Zagg Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 İsrailli bir mucidin, insanların su altında balık gibi nefes almasını sağlayacak bir sistem icat ettiği bildirildi. İnternetteki livescience.com'da yer alan habere göre, Alan Izhar-Bodner adlı İsrailli, sudaki havayı çözerek su altında insanların kullanımına ve balık gibi solumasına imkan veren bir düzenek geliştirdi. Sistemin bir sıvıdaki gazın çözünme miktarının sıvı üzerindeki basınç ile orantılı olduğunu öngören "Henry Yasası"na dayandığı ifade edildi. Bu yasaya göre, sıvı üzerindeki basınç artırıldıkça sıvıda bulunan gazlar daha fazla miktarda çözünmekte ve sıvı üzerindeki basıncın azaltılmasıyla bu çözünen gaz ortaya çıkmakta. Bu sistemin tam olarak, gazoz şişesinde basınç altındaki sıvı içinde çözünen karbondioksit gazının şişenin açılmasıyla basıncının düşmesiyle gaz salıvermesine benzer şekilde işlediği belirtildi. Bodner'in geliştirdiği sistemin, düzeneğe aldığı az miktardaki deniz suyunun basıncını bir santrifüj yardımıyla azaltarak salıverilen gazın toplanması mantığına dayandığı kaydedildi. İcadın patentinde yer alan tanıtımda ise sistemin solunabilir hava ürettiği ifade edildi. Haberde, insanoğlunun yüzmeye başladığı ilk günden bu yana su altında nasıl nefes alabileceği üzerinde düşündüğü kaydedilerek, bu düşün, ilk bilim-kurgu yazarı Jules Verne'nin "Denizler Altında 20 bin Fersah" isimli kitabında da işlendiği belirtildi..[signature][hline] «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Rap'de başbakan bu kajmeran !!! || Yoneso hosting hizmetleri || >>>X+ Projéct web design<<< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stereo Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 hmm.. emrah ablak'ın tübitak'ında vardı bu şekilde bir icat :)[signature][hline]oo yeğ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Bunun için bircok calısma zaten vardı ben gecen aylarda Discovery Çenıl da izledim. Aynı olayı su anda Amerikan donanması kullanıyor.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 said: Jandor, 07 Haziran 2005 12:10 tarihinde demiş ki: ya ilk ben icad edicektim pf o_O[signature][hline]silence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vesmor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 tubitak'daki benim hatirladigim ise cok kopmu$tum onu okurken :D[signature][hline]# vesmor a.k.a Ripper a.k.a wD karma$ik insanimsi ya$am formu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 yüzmeyi hiç sevmem :P[signature][hline]chuck! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 said: Jandor, 07 Haziran 2005 12:10 tarihinde demiş ki: ya ilk ben icad edicektim pf boşver sende insanların uzayda nefes alabilmesini sağlayan bişi yap. Hem daha çok ses getirirsin. Bide ne o öyle suda nefes alma hedesiymiş. Suda oksijen var sıkıysa uzayda yapsın.. (bkz: kedi uzanamadığı ete mundar dermiş)[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Manfred Man-Doo wah | arşiv*** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Bunun gibi bişi yapılmıştı ya eheh. Ama peki ya yüzülen yerde kirlilik varsa? Balık gibi geberecekmi adam?[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma... MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C bakmasana lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 yüzeye yakın yüzüp oksijen alsın kafayı çıkarıp , pislik geçecek gibiyse yine aşşadan devam eder sora :P[signature][hline]chuck! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 said: Chemical, 07 Haziran 2005 13:44 tarihinde demiş ki: Bunun gibi bişi yapılmıştı ya eheh. Ama peki ya yüzülen yerde kirlilik varsa? Balık gibi geberecekmi adam? O zaman sırtınada bir tüp takar, oksijenin az geldiğini hissedince tüpten çalıştırır. al sana kesintisiz güç kaynağı...[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Manfred Man-Doo wah | arşiv*** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 güzel icad, beğendim :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 yakında gungan'lar gibi suyun altında yaşamaya başlicaz. zaten küresel ısınma sonucu buzulların eriyip dünyanın sular altında kalıcağı gün yakındır.[signature][hline]a.k.a "bay bomba" SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy Otkoo Jeliyeer of Bria Galaxy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 $erefsizim benim aklima gelmi$ti![signature][hline]Sentenel Ultima Online Shard, Developer & Admin Sentenel Web Page Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 deli gibi yuzerim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 bence gereksiz. 10 sene sonra bu alet çocuklara made in china diye satılmassa ne olayım[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 santrifüj basıncı nası azaltıyor ya?aksine arttırmazmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 yahu bu nası iş. dalgıçlar için bulunmaz eylence kaynağı ama balılar içinde büyük tehlike. şuan tüplü dalışta bile (yasak olduğu halde) zıpkıncılık yapanlar varken bu aletle bütün eko-sistemi çökertir bu adamlar.[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 (bkz: su altında toprak[taş vb.] savaşı yapmak)[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo [Bu mesaj Sly-One tarafından 08 Haziran 2005 03:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 said: MrBomb, 07 Haziran 2005 14:11 tarihinde demiş ki: yakında gungan'lar gibi suyun altında yaşamaya başlicaz. zaten küresel ısınma sonucu buzulların eriyip dünyanın sular altında kalıcağı gün yakındır. eh alt yapı hazırlanıyor işte, daha ne :-p suyun altıda bir başkadır zaten :)[signature][hline]===> orc_lord <=== |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet||KTB için..| orc_lord/phoenix (day:264/melancholy/depression)| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 benimde aklıma gelmişti ama işte ödenek bulamadım :([signature][hline]06.13.2002 - 05.06.2005 *Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş... Penthesilea'yı Banlayanları Protesto Ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 çok revaçta bi düşünceymiş lam bende benim aklıma da geldi diye seviniyodum da herkesin gelmiş ne anlamı kaldı? Benim aklıma mıktanıslı ray sistemi de gelmişti ama.. 500 km/h hızla giden trenler var ya.. sizin aklınıza geldi mi? :Pp[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 treni mıknatıs raya yapıştıracaksın oyle kalacak di mi tren lol.[signature][hline]böyle iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 iyide şu anki hızlı trenler harbi mıktanıslı ray sistemi :) temas yok, dolayısıyla sürtünme yok. Ters kutuplar çok iyi bir dereceyle ayarlandığından tren uçuyor belki 0.001 mm yüksekten uçuyor ama yinede uçuyor bu kadar hızlı gitmesinin temel sebeplerinden biri.. ha bi de en ufak sallanma yoktur herhalde trende hehe[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 bana bunu kanıtlayabilir misin. pek inandırıcı gelmedi.[signature][hline]böyle iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keyn Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 ben seyi anlamıyorum tren surtunmesiz ortamdaysa cokta yuksek bir hıza cıkıyor demektir peki nasıl durduruyorlar abi?[signature][hline]S.E.N. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar