elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 olay din tartışmasına dönmesin öncelikle. daha sonra lock geliyo. o yüzden seviyeli bi tartışma olsun diye açıyorum bunu. işte emin çölaşanın bugün hürriyette yazdığı yazı.. BAKANLIĞIN AÇIKLAMA GÜLDÜRÜSÜ ANKET rezaleti konusunda yazdıklarım ses getirdi. Dün Milli Eğitim Bakanlığı açıklama gönderdi. Açıklama değil, devletin içine düşürüldüğü durumun acı-komik belgesi. Özetliyorum: Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Emin Çölaşan tarafından Burası Neresi, İran mı başlıklı köşe yazısı ile gündeme getirilen, sonrasında bazı basın kuruluşlarında yer alan aynı doğrultudaki haber ve yorumlar Bakanlığımızca incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda haberlere konu olan anket izninin, prosedüre uygun olarak verildiği görülmüştür. Ankara Üniversitesi Din Eğitimi doktora öğrencisi İsmail Arıcı, araştırması için izin talebinde bulunmuştur. Talebi incelenmiş ve ikisi anket, biri cevap anahtarı üç sayfalık öğrenciye yönelik testin uygulanması uygun görülmüştür. Komedi şimdi başlıyor: Bakanlığımızca uygulanmasına izin verilen anket soruları ile Çölaşanın yazısına konu olan anket soruları bütünüyle ÖRTÜŞMEMEKTEDİR; Peki niçin bütünüyle örtüşmüyormuş? Çölaşanın yazısında yer alan sorulardan bir kısmı Bakanlığımızca uygulanması uygun görülen, öğrenciye yönelik anket formundan alınan sorulardır. Ya ötesi! Bir kısmı ise anket formunda YER ALAN, ancak Bakanlığımızca UYGUN GÖRÜLMEDİĞİ HALDE araştırmacı tarafından bilgimiz ve onayımız dışında uygulanan, velilere yönelik sorulardır. Velilere yönelik anket formu için Bakanlığımızdan izin ALINMAMIŞTIR. Haydaaaa! Komedinin bu aşamasında kendilerini kurtarma çabası başlıyor. İzleyin: Aynı yazıda geçen: Allahın varlığına inanmak gerekir. Ahiret günü, ölümden sonra hayat vardır. Kuranda anlatılan her şey doğrudur. Hz. Muhammet, Allahın peygamberidir. Günde beş vakit namaz kılmak benim için önemlidir. Dini hükümler şartlar değişince değişmez. Faizli alışverişten uzak durmak gerekir. Çok kadınla evlilik İslama göre uygundur. Resim bulunan eve melekler girmez. Dini nikáh olmadan resmi nikáh geçerli olmaz. Namaz kılmayanların dini inancı zayıftır. Cuma namazı kılmayan Müslüman sayılmaz. Erkeklerin altın takması İslama göre yasaktır. Kolonya abdesti bozar şeklindeki anket maddeleri, Bakanlığımızın izin vermediği, velilere yönelik anket maddesinden seçilmiştir. Bu durum Emin Çölaşanın yazısı üzerine yapılan inceleme sonucu tespit edilmiştir Şimdi ben ne diyeyim, bu kıvırtmaları size nasıl anlatayım sevgili okuyucularım! Açıklama güldürüsü devam ediyor: Çölaşanın yazısına konu olan anket Bakanlığımızca ONAYLANMAMIŞ olmasına rağmen, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından bilimsel bir metin olarak kabul edilmiştir. Bu yönüyle bilimsel bir araştırmadan kaynaklanan doktora çalışması üzerine Çölaşanın yazdığı yazı, bilimsel bir çalışmayı objektif olarak yorumlamaktan uzaktır Ne demek olduğunu anlayan varsa, anlatsın! Bakanlığımız, öğretim kurumlarımızda uygulanacak anketlerin ve yapılacak araştırmaların öğrencilerin seviyesine uygun olmasına özen göstermektedir. Bu anlayışladır ki, velilere yönelik anket sorularına onay verilmemiştir. Bittiiii! *** Bu saçma-anlamsız-hurafeci sorular gökten zembille inmedi. Ya da ben kafadan uydurmadım. Bu anketin uygulanması Milli Eğitim Bakanlığının 20 Mayıs 2005 tarih ve 2999 sayılı yazısıyla Ankaradaki ilköğretim okullarından resmen istendi. Yazıda aynen şu ifade yer alıyor: Söz konusu anketin Bakanlığımızca uygulanması uygun görülmüş olup, ekte bir ÖRNEĞİ gönderilen anketin uygulanabilmesi için gerekli kolaylığın gösterilmesini rica ederim. İmza: Bakan adına Nurettin Konaklı. APK Kurul Başkanı. Sen bu rezalet anketin uygulanması için yazılı emir göndereceksin, sonra da sıkışınca bizim bu sorulardan haberimiz yoktu, onay vermedik diyeceksin! Ayıptır yahu! Hiç değilse yaptığınızın arkasında duracak kadar yürekli olmayı öğrenin. Eğer bu işin içinde birilerinin yaptığı sahtekárlık (!) varsa, bunu belgeleyin. Bu sorulara izin vermediğinizi yazışmalarınızla kanıtlayın. Nerede o yazılar? Yok! Eğer sahtekárlık yapan varsa, hakkında şikáyette bulundunuz mu? Hayır! Şimdi ihaleyi okul müdürlerine yıkmaya kalkışıyorlar. Ayıptır, günahtır. Böyle devlet yönetimi mi olur? Bakanlık, rezaletin ortaya çıkmasından sonra panikledi. Şu gönderdikleri çelişkilerle dolu gülünç açıklama bile bunu kanıtlamıyor mu? Yazıklar olsun Türkiyeyi bu kafalara teslim edenlere... Ve bütün bu olanları oturduğu yerden tepkisiz, sessiz seyretmekle yetinenlere.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar [Bu mesaj elaidi tarafından 04 Haziran 2005 13:39 tarihinde değiştirilmiştir]
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 #87125 ler nedir ya ?[signature][hline]k i n g p i n as known as BIZDIK GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 düzelttim şimdi.. copy paste yapınca oluo[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Böyle devlet yönetimi mi olur?[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Yuıh yani cidden evet yobazlasma ileri gidiyo .. agir sözler söyleyip yörüngenin dısına cıkmak pek istemiyorum ama bunlarin hepsini kendi kafalarindaki Allahlari cezalandiracak.[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: Fistan, 04 Haziran 2005 13:46 tarihinde demiş ki: Böyle devlet yönetimi mi olur? canlı yayın'dan 3. senesi.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 ya bizde partimi kursak PAticik pARTİSİ filan PP sembol olarakta siyah bi kedi koyariz :-P baksana devlet kurtulmicak gibi :lol:[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 en azından kıvırımaları gerektiğinin farkındalar.[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 kıvırma şampiyonu oldular ama bizim halkımız bunların kıvırmalarına kanıyor. haa öyle değilmiş ya bak hükümet açıklama yaptı dogrusu bu yürü be rte. falan diyolar. Çeksin mazoşist türk milleti...[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?.
CusTodeM Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 evet en azından oyle bön bön bakmıyorlar olaya sozde ab ye girmeye calısıyoruz yazıklar olsun...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" uA.com
huun Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 ne guzel . ben simdi burda bir anket yapmak icin forum yoneticilerinden izin alayim sonra alakasiz sorular yazayim . forum yoneticileri kivirtmis mi oluyor simdi ? hukumettir vs dogru yanlis bir suru sey yaziliyor ama bu yazi biraz zorlama duruyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 @huun Bu saçma-anlamsız-hurafeci sorular gökten zembille inmedi. Ya da ben kafadan uydurmadım. Bu anketin uygulanması Milli Eğitim Bakanlığının 20 Mayıs 2005 tarih ve 2999 sayılı yazısıyla Ankaradaki ilköğretim okullarından resmen istendi. Yazıda aynen şu ifade yer alıyor: Söz konusu anketin Bakanlığımızca uygulanması uygun görülmüş olup, ekte bir ÖRNEĞİ gönderilen anketin uygulanabilmesi için gerekli kolaylığın gösterilmesini rica ederim. İmza: Bakan adına Nurettin Konaklı. APK Kurul Başkanı.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 meşhur bir söz vardır, kim söylemiş hatırlamıyorum ama size de tanıdık gelecektir: "Halklar, hakkettikleri gibi yönetilirler" malesef bizim halkımız, efendimiz de seçimde tercihini kullanarak; yakından tanıdığım bazı insanlar da "abi yasaklardan en çok bunlar çekti, özgürlüğü de ancak bunlar getirir" diye oylarını kullanarak başımıza bunu getirdiler. Oysa onların özgürlükleri sadece kendi istedikleri şekilde genişleteceğini ve başkalarının özgürllüklerini de büyük bir zevkle kısıtlayacağını düşünmediler. Bu daha bişey değil, siz asıl Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra koltuklarınıza sıkı tutunun. Adamlar 180 derece o kadar hızlı dönecekler ki, başınız dönecek.[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer MSN: [email protected] Anime listem
Eraqrest Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: huun, 04 Haziran 2005 14:12 tarihinde demiş ki: ne guzel . ben simdi burda bir anket yapmak icin forum yoneticilerinden izin alayim sonra alakasiz sorular yazayim . forum yoneticileri kivirtmis mi oluyor simdi ? sen inanıyor musun haberleri olmadığına? ben inanmıyorum.[signature][hline]Volfied, 25 Ocak 2005 11:16 tarihinde demiş ki: abi rakı yudumlamak nedir ya! şarap yudumlanır yapmayın şunu allaşkına [Bu mesaj Eraqrest tarafından 04 Haziran 2005 14:17 tarihinde değiştirilmiştir]
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 haberleri olmasa bile eğer uygulamadan rahatsız olurlarsa durdurma yetkisine sahipler[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer MSN: [email protected] Anime listem
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 ya işte dedigim gibi gelin paticik partisi kuralim :-P[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: tanoren, 04 Haziran 2005 14:15 tarihinde demiş ki: Bu daha bişey değil, siz asıl Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra koltuklarınıza sıkı tutunun. Adamlar 180 derece o kadar hızlı dönecekler ki, başınız dönecek. o zmn bizi 50 yıl geriye götürücek olan darbe kaçınılmaz oluyo wah halimize..[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 aman abi darbe felan deme, ağzından yel alsın[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer MSN: [email protected] Anime listem
huun Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: elaidi, 04 Haziran 2005 14:15 tarihinde demiş ki: @huun Bu saçma-anlamsız-hurafeci sorular gökten zembille inmedi. Ya da ben kafadan uydurmadım. Bu anketin uygulanması Milli Eğitim Bakanlığının 20 Mayıs 2005 tarih ve 2999 sayılı yazısıyla Ankaradaki ilköğretim okullarından resmen istendi. Yazıda aynen şu ifade yer alıyor: Söz konusu anketin Bakanlığımızca uygulanması uygun görülmüş olup, ekte bir ÖRNEĞİ gönderilen anketin uygulanabilmesi için gerekli kolaylığın gösterilmesini rica ederim. İmza: Bakan adına Nurettin Konaklı. APK Kurul Başkanı. ne guzel ama devletin isleyisi hakkinda biraz fikir sahibi olan herkes araya bundan daha evla sorular yerlestirilebilecegini bilir . nihayetinde universitede ogrenim goren bir veletin bakin ben bu sorulari yayinlayacam diyip izin almasi yeterli daha sonrasinda araya istedigini yerlestirebilirsin . ha bu arada şeriat geliyor bööööÖÖÖ akp den oncede vardi bu geyikler simdi de var . dunyanin her ulkesinde her hukumetin her devletin bir dunya bombasi vardir buna benzer . isteyen vah anam seriat geliyor diye aglasin dunya donmeye devam eder .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
huun Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 ha sunu da soyleyeyim . hukumetin dunya gorusu belli haliyle atamasini yaptigi adamlarda bu goruse yakin insanlardir . bunun icin bu ve benzer muhabbetler cogaldi . bir de kimse ustume atlamadan aciklayayim bu gibi ivir zivir islerden rejim tartismasi yaratan dangalaklardan ne kadar sikayetciysem buna konu saglayan diger dangalaklardan da sikayetciyim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 O_o[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?.
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 abi aslında biz paranoyak milletiz: ilk koministler geliyo diye neredeyse iç savaş çıktı ki aslında trürkiyede koministlerin sayısı bikaç 100- hadi bilemedin 1000 kadardı. sonra teröristler geliyo, sunni-alevi, kürt-türk... böyle gider. şimdide şeriat diye ödümüz kopuyor, sanırım kimse 80 yıllık cumhuriyet ve devrimlere güvenmiyor. Biraz daha kendimize inanalım[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer MSN: [email protected] Anime listem
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 şeriat devrimine mi inanalım?[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Bende devleti yöneten kimsenin sadece oyunu aldigi kısmı degil Ki o kısım da onlara oyu Ab ye girsinler diye vermedi!!! ülkeyi düzeltsinler diye verdi. ama beceremediler mi orasini bilmem su ana dek pek bisey olmadi eger sen devleti yönetiyosan bütün ülkenle ilgileneceksin milletin tehdidinden korkmadan Ülkensi savunacaksin hayatını riske atsada..bazılari hayattan korkar bazılari ölümden bazilarida sadece Allahtan. hangisi bizi yönetiyo siz karar verin[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: tanoren, 04 Haziran 2005 14:35 tarihinde demiş ki: 80 yıllık cumhuriyet ve devrimlere güvenmiyor. 80 yıllık cumhuriyet ve devrimlere güveniyorum. Ama AKP'ye güvenmiyorum.. Bu şey gibi, bi kız arkadaşın vardır. Birgün bir adamla konsere gider. Adam potansiyel tecavüzcü.. Şimdi sen kız arkadaşının o adamla konsere gitmemesini istersin. Peki kız arkadaşına mı güvenmediğinden mi gitmemesini istersin yoksa adama güvenmediğinden mi?[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Manfred Man-Doo wah | arşiv*** [Bu mesaj nedanko tarafından 04 Haziran 2005 14:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar