Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl bir oyun?

Way

Öne çıkan mesajlar

merak ettigim bi kac bisi var yardim ederseniz sevinirim..oyunu ilk gordugumden beri oynamak istiyorum..yetenege onem veren biriyim ve cogu mmorpg deki en ust seviyeye gelen herkesin guclu olmasi bana sacma geliyor..yani bi oyuna cok zaman ayiriyosam dier oynayanlardan bi farkim olmasini isterim oyundan bunu beklerim su an oynadigim wow bana bunu vermiyo..ve bu oyunun bu istedigimi gerceklestirecegini dusunuyorum..ilk sorum bu dusunduklerimde yanlis miyim?

2. sorum ise 2 farkli class secebiliyo musuz sectik diyelim dier ayni class i secenlerden farkim olabiliyo mu stat ya da spec olayiyla yoksa ilerde bi seviyeye ulasinca benimle ayni class ta olanlar ile ayni gorunuste ayni skillere mi sahip olacam?

cogu kisi soyle der .. lvl ina ulasinca oyunda daha yeni baslar vs bunun yalan oldugunu bi sure insanlarn baydigini herkes biliyordur..ben bole bi oyun ariyorum yani en ust seviyeye gelince oyunun daha yeni baslayacagi pvp olur vs olur zevk veren olaylar olur..bunlardan guildwars ta yeteri kadar var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

walla 31 mayısta oyun ingiltereden yola çıktı ama hala gelmedi bu süreç içerisinde yeterince araştırdığıma inanıyorum oyunun genel özelliklerini...lvl 20 şuan max ulaşılabilecek seviye ancak önemli olan şey skiller cunki skillerin bazılarını "capture" ediyormuşuz yani mesela bi büyü lazım bize satılmıyor hiçbir yerde, gidicez o skilli kullanan bi monster bulacaz ve oyalayacaz tam skilli kullanırken capture edecez tabi nasıl edileceğini bilmiyorum onu da öğreniriz..

herkes aynı mı olacak tabi ki hayır bazısı o skilli bulamayacak sende olacak bazısı o skilli içeren komboları yapamyacak sen yapacaksın vs. vs zaten 345934534 skille sahip olsan bile sadece 8 tanesini kullanabiliyorsun skill bar'a koyabileceğin skill limiti 8 yani...

şimdilik fazlla bir bilgi veremeyeceğim çünki oyun daha gelmedi çözdükte öğrendiğim şeyleri paylaşıcam tabiki burada

[Bu mesaj Takhesis tarafından 07 Haziran 2005 03:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Level 20 ye ulasmıs ve oyunu su anlık bitirmiş biri olarak ,
20 olmama ragmen kendimi yetersiz hissediyorum [hele bide ranger ım:P] taktikler arıyorum,skill capture ediyorum , deniyorum sonra Comp. arena ya gidip deniyorum gelistirip hoh a gidiyor ve pvp mi yapıyorum gayette zevkli oluyor :) . Yanına sadece 8 skill alabilecegini dusunursen toplamdada yaklasık 2 class 120 skill desek . 120.119.118.117.116.115.114.113=33879360251318400
degişik kombinasyon ve olasılık ediyor.

Ayrıca 6 class oldugunuda katarsak 33879360251318400*6=203276161507910400 olasılıktır yani senin bir adamla aynı skilleri tasıyıp aynı yapıda olma sansın 203276161507910400/1 dir :) E tabi bazı skiller cok populer iken digerleri olmayabilir kullanım sayısı artar [Misal elite skiller] ama bu sayı ne kadar dusebilirki :) NOT: Sayılar sallama degildir bizzat hesap makinesiyle yaptım :P

Capture olayı soyle oluyor Lion's Arch veya onun gibi sehirlerde bazı adamlar size bir signet skill i satıyor [tek kullanımlık] ismi "Capture Signet" olan bu signet i kullanarak bir boss a gidiyorsunuz.Adamın canının altında sizin istediginiz skill belirince [ki bu onun o skill i kullandıgını gosterir] basıyorsunuz signet e 2sn veya oyle bir surede Signet yerine o skilli ogreniyorsunuz.Lion's Arch da quest i bile var bi adamda :)

Ayrıca oyunda Underworld gibi level 20 bile olsanız gittiginizde direk ezileceginiz yerler mevcut.Bazı yaratıklar genelde 100 vuruyor monksuz girmek intihar
oluyo.2 kere girdim 2 sindede biraz yaratık kestik ama sonra gruptaki bir meraklının bir quest i almasıyla maceramız sona erdi.

[Bu mesaj MonteDarkFloyd tarafından 07 Haziran 2005 08:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benmi anladıgım kadarı ile aynı uo daki gibi skilllerin yarıyarıya bi etkeni var. nasıl 4x bi karakterle 7x i kesebiliyorsanız ki bu sizin yeteneginize kalmış bişey buda öyle. ve bu daha zevkli oldugunu gösteriyor. wow da 60 olan bitiriyordu olayı.

skiller hakkında birazdaha bilgi verebilirmisiniz. yani talent lermi daha önemli yoksa skillermi. (talent vardı dimi)[signature][hline]Deviant art gallery
Sosyal ağlarda paylaş

Classlarda belli bolumler mevcut mesela Ranger da 4 tane ana att. var Marksmanship , Wilderness Survival , Expertise* , Beast Mastery .
Level atladıca levelinize baglı olarakta attribute point kazanıyorsunuz ve bu pointleri istediginiz gibi yukarda yazılan 4 ana skill e dagıtıyorsunuz . Mesela Marksmanship genelde ok,yay ile ilgili bir skill oldugundan
hem cogu yay ı kullanmak icin yuksek olması gerekli hemde ne kadar yuksek olursa silahınızla ilgili skiller o kadar yuksek dmg vurur veya uzun sureli olur veya Expertise verdiginiz her point icin kullandıgınız skillerdeki energy cost u %4 dusurur yani expertise ınızı 10 yaptınız diyelim bu skillerinizin %40 daha az energy alması demektir ayrıca bu skill sadece primary ranger lar icin gecerlidir.
Yarattıgınız karaktere gore point lerinizi dagıtcaksınız , eşit dagıtmaya calısmayın derim ben batarsınız bi yere
yuklencekseniz tam yuklenin tabiki diger bir taraftan fedakarlık etmeniz gerekecek ki oyunun guzelligi burda :) . Mesela hayvan tamelicem ben oklarken hayvanımda yakın atakta yardım eder diyorsanız o zaman Beast Mastery e yuklenceksiniz.Eger ben tuzakcı olcam [ki cok tutulan bir para kasma yontemidir] saga sola tuzak kurcam kimseyi yanıma yaklastırmıcam diyorsanız , wilderness survival a yuklenceksiniz. Ama dedigim gibi hepsine esit giderseniz bu sefer hic bir skilliniz tam işe yaramaz garip bi karaktere sahip olursunuz :)

Ayrıca 2. profession daki skillerede point verebilir ve onları kullanabilirsiniz.Onları katmadım karısık olmasın diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam her 100 exp. için 1 att. puanı geliyor.Bu puanları öncelikli class`a ve ikincil class`a dağıtıyorsunuz tabiki bu kullandığınız skillerin ne olduğuna bağlı.Örneğin bir Necromancer life tap büyüsü için Necro. class`ının alt yapısı olan Blood Magic `e puan vermek zorunda ki çektiği hp ve kullandığı enerji miktarları avantaj sağlasın kendisine.Ayrıca seçeceğiniz iki class`a verdiğiniz puanlara görede bir title alıyorsunuz(bu title`lar herhangi bir yerde yazıyor mu bilmiyorum),bu WoW un talent build kısmını andırabilir tabi daha çok seçenekle, şöyleki ;
http://www.guildwarsguru.com/builds-directory-id215.php

Daha önce bir iki post umda belirttim ama yine söylemek istiyorum burada pvp bir sidik yarışı değil ve olamazda çünkü herkes takım arkadaşlarına bağlı ayrıca pvp için gereken en önemli özellik akıl.[signature][hline]Şino Mori.
Sosyal ağlarda paylaş

Her 100 exp. icin 1 att point kazansak super olurduda malesef olmuyo :) her 500 icin 1 kere verdigimiz point i degiştirme hakkı kazanıyoruz veya Skill point kazanıyoruz ki buda Skill Trainer lardan skill ogrenirken ihtiyac duyacagımız bir olay.
PvP dedigin gibi akıl ve uyuma bakıyor. Takımınla uyum icinde olursan genelde kazanırsın ama iletişim bozuklugu olursa direk kaybedersiniz
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu gorur gormez necromancer acmaliyim demistim :) sizce yanina ne almaliyim necro/mesmer iyiymis sitelerde arastirdigim kadariyla siz ne dusunuyosunuz?

bide oyunun nasil oldugunu hala cikaramadim..sadece gorev mi yapiyosun bi yerlere gidip grind yapilmiyo mu?ya da sadece gruplami dolasabiliyosun bu konularda yardim ederseniz sevinirim..oyuna basladigimda her oyun gibi 1-2 lvl surda al sora .. yerine gec ... gibi mi devam ediyo?
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda istersen tek dolas ama zorlanırsın baya istersen bilgisayarların kontrol ettigi henchman tipi oyuncular var her turden onları al yanına onlarla yap quest sana kalmıs.
Oyunda 2 tur quest var biri mission hikayeyi takip eden gorevler , digerleri quest kısaca yapmakta zorunlu olmadıgın gorevler.
N/Mesmer iyi diye birsey yok sitelerden bakıp en iyilerine sen karar vereceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler anlamadığım bişiler var yada emin olmak istediğim cevaplarsanız sevinirim.
1.Hala oyunun çıkıp çıkmadığını anlamadım sitesinde pre-order diyo galiba çıkmamış o zaman arkadaşın mesajında 31 mayısta yola çıkan sipariş ne?
2.Emin olmak için bu oyunda aylık ücret yoktu dimi.
3.Son olarak cd yi oyun cıkınca türkiyede bulabilir miyim wow gibi yada yabancı ülkelerden mi almak zorundayız gerçi sorun yok amazondan cok siparis yaptım ama ...
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar tüm forumu okudum gayet güzel anlatmışınız benim de soracağım bikaç soru var ben wowdaki her item ın üzerinde gözükmesi (everquestte böyle değildi) ve ayrıca item zengiliğini baya sevdim bu oyundada bu tip görsel güzellikler bulunuyormu (bu arada aylık ücret yok gibi bişey okudum eminsiniz dimi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...