Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ya dunya donuyomu bence donmuyo .

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dünya değil biz dönüyoruz bee abiii durduramıyorum kendimi...[signature][hline]Yaylarlar Yaylalar,piyade marşı,kim gelyor,postallar,siy ah çoraplar,yeşil donlar ve atletler,kamuflajlar ve en önemlisi kep gitti göt gitti ... Askerlik Güzel Bişi...
Mesaj tarihi:
bi fikir attım ortaya konuya hücum oldu :) ehaueheua :D[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
abi bi an istanbul sana gelsini istanbul sana girsin diye okudum ehaueheu yarılıyorum ya meuaheuaheuaeha :D[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
geffen o biraz benim olayı karıştırmamdandı. sinekler, hızlı kanat çırpışıyla yeri iterek havada kalır. kuşlarda farklı bir hava akımı olayı olduğu hakkında birşeyler okumuştum tam hatırlayamadım, kafam karıştı. ayrıca Bonepart'ın dediği açıdan bakmamıştım olaya O_o
Mesaj tarihi:
said:
Eshevar, 04 Haziran 2005 15:41 tarihinde demiş ki:
geffen o biraz benim olayı karıştırmamdandı. sinekler, hızlı kanat çırpışıyla yeri iterek havada kalır. kuşlarda farklı bir hava akımı olayı olduğu hakkında birşeyler okumuştum tam hatırlayamadım, kafam karıştı. ayrıca Bonepart'ın dediği açıdan bakmamıştım olaya O_o

AA bi saniye eger kusun ucmasi iicn ayri biseyler varsa gene bi cevaplanmasi gereken soru var demektir ama ancak aksama okicam cünkü brz test cöziym :)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
Hey allam ciddi ciddi okudum sonra durdum ve şöle düşündüm.
Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkarmaya ugraşmış:)[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Mesaj tarihi:
said:
De-Jeavu, 28 Ağustos 2003 01:16 tarihinde demiş ki:
Senin dedigin seyin olmasi icin atmosfer tabakasinin olmamasi lazim.Mesela uzaydan hareketsiz halde iken cekilen video görüntülerini incelersen dünyanin döndügünü görebilirsin.[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you!
Dejeavu The Level 50 Eldritch...

hayır ne alaka.. o zaman neptun e git atmosfer yok orda zıpla aynı yere düşersin gene.. çünkü yerçekimi var..[signature][hline]Siamonun Resimleri

Mesaj tarihi:
en basit örnekle anlatayım:

arada otobüsten, minibüsten (araç hareket halindeyken) atladığımız zaman tam atladığımız yere düşmeyiz. düştükten sonra illa ileri doğru bir itme kuvveti oluşacaktır ve bizi de sendeletip azcık öne atacaktır. bunun nedeni aracın içinde bulunduğumuz zaman sahip olduğumuz moment. araç, atıyorum 10m/s ile gidiyorsa, içinden atlayan da 40 kiloysa momenti P=m.V'den 400Ns (Newton x saniye) olur. yerimizde durduğumuz takdirde ise momentimiz hızımız sebebiyle 0 olur. 400Ns momente sahip bir insanın momentini 0 yapacak olay ise sürtünmedir.

sürtünme ise gidilen yol, sürtünme katsayısı, yerçekimi ve ağırlıkla alakalı olduğu için ancak belli bir yol alarak kazandığımız 400 momenti 0'a indiririz.

zıplayıp aynı yere düşmemize gelirsek momentle gayet kolay anlaşılacağını umuyorum.

zıplayınca dünya 500m/s ile dönüyorsa bizde 60 kilo isek momentimiz dünyanın hızının bize kazandırdığı momenttir ve 60.500=30000Ns olur. zıpladığımız zaman hava sürtünmesi çok ama çok az olduğu için moment kaybı da o denli az olur. dolayısıyla momentimizi o kısa süre içerisinde 0'a indirip bizi durduracak bir sürtünme olmadığı için zıpladığımızda hareket etmeyiz..
Mesaj tarihi:
boşverin ya anlamayanlar cadıdır. yakalım.
dönüyo diyenleri yakarken iyiydi :)[signature][hline]Volfied, 25 Ocak 2005 11:16 tarihinde demiş ki:
abi rakı yudumlamak nedir ya
şarap yudumlanır yapmayın şunu allaşkına
Mesaj tarihi:
said:
orc_lord, 04 Haziran 2005 19:46 tarihinde demiş ki:
şahan'ın ceviz kıran adlı programında buna benzer birşey tartışıyorlardı :)
aynısı :D[signature][hline]Maedhros, 04 Haziran 2005 02:11 tarihinde demiş ki:
kusura bakmayın hemen bişi diip gidicem içimde kalmasın

CusTodeM, 04 Haziran 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
seninkinde var sanki...
uA.com
Rock City
[b]Slash Online
The Metallica Club Of Turkey
Almora Sevenler Buraya
Mesaj tarihi:
said:
Logan, 04 Haziran 2005 18:55 tarihinde demiş ki:
en basit örnekle anlatayım:

arada otobüsten, minibüsten (araç hareket halindeyken) atladığımız zaman tam atladığımız yere düşmeyiz. düştükten sonra illa ileri doğru bir itme kuvveti oluşacaktır ve bizi de sendeletip azcık öne atacaktır. bunun nedeni aracın içinde bulunduğumuz zaman sahip olduğumuz moment. araç, atıyorum 10m/s ile gidiyorsa, içinden atlayan da 40 kiloysa momenti P=m.V'den 400Ns (Newton x saniye) olur. yerimizde durduğumuz takdirde ise momentimiz hızımız sebebiyle 0 olur. 400Ns momente sahip bir insanın momentini 0 yapacak olay ise sürtünmedir.

sürtünme ise gidilen yol, sürtünme katsayısı, yerçekimi ve ağırlıkla alakalı olduğu için ancak belli bir yol alarak kazandığımız 400 momenti 0'a indiririz.

zıplayıp aynı yere düşmemize gelirsek momentle gayet kolay anlaşılacağını umuyorum.

zıplayınca dünya 500m/s ile dönüyorsa bizde 60 kilo isek momentimiz dünyanın hızının bize kazandırdığı momenttir ve 60.500=30000Ns olur. zıpladığımız zaman hava sürtünmesi çok ama çok az olduğu için moment kaybı da o denli az olur. dolayısıyla momentimizi o kısa süre içerisinde 0'a indirip bizi durduracak bir sürtünme olmadığı için zıpladığımızda hareket etmeyiz..

"yaw arkadaşım fizikte yalan bi olay zaten, haftaya onunda dökümanlarıyla gelicem burda kanıtlıcam fizik die bişi olmadını.."[signature][hline]Siamonun Resimleri

Mesaj tarihi:
Fiziğe yalan denmez aslında bi bakıma denilerbilir aklına ne yatıyorsa biz ona fiziğe uygun diyoruz ama sonuçta herşeyin ispatı var yalan olamaz
Mesaj tarihi:
said:
sharky, 28 Ağustos 2003 01:18 tarihinde demiş ki:
Sen Dünya'nın üzerinde bir cisim olduğun için, şu andaki hızın da Dünya'nın hızı ile eş. Yani sen zıpladığında, Dünyanın gideceği yöne doğru zıplamış oluyorsun.

Çocuum size lise de Fizik öğretmediler mi ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
]www.ekohost.net

tam olarak oyle degil aslinda, atmosfer dunya ile birlikte dondugu icin ayni yerde kaliyor :p

sana fizik ogretmedilermi sharky :D

[signature][hline]Sentenel Ultima Online Shard, Developer & Admin
Sentenel Web Page

[Bu mesaj Math- tarafından 04 Haziran 2005 20:02 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...