pigeon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 zevk ve görüntü için vahşi hayvanların hiçbir bilgiye sahip olunmadan alınması ve bir süre sonra bakılamayarak doğaya bırakılması ya da elden çıkartılması çok ciddi problemler oluşturuyor. tarantula da, yılan da, maymun da vahşi hayvanlardır... vahşi hayvanın yeri doğadır. onlara talep oldumu doğadan anne-babaları öldürülerek toplanmakta ve zevk düşkünlerinin! kafes - akvaryumlarını süslemekte maalesef.. pet shoplarda en çok satılan vahşi hayvanlardan birisi de timsahtır. 5-10 cm boyundaki timsahı özentilik vs.. sebeplerle akvaryuma tıkanlar bunların 5 sene sonra 1 metreyi aştıklarını bilerek ve o zaman ne yapacaklarını düşünmeden ve en önemlisi hayvan hakkında bakımı vs. bilgisi olmadan inatla alınabilmektedirler... bu hayvanların doğadan kopartılmasının diğer olumsuz ve çok önemli dolaylı zararlarından biri de, bakılamayarak doğaya bırakılan hayvanların ekolojik dengede müthiş tahribat yapabilmesidir.. her hayvanın faunası farklıdır... lütfen bunları dikkate alalım..[signature][hline]Taklacı Güvercinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 katılıyorum, zaten vahşi hayvanlar evcil hayvan olamaz. bugüne kadar çoğu vahşi hayvan kendini korumak ve açlığını girdermek için elinden geleni yapar. bu tip haberlerlerle çoğunlukla amerikalılar ve bizler karşı karşıyayız. "piton sahibini yedi","piton kafesinden kaçtı","timsah klozete atıldı, yan evin klozetinden çıktı" vb.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scarab Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 bir hayvanın evciltilmesi çok uzun yıllarda gerçekleşiyor.... bu süre binlerce yılla ifade edilebilecek bir zaman dilimi...... sana tamamen katılıyorum........ merak için vahşi hayvan beslemek bir yana daha kötüsü boş hevesler uğruna evcil hayvan alıp sonra atanlar uyutanlar var.bu daha kötü.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pigeon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 evet maalesef..[signature][hline]EvCiL ToPLisT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 bencede...zor iş...[signature][hline]aşk mı oda ne...gıcık yapıyo ben almiyim yeni bıraktım da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar