bowfinger Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 ya aslında bende bi hayvanım olsun hep istedim. Ama ev halkı hep soğuk baktı. Bir ara muhabbet kuşum vardı bi arada akvaryum. Aslında köpek almak istiyorum ama ev halkını kandırmak zor. Papagan olayı hoşuma gitti ama evet fiyat ve alışma nasıl olacak? mesela ben yatılı okuyorum hafta içleri evdekilere sorun yaşatırmı bu hayvanlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 eğer size çabuk alışmazsa evet :D[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bowfinger Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 tamam ev halkı kandı sen aldın mı papagan ankarada nerede alacam almak istiyorum... Fiyat ve nerde lütfen ? Acil yardımcı olursanız mutlu olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 pekçok yerde satıyorlar. ne tip bir papağan istediğine bağlı. birde fiyatları açık olarak buradan konuşmak yasak, özel mesaj veya iletişim bilgileri ile konuşursanız sevinirim.[signature][hline]===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Sağlıklı gözüken, aklı başında bir tip al kesinlikle. 500 milyondan başlıyor bu dediklerim. Cinsi - kırmızı kuyruk jako. [Bu mesaj Spastik_Serce tarafından 11 Haziran 2005 11:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bowfinger Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Özür dilerim fiyatlar baştan beri verilmişti bende ondan sordum açıkcası her yerde o fiyatların üstünde neyse. Arkadaşa öms ile de sordum fakat sizlerede sormak istedim. Daha önce adam akıllı bi evcil hayvanım olmadı. O yüzden şimdi bunun yaş, saglık gibi konularında neler yapmam gerekiyor merak ediyorum. Biri daha sormuştu bu hayvanlar ne yer ne içer ? Doktor falan gerekir mi belli aralıklarla ?? Yardımcı olursanız çok mutlu olacagım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 çekirdek, fındı fıstık baya birşey yiyorlar. Kabukl fıstık yerken halleri çok garip. Ayağıyla eliyor önce bakıyor, kırıyor kabuğunu sallıyor kenara. fiyatlar 150-750 arası diye yazılmıştı sanırım topicte, işin gerçeği 400 ve aşşası işe yaramaz denilebilir. Kırmızı kuyruk jakolar için konuşuyorum. Sağlıklı olmasına dikkat et. bence en iyisi 750 milyon filan verip Kakadu almak.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bowfinger Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Kakadu nasıl birşey ya ? Evinde hiç besleyen yok mu şimdi bu forumlarda bize yardımcı olabilecek biri. Kafaya koydum arkadaşlar ama o kadar sene hayatımı neredeyse beraber yaşayacağım bi "hayvanı" alırkende dikkatli karar vermek istiyorum o yüzden yardımlarınız çok önemli. Kırmızı kuyruklu çok hoşuma gitti açıkcası ama korkuyorum hastalıklı yaşlı birşeyle kandıracaklar beni diye :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 bende hiç papağan beslemedim. fakat yedikler,doğal yaşamları ve kabiliyetleri hakkında birkaç bilgim mevcut. buna ek olarak kakadu ırkı hakkında hiç bir bilgim yok, fakat google'dan bir araştırma yaptım ve şu tip sonuçlara ulaştım: kakadu sülfür,goffin ve umrella olarak 3'e ayrılıyor. bilgiler biraz uzun olduğu için spoiler yaptım. tıklayıp resimleri ve bilgilerine bakabilirsiniz. [spo1=Sülfür Kakadu]Sülfür Kakadu Endonezya bölgesi anavatanlarıdır. Aşırı ilgi isteyen papağanlardır. Doğal ortamda sürüler halinde yaşayan kakadular, kendini ailenin bir ferdi olarak kabul ettiğinden devamlı ilgi odağı olmak ister. Bu nedenle bakımları biraz zordur. Boyları 30-32 cm. olup, ortalama ömürleri 50 yıldır. Erkeklerin göz rengi dişiler göre daha koyudur. Konuşmaları diğer büyük papağanlara göre sınırlıdır. Çok net olmasa da, ne söyledikleri anlaşılır. Tohumlar,meyve ve sebzeler ana besin maddelerini oluşturular. Meyve ve sebzeleri tüketmede tutucu olabilirler. Başta PBFD olmak üzere bazı enfeksiyon hastalıklarına karşı, türe özgü bir hassasiyetleri vardır. Bu nedenle satın alırken dikkatli olunmalıdır. Strese girip tüy yolma davranış bozukluğu göstermeye de, diğer büyük papağanlara göre kakadularda daha sık rastlanır.[/spo] [spo2=Goffin Kakadu]Goffin Kakadu Endonezya'nın sınırlı bölgeleri anavatanlarını oluşturur. Diğer kakadu türlerinden farklı olarak uysal yapısı ile daha az gürültücüdürler. Ama apartman ortamında beslerken dikkatli olmak gerekir.Ortalama ömürleri 50 yıldır. Genel papağan yemlerine ek olarak, meyve ve sebzelerle beslenmelidir. Tutucu yapıları nedeniyle, yeni gıdalara alıştırmak son derce zordur.[/spo] [spo3=Umbrella Kakadu]Umbrella Kakaduhttp://www.papaganim.net/images/mollucan.jpg Kakadu grubunun en irisi olan bu tür, yüksek frekanslı sesleri ve çığlık atmaya benzer rahatsızlık verici doğal ötüşleri ile, ancak kuşhane ortamında beslenebililer. Apartman dairesinde beslemede çeşitli sıkıntılar ortaya çıkar. Özellikle heyecanlandıklarındaki sesleri çok ünlüdür. Anavatanları, Endonezya'nın Molluccan adalarıdır.Beslenmeleri diğer kakadu türleri ile aynıdır. Papağan karışımı ile, meyve ve sebzelere yer verilmelidir. Ortalama ömürleri 50 yıldır. Seneler içinde konuşmayı öğrenseler de, kelime hazneleri çok artmaz.[/spo] Not:Bilgi ve resimler papaganim.net'e aittir.[signature][hline]| ===> orc_lord leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar