SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 anlattıklarının coğu nerdeyse benim kendie felsefemle aynı.katılıyorum cogu yerde sana[signature][hline]'' Allah erkeğe Güç Kadına Güzellik Vermiş.Ne varki Her Şeyi Yenen Güç Güzelliğe Yenilmiş.... BenCss ateş ederek yaptığım amblem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 @Ardeth : bu sözün için saol. asla unutmayacagim. birde bir arkadas kaba kuvvetle ilgili goruslerimi, çelişiomu filan demiş o konuda ardeth in bana ilk yazdigi cvp ta etki ile tepki kismini okumasini tavsiye ediyorum beni benden daha ii anlatmis orda ardeth ve ardeth tekrar cpv yazdigin icin tekrar tesekkur ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 said: micha, 10 Şubat 2005 16:27 tarihinde demiş ki: İnsanları oldugu gibi kabullenmek gerek.Ozellikle kızları,yani bunun mantıgı budur dememek gerek. birde wissy diger yazimi degistiremeyecegimden soyluoyurm bu sadece *!su anki* goruslerim degisemeyecegini soylemedim, sadece 2 veya 3 tanesinin hayatimin sonuna kadar ayni kalacagini dusunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 bilgilendirdigin icin çok tesekkur ederim... kesinlikle okuyacagim.. (nietsche sevdigim bir filozoftur)[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: Son olarak bence hatırlanması gereken önemli bir söz ''herşeyin ölçüsü insandır'' Ardeth 10 Şubat 2005 16:57' da demişki: Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Güzel yazı, tebrik ederim.[signature][hline]Kuzu Mix / Ultima Online Runuo Sunucusu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Bende sana tavsiye vereyim. Nietzsche'ye tapan bir kız arkadaşın olmasın, bütün kitaplarını okuyup hatmettiyse dahada kötü. İçki masasında birden "Şimdi bu bardak var diyebilir misin bana?Ha?" diye başlar sonra "Parmağını bardağa soktuğun zaman kırık gözükür ama parmağın kırık değil, bardakta olmayabilir pekala." diye devam eder. Kafasını masada parçalayıp birde hesabın hepsini kendin ödemek zorunda kalırsın, kötü olur. Ehaha şaka bir yana. Bilimum, "Aslında herşeyi bilinç altım yarattı, sen bile benim hayalimin bir ürünüsün." diye konuşan insanlar bana garip geliyor.Sol kulağı sağ elle göstermek işte, aynı hesap. Tabi bu da bir görüş, saygımız var.Ama kimse buna günlük hayatta inanmıyor.Ha inananlar olabilir.Ama bunu söyleyen insanların çoğunluğu sadece böyle bir tezi benimsediğini göstermek için söylüyor bunları, inandığı falan yok yani. Insansa tutup senle tartışmaz zaten başta bunları. Ama hmm neydi kitabın adı, Tan Kızılı olması lazım. Onu oku mutlaka, ağırda değil çok.[signature][hline]G3nk... Bana stunla gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 cok tesekkurler, onerin icin ama felsefe işine girmektense ki bu konuyla ilgili topic acmayi dusunuyorum) o yzuden daha cok ayzdigim goruslere vb yorum yapar ve kendimi gelistirmeme yardimci olrusaniz sevinirim[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: Son olarak bence hatırlanması gereken önemli bir söz ''herşeyin ölçüsü insandır'' Ardeth 10 Şubat 2005 16:57' da demişki: Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Ardethe bana bu gercekelri hatirlattigi dresquineyse anlamini kavramami sagladigi icin tesekkur ederim. Ve son olarak sevdigim laflar: Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yara güçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!" ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 eheh hepsini cok seviyorum o yuzden bana yazilari nasil kucultecegimi soylersen zevkle kisaltirim[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: Son olarak bence hatırlanması gereken önemli bir söz ''herşeyin ölçüsü insandır'' Ardeth 10 Şubat 2005 16:57' da demişki: Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Ardethe bana bu gercekelri hatirlattigi dresquineyse anlamini kavramami sagladigi icin tesekkur ederim. Ve son olarak sevdigim laflar: Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yara güçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!" ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 ahem biraz uzun olmuş hakkaten bence o filozofların sözü kalsa yetebilir :p[signature][hline]Beş Hececiler ''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 . [Bu mesaj Raistin tarafından 10 Şubat 2005 19:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 O ''insan herşeyin ölçüsüdür'' sözünü söyleyen insanlar Sofistlerdir, oraya benim yerime onların adını yazarsan daha bilgilendirici olur.