quamor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 simdi biz dunyanin uzerinde yasiyoruz degilmi. ve dunya kendi ekseni etradindan donuyo. e o zaman durmadan bi 30 dk ziplarsak kendimizi baska bi yerde bulmamiz gerekmez mi . simdi cogu salak dicek ama gece gece su mars olayindan sonra aklima takildi :D yani helikopterle havada 10 saat kalan bi adam tr den asili kalsa 10 saat sonra baska bi ulkedemi kalcak zuaha nasil yani yaw alla alla. biri anlatsin kafayi yemek uzereyim. ahha[hline]ALI G. MY BITCH
De-Jeavu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Senin dedigin seyin olmasi icin atmosfer tabakasinin olmamasi lazim.Mesela uzaydan hareketsiz halde iken cekilen video görüntülerini incelersen dünyanin döndügünü görebilirsin.[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch...
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Sen Dünya'nın üzerinde bir cisim olduğun için, şu andaki hızın da Dünya'nın hızı ile eş. Yani sen zıpladığında, Dünyanın gideceği yöne doğru zıplamış oluyorsun. Çocuum size lise de Fizik öğretmediler mi ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
quamor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 nasi yani ya gene anlamadim.[hline]ALI G. MY BITCH
quamor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 yaw ben universitedeyim bide hemde sayisal bolum :) *rezil olur , caktirmamaya calisir* ama fizik hocamiz cok cirkindi derslerini dinlemezdik lol. ayrica biz nasil dunya ile ayni hizda olcaz ? o konuyu da anlamadim cidden.[hline]ALI G. MY BITCH
De-Jeavu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Ya bu saatte kafana takila takila bu mu takildi?[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch...
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Eh ben cevabımı almış oldum. Öğretmemişler :) Şöyle.. Örnekle anlatayım. Bir otobüsün içindesin. Otobüs sabit bir hızla ilerlemekte. Sen de otobüsün ortasında havaya doğru zıplıyorsun. Senin mantığına göre, sen havada asılı kalmalısın ve otobüs de ilerlemeli.. Yani senin düşüş noktan daha zıpladığın noktadan gerilerde olmalı. Fakat elbetteki böyle olmuyor.. Neden ? Çünkü sen aslında direk olarak havaya zıplamıyorsun.. Hem ileri, hem de havaya zıplıyorsun.. Şimdi bu nasıl oluyor ? Sen otobüsün üzerindeyken, otobüsün hızı ile aynı hızda oluyorsun. Yani otobüs saatte 60 km/h gidiyorsa, senin hızında bu oluyor.. Ve havaya zıpladığında, aslında duran bir adama göre 60 km/h 'lık hızla ileriye ve havaya zıplamış oluyorsun. Altındaki otobüsünde hızı seninle aynı olduğundan, ve yatay hızını yavaşlatacak herhangi bir etken olmadığından ( veya göz ardı edilebilecek kadar küçük olduğundan ) yine otobüs ile aynı hızda giderek, ilk zıpladığın noktaya geri düşüyorsun. Ha peki otobüsün içinde zıpladığın zaman, geriye düşmen için ne olması gerekir ? Al sana sınav sorusu :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
quamor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 said: De-Jeavu, 28 August 2003 03:21 tarihinde demiş ki: Ya bu saatte kafana takila takila bu mu takildi?[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch... valla bu takildi . :) camdan gokyuzune bakiyodum da. sharky iyide biz dunyanin icinde degilizki ustundeyiz. yani otobus 60 km ile giderken tavaninda ziplarsak asagi duseriz :) oyle olmuyomu?[hline]ALI G. MY BITCH
De-Jeavu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Bak simdi sen dünyayi yanlizca üstünde yasadigin kara parcasi olarak düsünme.Dünya+Atmosfer olarak düsün.Yani sen ziplasan bile sonucta yine atmosfer in icinde oluyosun.Bu nedenle yine dünyaya bagli kalmis oluyosun.ok?_?[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch...
quamor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 azmo sekillerdeki beni sadece kafa olarakmi cizdin? ona gore anlicam. cunku ziplama aninda govdem felan varsa hepsi bi yana savrulmus oluyoda. bb lerde ayakkabimi ne_? anlamadim cidden. :)[hline]ALI G. MY BITCH
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Otobüs 60 km/h ile zıplarsan, elbetteki geriye doğru gidersin. Çünkü orada bir aerodinamik efekt olacaktır.. Senin vücudun otobüse oranla pek aerodinamik olmadığından dolayı, sen zıpladığında aerodinamik yapından dolayı hava 60 km/h olan hızını ters yöndeki kuvvetle azaltacak, fakat otobüs aynı hızla devam edeceğinden dolayı arkaya düşeceksindir. Dünya'nın içinde olman gerekmiyor. Dünya dönerken sen de aynı hızda olmasaydın, yani sürtünme diye bir şey olmasaydı, şu anda devamlı olduğun yerde duruyor ve dünyanın dönüş istikametinin ters yönüne doğru kayıyor olurdun. Sınav Sorusunun Cevabı : Otobüs çok yüksek ivmeli hareket yaparsa, otobüste geriye düşersin.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
quamor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 durun iki dk asagi inip ziplicam . hemen geliyom. daha once hic dikkatimi cekmedi. belki 1-2 cm oynuyodur. hemen donuyorum.[hline]ALI G. MY BITCH
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Bu olayın atmosferle çok bir ilgisi yok. Ay'da atmosfer yok ve inanın baş döndürücü bir hızla dönüyor duran bir cisme göre.. Fakat ayda zıplarsanız da yine olduğunuz yere düşersiniz. Elinin üzerine bir silgi koy.. Ve elini yavaş yavaş hareket ettir. Silginin hızı da elinle aynı olacaktır. Anlatabildim mi ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Etrafındaki hava da yer çekiminin etkisinde. Atmosferden çıktığında ancak boyle bir şey olur, nitekim de uydular falan görebiliyor dönüşünü dünyanın.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555
Kaspar Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 üstü açık otobüs olduğunu düşün :P[hline]"Nush ile uslanmayana etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
De-Jeavu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Bak sana bi soru sorayim o zaman sen saatte 40 km hizla giden bir arabadan atladin.atladigin gibi oldugun yerde durabilir misin?[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch...
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 bu mantıkla, suya girdiğin zaman hareket etmeden yunanistandan çıkabilirsin. hatta yanına yeterince erzak alıp 2 aylık bir gezi ile deniz üzerinde amerikaya ulaşabilirsin. hazır oraya gitmişken bana bir telefon aç, bir iki siparişim olacak.
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Zıplayıp döndükten sonra, üniversite sınavına tekrar gir bence :) Özellikle mühendislik okuyorsan.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
De-Jeavu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 said: Antimodes52, 28 August 2003 03:28 tarihinde demiş ki: Etrafındaki hava da yer çekiminin etkisinde. Atmosferden çıktığında ancak boyle bir şey olur, nitekim de uydular falan görebiliyor dönüşünü dünyanın.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555 iste yukarda soyledigimin aynisi.Yani sonucta dünyayi bütün olarak düsün sadece kara parcasi olarak degil..[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch...
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Olayın atmosferle tek alakası aerodinamik yasaların olaya katılması. Sürtünme olduğu sürece, dünyada nerde olursanız olun, çok küçük farklarla dünya ile aynı hızda olursunuz. Sonuç olarak hiç hareketsiz bir cisim olsa ( ki evrende böyle bir şey mümkün değil ), ve dünyanın atmosferine girse, muhtemelen, atmosferdeki hava partiküllerinin hızından paramparça olurdu.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
De-Jeavu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Ben orda dünyayi atmosferle düsünebilmesi icin atmosfer i kattim.Asil anlatmak istedigim Orda ziplasanda sonucta yine dünyanin icinde olacagin..[hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch...
quamor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 valla indim geldim hemen yok yine ayni yerimde kaldim . tam 25 kere zipladim saydim. azmi zipladim acaba biraz daha mi ziplasaydim? he silgi olayini denedim simdi bi elimin ustune kucuk bi kagit koydum elini dondurdum sonra obur elime kagidi kaldirip ayni sekilde koydum. ilk koydugum yer tam avucumun iciydi obur elimde yaptigim hareketten sonra parmaklarima kadar geldi kagit. bu ornek yetersiz heralde.[hline]ALI G. MY BITCH
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 said: ShARkY, 28 August 2003 03:28 tarihinde demiş ki: Bu olayın atmosferle çok bir ilgisi yok. Ay'da atmosfer yok ve inanın baş döndürücü bir hızla dönüyor duran bir cisme göre.. Fakat ayda zıplarsanız da yine olduğunuz yere düşersiniz. Elinin üzerine bir silgi koy.. Ve elini yavaş yavaş hareket ettir. Silginin hızı da elinle aynı olacaktır. Anlatabildim mi ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net Tam tersine atmosferle tüm alakası olayın. Silgiyle elinin teması kesilirse silgi durur bu da helikopterle 1 saat havada kalırsak altımızın değişeceği manasına gelir. Oysa atmosfer sayesinde Helikopter ne kadar durursa dursun dünya ile hareket eder.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 said: quamor, 28 August 2003 03:34 tarihinde demiş ki: valla indim geldim hemen yok yine ayni yerimde kaldim . tam 25 kere zipladim saydim. azmi zipladim acaba biraz daha mi ziplasaydim? he silgi olayini denedim simdi bi elimin ustune kucuk bi kagit koydum elini dondurdum sonra obur elime kagidi kaldirip ayni sekilde koydum. ilk koydugum yer tam avucumun iciydi obur elimde yaptigim hareketten sonra parmaklarima kadar geldi kagit. bu ornek yetersiz heralde.[hline]ALI G. MY BITCH Abi iyi güzel de alt komşu şikayet etmesin bu saatte :-D[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Elinin hızı ivmeli bir hareket olduğundan dolayı, ters yönte avucunun içi ile kağıt arasındaki sürtünme kuvveti, kağıdı elinde tutmaya yetmemiş.. Daha yavaş şekilde hızlandırırsan anlayacaksın. Bu son mesajım, dalga geçiliyor gibi bir his doğdu nedense içime.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net
Öne çıkan mesajlar