Zagg Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Bingöl'de büyüklüğü 5.7 olan orta şiddette bir deprem meydana geldi. Depremde 50 kişinin yaralandığı, hasar tespit çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi. Bingöl'de saat 10.41'de gerçekleşen depremin büyüklüğü, 5.7 olarak ölçüldü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünün Bingöl'ün Karlıova ilçesi olduğunu kaydetti. YARALI SAYISI 50'YE YÜKSELDİ Bingöl Valisi Vehbi Avuç, depremde şu ana kadar 50 vatandaşın yaralandığını belirtti. Avuç, yaralanan vatandaşlardan 5'inde kırık tespit edilmesi nedeniyle Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildiklerini ifade etti. BAZI BİNALAR YIKILDI Vali Avuç, daha önceki depremlerde hasar gören binaların bir kısmının yıkıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Karlıova İlçesi'nde daha önce yaşanan depremlerin ardından hasarlı bazı binalar yıkıldı. Bu binalar daha önce boşaltıldığı için can kaybı olmamıştır. Ayrıca Karlıova Hükümet Konağı binasında da bazı çatlaklar var. Vatandaşların yaralarının sarılması için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız." Avuç, deprem nedeniyle telef olan hayvanlar ve yıkılan ahırlar konusunda ise şimdilik kesin rakam belirleyemediklerini, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. VATANDAŞLAR SOKAĞA FIRLADI Depremin yerin 34.9 kilometre derinliğinde meydana gelmesi nedeniyle sarsıntı, Bingöl'ün yanı sıra Erzincan, Erzurum, Muş, Ağrı, Bingöl ve Diyarbakır'da da hissedildi. Depremle birlikte Karlıova'da vatandaşlar ev ve işyerlerini terk ederek sokaklara fırladı. Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. KRETCHMER DE BİR SÜRE PANİK YAŞADI Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hans-Jörg Kretchmer, Erzurum Valiliği ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada Bingöl'de meydana gelen deprem nedeniyle bir süre panik yaşadı. Bazı inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Kretchmer, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Kretchmer, ziyaret sırasında, 5.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bir süre panik yaşadı. Vali Güvenç ile diğer yetkililerin rahatlatmaya çalıştığı Kretchmer, daha sonra açıklamasını keserek Valilik binasının dışına çıktı. OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Karlıova ilçe merkezi ile köylerinde okulların 2 gün tatil edildiğini bildirdi. Avuç, yaptığı açıklamada, merkez üssü Karlıova İlçesi olan 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede okulların 2 gün tatil edildiğini belirtti. ARTÇI SARSINTILARA DİKKAT Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, 5.7 büyüklüğündeki depremin 4.7 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana getirebileceğini belirterek, bunun da özellikle köylerde hasar oluşturabileceğine dikkat çekti. Dr. Kalafat, saat 10.41'de gerçekleşen 5.7 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün, Kuzey Anadolu ile Doğu Anadolu faylarının kesiştiği Karlıova'nın kuzeybatısı olduğunu belirterek, 12 Mart'taki depremle aynı yerde gerçekleştiğinin tespit edildiğini söyledi. Bu noktada uzun süredir bir deprem beklendiğini dile getiren Kalafat, şunları kaydetti: Bu depremin, şu ana kadar büyüklükleri 2.9 ile 3.5 arasında değişen 10 artçı sarsıntısı meydana geldi. Bu artçıların en büyükleri, saat 10.48'de 3.0 ve saat 11.07'de 3.5 olarak gerçekleşti. 5.7 büyüklüğündeki bir depremin en büyük artçısı 4.7 olabilir. Bu büyüklükteki sarsıntı da özellikle köylerde hasar meydana getirebilir. O nedenle sağlık ekiplerinin bölgeye intikal etmeleri ve hazır bekletilmeleri gerekiyor. Artçı sarsıntılar Karlıova'nın kuzeybatısında bulunan Ortaköy, Sarıkuşak, Kaymakpınar ve Kazanlı civarında yoğunlaşıyor. VALİ: İSTEYENE BARINMA YERİ TAHSİS EDİLECEK Bingöl Valisi Vehbi Avuç, deprem zedelerin barınma sorunu yaşamayacaklarını belirterek, Talep eden her vatandaş için barınma yeri tahsis edilecek dedi. Karlıova İlçesi'nde incelemelerini sürdüren Avuç, yaptığı açıklamada, deprem zedelerin barınma sorunu yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Karayolları parkı, spor salonu ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü bahçesinde vatandaşların barınmaları için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Avuç, Kriz Merkezi'ne talepte bulunan deprem zedelerin hazırlanan barınma yerlerine yerleştirileceklerini kaydetti. VATANDAŞ TEPKİSİ Bu arada, Kriz Merkezi önünde Vali Avuç'tan çadır talebinde bulunan bazı vatandaşlar, mağdur edildiklerini ileri sürerek, tepki gösterdiler. Vali Avuç, depremde çatlakların oluştuğu Devlet Hastanesi'nde de inceleme yaptı. Öte yandan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı'nın deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geleceği bildirildi. RESMİ EVRAKLAR ÇIKARILDI Depremde hasar gören Karlıova Hükümet Konağı'nda bulunan evraklar polis gözetiminde ta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 haberlerden duyduk... geçmiş olsun.[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 0 50 kişinin yarısı balkondan atlamıştır.[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim... Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stereo Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Kabus yine geri döndü.[signature][hline]oo yeğ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 ben bunu anlamıyorum işte... 5.7 büyüklüğünde tektonik bi deprem normalde fazla hasar vermez.. ama gayet "kolay" ölüyor insancıklarımız... ölmeye meğilli toplum diye buna derim işte[signature][hline]How to overcome destructive criticism? Just love a little more, that's all. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 meğil değil, meyil olacak o ;) 1995'te bir araştırma yapmıştım depremler konusunda. şöyle birşeyle karşılaştım, paylaşayım dedim: japonyada (benim bu araştırmayı yaptığım tarihe en yakın deprem) 8.2 deprem olunca 2 kişi ölüyor: biri kalp krizi, diğeri kafaya ampül düşmesi. ben de o zamanlar depremin çok sıradan birşeyler olduğuna, insanları öldüremeyeceğine inanmıştım. kıyaslamak istiyorum, dilim varmıyor.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar