Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ya dunya donuyomu bence donmuyo .

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Tam tersine atmosferle tüm alakası olayın. Silgiyle elinin teması kesilirse silgi durur bu da helikopterle 1 saat havada kalırsak altımızın değişeceği manasına gelir. Oysa atmosfer sayesinde Helikopter ne kadar durursa dursun dünya ile hareket eder.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.

E ben ne dedim ?

Airborne da olan bir cisim ile, yerdeki bir cismi karşılaştırmak biraz garip kaçmış..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
]www.ekohost.net
Mesaj tarihi:
Bak quamorcum soruma cevap ver.Sen saatte 40 km hizla giden bir arabadan atladigin zaman hemen durabilir misin yoksa yerde sürünerek mi durursun?[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you!
Dejeavu The Level 50 Eldritch...
Mesaj tarihi:
ya yemin ederim dalga felan gecmiyorum sadece dusunuyorum dusunuyorum olmuyo :)
anti ayrica sokaga indim tam caddede zipladim evde ziplasam zaten ayni yerimde kalirim. cunku ev karada . dunyaya yapisik. iste bende bunu anlamadim zipladigimda yerle ve yer cekimiyle bi iliskim kalmiyo. e niye ayni yere dusuyorum kafayi yicem.[hline]ALI G. MY BITCH
Mesaj tarihi:
said:
De-Jeavu, 28 August 2003 03:39 tarihinde demiş ki:
Bak quamorcum soruma cevap ver.Sen saatte 40 km hizla giden bir arabadan atladigin zaman hemen durabilir misin yoksa yerde sürünerek mi durursun?[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you!

surunerek tabi dururum.[hline]ALI G. MY BITCH
Mesaj tarihi:
biz buna eylemsizlik kuvveti diyoruz sanırım. öyle miydi? einstein efendi bulmamış mıydı bunu?
saçmalıyor muyum?

quamor olay ivmeyle ilgili. şimdi eğer ki dünya sabit hızını bozup birden bire hızlanırsa ve sen bu sırada zıplamış isen farklı bir yere düşersin. ancak atmosfer ve yerçekimi olayları da var işin içinde.
yani en basit şekilde böyle, hiç katma atmosferdi, yerçekimiydi..

sabit hızla giden otobüsün üstünde de içinde de zıplasanız aynı yere düşersiniz.(arabanın sürati ve havadaki rüzgar hedehödö hesaba katılmamıştır. ayrıca sürtünme de katılmamıştır)

quamor işte böyle bir şey kardeş. ayrıca gidip gerçekten 25 kere zıpladın mı? inanılması zor bir adamsın sanırım eheh.
evinde de zıplayabilirdin. sonuçta bina da dünya üzerinde, o da sabit yere. dünya hareket ediyorsa o da eder, eheh.
Mesaj tarihi:
ha tamam iste niye cünkü sen arabadan atladigin sirada yani havadayken sabit hizda olmuyosun sende 40 km hizla oluyosun ve bu yüzden birden duramiyosun.Ve sen havadaykende dünyanin icindesin bunuda unutma.Yani dedigim gibi dünyayi sadece kara parcasi olarak düsünme..[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you!
Mesaj tarihi:
said:
Solonor, 28 August 2003 03:43 tarihinde demiş ki:
peki şuna ne diyceksiniz:
Uçağa bineniniz vardır heralde. Uçakta giderken bi bardak su alın elinize ve uçak dönerken önünüzdeki masaya koyun. Su yer çekiminden dolayı aslında yere dökülmeli ama dökülmüyor, sanki uçağın tam alt orta noktası yer çekimi yapyormuşçasına davranıyor. Neden acaba?[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...

Çünkü yerçekimi bir cismin ağırlık merkezinden etki yapar. Yani uçak dönerken yer çekimi tam dünyanın merkezine şekilde etkileyecektir.. Aynı zamanda uçak dönerken, suyu koyduğun yer de döneceği için, suyun ağırlık merkezi değişecektir. Böylelikle yeni bir ağırlık merkezine uygulanacak çekim kuvveti, suyu dökebilecektir.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
]www.ekohost.net

[Bu mesaj ShARkY tarafından 28 August 2003 03:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
BombaciMulayim, 28 August 2003 03:42 tarihinde demiş ki:
sabit hızla giden otobüsün üstünde de içinde de zıplasanız aynı yere düşersiniz.(arabanın sürati ve havadaki rüzgar hedehödö hesaba katılmamıştır. ayrıca sürtünme de katılmamıştır)

quamor işte böyle bir şey kardeş. ayrıca gidip gerçekten 25 kere zıpladın mı? inanılması zor bir adamsın sanırım eheh.
evinde de zıplayabilirdin. sonuçta bina da dünya üzerinde, o da sabit yere. dünya hareket ediyorsa o da eder, eheh.

valla zipladim caddede. ya otobuste bulamayizki bu saatte onuda deniyelim.
aha iste su ucak olayida kafami iyice karistirdi valla. :)[hline]ALI G. MY BITCH
Mesaj tarihi:
abi kafa bulandırmayın. dünyanın içinde olmasıyla alakası yok olayın.
yer çekimi, yani yere düşebildiği sürece aynı yere düşer bir cisim sabit hızda giden bir cismin üstündeyken.
Mesaj tarihi:
said:
ShARkY, 28 August 2003 03:45 tarihinde demiş ki:
Çünkü yerçekimi bir cismin ağırlık merkezinden etki yapar. Yani uçak dönerken yer çekimi tam dünyanın merkezine şekilde etkileyecektir.. Aynı zamanda uçak dönerken, suyu koyduğun yer de döneceği için, suyun ağırlık merkezi değişecektir. Böylelikle yeni bir ağırlık merkezine uygulanacak çekim kuvveti, suyu dökebilecektir
Ya tmm da işte dökülmüyo abi senin olayına göre de dökülmesi gerekmiyomu ya?[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Mesaj tarihi:
Dökebilir dedim :) Dönerken aynı zamanda merkez kaç kuvveti de su moleküllerini uçağın gövdesine doğru ittiriyor. Bu yüzden de dökülmüyor.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
]www.ekohost.net
Mesaj tarihi:
bak mesela doğal uydumuz olan ayda atmosfer yok ama az da olsa bir yer çekimi kuvveti var.

orada zıplarsan kesinlikle aynı yere düşersin. çünkü atmosfer olmadığı için hava akımı da yok. hatta yer çekimi olmasaydı, zıpladığında uçup giderdin, eheh.
(bunu niye söyledim ki şimdi?)
Mesaj tarihi:
tamam valla billa anladim. deminki silgi olayini yalnis yapmisim . diger elimin bas parmagini elimin uzerine koyup elimi cevirdim parmagimi kaldirip indirdim oldu ayni yere dustu. az once yalnis donderiyomusum silgi olayinda elimi. :))[hline]ALI G. MY BITCH
Mesaj tarihi:
said:
quamor, 28 August 2003 03:51 tarihinde demiş ki:
tamam valla billa anladim. deminki silgi olayini yalnis yapmisim . diger elimin bas parmagini elimin uzerine koyup elimi cevirdim parmagimi kaldirip indirdim oldu ayni yere dustu. az once yalnis donderiyomusum silgi olayinda elimi. :))[hline]ALI G. MY BITCH

ehee hele sükür...[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you!
Mesaj tarihi:
abi fiziği hayal gücü çok iyi değilse birilerinden dinleyerek, formüllerle anlayamazsın zaten.
kesinlikle görmelisin olayı.

(buradan lise 2 fizik hocam olan erguna sevgiler. her fizik kuramında sürekli güncel hadiselerden örnekler verdiği ve kavramamızı kolaylaştırdığı için)

dediğim gibi böyle, quamor'a da aptal muamelesi yapılmasın lütfen. eğer fizikteki bir kuram bilinmiyorsa, bu yazılı veya sözlü olarak sadece kuramsal olarak anlatılarak anlaşılmaz. gerçekten kişinin bunu kafasında kurabilmesi gerekiyor, yani hayal gücü gerekiyor ileri derece. o yüzden görmek, yaşamak gerekiyor fiziği.
Mesaj tarihi:
o zaman sana 100 mesajda atışları, 200 mesajda da elektriği anlatalım.
150 mesaj da aynalar için kafidir.
potansiyel kinetik hadisesi var hepsinden önce gerçi, bunlar 75 mesaj eder heralde.
  • Yeni Oluştur...