Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaplumbağalarım HASTA !

ManitoN

Öne çıkan mesajlar

belki biliyorsunuz 1 yaşında olan 2 ane su kaplumbağasına sahibim.bunlar istanbula kar yağarken kış uykusundan uyandılar.ve şimdi ,yaklaşık 1.5 aydır hastalar.kendi başına kaptan çıkan hayvan şimdi çok durgunlaştı.
gözlerini açarken çok zorluk çekiyolar 2 saat elleriyle ovuştuyorlar.pet shopçu kış uykusundan uyandığı için öyle olmuştur dedide benim kaplumbağalar taa ne zaman kış uykusundan uyandı.var mı bilgisi yada çaresi olan ?
göz damlası damlatıyorum iyi geliyo
fakat başka bişeyler yapmak lazım ?[signature][hline]http://www.sanalcafe.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
veterinere danışmayı denemelisin ilk olarak. onun vereceği veya söyleyeceği adımları uygulaman en doğrusu. birde sen bu kaplumbağalarını güneşe koyuyorsun değilmi? sağlıklı gelişimleri için güneş oldukça şart. beslediğin kap veya yerin içine birde taş atarsan üzerine çıkıp fantazi yapıyorlar :) eğer güneşe koyabilmek gibi bir fırsatın yoksa masa lambası veya lambayı aşırı uzun bırakmamak şartı ile 10-15dk kadar gene bunu karşılayabilirsin.[signature][hline]===> orc_lord <===
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet||KTB için..|
orc_lord/phoenix (day:253/melancholy/depression)|
Sosyal ağlarda paylaş

Evet güneşe koyuyorum bu bebeleri.Ancak geçen yaz bir güneşlenmeleri vardı off..Yaw nası desem öyle bi geriliyolardıki bi süre sonra hareketini değiştiriyodu arkasını güneşlendiriyodu filan :)
Taşım var bitane(küllüğün üstüydü kaplumbağa sırtı :) ) .Koymadan önce kaynar suda haşlamıştık onu.Ama işte 2 si birden mikrop kapınca taşı çıkardım kabın rampasını koydum.Valla napsam artık bilemiyorum gidicem pazartesi veterinere.

Bide saçma soru olacak ama.Bunları nası taşıyacam.Elde bi kap içinde taşısam 2 saat kafayı vuracak sallantıdan :D
Sosyal ağlarda paylaş

ben zaten sularına mantar dezenfektanı , göz damlası ( bildiğimiz ) , ve kaplumbağa vitamini atıyorum.içtiğimiz , dinlendirilmiş , kaynamış ( tabiki oda sıcaklığına gelen) :D sudan döküyorum.
sanırım cinsiyetleri dişi.
puh erkek adamın erkek tosbası olur ama olmadı :P
nedersiniz napmalıyım ?
hayvanlar 2 gündür yem yiyemiyor(gözlerini açamamaktan)
2 gün önce gözlerini açık gördüm nerdeyse bembeyazdı......[signature][hline]http://www.sanalcafe.net
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ya araya kendi derdimi sokuyo gibi oluyorm hatta sokuyorm.ya benim mucahitin kabugunun altı kapkara ve gozlerinin altında kırmızı-turuncu seritleri yok.ayrıca kuyrugu cok uzun ve kabuguna cekemio.ya benim mücomun nesi var,baska bi tur mudur nedir bu?[signature][hline]!!!hepimiz evcil değill miyiz ya su fani dunyada!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hmm genelde su kaplumbağalarında oluyor. fakat su kamplumbağalarıda değişebiliyor. örneğin italyan olanların kabukları ve kendileri büyümeyip küçük kalıyorlar.[signature][hline]===> orc_lord <===
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet||KTB için..|
orc_lord/phoenix (day:265/melancholy/depression)|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...