gellidus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Evet arkadaslar simdi ebay den kendime 4 tane dvd aldim. Bireyden degil sirketten simdi oncelikle. -Kredi Karti ve shipping bilgilerimi e-mail ile yolladim cunku adam sirketi ariyacaksin telefonda yapicaz dedi yada bana yollicaksin bilgilerini dedi acikcasi telefonda yapamazdim yani kendime guvenemedim. o konuda aslinda bir kuskum yok adam 1200 islem yapmis hepsi cok iyi yorumlar. ama birde siz soylerseniz fikirleri yani boyle kaziklanan varmi aranizda hic :D Simdi shipping 28 dolar tuttu ve US Express Mail diye birsey ile yollayacak adam. US Express Mail sanirim bana ptt deki postacilar getiricek simdi asil korkum getirirler degilmi. Belki 1-2 hafta surer gerci adam 4-5 gun dedi ama 1-2 hafta surse bile acikcasi ben onlardan degil burdaki ptt den korkuyorum yani keyfi bir kurum oldugunu dusunuyorum vede canlari istemezse getirmez diye dusunuyorum. sormak istedigim hic bu US Express Mail ile kargo alan oldumu? sorun yasadimi? herhangi bir sorun yasadigim zaman nereye basvurmam gerekli?... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 ebayden aldiysan parayi dert etme . 5 urunden sonrasi saticiya giriyor gumruk vergisi vermen lazim . ptt den de korkma her turlu geliyor . ebayden ben hic alisveris yapmadim ama oranin hastasi arkadaslarim var antin kuntin bisuru sey aldilar bugune kadar gelmedigi olmadi hic . adamin ordan nasil bir kargoya verdigine bakar . normalde en gec 15 gun icinde elinde olmasi lazim .[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 hmm şimdi mesela dhl ile yollansa 3 veya 4 günde garantili bir şekilde elinde oluyor. express mail ile olay biraz dediğin gibi pttde bitiyor. ben t-shirt, kitap vb almıştım en son, 10 gün civarı bir sürede geldi.ex cargo ile. bi ptt elemanı elinde çuvalla gelcek kapına. ama bi tshirt için 2 kilo köpük koyulurmu kardeşim kutuya :) ama ben zamanında us ten 1.5 ay paket de bekledim, 2. ayın sonunda felan gelmişti. kargosunu zaten ödediğin için bir ücret istenmemesi lazım senden ama tabi bizim gümrük belli olmuyor gene.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II Let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 yav 100 dolarin altinda oldugu icin gumruge girecegini sanmiyorum zaten girsede keske bir yazi fln gelse benim korkum ptt den kaynaklaniyor :) getirirlermi getirirlerse hemen getirirler dimi yani 1 ay fln bekletmezler umarim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 kredi kartı bilgileri mail'le yollanır mı ya? akıl fikir...[signature][hline]Akvaryum Tutorial [i]Penth fan Imagine your life without me...+Miserable huh?.[/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 fistanın parmak bastığı nokta çok mühim, bence kredi kartını iptal ettir :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 heuem enteresan iptal ettir o kartı :D[signature][hline]SupeRock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 hmm ama malum yurtdışında hayatını sırf öle ebayden bişiler alıp satıp kazananlar var :) yani o amcam kaç yılda yaptığı 1200 satışı ve iyi yorumları vb bi kenara atıp max bikaçyüz $ için sahtekarlık yapamaz bence o kadar kolay. zaten kredi kartı extresinde gözükür yapılan harcama, bankaya kanıtladığın zaman o harcamayı yapmadığını, seni sorumlu tutmazlar. (tabi kolay deil :)). ayrıca us de bi sürü şirket genelde tr veya belli ülkelere net üstünden mal yollamayanlar (mesela silah/kılıç vb satanlar) kart bilgilerini yollayın mail ile ,işleminizi yapalım diyorlar gene aynı şekilde. ama paypal felan kullanmak çok daha kolay olurdu tabi o ayrı :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II Let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 adam belki kazıklamaz ama ya maillerden biri hacklenirse? H4xX0rZ k3nk'ler kredi kartını sömürebilir.[signature][hline]Akvaryum Tutorial [i]Penth fan Imagine your life without me...+Miserable huh?.[/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 hmm onun içinde mesela yarın bankaya gidip kartına işte o ebaydaki amcanın çekiceği para ne kadarsa o kadarlık geçici süre için bir limit koydurabilir eğer varsa öle bi seçenek bankanın kart yönetimi sisteminde, yaparlar.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II Let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 DVD'lerde bolge kodu falan olmuyor mu? Sonra elinde patlamasin yani... yoksa onuda haklayan bir yazilim falan var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Aslinda sahis olsa belki ama firma oldugu icin o konuda bir endisem yok sayilir. Zaten kartin limiti cok dusuk oyle fazla aldiklari takdirdede gerekli islemleri yapabiliriz heralde. Ablamin amerikada e-bay uzerinden satis yaparak gecinen bir cok arkadasi varmis ve dediklerine gore o comment kisminda herhangi bir kotu yazi resmen sirketi kisiyi bitirirmis kimse birdaha almazmis acikcasi bende oyle yaptim. Ama simdi icime kurt dustu hem siz boyle dediniz hemde adam 2 gundur maillerime cevap vermiyor gerci cumartesi pazar calismiyor olabilir bugunde yetismemis olabilir ama yarinda gelmezse cevap karti iptal ettiricem heralde :) Demirbilek o bolge kodlari bayagi eskide kaldi yada benim dvd player 2 tarafida calistiriyor ama eskisi oyle degildi yaklasik 2.5-3 yildir bu konuda hic sorun yasamadim bunlardada yasamam heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Bu arada simdi hatirladim kartim internet uzerinden kullanilirken devamli benden telefonla onay istiyorlardi. Yani burdada ayni durum gecerli tabi biz simdi tasindik acaba o telefon degisikligi icin basvurmusmudur evden birisi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 homoid kredi kartını falan iptal ettirme sakın. US'te her nasıl oluyorsa, insanlar çok rahat bir şekilde heryere veriyorlar kredi kart numaralarını. eğer internetten takip etme imkanın varsa, hergün takip et harcamaları. Anormal bişe olursa, o zaman iptal ettirirsin. Hem MasterCard ve Visa'nın sigortası var, işlem tarihinden sonra 1-2 gün içinde iptal ettirirsen parayı geri yüklüyorlar... Ama korkma yani. Amerika'da sistem böyle işliyor. İnsanlar rahat rahat veriyorlar numaralarını ve sorun çıkmıyor. Sahtekarları fena cezalandırıyorlar çünkü[signature][hline]Morotetori Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 verirler zira sen bu alisverisi ben yapmadim dediginde sitenin o alisverisi yaptigini gosteren ip kayıtları ve yazismalari delil olarak sunmasi lazim .[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Depressive Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2005 said: huun, 13 Haziran 2005 22:56 tarihinde demiş ki: ptt den de korkma her turlu geliyor ppt den kork bana arkadasım wow collectors gönderdi ingiltereden getirmediler.karşı taraftan kontrol edilmesi gerek dediler adam kontrol etti bi sorun gözükmüyo dediler ama gelmedi. Sonuc:Collecters editiondan oldum :([signature][hline]Our time has come... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar