HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 efendim salı gününe bir münazara düzenlemem gerekiyor , konu üzerine uzun zamandır kafa patlatıyor olmama rağmen birşey bulamadım , yardımlarınızı bekliyorum... ayrıca münazara hakkında her türlü bilgiye de muhtacım...işte nedir ne değildir , lazım hepsi...yardımlarınız için teşekkürler şimdiden...[signature][hline]chuck! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 valla bu münazara bence çok uyuz bi davadır çünkü kesinlikle hazırlıksız çıkılmaz..bi kere araştırma iyi yapılmalı.karşı düşünceyi çürütcek iyi deliller bulunarak jüri ve karşı taraf ikna edilmeli..savunulan düşncenin doğru olması önmeli diil önemli olan nasıl savunulduğu.. konu ne?[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 amaca giden her yol mübahtır diyosun yani. bilgi sahibi olmak, özellikle insanları şaşırtacak bilgilere sahip olmak münazarada çok büyük fayda sağlar. ama iyi bir hazırlanmanın ötesinde toplum önünde rahat konuşma, hitabet gücü, ikna yeteneğini konuturma lazım. mümkün olduğunca sinirlenmemek veya sinirini göstermemek çok önemli. eğer biri gerçekten sinir bozucu bir noktaya parmak basarsa sorusu için teşekkür etmeyi unutma, cevabı mümkün olduğunca ana konudan uzaklaştır, örneklerle bunu yapabilirsin. ve son olarak, ah mun ah =)[signature][hline]yargılamayın, henüz siz de yargılanmadınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsis7ekho Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Münazarada bilindik konular seçmelisiniz. Sanat sanat için mi, sanat toplum için mi? Türkiye'de genelevler kapatılmalı mı? Sanat mı dogayı taklit eder, doga mı sanatı? Teknolojinin getirisi mi daha çoktur, götürüsü mü? gibi konular secebilirsiniz. Münazaralarda aslında konu yirmi dakika önce verilir. Bu süre için de takımlar hazırlanırlar. Konu paylasımı yapılır. Sürekli aynı seyleri tekrar etme, hmm, mmm gibi sesler çıkarma, sözlerini sasırma, durdugu yerde sallanma, çok hızlı ve heyecanlı konusma puan kaybettirir. İngiliz parlamenter tipte, karsı tarafın soru sorma hakkını degerlendirme, sorulara uygun cevaplar verme, zamanı iyi kullanma ve not tutma (degerlendirme) önem tasır. Münazara ne tip, siz hangi tarafta olacaksınız, konuyu siz mi seçiyorsunuz, konuyu nasıl ögreneceksiniz gibi soruları cevaplarsanız daha fazlaanlatabilirim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 aslında ben yöneticem , "Hulusi Bey , son 15 saniyeniz" vs. :P bi görüşü desteklemicem... tarz olarak herkesin 5 dakika süresi olacak ve iki farklı gruptaki dört kişi sırayla kalkıp konuşacaklar. "Bir uygarlığın gelişmesinde sanat mı daha önemlidir , bilim mi ?" , bunu seçtim ben...Arkadaşlar şimdi hazırlanıyorlar münazaraya...[signature][hline]chuck! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 okullar arasında ab'ye girmelimiyiz girmemelimiyiz'i vermişlerdi bizim okul. ehe herkesi yıkıp geçmiştim. konuya hazırlanırken karşı tarafın neleri savunabileceğini düşünün sonra o düşüncelere karşı görüş bildirin. salonda öküz öküz baksınlar size :D[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar