GM_galadniel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Merhaba arkadaşlar; Ben bir kayıt sistemi yaptım ama kayıt sistemiden forumun başlığında belirtiğim gibi ASCI kodları (yani : !'^+%&/()=?_*;,ğüçöşıİ) vs gibi karakterleri kullanarak kayıt olunabiliyor. Bunu çok uğraştım yapamadım bir yerden hazır kod aldım o da biryerden sonra hata vermeye çalıştı eğer sizler yardım ederseniz bunu yapmış olacağım. Şimdiden teşşekürler[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 kodun sence hatali yerini yazarsan daha rahat yardimci olabiliriz... (kodu aktardiginda kucuk yazarsan ve smiley'leri kapatirsan daha kolay olur hepimiz icin)[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 http://www.regexlib.com/Search.aspx?k=a-z http://tr2.php.net/ereg[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GM_galadniel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Yardımlarınız için çok teşşekürler ama ben başaramadım :( bu nedenle kayıt sisteminin kayit sayfasinin buraya yazıyorum. yapmak istediğim ise Örn : herhangi biri kayıt oldugunda kullanıcı ismine (!'^+%&/()=?_-üğçöşıİ@) vb.. benzer diğer asci kodlarının yazılmamasını istiyorum yani (A-Z,a-z,0-9 bunların) dışında hiç bir karakter girilmesin Yeni Üye Kayıt include("db.php"); if ($action == "add") { dbconnect(); $query = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE username='$username'"); $sonuc = mysql_num_rows($query); dbconnect(); $mquery = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE email='$email'"); $msonuc = mysql_num_rows($mquery); if (($username == "") || ($email == "") || ($sifre1 == "")) { ?> !!Hata!! Lütfen bilgilerin tamamının girilip girilmediğini kontrol ediniz } else if ($sifre1!=$sifre2) { ?> !!Hata!! Lütfen iki satırdaki şifrelerin eşit olup olmadığını ve iki satırada şifre girilip girilmediğini kontrol edin }else if ($sonuc > 0) { ?> !!Hata!! Seçmiş olduğunuz username başka bir üyemiz tarafından kullanılmaktadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… lordgnr Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 if (($username == "") || ($email == "") || ($sifre1 == "")) { bu satirdan sonra sunu koy: if ((ereg ("([^a-z_0-9])", $username)) { ?> Hatali Username }else{ }[signature][hline]Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 orda makesafe fonksiyonun varya işte if (($username == "") || ($email == "") || ($sifre1 == "") || (makesafe($username)==$username)) { şeklinde mantiken olması lazım yamuk bişi varsa orda preg_replace düzeltcek fonksiyondan farklı bi değer çıkacak yoksa true dönecek if ten normal işlemler devam edecek[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… GM_galadniel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Arthur_HellsFire senin dediğin gibi yaptım kayıt ekranı geliyor ama form 'u doldurduktan sonra gönder 'e basında 22 satırda hata veriyor. [spo1=giris.php kod 'u] Yeni Üye Kayıt include("db.php"); if ($action == "add") { dbconnect(); $query = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE username='$username'"); $sonuc = mysql_num_rows($query); dbconnect(); $mquery = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE email='$email'"); $msonuc = mysql_num_rows($mquery); if (($username == "") || ($email == "") || ($sifre1 == "") || (makesafe($username)==$username)) { ?> !!Hata!! Lütfen bilgilerin tamamının girilip girilmediğini kontrol ediniz } else if ($sifre1!=$sifre2) { ?> !!Hata!! Lütfen iki satırdaki şifrelerin eşit olup olmadığını ve iki satırada şifre girilip girilmediğini kontrol edin }else if ($sonuc > 0) { ?> !!Hata!! Seçmiş olduğunuz username başka bir üyemiz tarafından kullanılmaktadır Lütfen farklı bir username seçiniz < Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 o fonsiyonda senin $string'i return etmen lazim, $username'i diil. edit: ha bi de senin function'in adi makesafe diil, MakeSafe[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 10 Haziran 2005 20:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech Donanım & Yazılım PHP 'de ASCI Kod × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
lordgnr Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 if (($username == "") || ($email == "") || ($sifre1 == "")) { bu satirdan sonra sunu koy: if ((ereg ("([^a-z_0-9])", $username)) { ?> Hatali Username }else{ }[signature][hline]Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 orda makesafe fonksiyonun varya işte if (($username == "") || ($email == "") || ($sifre1 == "") || (makesafe($username)==$username)) { şeklinde mantiken olması lazım yamuk bişi varsa orda preg_replace düzeltcek fonksiyondan farklı bi değer çıkacak yoksa true dönecek if ten normal işlemler devam edecek[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GM_galadniel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Arthur_HellsFire senin dediğin gibi yaptım kayıt ekranı geliyor ama form 'u doldurduktan sonra gönder 'e basında 22 satırda hata veriyor. [spo1=giris.php kod 'u] Yeni Üye Kayıt include("db.php"); if ($action == "add") { dbconnect(); $query = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE username='$username'"); $sonuc = mysql_num_rows($query); dbconnect(); $mquery = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE email='$email'"); $msonuc = mysql_num_rows($mquery); if (($username == "") || ($email == "") || ($sifre1 == "") || (makesafe($username)==$username)) { ?> !!Hata!! Lütfen bilgilerin tamamının girilip girilmediğini kontrol ediniz } else if ($sifre1!=$sifre2) { ?> !!Hata!! Lütfen iki satırdaki şifrelerin eşit olup olmadığını ve iki satırada şifre girilip girilmediğini kontrol edin }else if ($sonuc > 0) { ?> !!Hata!! Seçmiş olduğunuz username başka bir üyemiz tarafından kullanılmaktadır Lütfen farklı bir username seçiniz < Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 o fonsiyonda senin $string'i return etmen lazim, $username'i diil. edit: ha bi de senin function'in adi makesafe diil, MakeSafe[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 10 Haziran 2005 20:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech Donanım & Yazılım PHP 'de ASCI Kod × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
riglous Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 o fonsiyonda senin $string'i return etmen lazim, $username'i diil. edit: ha bi de senin function'in adi makesafe diil, MakeSafe[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 10 Haziran 2005 20:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar