Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pişmiş etin sindirimimi daha kolaydir, Çiğ etinmi?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu ne gereksiz bir konudur yaa!!![hline]Fenerbahcelilerin 55bin sosislisini kesip yemekle suçlanan ve aynı zamanda bjk'nin galibiyetine sevinen siyahlı beyazlı alacalı bulacalı sevimli ihtiyar mahlukat!!!
Mesaj tarihi:
pişmiş etin sindirimi daha kolaydır. Apandis denilen organımız teorilere göre eskiden daha uzundu (şimdi parmak kadar) ve ve burada da sindirim yapılıyordu. Bunun nedeni eskiden çiğ et yenmesi. Çiğ et zor sindirildiği için daha uzun bir sindirim kanalı(yani daha uzun süre sindirim) gerekiyordu. Sonradan insanlar pişmiş et yemeyi artırınca burası giderek küçüldü ve işe yaramaz bir hale geldi.
Apandis in eskiden selülöz sindirdiğini söyleyenler de var ama üstteki daha mantıklı geldi.
Kısaca çiğ et hem sağlık hem sindirim açısından pişmiş etten daha kötü.[hline]Ast Bilak Parbilakir, Suh Tangus Moipiar
Mesaj tarihi:
çiğ etin kaç derecede olduğuna bağlı enzimlerin en verimli çalıştığı sıcaklıkta olması lazım

ne diom lan ben çiğ köfte rlz[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki:
yani metala sokuyo burdakiler
Mesaj tarihi:
Çiğ etin içindeki hastalıklar ve kurtlar olduğunu unutmayın pişmeden ölmez bunnar
Çiğ etin sindirimi zordur ama daha zor sindirimi olan şey Otlardır ve sanırım en zor sindirilen şey proteinmiydi oydu galiba bide bitki kabukları çok zor sindirilir
Genede tatı güzeldir çiğğ kıymanın felan hehe küçükken çok severdim çiğ kıyma içindeki o ekmekleri yemeyi:) bi hoş tadı oluo
En güzeli çiğköfte ama off canım çekdi şimdi yicekdin acı acı ohhsss yanında ayran fenada olmaz[hline]Now Whould you like to live whit mee?
I'm lazy as man can beee!
Aaaaaaaa Aaaaa i'm lazzyy
Aaaa AAA don't you want to save meeee?

Bu şarkıyı hepimize armağan ediyorum
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 19 June 2003 21:51 tarihinde demiş ki:
Çiğ etin içindeki hastalıklar ve kurtlar olduğunu unutmayın pişmeden ölmez bunnar
Çiğ etin sindirimi zordur ama daha zor sindirimi olan şey Otlardır ve sanırım en zor sindirilen şey proteinmiydi oydu galiba bide bitki kabukları çok zor sindirilir
Genede tatı güzeldir çiğğ kıymanın felan hehe küçükken çok severdim çiğ kıyma içindeki o ekmekleri yemeyi:) bi hoş tadı oluo
En güzeli çiğköfte ama off canım çekdi şimdi yicekdin acı acı ohhsss yanında ayran fenada olmaz[hline]Now Whould you like to live whit mee?
I'm lazy as man can beee!
Aaaaaaaa Aaaaa i'm lazzyy
Aaaa AAA don't you want to save meeee?

Bu şarkıyı hepimize armağan ediyorum

lan canımı istettin çiğ köfte saat 9 30 varmıdır acaba kalmışmıdır gitsemmi[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki:
yani metala sokuyo burdakiler
Mesaj tarihi:
Hah evet protein di o dimi:)
Yılanlar sadece proteinleri parçalabiliyo çünkü kendi zehirleri sadece protein zehirlenmemek için parçalaması gerekio
İnsanın ne olduğu belli diil abi otobur diiliz ot yiyince motoru bozuoz et de yiyince çiğ ondada motoru bozuoz bi gabiriz yani:)[hline]Now Whould you like to live whit mee?
I'm lazy as man can beee!
Aaaaaaaa Aaaaa i'm lazzyy
Aaaa AAA don't you want to save meeee?

Bu şarkıyı hepimize armağan ediyorum
Mesaj tarihi:
hahaha taam konudan konuya atlıyalım o zmn :
Pekii fil cig et yerse mi , pişmiş et yerse mi daha cabuk alışır hadi bakalım ?[hline]"III. Dunya savası'nın hangi silahlarla yapılacagını bilmiorum ama IV. Dunya Savası'nın tas ve sopalarla yapılacagına eminim."
Albert Einstein
Mesaj tarihi:
abi cig etin sindirimi kolaysa yicekmisin yani ? :D[hline]quando traducete in dizionario e leggete saprò che la u è il sazan migliore nel mondo
Ferman padişahin dağlar bizimdir
×
  • Yeni Oluştur...