Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Delirten Driver sorunu (ati)!!!

BlaCk

Öne çıkan mesajlar

Kartım ati radeon 9600XT

Bı arkadasımla msnde konusurken kendısı bana driverları yanlıs yukledıgımı belirtti.

Ben kartı taktıktan sonra cd sindeki driverları ustunede sitesinden en son driverı cekıp kurmustum dırek ustune.

Bunun yanlıs oldugunu ve bana butun driverları ve atiyle ilgili herşeyi kaldırıp en son driverı tekrar kurmamı soylemıstı.

Bende oyle yaptım, ati'yle ilgili herşeyi pcden kaldırdım (windows klasoru ıcıersındekı dll. ler falan dahil) ve üstüne gidip son driverı temiz bi sekilde kurdum.

Fakat oda ne? ATi Tool da 55-65-70 fps arası alırken bir anda 45-55 arası almaya basladı kart

oyunlarda belirgin bi 10-15 fps düşüş oldu. Bunun dısında ornegın soldatta mouse hareketleri falan gec gelmeye basladı.

Yani bu olaydan sora kesinlikle bi performans kaybı oldu ve ne yaptıysam duzeltemedım. Hepsni silip bastan yuklemeler, ilk basta yukledıgım gıbı cd den yuklemeler vs hiç biri işe yaramadı.

Yani şu anda driver yukleme olayından sora ortaya cıkan bi performans sorunum var ve ne yapabilirim hiç bilmiyorum. Çünkü bi çok şeyi denememe rağmen işe yaramadı.

Kısaca HELP ME [signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu 'driver oynamalari' basli basina sorun ..denemeden ogrenemezsin ancak forumlari incele(hardwaremania,hardwarelife,pclabs,..) oralarda illaki sorununa cozum alirsin ..bende dogruyu bulana kadar akla karayi secmistim en sonunda oyuncular icin mod. edilmis bir driver kurmustum(kartim nvidia )[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben bi kere overclock yapmak için unofficial bi driver yuklemiştim. (chipin tavsiyesiydi). Jedi Academyde sorun çıktı. Kaldırdım resmi sürümünü yükledim. Bence bilgisayarına format at. Eğer gene olmazsa ekran kartın bozuk olabilir. Ya da bilgisayarının diğer özelliklerinden biri düşükse de olabilir belki.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
Sosyal ağlarda paylaş

Pcde cd writer yok
25+gb dosyayı back up yapacak bi olanagımda yok
anca bı arkadasın hdd sini alıp takarsam olur

Yani 6 aydır falan format atmadım. Şimdi bu yuzden atarsam sinir olurum[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

format atmak bir bilgisayarcının en son çözümüdür.

ati ile gelen yükleme dosyalarının içinde uninstaller var. C:ATISUPPORT'un içindedir muhtemelen. dosya adı "AtiCimUn". driverlar dahil herşeyi siliyor.

ben de senin dediğin sorunu yaşadım. ne zaman mı? bu konuyu görüp "aa driver güncelliyim" dediğim zaman. demez olaydım. yarım saat kadar bir vaktimi aldı. en son olarak hepsini silip bilgisayarı tekrar başlattım. "abi donanım bulamadım" dediğinde de "şurdan yükle: C:ATISUPPORT5-5_xp-2k_dd_ccc_wdm_enuDriver2KXP_INF" dedim. (setup kullanmadım yani) şimdi tekrar normale döndü gibi. wowda bir test yapıp sonuçları yazacağım.

Not: bu şekilde driver update de yapmış oldum.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
Sosyal ağlarda paylaş

Mum tam anlamadım o setup kullanmadan yukleme olayını. Yani bende windows orda yeni donanım bulundu derken Windows sitesine baglanıp ordan bulsun hede hodo diyor fakat ben oraya cancel diyorum haliyle algılayamıyor kartı.

Onu nası ypacagımı anlamadım. Ha bide bende AticimUn C:/Programfiles/AtiTechnologies/UninstallAll klasorunun ıcınden çıktı.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

uninstallerı çalıştırdıktan sonra

masaüstüne sağ klik > özellikler
ayarlar sekmesinde gelişmiş tuşu
bağdaştırıcı sekmesinde özellikler tuşu
sürücü sekmesinde sürücüyü güncelleştir

orada "sihirbaz ne yapsın?" diye sorar "listedne ya da belirli bir konumdan yükle (gelişmiş)" i seç.

"bu konumlarda en iyi sürücüyü ara:" nın altında
"arama şu klasörü de içersin:"

oraya yazacaksın işte.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer format atmak zorunda kalırsan ve backup olanağın yoksa Norton Ghost kullan. Tüm bilgisayarı bile yedekleyebilio sanırım. Kullanacaksan da önce öğren nasıl kullanıldığını. Yanlış ellerde tehlikeli olabilio diye biliyorum. Yani bilgisayarını iyice göçerte de bilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...