Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazılım Konusunda Önerileriniz Var mı?

secretagent

Öne çıkan mesajlar

kac yasindasin ve hangi okula gidiyosun, ayrica ilerde ne olacaksin bunlari soyle ona gore...

eger bildigin baska bi dil yoksa visual basic'ten basla. yok eger biraz hasir nesirsen scheme ogren ki recursion'lari kavramis olursun, ilerde adam gibi dil ogrenirken isine yarar. dogrucan c, java gibi dillere baslarsan, temel seyleri bilmedigin icin zorlanirsin.. daha doorusu kolayca yapacagin seyleri yapmak icin saatlerce kivranirsin. ama daha saalikli bi cevap icin bence yukaridaki sorulari cevaplaman gerekiyo once. ha bi de ingilizce bilmiyosan, bence once ingilizce ogren.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

bence visual basic gibi basitleştirilmiş bir dille başlama. sana hiçbirşey öğrenmeden birşeyler yapmayı öğreteceği için uzun süre bocalarsın. fakat java, c# hatta en güzel c++ ile başlarsan yaptığın şeyleri detaylarıyla öğrenmek zorunda kalırsın.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
Sosyal ağlarda paylaş

İlk önce C++ öğrenmeni tavsiye ederim. Ancak bir anda hiç birşey bilmeden C++ öğrenmen seni zorlayabilir. Benim izlediğim yol:
1. HTML (çok kolay zaten)
2. PHP
3. C++

İlk önce web yazılımlarıyla başlamanın sebebi biraz alışmaktır. PHP öğrenmek ise daha sonra C++ programları için sana çok faydalı olur, çünkü PHP ile C++'ın yapıları çok benzerdir. Böylece 1 taşta 2 kuş vurmuş olup hem web, hem program alanında başlamış olursun. Bunları adım adım öğrenmeye başladığında çok faydalı olacaktır.

HTML için Google'dan ne ararsan çıkar. Hemen öğrenirsin ve bir kere kaptığında zaten daha fazla derse gerek kalmaz.

PHP'yi de internetten öğrenmek mümkün, ama database uygulamalarında birkaç karışık işlem olduğundan sana bir kitap almanı öneririm (PHP ve MYSQL - Özgür Çaycı).

C++ için ise bence kesinlikle bir kitap edinmelisin. Eğer ingilizce bilgin varsa "C++ For Dummies" gibi kitaplar seni çok iyi geliştirir. Eğer yoksa piyasada bir ton türkçe kitap da var.

Ben bu yolla öğrendim (aşağı yukarı, VB'yi saymazsak). Önceki bir arkadaşın dediği gibi VB'yi tavsiye etmiyorum çünkü genelde hep Windows kaynaklarını kullandığından gerçekten birşey yaratmış pek sayılmıyorsun.

Sana iyi şanslar. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.[signature][hline]Ebemünk - korkunuz...
O_o
----
Sosyal ağlarda paylaş

ya allah askina adam daha loop'lari, teknikleri kavramadan nasil ogrensin java'yi c++'i? oorenir tabi de, "was dedi, past tense, aha ben cozdum ingilizceyi" demekten farki olmaz. bocalamaktan baska bi isine yaramaz. otur visual basic'le temel seyleri ooren, if then olsun, loop'lar olsun, dosyadan bilgi okumak ve bilgi kaydetmek olsun, pointer'lari vs ooren, string'in ne oldugunu, bi method'dan digerini caarip istedigin bilgiyi almayi... bunlari ooren once. kafadan object oriented'a dalarsan, daha objenin ne oldugunu bile kavrayamadan bikarsin yaptigin isten. ondan sonrada gidip scheme ooren ki ilerde ogrenecegin dillerde recursion'i adam gibi kullanabilesin.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

J2SE java iyidir guzeldir hostur, orenilesi birseydir. Burdan baslanilabilir programlama ogrenmeye.
O programlama mantigi denen seyi kaptiktan sonra zaten pek bi limit yok.
web siteleri ile ilgiliysen ve dusuk butceli isen LAMP (linux+apache+mysql+php) serisinde egit kendini.
eger ilerde bi software firmasinda calismayi istiyosan c++ ve ek libraryleri ogren.
c# ve .net ailesinin kabullenilmesi ve yaygin olarak kullanilip satilmasi icin daha var. Herkes xp sp2 (veya .net framework) kullanmiyor yada kurmuyor bilgisayarina. asp.net host ise normal LAMP hostlardan zaten pahali. c# guzel dil, java yalakasi bi dil ama daha bence kullanim alani ticari acidan yaygin deil.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ilerde sana en faydalı olabilecek dil Java.

Her ne kadar yapacagın işe göre değişirse de C++ ile development yapan şirket digerlerine göre oldukca az, cünkü C++ ile yazılım geliştirme zor ve yavastır. Bunun da maliyeti şirketlere oldukca fazladır.

C# ve .NET e gelince, kullanımı oldukca kolaydır ve bir baskası tarafından yazılan kodun digeri tarafından anlaşılması da C++ a göre cok daha basittir. Development süresini de hazır ve gelişmiş libraryleri sayesinde oldukca hızlandırır. Bu yüzden de oldukca yaygın kullanılır. Ancak .NET kullanan şirketlerin yaptıgı işler genelde kücük ve orta ölcekli işlerdir. NET ile hiçbir şirket cok büyük enterprise bir solution üretemez. Herseyden önce unix-like makinelerde .NET in henüz düzgün calısmaması da bunda birincil sebeptir.

Java ya gelince, bu üç dil arasındaki en büyük community e sahip dildir. Ayrıca open-source community e en yakını oldugundan bircok gelişmiş aracı hazır olarak alıp projelerinde kullanabilirsin. Java için de .NET için söyledigim hemen hemen her pozitif sey geçerli bu arada. Ama Java nın esas artısı, büyük yazılım şirketlerinin kullandıgı birincil dildir.

Ha bi de bi yerde ilerde çalışmayı düşünüosan, kesinlikle Java ögren. Maaşı daha kabarıktır :p

eclipse indirip J2SE ile baslayabilirsin. bikac ay sonra J2EE nin derinliklerine yavas yavas dalarsın sonra :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...