Zed Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 aldığım derslerin birinde hoca nedense herkesi staj yapmış varsayıyor, ve final sınavında yaptığımız stajla ilgili bir anketi cevaplamamızı istiyor. ama ben staj yapmadım, (zorunlu değil), hocaya da bunu söyledim, "o zaman sanki yapmışsın gibi kafadan salla" dedi. ama arkadaşların dediğine göre önceden kafadan sallayanlar baya kötü notlar almışlar, ben de ne olur ne olmaz, en azından bi fikrim olsun diye staj yapanlara anketi yaptırıyorum, siz de doldurursanız sevinirim. (sizin için sorun olmazsa en başına nerde ne olarak staj yaptığınızı yazarsanız süper olur.) iş analizi anket formu I. işin özeti (Yapılan işi birkaç cümle ile özetleyiniz.) II. görev ve yetkileri (görev ve yetkileriniz nelerdir?) a. düzenli olarak yaptığınız görevler? b. belirli aralıklarla yaptığınız görevler? c. düzensiz aralıklarla yaptığınız görevler? III. sorumluluk (emrinize verilen makine, malzeme ve teçhizat sorumlulukları, başkalarının davranışlarından, güvenliğinden, nezaret ve kontrolünden doğan sorumluluklar) IV. eğitim: (işinizi doğru ve düzenli yapabilmeniz için gerekli en az eğitim düzeyi?) V. deneyim: (yaptığınız işle ilgili olarak iş öncesi deneyim gerekli midir? işinizi istenilen şekilde yapmayı öğrenmek ne kadarlık bir zamanı gerektirir?) VI. beceri ve yetenek: (yaptığınız iş özel beceri ve yetenek gerektiriyor mu? yabancı dil bilgisi, bilgisayar kullanımı, vs.) VII. çaba: (yaptığınız iş bedensel ve fikirsel düzeylerde ne tür çabalar gerektiriyor?) VIII. insiyatif ve yaratıcılık: (işinizde karar verme, yenilik yaratma, uygulama imkanlarınız nasıldır?) IX. çalışma koşulları: (işinizde çalışma koşulları nasıldır? iş yerinde maruz kalabileceğiniz risk ne ölçüdedir? gerekli iş yeri koşulları sağlanmakta mıdır?) iş gerekleri formu (işin gerektirdiği koşulları yazınız.) beceri gerekleri - eğitim - deneyim - özel bilgi ve yetenek çaba gerekleri - bedensel çaba - düşünsel çaba sorumluluk - malzeme-makine sorumluluğu - gözetim sorumluluğu - diğer kişileri koruma sorumluluğu - mali sorumluluk - iş ilişkileri sorumluluğu çalışma koşulları - iş çevresi - iş ortamı - iş riski diğer konular - yaş - cinsiyet - askerlik - ehliyet teşekkürler.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 iş analizi anket formu I. işin özeti Betonarme binaların kontrolü.demir donatı ve beton dayanımı tesbiti. II. görev ve yetkileri (görev ve yetkileriniz nelerdir?) a. düzenli olarak yaptığınız görevler? transmixer'den beton numunesi almak b. belirli aralıklarla yaptığınız görevler? betonarme inşaatların genel analizi c. düzensiz aralıklarla yaptığınız görevler? demir donatı kalınlığı ölçümü, bağlantı kontrolü III. sorumluluk numune kapları :P personel özel aracı IV. eğitim: inş. mühendisliği 2. sınıf ı bitirmiş olmak V. deneyim: yapacağım iş için öncelikle öğrenmek kesinlikle gerekli.tecrübe kazanılmadan iş'e girmek sakıncalı. yapacagım işi öğrenmek için 3 ay gözlem ve tecrübe edinmek yeterli. VI. beceri ve yetenek: bilgisayar bilmek gerekiyor.gerek kayıt, gerek bazı sabit değerlere ulaşım ya da çizim. VII. çaba: bedensel olarak sportif olmak, inşaatlarda hop hop zıplayabilmek gerekiyor. VIII. insiyatif ve yaratıcılık: karar verme ve yaratıcılık olmazsa olmuyor. IX. çalışma koşulları: iş yerinde koşullar gayet iyi. güvenlik olarak baret kullanımı vardı.bana göre %100 güvenliydi. iş gerekleri formu (işin gerektirdiği koşulları yazınız.) beceri gerekleri - eğitim inşaat mühendisliği - deneyim 35 gün şantiye 35 gün büro stajı - özel bilgi ve yetenek çizim programları ve bilgisayar bilgisi çaba gerekleri - bedensel çaba gerekli - düşünsel çaba + sorumluluk - malzeme-makine sorumluluğu var - gözetim sorumluluğu var - diğer kişileri koruma sorumluluğu olabilir - mali sorumluluk + - iş ilişkileri sorumluluğu + çalışma koşulları - iş çevresi inş. müh odası (anlamadım) - iş ortamı şantiye %30 büro - iş riski risk herzaman var diğer konular - yaş 20+ - cinsiyet f/m - askerlik -/+ - ehliyet +[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. [Bu mesaj Fistan tarafından 07 Haziran 2005 18:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 iş analizi anket formu I. işin özeti şantiye stajı, şantiye şefine, personele yardımcı olmak, şantiyedeki işleri takip etmek II. görev ve yetkileri (görev ve yetkileriniz nelerdir?) şantiye şefinin verdiği görevlere bağlı yetkiler, beton dökümünü kontrol etmek, beton dökümünden önce yapılan swamp deneylerini kontrol etmek, harfiyatı kontrol etmek, araçların çalışma surelerini tutmak vs vs... a. düzenli olarak yaptığınız görevler? genel olarak harfiyatçıları kontrol ve beton dökümünü takip edip şantiye şefini bilgilendirmek. b. belirli aralıklarla yaptığınız görevler? işçileri kontrol, çalışma sürelerini tutmak c. düzensiz aralıklarla yaptığınız görevler? yok III. sorumluluk (emrinize verilen makine, malzeme ve teçhizat sorumlulukları, başkalarının davranışlarından, güvenliğinden, nezaret ve kontrolünden doğan sorumluluklar) bizim yani stajerlerin tuttuğu çalışan personelin ve aletin, taşeron firma işçilerinin araçlarının vs...çalışma suresi ile, onların şantiye şefine verdiği değerleirin karşılaştırılması.(basit bi olay gibi gözükmesine ramen sorunlara yol açmıştır zaman zaman). her türlü konuda şantiyede olanları kontrol etmek. ufak bir hata ilerde buyuk sorunlara yol açabilmektedir. IV. eğitim: (işinizi doğru ve düzenli yapabilmeniz için gerekli en az eğitim düzeyi?) inşaat üzerine betonarme, statik, yapı malzemesi gibi teknik dersleri vermiş olmak. V. deneyim: (yaptığınız işle ilgili olarak iş öncesi deneyim gerekli midir? işinizi istenilen şekilde yapmayı öğrenmek ne kadarlık bir zamanı gerektirir?) deneyim gereklidir. bir çok konuda deneyime bağlı oluşan teknik detay ve inşaat sektörü içinde insan ilişkilerinde deneyimli olmak gerekiyor.(işçilere laf geçirebilmek) VI. beceri ve yetenek: (yaptığınız iş özel beceri ve yetenek gerektiriyor mu? yabancı dil bilgisi, bilgisayar kullanımı, vs.) bilgisayardan alınan proje cıktılarını okuyabilmek ve nasıl yapıldığı ile bilgili olmak her an şantiye ortamında cıkabilecek sorunlarda yardımcı oluyor ve çabuk bir şekilde çözüme ulaştırabiliyor. VII. çaba: (yaptığınız iş bedensel ve fikirsel düzeylerde ne tür çabalar gerektiriyor?) bedensel olarak dayanıklı olmak gerekiyor.çünkü şantiye alanı çok büyük olup (metro hattı ve istasyonu inşaatı) yer yer engebeli kısımlar bulunmakta. fikirsel olarak ise her türlü insan ile muhattap olunuyor(vasıflı vasıfsız işçi ve üst kademe yöneticiler), bu yuzden insan ilişkileri çok iyi olması gerekiyor. yer yer düşünceleri saklamak gerekebiliyor. VIII. insiyatif ve yaratıcılık: (işinizde karar verme, yenilik yaratma, uygulama imkanlarınız nasıldır?) yaratıcılık, karar verme çok önemli her an bir sorun cıkabiliyor ve çabuk ve doğru bi şekilde sonuca ulaşmalı. IX. çalışma koşulları: (işinizde çalışma koşulları nasıldır? iş yerinde maruz kalabileceğiniz risk ne ölçüdedir? gerekli iş yeri koşulları sağlanmakta mıdır?) baret ile personelin güvenliği sağlanıyordu. ama sıcaktan dolayı ufak bir baş dönmesi ile yada dikkatsizlik ile 7-8 m lik bir yerden aşşağı düşebilirsiniz. iş gerekleri formu (işin gerektirdiği koşulları yazınız.) beceri gerekleri - eğitim: inşaat mühendisi yada teknikerliği - deneyim: firmanın vereceği konuma göre değişiyor - özel bilgi ve yetenek: bilgisayar bilgisi, iyi derecede insan ilişkileri, yeri geldiğinde yabancı dil çaba gerekleri - bedensel çaba - düşünsel çaba ikiside olmazsa olmaz sorumluluk - malzeme-makine sorumluluğu - gözetim sorumluluğu - diğer kişileri koruma sorumluluğu - mali sorumluluk - iş ilişkileri sorumluluğu butun bu sorumluluklar var tabiki, koca şantiye. çalışma koşulları - iş çevresi: inşaat alanı (?) - iş ortamı: şantiye - iş riski:yüksek risk diğer konular - yaş: (2 sene önce) 19 - cinsiyet: erkek - askerlik: yok - ehliyet: o zaman yoktu[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj mdma tarafından 07 Haziran 2005 21:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 yardımcı olanlara teşekkürler.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar