Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evde iskender yapma denemesi ve tarifi


forgiver

Öne çıkan mesajlar

uyarı: karnı aç olan okumasın.

uyarı 2: kekik eklemeyi unutmayın (yerkende, buraya yazarken de unuttum)


malzemeler:

7 adet köfte (annemizin önceden hazırlayıp buzdolabına koyduklarından)
2-3 adet ufak boy domates (hormonsuz + orta sululukta)
2 parmak kalınlığında kesilmiş kaşar peyniri
1-2 adet çaliston biber (acı seven sivri biberde kullanabilir)
6-7 dilim ekmek (bayat olması tercihimiz)
yoğurt (taze ve kaymaksız)
4 tatlı kaşığı tereyağı (tepeleme değil)
teflon tava (tefal olmasın acemiyiz cizebiliriz)
tabak, çatak, kaşık, bıçak
kızartma fonksiyonu olan mini fırın


hazırlanışı:

2 tatlı kaşığı tereyağı tavaya konur; yağ eridikten sonra üstüne rendelenmiş domates ve ince ince kıyılmış çarliston biberler eklenir, orta derece ateşte, suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişmesi beklenip, ocağın altı söndürülür

eğer bulaşık yıkamayı seven bir annemiz varsa yeni bir tava çıkartılır, sevmiyorsa domatesleri koyduğumuz tavadaki malzemeler, domatesi rendelemiş olduğumuz tabağa aktarılır.

üzerinde azda olsa domates parçaları bulunan tava ekmekle sıyırılıp, ekmek ağza, tava ocağa koyulur

kalan 2 tatlı terayağımız tavada eritilir, üstüne köfteler atılır. buraya dikkat(haşmet babaoğlu style): köfteler için uygun sıcaklıkta yakmadan pişirmek için gerekli koşullar sağlanır; bu konudaki tecrübesizliğim yüzünden net bir bilgi veremiyorum, o yüzden dikkatli olmamız gerek. ama tavanın büyüklüğü bu konuda bir etken. ayrıca köftenin diğer tarafı yağın kızması yüzünden diğer tarafa göre daha çabuk pişiyor, dakka kurup yapmayın yanabilir.

şimdi köfteleri pişirdik, alıyoruz doğrama tahtasının üzerine, döner dilimlerinin 4-5 katı kalınlığında kesiyoruz, ve eğer yağı yakmadan köfteleri pişirebildiysek tekrar tavanın içine atiyoruz. yağ yanmışsa, başka bir kaba koyun, sağlık lezzeten daha önemli

kaşarları beyaz leblebi büyüklüğünde doğruyoruz, daha önceden yağtığımız domates sosunun içine atiyoruz, aşağıda bahsettiğim mini fırının üstüne koyuyoruz(kaybolan sıcaklğını tekrar kazanacak)

ekmekleri küp şeklinde doğruyoruz, mini fırına koyup, kömür olmadan ısınmalarını sağlayıp, derin ve geniş salata tabağının içine koyuyoruz

şimdi hızlı olmalıyız yoksa yemek soğur

hemen tabağın kenarına yoğurdu boca ediyoruz, fazla yayılmasın diğer malzemeleri soğutur.

şimdi ekmeklerin üstüne domates sosunu, onun üstünede köfteleleri boşaltıyoruz, bir kaşık bulup soğutmadan yiyoruz.


yorum (spoiler doğal olarak) :

gayet lezzetli ve dışarıya göre daha ucuz


öneri:

yanında kola veya sodayla tüketin.
yemeği soğutmadan yiyin
karnınız aç değil ve iştahlı biri değilseniz paylaşcak birini bulun
çatalla yemeğin pratik olmuyor, kaşık kullanın
tezgahın üzerini silin
kullandğınız mutfak araç ve gereçlerini suya tutmadan kirli tabak çanaklar arasına koymayın


afiyet olsun.

[Bu mesaj forgiver tarafından 10 Haziran 2005 15:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla forgiver vaktim olunca bi anofişıl paticik yemek sitesi açıcam oraya yazsana bunnarı :lol:[signature][hline]Emektar Pati Üyesi
Since 2000
"Değiştirmiyorum imzamı. Ben 2000 yılında paticik açılmış olmasa da yüreğimde bir paticik açmışım. Bundan utanmıyorum laaan !"
My Space
Countdown to OKS
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 10 Haziran 2005 15:15 tarihinde demiş ki7 adet köfte (annemizin önceden hazırlayıp buzdolabına koyduklarından)

pekim anası olmayan yetim patiler ne edecek yasık deilmi onnaraa[signature][hline][b]Emektar Pati Üyesi

Since 2000
"Değiştirmiyorum imzamı. Ben 2000 yılında paticik açılmış olmasa da yüreğimde bir paticik açmışım. Bundan utanmıyorum laaan !"
My Space
Countdown to OKS
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dev, 10 Haziran 2005 15:19 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 10 Haziran 2005 15:15 tarihinde demiş ki7 adet köfte (annemizin önceden hazırlayıp buzdolabına koyduklarından)

pekim anası olmayan yetim patiler ne edecek yasık deilmi onnaraa


Bu kadar düşünüyorlar işte :([signature][hline]        «³¹®¤[b]R
_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
[b]>>>X+ Projéct web design<<<
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha finallerim bitmedi gider ditmez deneyecem.
Yemek yapmayı çok severim ama yemek tarifleri kitabına bakarak değil kendi özgün fikirlerime dayanarak. Makarnanın 40.000 küsür çeşidini yapıyorum acccayip oluyor. :)
Belki bi ara size farklı tatlarda makarna yapma tekniklerini de söylerim.. :D

Herkese afiyet olsun. Yurdun yemek vakti geldi. Birazdan cıkacam. Bakalım yine hangi rezalet yemeği yapmışlar.. :-)[signature][hline] Make a difference in your future..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iskender bööle mi yapılır be ben anlatayım.
tarif:
Tel : 212-264 10 49 aranır
1.5 iskender söylenir. sonra afiyet ile yenir.

[spo1=açılımı]Namlı Kebap
Nispetiye Cad. No: 11/12
1. Levent İstanbul
Tel : 212-264 10 49
[/spo][signature][hline]06.13.2002 - 05.06.2005
*Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş...
Penthesilea'yı Banlayanları Protesto Ediyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...