Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pehepe.net (php kaynağı)

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

kaynaktan cok kutuphane - sözlük agırlıklı katogoriler halinde sunmus daha derli toplu olsun diye ama benim hosuma gitmedi hani tamam güzel bir proje ama ne bilim sinmedi içime.

biraz daha geniş ve göze hitap etse begenirdim. buldumda bunuyorum flm ama oldun mu en iyisi olsun değil mi?[signature][hline]Emekli UO'cular Derneği
Uye No : 00000000001

Chaos Tasarım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
a-smurf, 13 Haziran 2005 23:05 tarihinde demiş ki:
benim bilidiğim en iyi türk kaynak canver.net

Alexis biliyo işi :). Template yapımını saolsun o gösterdi
{LOGIN_FORM} yazısını barındıran template dosyasını class sistemi içine include edemiyodum :-P[signature][hline]www.wow-turk.com - Türkiyenin World Of Warcraft Portalı
[email protected]
PHP CodeMaster
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizcesi olmayanların bir nebze işine yarayabilir.
Genellikle programlama dillerinde ingilizce bilip bilmemek fazla bişey değiştirmiyor aslında sonuç olarak kodların dökümünde bir değişiklik yok. Yinede olabilecek en geniş arşiv ile php.net den ve Zopik'in msn inden vazgeçmem :p[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 13 Haziran 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
İngilizcesi olmayanların bir nebze işine yarayabilir.
Genellikle programlama dillerinde ingilizce bilip bilmemek fazla bişey değiştirmiyor aslında sonuç olarak kodların dökümünde bir değişiklik yok. Yinede olabilecek en geniş arşiv ile php.net den ve Zopik'in msn inden vazgeçmem :p

Zaten iyi bir coder'ın mutlaka ingilizcesi vardır. Olmasa bile iyi bir yere gelene kadar ingilizcen oluyor yani otomatikmen :)[signature][hline]www.wow-turk.com - Türkiyenin World Of Warcraft Portalı
[email protected]
PHP CodeMaster
Sosyal ağlarda paylaş

said:
magecy, 14 Haziran 2005 00:19 tarihinde demiş ki:
benim tanıdıgım bir çok iyi programcı var ama ingilizce konuşamıyor.
ingilizce bilmek gerekmiyor bence ;)

Sadece programcılık demek istemedim aslında. Gerçek bir webmaster'dan bahsediyorum burada. Sen phpbb kullanıyorsan ve phpbb'yi kendi ana sitesine girip ingilizcen olmadan kullanmaya çalışıyorsan ne kadar kullanabilisin? vBulletin içinde aynı. Php-nuke için türk kaynaklar aramaya çalışcaksan ne kadar ileri gidebilirsin?

Kodlar zaten ingilizce. Kodları yazarken biraz dikkat ettin mi kısaltmaları çözersin. Tabi bazıları kısaltma şeklinde değil direk kod şeklinde. Mutlaka senin kelime haznene katkıda bulunur. İngilizcen olmadı mı sınırlanmış olursun bence...[signature][hline]www.wow-turk.com - Türkiyenin World Of Warcraft Portalı
[email protected]
PHP CodeMaster
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Seregwethrin, 14 Haziran 2005 00:51 tarihinde demiş ki:
Sadece programcılık demek istemedim aslında. Gerçek bir webmaster'dan bahsediyorum burada. Sen phpbb kullanıyorsan ve phpbb'yi kendi ana sitesine girip ingilizcen olmadan kullanmaya çalışıyorsan ne kadar kullanabilisin? vBulletin içinde aynı. Php-nuke için türk kaynaklar aramaya çalışcaksan ne kadar ileri gidebilirsin?

Pardon konuyu dağıtmak istemem amaa, PHPBB vs kullananlar nezamandan beri gerçek webmaster oldular? Bu tür yazılımlar yüzünden herkes kendisini web tasarımcı/programcı ilan etti. Gerçekten bir PHPbb yazabilecek kapasitedeki kişiler aç kaldı.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere şu andaki kullanılan anlamıyla webmaster gibi bir tabir kalmadı ortada. Onu unutun bir kere. grafiker ve coder (kodlayıcı kişi yada kodlayan olarak yazmak çok salakça geldi o yüzden coder) olarak ikiye ayrılmış durumda bu meslek. Bunun sebebide web dillerinin yeteneklerinin alıp başını gitmesi. Eskiye göre çok fazla geliştiler. O yüzden bu işi yapmak istiyorsanız oturup seçmelisiniz. Zira her ikisine birden yetişmeye çalışmak -hele de tasarım konusunda pek yetenekli değilseniz :p - gerçekten işkence ve performans kaybı.

Vodan'ın dediklerine katılmıyorum değil. Bir phpbb kurmak ne kadar vaktinizi alır ki? 3 dk hadi 5 olsun. Oturup editlemeye giriştiniz. Herşey çok basit ve kodlar inanılmaz anlaşılabilir zaten. 2 saattede onu bitirdiniz olduda bitti. Çok alakasız yani çooook ...

Vodan temel php bilgisiyle ve sadece php.net yardımı ile oturup tek başına koca bir sistem yazdı. Gözü gibi bakıyor şimdi kodlara :) ama bu onu webmaster yapmıyor mesela. O da bende işin başındayız ki o hobi olarak yaptı ben iş olarak yapmayı düşünüyorum.

[Bu mesaj Zopik tarafından 14 Haziran 2005 02:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 14 Haziran 2005 02:42 tarihinde demiş ki:
said:
Seregwethrin, 14 Haziran 2005 00:51 tarihinde demiş ki:

Pardon konuyu dağıtmak istemem amaa, PHPBB vs kullananlar nezamandan beri gerçek webmaster oldular? Bu tür yazılımlar yüzünden herkes kendisini web tasarımcı/programcı ilan etti. Gerçekten bir PHPbb yazabilecek kapasitedeki kişiler aç kaldı.

Ya ben mi anlatamıyorum yoksa sizler mi anlamıyorsunuz arkadaşlarım. Bir webmaster herşeyi yapmalıdır. Allah allah size burda gerçek bir webmaster'ın neleri yapması gerektiğini mi anlatacam.

Adam istediği kadar php,asp bilsin o adam'a php-nuke admin panelini verince adam kullanamıyosa ne düşünürsünüz? Yani webmaster bütün hazır sitelerin, forumların mantığını bilmelidir kodlamanın yanında.[signature][hline]www.wow-turk.com - Türkiyenin World Of Warcraft Portalı
[email protected]
PHP CodeMaster

[Bu mesaj Seregwethrin tarafından 14 Haziran 2005 02:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Heralde ben tersini anlamışım o halde.

Oturup sıfırdan birşeyler yaratan kişi tabiki phpbb'nin admin panelinin kolayca üstesinden gelecektir. Ancak Phpbb paneli yönetebilen her kişi oturup birşeyler kodlayamaz ki bu yüzden her phpbb kullanana Web tasarımcı/programcı veya Webmaster diyemiyorum.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır ne münasebet. Bilmek zorunda değil kesinlikle. Her portal php-nuke mü olmak zorunda ki adam bilmek zorunda olsun ? Kalkıpta 1 kere bile elini sürmemiş ama onbinlerce dolar değerinde sistemler yazan/tasarlayan insanlar var. Oturup incelese kısa zamanda anlar kod yapısını çözer ve olması gerek ama bilmek zorunda değil. Saçma yani ...

Birde iki güne bir yeni bir içerik yönetim sistemi zortluyor. Kendimizi geliştirmeyi bırakıp oturup onları mı inceleyelim sürekli ?
Sosyal ağlarda paylaş

yararlı bir site

bookmarkıma alındı bile. :)[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...