bir şey diyebilirsin şimdi. Örneğin bir devrimci, Atatürk'ün yaptığı fedakarlıklar olmasaydı bizler şu an olmazdık. Peki o zaman Atatürk fedakarlık yapmamalımıydı ? Bu devrimleri yaparken kendinden, hayatından ödün vermedi mi? Bende derim ki, o zaten bunları yapmak istedi. Yapmak istediği için yaptı. O bundan zevk aldı. Kazanımları, kayıplarından ağır bastığı için bu yola baş koydu. Yaptıkları fedakarlıklar sonucunda kendinden çok ödün verdi. Ama totalde aldığı haz ve mutluluk hepsinden ağır bastı.. Arada ince bir nüans var. Yani senin hayatından birşeyler götürecekse, ve bu fedakarlıklar sonucu mutsuz olacaksan, fedakarlık yapmamalısın. Çünkü hayata bir kere geliyorsun.. Hayat boyunca okuyorsun, çalışıyorsun, didiniyorsun, kadınlarla beraber oluyorsun, bol para kazanıp gece kulüplerinde yiyiyorsun. İyi mevkilere geliyorsun. Hepsi tek kapıya çıkıyor, mutlu olmak.. Yani mutlu olmadıktan sonra Dünya'yı kurtarmışsın ne anlamı var. Quote konusuna gelince.. Öldükten sonrada bence hiçbirşey yok. Tamamen bir boşluk. Uyku gibi.. Ve unutma, hiç bir zaman mutluluklarını, ideallerini umutlara bağlama.. Ölümden sonrasını düşünerek zaten yaşayamassın. Ne kadar çok umut edersen o kadar acı çekersin.. Nietzsche'nin dediği gibi, "Umut acıyı artırır." Umut etme, sadece yaşa, gerisini düşünme.. Ne bugünü ne dünü ne de yarını.. Birileri senin sinirini mi bozdu. Bırak takma, senden daha önemlisi var mı bu Dünya'da. Senin hayat görüşünü paralel düşünen bir insan var mı senden başka. Sana en yakın insanda bile ayrılıklar mutlaka çıkar. O yüzden kendini sev. Hayattan zevk almaya bak. Ve bu uğurda bencil olmak gerekiyorsa, bencil ol. edit: düzenleme hatası..düzeltildi.[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv****** [Bu mesaj MartinLGore tarafından 15 Haziran 2005 16:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Fistan Sana Katılmamak İçten Değil[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karalamaca Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! [TÜRK`E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 72gen içinde yaşamaktır[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News| Blog Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & Sizi Seviyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 MartinLGore, ben şahsen kendi yaşamını önemsemeyen/önemsememeye çalışan biriyim. Bu sebeple daha temelden farklı bir bakış var dünyaya. Amaç "mutlu olmak" tabi. Ama seni mutlu eden şey ile beni mutlu eden şey farklı olabilir. Ben insanlar için, ölümden sonrası için birşeyler başardığıma inandığım sürece mutlu oluyorum. Umut acıyı arttırmaz bence. Tabi sadece ilerileri düşünerek anından yakınıyorsan acı çekiyor olabilirsin. Umudunla heyecanlanırsın, enerji verir o sana. Umut olmadan yaşam olmaz. İnanç olmadan da yaşamak anlamsızlaşır. Hayatın anlamını her düşündüğünde acı çekersin, sonuca varamazsın. Ama hiçbirşey düşünme ve takıl kafana göre dersen, herşeyi denemeye çalışırım o zaman. "Ahlak" diye bir yargım olmaz. Sadece göstermelik olur olursada. Umudunu asla yitirmemeli insan, inancını da... Sadece anını yaşamaz kimse. Mesela okula gider, yatırım yapar vs. hangi sınava çalışırken çok mutlu oldun ki? İleriye yatırım yapıyorsun devamlı, ileriye ulaşabileceğin "varsayımı" altında. Ben de ölümden sonraki hayat "varsayımı" altında yatırım yapmaya çalışırım. Bu varsayımın gerçekliğine olan inancım, o uğurdaki çalışmalarımı kuvvetlendirir. Kendimi severim, ama insanları da severim. Kimseyle %100 uyuşamazsın ama kimseyle %100 ayrı da düşmezsin. Kimisi ayrılıklara dikkat çekerek kendine önem verir, kimisi ortaklıklara dikkat çekerek herkese önem verir. Anlayış meselesidir bu, hayata bakış açısı. Kendince hayatın anlamı... Ben bencil olursam, hayattan zevk alamam bunu biliyorum. Düşünce yapım bu şekilde olduğu sürece bu uğurda çalışmak bana zevk verir. Amaç zevk almaksa, ben de doğru yoldayım. Sorumluluklarımız var kapasitelerimiz ölçüsünde. Ve bu sorumluluklarımızı yerine getirmek görevimizdir. Ne demiş örümcek adam: "with great power, comes great responsibility"[signature][hline]Morotetori Kaitennage [Bu mesaj moriteri tarafından 15 Haziran 2005 16:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 isterseniz bu tartısmayı yavas yavas noktalayalım.Cunku cok hassas konulara vardı olay ama gerekli hassasiyeti gostermiyosunuz.Yani istediginiz seye inanmakta elbet ki hursunuz ama bu sekilde dusunmeyenin hatalı oldugunu soyleyemessiniz.Tek soylemek istedigim bence hicbirsey kesin degildir.[signature][hline]Power is Everything Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2005 said: Umut acıyı arttırmaz bence. Tabi sadece ilerileri düşünerek anından yakınıyorsan acı çekiyor olabilirsin. Umudunla heyecanlanırsın, enerji verir o sana. Umut olmadan yaşam olmaz. İnanç olmadan da yaşamak anlamsızlaşır. Hayatın anlamını her düşündüğünde acı çekersin, sonuca varamazsın. Ama hiçbirşey düşünme ve takıl kafana göre dersen, herşeyi denemeye çalışırım o zaman. "Ahlak" diye bir yargım olmaz. Sadece göstermelik olur olursada. Umudunu asla yitirmemeli insan, inancını da... Umut bir hedef değildir. Umut etmeden yaşarsın, hedefsiz yaşayamassın. Seni heyecanlandıran umutların değildir, hedeflerindir. Cennet'e girmek istiyorum, hedefim budur dersin. Cennet hayalleri ve hedefidir seni heyecanlandıran. Yoksa Cennete girer miyim diye umut etmen seni heyecanlandırmaz. Sen "Tanrı" kavramına inanarak mutlu oluyorsan, inanmalısın. Eğer her şeyi deneyerek mutlu olacaksan o zaman öyle yapmalısın. Ne bileyim extreme sporları deneyerek mutlu olacaksan öyle yapmalısın. Uyuşturucu kullanarak mutlu olacaksan öyle yapmalısın. Ben seni sağlıklı düşünebilen bir birey olarak kabul ediyorum ve yazdıklarımda bu tip insanlar için geçerli. Sen uyuşturucu kullandığında, bedeninde bıraktığı hasarları düşünmüyorsan takmıyorsan, zaten yaşamını kısaltmayı göze almışsındır. Yani "hızlı yaşa genç öl" felsefesine uymuşsundur. Sen öyle mutluysan öyle yap. Bu tercih meselesidir. Sağlıklı düşünebilen bir bireysen oturur bunları terazinin kefelerine koyarsın. Daha az yaşayıp daha çok mutlu olmak mı? Yoksa daha çok yaşayıp normal hayatımı sürdürmek mi? Hatta senin gözünden bakarsak olaya, uyuşturucu kullanıp cehennem'de yanmak mı? Yoksa kullanmayıp günaha girmemek mi? Bu tamamen tercihine kalmıştır. Tekrar ekliyorum, sağlıklı düşünerek uyuşturucu kullanmayı tercih etmişsen, inan en doğrusu senin için odur. Çünkü bu sefer kullanmayıp daha fazla mutsuz olma ihtimalinde var.. Ayrıca ben ölümden sonrasını düşünerek zaten yaşayamassın derken, ölümden sonra hiçbirşey yok düşünmeyi bırak, demedim. İnançlı biri isende geçerli bu dediklerim. Yani ölümden sonra cennet'e gidicem mi diye umut etmek yanlıştır. Sen inançlarının gereklerini yerine getir zaten gerisi gelir.. alttaki quote'den sonra konuya devam edicem said: Sadece anını yaşamaz kimse. Mesela okula gider, yatırım yapar vs. hangi sınava çalışırken çok mutlu oldun ki? İleriye yatırım yapıyorsun devamlı, ileriye ulaşabileceğin "varsayımı" altında. Ben de ölümden sonraki hayat "varsayımı" altında yatırım yapmaya çalışırım. Bu varsayımın gerçekliğine olan inancım, o uğurdaki çalışmalarımı kuvvetlendirir. Bak şudur olay. Sen öss ye hazırlanırken sınavının gereklerini yerine getirirsen, test çözersen, ders çalışırsan zaten gerisi gelir. Umut etmen anlamsızlaşır. Eğer ki, "ya kazanacak mıyım? inşallah kazanırım. kazanacak mıyım, kazanacak mıyım....." diye sorarsan, umut edersen bu sende stress yaratır. Hem sınavda kapasitenin daha altında performans gösterirsin hemde başarısızlık sonunda normalde çekeceğin acının kat be kat fazlasını çekersin. Ama doğru düzgün hazırlanıp sınavı hiç düşünmessen ve sınav zamanı geldiğinde gidip sınavını yaparsan bu başarını artırır. Ve diyorsun ki, sınava hazırlanmak geleceği düşünmektir. Anımızı yaşarsak sınava hazırlanmamız gerekir. Birincisi ben anını yaşa demedim. Sadece yaşa dedim gerisini düşünme. Ve üniversiteye hazırlanmak geleceği düşünmektir ama sen zaten üniversiteyi kazanarak mutlu olacağını, hatta biraz daha derinine inersek, üniversiteyi kazanınca iyi bir iş sahibi olacağını, üniversiteyi kazanınca iyi bir mevki sahibi olacağını, üniversiteyi kazanınca iyi bir eş sahibi olacağını düşünyorsun. Bunlar olursa daha mutlu olurum diyorsun ve o yüzden sınava hazırlanıyorsun. Sonuçta iş yine mutluluğa çıkıyor. Sen üniversiteyi kazanınca mutluluk seviyende bir değişme olacağına inanmıyorsan, tabii ki hazırlanma. Benim demek istediğim bu. İnce bir çizgi var.. said: Kendimi severim, ama insanları da severim. Kimseyle %100 uyuşamazsın ama kimseyle %100 ayrı da düşmezsin. Kimisi ayrılıklara dikkat çekerek kendine önem verir, kimisi ortaklıklara dikkat çekerek herkese önem verir. Anlayış meselesidir bu, hayata bakış açısı. Kendince hayatın anlamı... Ben sana insanları sevme demedim ki. Yine tekrarlamak zorundayım. Sen insanları severek mutluysan yap tabii. Sen canını vatanın için verince mutlu olacaksan yap.. Neyle mutluysan onu yap.. Demek istediğim bu.. said: Ben bencil olursam, hayattan zevk alamam bunu biliyorum. Düşünce yapım bu şekilde olduğu sürece bu uğurda çalışmak bana zevk verir. Amaç zevk almaksa, ben de doğru yoldayım. evet doğru. yani aksini düşünmüyoruz zaten.. sen sadece benim dediklerimi yanlış anlamışsın, düzelttim :)[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : MFO- Ali Desidero | arşiv[url=http://www.pexu.com/mp3/Dr Alban - No Coke.mp3]* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar