Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyah ve Beyaz renk midir?

Siamon

Öne çıkan mesajlar

said:
Apache, 12 Haziran 2005 00:17 tarihinde demiş ki:
şimdi şöyleki enfraruj ve infrared ışınları gözün görme sınırını aştığı (dalga boyu 2000-4000 arası) için görülemeyen ışınlardır.Ancak doğadada siyah ve beyaz rengi diğer renkler gibi gözüküyor ve gözün görme sınırının altında veyahut üstünde değil.o halde görebiliyor ve algılıyorsa demekki bunlarda bir renktir.yani gördüğün birşeye renksiz demek anlamsızdır.

o zaman ben bardak görüyorum ama ona renksiz diorum o da mı renkli[signature][hline]Siamon @ DeviantArt

Sosyal ağlarda paylaş

Beyaz insan gözünün görebildiği bütün renklerin birleşmesinden oluşan bir renktir.
siyahta insan gözünün göremediği bir renktir., yada gerçekten bi renk yoktur.

*tabi insan oğlu görmediği şeye yok der :) aslında siyah renklidir ama algılayamadıgı için yok gibi görür...[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
zaten ellerim titriyor kac saattir thread kitlemedim die ;)=
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Wow:Troll Rogue ByJoker lvl 60 / Burning Leg.
Sosyal ağlarda paylaş

illa bişeyin yansıtması gerekmez...
güneş sence yansıttıgı içinmi renkli?[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Sosyal ağlarda paylaş

bir kez daha yazıyorum. tartışmanıza hiç gerek yok sonrasında.
SİYAH RENK DEĞİL, BEYAZ RENK!
Renkler bir maddenin ışığı yansıtması ile oluşur. Siyah hiç bir rengin yansıtılmaması sonucu oluşur. Beyaz ise bütün renklerin karışımıdır.[signature][hline]küçük dağları ben yarattım...[/i]
kalhiae
G3NK-Ster paradayz!
Sosyal ağlarda paylaş

bende sana soruyorum o zmn güneş nerden gelen ışınları yansıtıyor :)[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ultraaa, 12 Haziran 2005 01:31 tarihinde demiş ki:
nie taktınız yansıtıp yansıtmamasına,yansıtmasa gorunmez olur

said:
geffen, 12 Haziran 2005 01:27 tarihinde demiş ki:
Güneş ışık yansıtmıyor.

rofl...
güneş görünmez o zmn...[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo gayet de gorunur. Uzayda nası gorunuyo peki nerden nası yansıtıyo hangi ısıgı?[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.

Eskinin Saendulu oldu patinin Venatoru
Sosyal ağlarda paylaş

Gordun mu peki? Uydu fotografları vs tersini soyluyo ama. Hem siyah siyahtır ya nası orda farklı burda farklı olacak ki? Olmaz oyle sey kardesim.

*Kafası karısır*[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:

ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila, 12 Haziran 2005 01:50 tarihinde demiş ki:
... gotten element ...

Tahta?[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

ben size en basidinden gerçekleri anlatayım :)
3 şekilde farklılık gösterir
1. Hayat koşullarında
Normal günlük yaşamda siyah ta beyazda renktir...
renk olarak bahsedilir ve kullanılır...

2. Bilim Dünyasında
Bilimsel olarak prof.ler renklerin insan gözüne gelen ışınlarla gördüğünü fark etmişlerdir... Yansıtmayla ilgili oldugundan maddenin yansıtmasına yapıldıgı maddeye göre renk aldıgını görürler... ve ışın yansıtmayan maddelerin siyah oldugunu görürler... yani göze bi ışın gelmediği için siyah renk olarak alınmaz...

3. Felsefede
Felsefeciler insan beyinlerinin algılamasıyla renklerin oluştugunu dşünürler ve siyahın nedeninin insan gözünün seçemediği (göremediği) durumlarda gerçekleştiğini fark etmişlerdir...
Sonrasını incelediğinde siyah insan gözünün algılamasıyla alakalı oldugunu anlarlar... yani bi maddeden çıkan ışınlar gözün algılayabildiği renk demetinin içinde deilse (yani gözümüz desteklemiyorsa) default olarak siyah gösterir...[signature][hline]Wendigo, 09 Haziran 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
----
Hiçbirşey yok aslında...
By Joker...
----
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...