forgiver Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 uyarı: karnı aç olan okumasın. uyarı 2: kekik eklemeyi unutmayın (yerkende, buraya yazarken de unuttum) malzemeler: 7 adet köfte (annemizin önceden hazırlayıp buzdolabına koyduklarından) 2-3 adet ufak boy domates (hormonsuz + orta sululukta) 2 parmak kalınlığında kesilmiş kaşar peyniri 1-2 adet çaliston biber (acı seven sivri biberde kullanabilir) 6-7 dilim ekmek (bayat olması tercihimiz) yoğurt (taze ve kaymaksız) 4 tatlı kaşığı tereyağı (tepeleme değil) teflon tava (tefal olmasın acemiyiz cizebiliriz) tabak, çatak, kaşık, bıçak kızartma fonksiyonu olan mini fırın hazırlanışı: 2 tatlı kaşığı tereyağı tavaya konur; yağ eridikten sonra üstüne rendelenmiş domates ve ince ince kıyılmış çarliston biberler eklenir, orta derece ateşte, suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişmesi beklenip, ocağın altı söndürülür eğer bulaşık yıkamayı seven bir annemiz varsa yeni bir tava çıkartılır, sevmiyorsa domatesleri koyduğumuz tavadaki malzemeler, domatesi rendelemiş olduğumuz tabağa aktarılır. üzerinde azda olsa domates parçaları bulunan tava ekmekle sıyırılıp, ekmek ağza, tava ocağa koyulur kalan 2 tatlı terayağımız tavada eritilir, üstüne köfteler atılır. buraya dikkat(haşmet babaoğlu style): köfteler için uygun sıcaklıkta yakmadan pişirmek için gerekli koşullar sağlanır; bu konudaki tecrübesizliğim yüzünden net bir bilgi veremiyorum, o yüzden dikkatli olmamız gerek. ama tavanın büyüklüğü bu konuda bir etken. ayrıca köftenin diğer tarafı yağın kızması yüzünden diğer tarafa göre daha çabuk pişiyor, dakka kurup yapmayın yanabilir. şimdi köfteleri pişirdik, alıyoruz doğrama tahtasının üzerine, döner dilimlerinin 4-5 katı kalınlığında kesiyoruz, ve eğer yağı yakmadan köfteleri pişirebildiysek tekrar tavanın içine atiyoruz. yağ yanmışsa, başka bir kaba koyun, sağlık lezzeten daha önemli kaşarları beyaz leblebi büyüklüğünde doğruyoruz, daha önceden yağtığımız domates sosunun içine atiyoruz, aşağıda bahsettiğim mini fırının üstüne koyuyoruz(kaybolan sıcaklğını tekrar kazanacak) ekmekleri küp şeklinde doğruyoruz, mini fırına koyup, kömür olmadan ısınmalarını sağlayıp, derin ve geniş salata tabağının içine koyuyoruz şimdi hızlı olmalıyız yoksa yemek soğur hemen tabağın kenarına yoğurdu boca ediyoruz, fazla yayılmasın diğer malzemeleri soğutur. şimdi ekmeklerin üstüne domates sosunu, onun üstünede köfteleleri boşaltıyoruz, bir kaşık bulup soğutmadan yiyoruz. yorum (spoiler doğal olarak) : gayet lezzetli ve dışarıya göre daha ucuz öneri: yanında kola veya sodayla tüketin. yemeği soğutmadan yiyin karnınız aç değil ve iştahlı biri değilseniz paylaşcak birini bulun çatalla yemeğin pratik olmuyor, kaşık kullanın tezgahın üzerini silin kullandğınız mutfak araç ve gereçlerini suya tutmadan kirli tabak çanaklar arasına koymayın afiyet olsun. [Bu mesaj forgiver tarafından 10 Haziran 2005 15:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 valla forgiver vaktim olunca bi anofişıl paticik yemek sitesi açıcam oraya yazsana bunnarı :lol:[signature][hline]Emektar Pati Üyesi Since 2000 "Değiştirmiyorum imzamı. Ben 2000 yılında paticik açılmış olmasa da yüreğimde bir paticik açmışım. Bundan utanmıyorum laaan !" My Space Countdown to OKS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 said: forgiver, 10 Haziran 2005 15:15 tarihinde demiş ki7 adet köfte (annemizin önceden hazırlayıp buzdolabına koyduklarından) pekim anası olmayan yetim patiler ne edecek yasık deilmi onnaraa[signature][hline][b]Emektar Pati Üyesi Since 2000 "Değiştirmiyorum imzamı. Ben 2000 yılında paticik açılmış olmasa da yüreğimde bir paticik açmışım. Bundan utanmıyorum laaan !" My Space Countdown to OKS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 dışarda iskender yesinler.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrayTotem Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Öff karnımda aç daha kavhaltı etmedim bu bana yapılırmı be =/[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 artık yarın yap kahvaltını geçti bugun. :)[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 said: Dev, 10 Haziran 2005 15:19 tarihinde demiş ki: said: forgiver, 10 Haziran 2005 15:15 tarihinde demiş ki7 adet köfte (annemizin önceden hazırlayıp buzdolabına koyduklarından) pekim anası olmayan yetim patiler ne edecek yasık deilmi onnaraa Bu kadar düşünüyorlar işte :([signature][hline] «³¹®¤[b]R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Rap'de başbakan bu kajmeran !!! [b]>>>X+ Projéct web design<<< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abazz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Daha finallerim bitmedi gider ditmez deneyecem. Yemek yapmayı çok severim ama yemek tarifleri kitabına bakarak değil kendi özgün fikirlerime dayanarak. Makarnanın 40.000 küsür çeşidini yapıyorum acccayip oluyor. :) Belki bi ara size farklı tatlarda makarna yapma tekniklerini de söylerim.. :D Herkese afiyet olsun. Yurdun yemek vakti geldi. Birazdan cıkacam. Bakalım yine hangi rezalet yemeği yapmışlar.. :-)[signature][hline] Make a difference in your future.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Walla ben hazır dönerle yapıorum, bayaa gsl oluo.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 AGZIM SULANDI[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karalamaca Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! [TÜRK`E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Harbi diyoorum karnım cok fena acıktı. Forumlarda alt alta yemekle ilgili konular var ya ne bu biri cikolata biri iskender kola falan ayıptır günahtır ya :D[signature][hline]SupeRock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 iskender bööle mi yapılır be ben anlatayım. tarif: Tel : 212-264 10 49 aranır 1.5 iskender söylenir. sonra afiyet ile yenir. [spo1=açılımı]Namlı Kebap Nispetiye Cad. No: 11/12 1. Levent İstanbul Tel : 212-264 10 49 [/spo][signature][hline]06.13.2002 - 05.06.2005 *Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş... Penthesilea'yı Banlayanları Protesto Ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar