Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FM 2005 Yardım/Öneri istiorum...


nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Juventus'la 3. sezonumdayım. Harika bi kadrom var. Alternatif, genç oyuncular alıorum. (örnek: cafercan aksu, deli oynuo) Ancak en önemli oyuncularımın dinlenmeye ihtiyacı oluo. Bu dinlenme işi kaç maçlıktır? Az dinlendiriorum , dinlendirmediimde bile gzl oynuo, ama yine in need of a rest dio. Çok dinlendiriorum, leaks match practice dio. Naapmalıyım?? Ayrıca son 2 sezondur şampionum. Şampionlar ligini fln da aldım. Ama büyük bi sorunum var. Çok gol yiyorum. Defans oyuncularım iyi değil. Ama searchle de yeterince iyi bir defans bulamıyorum. Taktik ve/veya oyuncu tavsiye edebilecek biri var mı???[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her oyunda her kişi her zaman iyi olacak diye bir şey yok Fm de oyuncuların takıma alışıp alışmaması son derece önemli.O yüzden Juve ye alabilirsen

Bu arada defanslar için çok önemli bir skill olan positioning i eklemeyi unuttum.

Walter Samuel
Daniele Bonera
Daniel Van Buyten
Gabriel Milito
Matias Lequi // Tahminen bunlar Juve ye geldiğinde saçma sapan error lar vermeyecek oyuncular ama bunları sağ sol bek olarak oynatmaya kalkma her zaman beklerin 90 dk koşan pas yapabilen tipler olsun.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

............F............
..........AMC..........
.....MC..MC..MC......
.........DMC............
DL....DC...DC......DR
...........GK...............

Deplasman taktiğim buydu, içerde ise MC lerden birini AMC veya Forvet yapıyordum. İyi bir DM sahibi isen çok az gol yiyorsun, DR ve DL tüm kanadı taşıyabilecek adamlar olmalı, D/DM/L veya D/M/L gibi olursa çok süper olur. İleri çıkışlarını direk taktik ekranından verebilirsin. Bunun dışında oyuncuların yorulması ile ilgili olarak, zaten tüm takımın bir anda rest istemez, belli başlı oyuncular vardır o duruma gelecek, maç trafiğinin yoğunluğuna göre kolay lig maçlarında (ki serie A da kolay maç yoktur) kadroya almayabilirsin, ama çok da ipleme futbolcunun yorgunum şarlamalarını sonuçta futbolcuyu tepene çıkartmanın alemi yok :)

Mutlaka sezon öncesinde sıkı bir hazırlık dönemi geçir, hem maç yap, hemde training'i sezon öncesine uygun olarak değiştir. Yani sene boyunca yaptığın training ile devam etme hazırlık kampı döneminde.

Disiplini elden bırakma ama ota boka ceza yağdırma. Oyuncularını abartmadan öv, ama hep arkalarında durmasını da bil.

Her sene 23523521 tane transfer yapma, sezon sonu (ki bana göre CM'in en keyifli dakikalarıdır) tüm oyuncularının, takımının istatisliklerini dikkatle incele. Kontratı bitiyo diye Ronaldo'yu almaya kalkma eğer forvetinde Trezeguet sezon başına 30 gol atıyorsa. Ahengi bozma.

Taktik ekranını sev, gerekirse her maç öncesinde taktik ekranında dakikalar geçir, rakibini incele, yıldızını kilitle, sistemini rakibin sistemine göre adapte et, ama çok da değiştirme.

Eğer bazı sistemlere karşı zayıfsan bunu mutlaka belirle, yani yenildiğin, berabere kaldığın takımların sistemlerini incele, o sisteme karşı farklı bir taktik dene. (bkz. hazırlık maçlarının önemi)

İyi oyunlar ve bol şans...[signature][hline]rtc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...