Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 pc + 1 net = ?!

keyn

Öne çıkan mesajlar

1-) 2 tane makinam var bir tane kablonetim var baska herhangi bir alet edevat yok yalnız ben bunların ikisinede net baglamak istiyorum.

2-) eger net baglanmıyorsa iki bilgisayar arası ag nasıl kurarım yalnız bir sorun var 1 tanesi xp digeri 98 second ed. 98 deki bilgilerimi xp ye gecirmek istiyorum tek sorunum o.[signature][hline]S.E.N.
Sosyal ağlarda paylaş

eger elinde Xp cd si varsa 98 olani XP yap sana yapman icin bir neden soyleyeyim 98 ve 95 lerde bulunun herkezin bilmedigi bir acik tan dolayi sadece tek bir program ile trojan v.s. ye ihtiyac duymadan makina nette ise harddisk C: D: Cd rom .v.s lere SADECE CIFT TIklamayla girilebiliyor şahsen ben denedim girdigin makinadan oyun bile oynayabiliyorsun ! neyse konumuza donelim xp yapmani tavsiye ederim xp yaparsan ethernett karti lazm olacak zaten ikisinin de ethernett kartini AYNI MARKA AYNI MODEL al ve git bilgisayarciya bana Cross Kablo verin de satin al zaten ikisini bir birine taktigin anda geri kalani yaparsin ha yok eger ben 98 illa kullancam ethernet im var modelleri ayri başkada satin alamam diyorsan COK CEKERSINN COOOOOKKKK
ben yaşadim ordan biliyorum bir baglamak icin cok fazla zamanin geccek en ufak bi hatanda yaptigin işler boşa gitcek ikincisi bagladin şans eseri restartta birbirini gormiyecek 3. zar zor baglasan bile ip ler çakişcak egerki teknik eleman cagirmak gibi bir hatayada dusersen VAYYY HALINNE ziqtiqce ziqerler ha biz ziqildik ordan biliyoruz en az 130 milyondan aşşagiya kalkamazsin genede seçim senin[signature][hline]Epica UO Shard
Forumlarimiz
Cs Portalimiz
> [email protected] <
[spo=Server Adreslerimiz]
Web : www.epica.gen.tr
Web : www.csalemi.com
CS1.5 : cs1.epica.gen.tr
CS1.5 : cs1.csalemi.com
CS1.6 N/S : cs.klanae.com
IRC : irc.epica.gen.tr [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Impressive, 12 Haziran 2005 05:39 tarihinde demiş ki:
eger elinde Xp cd si varsa 98 olani XP yap sana yapman icin bir neden soyleyeyim 98 ve 95 lerde bulunun herkezin bilmedigi bir acik tan dolayi sadece tek bir program ile trojan v.s. ye ihtiyac duymadan makina nette ise harddisk C: D: Cd rom .v.s lere SADECE CIFT TIklamayla girilebiliyor şahsen ben denedim girdigin makinadan oyun bile oynayabiliyorsun ! neyse konumuza donelim xp yapmani tavsiye ederim xp yaparsan ethernett karti lazm olacak zaten ikisinin de ethernett kartini AYNI MARKA AYNI MODEL al ve git bilgisayarciya bana Cross Kablo verin de satin al zaten ikisini bir birine taktigin anda geri kalani yaparsin ha yok eger ben 98 illa kullancam ethernet im var modelleri ayri başkada satin alamam diyorsan COK CEKERSINN COOOOOKKKK
ben yaşadim ordan biliyorum bir baglamak icin cok fazla zamanin geccek en ufak bi hatanda yaptigin işler boşa gitcek ikincisi bagladin şans eseri restartta birbirini gormiyecek 3. zar zor baglasan bile ip ler çakişcak egerki teknik eleman cagirmak gibi bir hatayada dusersen VAYYY HALINNE ziqtiqce ziqerler ha biz ziqildik ordan biliyoruz en az 130 milyondan aşşagiya kalkamazsin genede seçim senin
o dedigini yapmak icin netbios acigini kullaniyorsun sanirim. bunu her bilgisayarda uygulayamazsin. onun icin 98/95 o kadar da guvensiz degiller.

konuyu acan arkadasin mesajina gelirsek;
1) kolay yolu (benim yaptigim), kablomodem'i usb girisinden xp'ye bagla. o bi nete girsin. sonra iki bilgisayar arasinda network kur.

2) network nasil kurulur... iki bilgisayarin isimlerini ayarlarsin workgroup'larini ayni yaparsin. (My Computer'a sag tikla, Computer Name kismindan degistir) cross cable'la iki bilgisayari ethernet kartlarindan bagladiktan sonra xp'de set up a home or small office network secenegi var My Network Places'in icinde. bunu secip this computer is directly connected to internet secenegini takiben devam edersin. sonra sana nete hangi baglantiyla ulastigini sordugunda kablo modem'i secersin (muhtemelen iki secenek sunar sana, birisi mevcut olusturmakta oldugun baglanti, digeri de kablomodem baglantisi. sen kablo modem'i sec). sonra diger bilgisayarda da ayni islemleri yapman gerekiyo ama 98 elimin altinda olmadigi icin birebir veremeyecegim. yine My Network Places'in altinda Create a network tarzi bi secenek olmasi gerek. bunu takip ederek devam et. ama 98'i kurarken this computer is connected to internet through network tarzi bi secenek olmasi gerek bunu secmen lazim. daha sonra hepsini bitirince, View network connections'i sec. hangisi iki bilgisayar arasindaki baglantiyi sagliyosa bu baglantiya sag tiklayip properties'i sec. eger listede NWLink NetBIOS ve NWLink IPX/SPX/NetBIOS... diye iki oge yoksa, install'a tikla ve bunlari ekle. ayni islemi iki bilgisayarda da yapman lazim. sonra restart at. eger anlattigim sekilde anlamamissan, arat, bu konuda bi kac tane daha topic vardi.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...