[signature][hline]Beş Hececiler ''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 evet umarim imzam olmustur :) diger pati abla abi ve kardeslerimin goruslerini bekliyorum[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: ''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti) Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!" ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riehn Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 bravo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 raist , 12 miydin 13 mu ? insan yasadikca ogrenirde ondan sordum .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 huun 13 ama 14 e girmek zuere odlugumdan 14 diyorum[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: ''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti) Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!" ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 said: Ardeth, 10 Şubat 2005 19:33 tarihinde demiş ki: O ''insan herşeyin ölçüsüdür'' sözünü söyleyen insanlar Sofistlerdir, oraya benim yerime onların adını yazarsan daha bilgilendirici olur. Protogoras...[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Oda sofist :p sofistlerin genel ilkesi olduğundan dedim e kem küm :p[signature][hline]Beş Hececiler ''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Yok, iyice `ki$isel`le$tirelim diye dedim. :) (bkz: subjektif relativism)[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tahakiraz Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 said: Raistin, 09 Şubat 2005 23:44 tarihinde demiş ki: Guvenmek zayifliktir. Zeka, en buyuk hediye oldugu kadar, en buyuk sorumluluk ve cezadir. Kiskanmak aptalliktir. Gercek sevgi olmadan bir kiz arkadasa sahip olmak, fb-gs maci 3-3 bitti fb kazandi demek gibi bir seydir. Zaman her seyin ilaci degildir, bazi seylerin ilaci kalbiniz,mantiginiz ve zekanizdir bunalri kendinizde bitiremesseniz sizi bir ömür boyu takip eder. Kaba kuvvet uygulamak ilkelliktir, asagilanmaya tepki vermemekse aptallik. Şaklabanlik la komiklik, komiklikle aptallik, uykuyla ölüm, ölümle hayat arasinda sinir cok incedir , her zaman sinirin nerde oldugunu tam olarak bilin. Dislanacaginizi bilsenizde her zaman kendiniz olun elbet sizi seven biri cikacaktir. Sinirlari aşmakla, macera yaşamak arasinda fark vardir birinin ucu bela birinin ucu eglencedir. Arkadas hapise dustugunuzde sizi ilk ziyeret edendir, dost ise sizin yaninizda olan. Dinlemeyi bilin, onalr sizi dinlemeselerde en azindan insanliginizi korurusunuz. Dine vb inanmasanizda en azindan oldukten sorna kötülerin cezalandirilacagina inanin sizi aptalca,tehlikeli vb iserden uzak tutacak ve bazi durumlarda icinizi rahatlatacaktir. Herseyin zamani vardir kimi gec gelir kimi erken, sabretmeyi bilin. Sevgiyi hakedenlere duyun, saygiyi herkeze en azindan nefret edilsenizde saygı duyulursunuz. Ne kadar zevk versede biriyle dalga gecmeyin unutmayin o sizde olabilirdiniz. Empati palavradir bir kisiyi asla o kisi gibi anlayamassiniz, bunun yerine anlayışlı olmaya çalışın daha cok işinize gelir. Hayat bir oyun degildir, bu yuzden ne sömürmeye nede hile yapmaya çalışın. Sevdiklerinizin hatta belkide masanizda her zaman belli yerde duran bardagin canagin degerini anca kirilinca, ölünce yoklounca anlarsiniz bu yuzden bazen sirf bir seyin degerini anlmak icin ona sarılın biraz inceleyin hic olmassa icten seni seviyorum deyin. en azindan daha sonra pişman olmassiniz. Sabir iyidir, kacga cikarmak kotudur ama unutmayin laftan,anblayistan sabirdan anlamayanin hakki kotektir. ve kesinlikle ama kesinlikle unutmayin akil yasta degil bastadir. Ve bir insani asla olgunluguna göre adma yerien koyamyin bazen en olgun olmayan insan en zeki veya en duygusal olanidir. Duygular önemlidir, gereklidir ancak hareketlerinizi mantik ve zeka suzgecinden gecirmeden eyleme gecirmeyin. Yasim 14,yasamim boyunca biraz asosyal bir tip oldugumdan kimseye bahsetmedigin bu duygu ve dusuncelerimi sizle paylasmak sitedim umarim size dusuncelerimin bir yarari olur. Ve sirlar hayatin o olmassa genclik ve cocuklugun ii anilarindandir ama her zaman hayain,iz boyunca bazi seyelri gizlemeyi ii bilin aslinda oyle yapinki aslinda en ii arkadasinisin sizin sevdiginiz kisi sandigi kisi en nefret ettiginiz olsun. Bu her zaman iyidir hainler *!HERYERDEDIR* Gizlilik iyidir. Bir arkadaşı kaybetmekten,bir aşkı kaybetmekten korkmayin bir dostu kaybetmekten korkun, kaybettiginizde en cok ona aglarsiniz kıskanmak aptallıktır...bence bu saçma..içimizden gelen yanlış hareketlere aptallık falan diyip gidioruz..hani bize zararlı falan die...gerek yok..aptaldan daha ziyade bastırılması gereken bi duygudur demek olabilrdi..umarım anlatabilmişimdir..Kaba kuvvet uygulamak ilkelliktir, asagilanmaya tepki vermemekse aptallik. bence aşağılanmaya tepki vermemekte aptallıktan daha ziyade bazen ders vermektir..şey gibi düşünelebilr..itlerin havlaması..aşağılandığın halde gerekmedikçe ses çıkarmıosan güçlüsündür..onu sallamıosundur..dikkat edersn,bundan sonra aşağılanmazsın..eziğin teki olsanda sana yanaşmazlar..olgunluğunu anlarlar... not:yeterince insanıda aşağı alacak bi potansiyelimde vardır..ona rağmen böle davranmayı yeğlerim.. onun dışında yaşına rağmen güzel tecrübeler..eline sağlık..[signature][hline]doğru olan zordur anladım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Lidriel Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Forumlarda aldığın yorumlarla kitap okuyarak gösterdiğin gelişimin aynısını yakalayacağına inanmıyorum. İçimizde çok bilgili, felsefe okuyan vb insanlar olabilir ama her doğru kitapta burdaki yorumların çok daha içeriklisini bulabilirsin.. Felsefeye gir bence sen, ben bu sene girdim ve çok seviniyorum kend adıma... Bi de kitap öneriim. Akıcı okunan, felsefeye yeni girenler için uygun bi kitap. Filozof tanımanıda sağlar. Alain de Bottom - Felsefenin Tesellisi[signature][hline]Çikolata aşk gibidir, araya fıstıklar girebilir... Ülker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Felsefe tarihi hakkında temel bilgiler edinmek istiyorsan vede roman okumayı seviyorsan, Sofinin Dünyası derim.[signature][hline]Beş Hececiler ''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Raistin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 @Lidriel saol ama ben bilg muhendisligini dusunuyorum, ama felsefeyle amatörce her zaman ilgineecegim @Ardeth önerin için saol, eger baska onerebilecegin kitap varsa pm atarsan sevinirim ve arkadaslar hala yorum yapacaklariniz varsa yaparsaniz sevinirim[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: ''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti) Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!" ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… 3 ay sonra ... Raistin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 evet bu forumu uplama istegi duydum birden cunku kendimde degisen bir laç sey oldu... 1. artik guvenmenin diil kime guvenecegini bilememenin bir zayıflı kolduguna inanıorum 2. Artik sevgi ve aşkın birer yalan olduguna daha dorusu bir zayıflık zayıflıkalrın en büyügü olduguna inanıorum 3. bence dunyada 3 tip insan vardır 1. nefret ettiklerim 2. etmediklerim 3 ne edip ne etmediklerim ve 4 son olarak kim ne derse desin nefret güç kaynagıdır.... kim ne derse desin...[signature][hline][ quote ][b]Rewendor, 31 Mayıs 2005 17:07 tarihinde demiş ki: Reddedilmemek için altın cümle: "Biliyorum; sen güneşsin, etrafında çok gezegen var. Ama sen de biliyorsun ki bir tek ben dünyayım, bir bende hayat var." [ /quote ][/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… syh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 yakında şunu da öğrenirsin, "hayatı bu kadar çabuk öğrenmeye kalkarsan, ileride yapacak bir şeyin kalmaz."[signature][hline]zeki, çevik ve ahlaksızım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… fiona Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Sturm, 03 Haziran 2005 17:13 tarihinde demiş ki: said: Raistin, 09 Şubat 2005 23:44 tarihinde demiş ki: Guvenmek zayifliktir. Zeka, en buyuk hediye oldugu kadar, en buyuk sorumluluk ve cezadir. Kiskanmak aptalliktir. Gercek sevgi olmadan bir kiz arkadasa sahip olmak, fb-gs maci 3-3 bitti fb kazandi demek gibi bir seydir. Dislanacaginizi bilsenizde her zaman kendiniz olun elbet sizi seven biri cikacaktir. Sinirlari aşmakla, macera yaşamak arasinda fark vardir birinin ucu bela birinin ucu eglencedir. Dinlemeyi bilin, onalr sizi dinlemeselerde en azindan insanliginizi korurusunuz. Herseyin zamani vardir kimi gec gelir kimi erken, sabretmeyi bilin. Sevgiyi hakedenlere duyun, saygiyi herkeze en azindan nefret edilsenizde saygı duyulursunuz. Sevdiklerinizin hatta belkide masanizda her zaman belli yerde duran bardagin canagin degerini anca kirilinca, ölünce yoklounca anlarsiniz bu yuzden bazen sirf bir seyin degerini anlmak icin ona sarılın biraz inceleyin hic olmassa icten seni seviyorum deyin. en azindan daha sonra pişman olmassiniz. Duygular önemlidir, gereklidir ancak hareketlerinizi mantik ve zeka suzgecinden gecirmeden eyleme gecirmeyin. Bunlara katılıyorum.. bunları bu kadar erken anladığın için çok şanslısın.oysa bunları okuduktan sonra sana hak verdiğimi ve daha farkına varmama gereken çok şey olduğunu anladım..[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 5 6 Sonraki 2.sayfa (Toplam 6 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Lidriel Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Forumlarda aldığın yorumlarla kitap okuyarak gösterdiğin gelişimin aynısını yakalayacağına inanmıyorum. İçimizde çok bilgili, felsefe okuyan vb insanlar olabilir ama her doğru kitapta burdaki yorumların çok daha içeriklisini bulabilirsin.. Felsefeye gir bence sen, ben bu sene girdim ve çok seviniyorum kend adıma... Bi de kitap öneriim. Akıcı okunan, felsefeye yeni girenler için uygun bi kitap. Filozof tanımanıda sağlar. Alain de Bottom - Felsefenin Tesellisi[signature][hline]Çikolata aşk gibidir, araya fıstıklar girebilir... Ülker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Felsefe tarihi hakkında temel bilgiler edinmek istiyorsan vede roman okumayı seviyorsan, Sofinin Dünyası derim.[signature][hline]Beş Hececiler ''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 @Lidriel saol ama ben bilg muhendisligini dusunuyorum, ama felsefeyle amatörce her zaman ilgineecegim @Ardeth önerin için saol, eger baska onerebilecegin kitap varsa pm atarsan sevinirim ve arkadaslar hala yorum yapacaklariniz varsa yaparsaniz sevinirim[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: ''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti) Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!" ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 evet bu forumu uplama istegi duydum birden cunku kendimde degisen bir laç sey oldu... 1. artik guvenmenin diil kime guvenecegini bilememenin bir zayıflı kolduguna inanıorum 2. Artik sevgi ve aşkın birer yalan olduguna daha dorusu bir zayıflık zayıflıkalrın en büyügü olduguna inanıorum 3. bence dunyada 3 tip insan vardır 1. nefret ettiklerim 2. etmediklerim 3 ne edip ne etmediklerim ve 4 son olarak kim ne derse desin nefret güç kaynagıdır.... kim ne derse desin...[signature][hline][ quote ][b]Rewendor, 31 Mayıs 2005 17:07 tarihinde demiş ki: Reddedilmemek için altın cümle: "Biliyorum; sen güneşsin, etrafında çok gezegen var. Ama sen de biliyorsun ki bir tek ben dünyayım, bir bende hayat var." [ /quote ][/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 yakında şunu da öğrenirsin, "hayatı bu kadar çabuk öğrenmeye kalkarsan, ileride yapacak bir şeyin kalmaz."[signature][hline]zeki, çevik ve ahlaksızım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Sturm, 03 Haziran 2005 17:13 tarihinde demiş ki: said: Raistin, 09 Şubat 2005 23:44 tarihinde demiş ki: Guvenmek zayifliktir. Zeka, en buyuk hediye oldugu kadar, en buyuk sorumluluk ve cezadir. Kiskanmak aptalliktir. Gercek sevgi olmadan bir kiz arkadasa sahip olmak, fb-gs maci 3-3 bitti fb kazandi demek gibi bir seydir. Dislanacaginizi bilsenizde her zaman kendiniz olun elbet sizi seven biri cikacaktir. Sinirlari aşmakla, macera yaşamak arasinda fark vardir birinin ucu bela birinin ucu eglencedir. Dinlemeyi bilin, onalr sizi dinlemeselerde en azindan insanliginizi korurusunuz. Herseyin zamani vardir kimi gec gelir kimi erken, sabretmeyi bilin. Sevgiyi hakedenlere duyun, saygiyi herkeze en azindan nefret edilsenizde saygı duyulursunuz. Sevdiklerinizin hatta belkide masanizda her zaman belli yerde duran bardagin canagin degerini anca kirilinca, ölünce yoklounca anlarsiniz bu yuzden bazen sirf bir seyin degerini anlmak icin ona sarılın biraz inceleyin hic olmassa icten seni seviyorum deyin. en azindan daha sonra pişman olmassiniz. Duygular önemlidir, gereklidir ancak hareketlerinizi mantik ve zeka suzgecinden gecirmeden eyleme gecirmeyin. Bunlara katılıyorum.. bunları bu kadar erken anladığın için çok şanslısın.oysa bunları okuduktan sonra sana hak verdiğimi ve daha farkına varmama gereken çok şey olduğunu anladım..[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar