mayfer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 merahablar şu sorunun cevabı mantıksal olarak ortada olsa da induction ile nasıl gösterebileceğimde takıldım. n --> n+1 yöntemini kullanarak çözmem bekleniyor. (eğer n için doğruysa, n+1 için de doğruysa, her positif integer için doğru olmalıdır mantığı) eminim bu işlerden anlayan birileri vardır, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Anlamadım, çok basit bir soru? (Kesin yanlış anladım :D); (2x1-0x1)^n=((2^n)x1-((2^n)-1)x0) 2^n=2^n Bu mudur? :D [Bu mesaj pekaziz tarafından 06 Haziran 2005 21:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Bu matematik indüksiyon yöntemidir. Önce verilen ifadenin n=1 için doğruluğu gösterilir. Ardından herhangi bir k tamsayısı için doğru olduğu kabul edilir. Bu kabul altında n=k+1 için doğruluğu gösterilebilirse ispat tamamlanmış olur. Kolay gelsin!![signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2005 said: fizban, 07 Haziran 2005 18:55 tarihinde demiş ki: A=S*lamda*S^-1 diye ayırarak yapma metodu vardı bunun öyle yapsan ? sora A^n = S*lamda^n * S^-1 oluodu.. A=S*lamda*S^-1 den A=lamda çıkar ve bu durumda A^n = S*lamda^n * S^-1 olması da çok doğal. Bir sayıyı ya da matrisi ya da tensörü, her neyse bir matematiksel büyüklüğü bir sayının kendisi ve tersiyle çarparsan yine aynı sayıyı elde edersin. Bu nasıl bir metot olabilir ki?[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar