Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ermeni Öğrenciler

MagicGladiator

Öne çıkan mesajlar

said:
voic3, 30 Mayıs 2005 23:21 tarihinde demiş ki:
said:
demirbilek2, 30 Mayıs 2005 23:12 tarihinde demiş ki:

31.07.1980 gunu yukarda resmini gordugumuz 13 yasindaki Turk kizini 'point-blank' alnindan tek kursunla vurdu ermeniler.

Biz zaten Turk ermenileri rencide olmasin diye agzimiz acmadik yillardir. Ne oldu? butun dunya bizi susuyoruz diye haksiz saydi. Ama artik susturamazlar.

Avrupa'da bu katilleri her nasilsa bir turlu yakalayamadi.

bunu yapanı savunmuyorum ama türkiyedeki bir örgütün yaptığı şeyden tüm türkler mi sorumlu? bizim ülkemizdede hergün cinayet işleniyor kapkaç yapılıyor o zaman bu türklerin hepsi adi,haysiyetsiz,güvenilmez insanlar ben başka ülkeye gideyim? bu mu mantık?

Orgut mu? Ermenistan anayasasinin ilk maddelerinden biri (7 ya da 11 sanirim) acikca sunu diyor: Turkiye'ye icerde ve disarda butun baski ve yontemlerin uygulanarak Bati Ermenistan'in (yani bizim dogu anadoluyu kastediyorlar) kurtarilmasi, soykirimin kabul ettirilerek maddi ve manevi butun tazminatin alinmasi ...vs.

Boyle bir anayasi olan bir ulkeden bahsediyoruz. Adamlar acikca bizim topraklarimiz almak istiyorlar daha ne olsun? Bu acikca kucuk bir orgut degil, butun ulkenin devlet politikasi, hatta anayasasi.
Sosyal ağlarda paylaş

ermeni arkadaşlarım var.. onlarda siz biz diyor. ilk başta yadırgadım ama onlar zaten kendilerini bizden görmüyorlarki..

ermeni ermeni dışında sevgili bile bulmaz. içlerinde yaşamadan böle yorumlar yapmamak lazım..[signature][hline]www.kemirgen.net
DynamicK, 26 Mayıs 2005 00:31 tarihinde demiş ki:
bırah ya turklere erken bosalıyo diyen milletin takımı kazandı
Sosyal ağlarda paylaş

Biz Türkler, siz Türklerle anlaşamıyoruz...
Türklerin, bir Kürt sorunu olduğunu anlaması için otuz bin insanın ölmesi gerekti.

Otuz bin gencimizi gömdükten sonra farkettik ki bizim çözmemiz gereken çok ciddi bir sorunumuz var.

Ve, bundan on beş yıl önce yapılması halinde otuz bin canı ve yaklaşık dört yüz milyar doları kurtaracak reformları yaptık.

Reform dediğimiz de Kürtlerin kendi dilinde şarkı söylemesine izin vermek.

Daha hala Kürtler kendi dillerinde eğitim yapamıyorlar, bunu teklif edeni bile Yargıtay mahkum ediyor.

Şimdi de Ermeni sorunumuz var.

Bu da Deli Dılaca’nın hikayesine döndü.

Önce Ermeni meselesi yoktur, bir iki ölüm var ama olur o kadarı savaş halinde dedik.

Sonra bir iki ölü yavaş yavaş yüz binlere çıktı.

Yarım milyonu geçti.

Bir milyona doğru yürüyor.

Şimdi de okul çocuğu gibi “tamam öldürdük ama onlar bizi öldürdüler” diyoruz.

“Biz,” dediğimiz dört iklime yayılmış Osmanlı İmparatorluğu, onlar dediğimiz Ermeni vatandaşları.

Bir imparatorlukla o imparatorluğun vatandaşlarının eşit güçlere sahip olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz.

Herhalde sonunda Ermeni meselesinde de gerçekleri kabul edeceğiz.

Ama o arada neler olacak Allah bilir.

Peki niye böyle saçmalıklar yapıyoruz?

Bunun benim görebildiğim iki temel nedeni bulunuyor.

Birincisi, tam da anlayamadığım bir nedenden dolayı biz kaliteli devlet yöneticisi yetiştiremiyoruz. Irkımızla mı, genimizle mi, geleneğimizle mi, töremizle, dinimizle mi ilgili bilmiyorum ama dürüst, kararlı, bilgili, geleceği görebilen, cesur yönetici fıkdanı var bu topraklarda.

İkincisi ve herhalde daha da korkuncu, eğitim sistemi dediğimiz sefalet.

Çocuklara tarih diye baştan aşağı bir yalan okutuyoruz.

Hala Birinci Cihan Savaşı’nı “kalleş emperyalistlerin Osmanlı’yı bölme savaşı” diye algılıyoruz. Gidip elalemin topraklarını bombalayarak savaşa Osmanlı’nın bulaştığını şöyle bir söyleyip geçiyoruz.

Tarih kitaplarımızda ne Kürt ayaklanmaları, ne Ermeni kıyımı, ne Balkanlarda işlenen faili meçhul cinayetler, ne de gücümüzü hiç hesaplamadan girdiğimiz savaşların ekonomik sonuçları yer alıyor.

Tarih derslerine bakarsanız biz bütün dünyanın düşman olduğu, tarihin en büyük “kurban toplumuyuz.”

Çocuklar da buna inanarak büyüyor.

Ermeni katliamıyla ilgili hiçbir şey okumamış çocuk “Ermeni soykırımı” lafını duyunca deliye dönüyor, dünyanın Türklere düşmanlık ettiğini sanıyor.

Ve, gerçeklerle Türk toplumunun acı dolu çatışması başlıyor.

Bu çatışmada iki tür Türk çıkıyor.

Bir kısım Türk, kafalarına doldurulan yalanlardan kuşkulanmayı tümden reddediyor.

Gerçeğin ne olduğunu anlasa bile gerçekle yüzleşmenin devleti ve toplumu batıracağından korkuyor.

Ne koskoca geçmiş, ne yetmiş milyonluk nüfus, ne herşeye rağmen aldığımız yol, bu ödlekliğin yarattığı paniği yatıştırabiliyor.

Bir de gerçeklerden korkmayan, bu toplumun gerçeklerin üstesinden geleceğine inanan Türk grubu var.

Devletin ve eğitimin tam desteğine sahip olan ve maalesef fevkalade korkak olan Türkler, kendi toplumlarına güvenen, gerçeklerden korkmayan cesur Türkleri “ihanetle” suçluyor.

Gerçeklerden ödü patlayan Türklerle, gerçeklerden korkmayan Türkler arasındaki bu çatışma sanırım daha epeyce sürecek.

Korkak Türklerimiz ve yetersiz devlet yöneticilerimiz gerçekleri inkar etmenin gerçekleri yok etmeye yetmeyeceğini kavradığında bitecek ancak.

O zamana kadar, gerçekle tutuştuğumuz savaşta başımıza neler geleceği ise meçhul.

Ama gerçeği yenemeyeceğimiz kesin.

Ahmet Altan

Bence çok güzel bir yazı hatta birçok şeyi de özetlediği kesin,özellikle devlet babamızın olaylara bakışı konusunda[signature][hline]Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur!!
Sosyal ağlarda paylaş

kürt sorunu YARATMAK için 30.000 kişiyi öldürmeleri gerekti... kürt sorunu olduğu için 30.000 kişi ölmedi

ermeni TRAJEDİSİ ermenileri savaştan korumak için değil , kendi YURTTAŞLARIMIZI onlardan korumak için alınan bi karardan sonra ortaya çıktı..

ahmet altanada saygılar[signature][hline]www.kemirgen.net
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 31 Mayıs 2005 00:42 tarihinde demiş ki:
said:
tunch, 31 Mayıs 2005 00:32 tarihinde demiş ki:
ermeni ermeni dışında sevgili bile bulmaz.

genel kanı böyle ama artık böyle birşey kalmadı..

tamam benim arkadaşlarım yalan sölüyo o zmn :)[signature][hline]www.kemirgen.net
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:

keske kalmasaydi. ne yunanlilar ne ermeniler kendilerinden baskasiyla evlenmiyorlar, asiri dinci ve asiri milliyetci fanatik toplumlar. Amerika'da yasayan besinci jenerasyon rumlar biliyorum, hala ingilizceyi siveli konusuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ben bu yazıyı alıntı yaparken adamın kişisel kimliğine değil yazdıklarına baktımiorada bence şimdiye kadar devleti yönetenlerin zihniyetini açıklayan çok güzel ifadeler var,adamın adına bakmadan önce en azından yazının muhteviyatına göz atarsanız daha mantıklı olur kanısındayım[signature][hline]Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur!!
Sosyal ağlarda paylaş

Asimilasyon di mi?
AB'nin gozbebegi Yunanistan'da Bati Trakya Turklerine zorla 'musluman azinlik' adi veriliyor. Icinde 'Turk' kelimesi gecen derneklerin acilmasi yasak. Unesco tarafindan 'tarihi eser' korumasi altina alinan eski Turk okullari, kutuphaneleri, camileri ya uzerinden buldozerle gecilmis ya da ahir olarak falan kullaniliyor. Bizim Bizans eserlerini korumak icin bu fakir halimizle milyarlar harcamamiza ragmen. Kendi dillerinde egitimde yok bu arada.

Tabii Yunanistan'in butun komsulari ile arasi bozuktur. Cunku hepsinden istedigi bir seyler var. Makedonya'nin isminden rahatsiz, Arnavutluk'la kanli bicakli, Arnavut azinliga yuklenip duruyor, Kibris'i artik herkes biliyor, bizle de oyle. Bulgarlarla bile aralari iyi degil.

Ermenistan'da oyle maalesef. Bakin 1 milyona yakin Azeri'yi sinirdisi ettiler Karabag'dan. Simdi Cerkesleri, Adige cumhuriyetinden asimile etmeye calisiyor ermeniler, bakin oranin ana liman sehrine ermenileri yerlestiriyor Ruslar, yakinda cerkesler azinlik durumuna dusecek.

Yani daha o kadar cok olay var ki, nerden baslasam bilemiyorum, bunlarin detayina inmek icin bir gazeteci falan olmak lazim.

Ahmet Altan tabii bunlari gormuyor? Orhan Pamuk'da. Ve Orhan Pamuk New York'daki Amerikan sanatcilar ve edebiyatcilar derneginin onur uyesi seciliyor, o meshur aciklamasindan 1-2 ay sonra.

Butun bunlar cok supheli olaylar degil mi? Tarihten degil, gunumuzden bahsediyorum....

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 31 Mayıs 2005 01:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maedhros_Laorx, 30 Mayıs 2005 22:24 tarihinde demiş ki:
said:
Alagar, 30 Mayıs 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
Amerika da zenci ile beyaz ların arasında olan tipik olaylardır bunlar. DÜnyada her yerde var..

amerikada öyle bişey kalmadı artık, sen git bi zenciye nigger de zenciler deil beyazlar bile dalar adama.

amerinakın hangi şehrinde kaç senedir yaşıyosun??[signature][hline]www.kemirgen.net
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 31 Mayıs 2005 00:44 tarihinde demiş ki:
said:
said:

tamam benim arkadaşlarım yalan sölüyo o zmn :)

Estağfurullah.. Eskiden öyleydi. Artık pek kalmadı. Belki arkadaşların halen öyledir bilemem de kalmadı yani..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Shaggy - Boombastic | arşiv**
Sosyal ağlarda paylaş

said:
demirbilek2, 31 Mayıs 2005 01:07 tarihinde demiş ki:
Ve Orhan Pamuk New York'daki Amerikan sanatcilar ve edebiyatcilar derneginin onur uyesi seciliyor, o meshur aciklamasindan 1-2 ay sonra.

Butun bunlar cok supheli olaylar degil mi?

O meşhur açıklamasından önce de onlarca ödül almış, kitapları onlarca dile çevrilmiş bir yazar..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

nazım hikmette casusluk yapmış.. yazdıkları romanları , halka mesaj veren yazıları ve kişiliklerini ayrı tutmak gerekir..

orhan pamuk güzel romanlar yazabilir. ama bu onu çok iyi bir türk yapmaz..[signature][hline]www.kemirgen.net
Sosyal ağlarda paylaş

VATAN HAİNİ

"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

- Nazım Hikmet[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

Orhan Pamuk Nazim hikmet'in yarisi bile olamaz. Evanjelist-Emperyalist lavuklardan aldigi odullerin benim gozumde bir degeri yok. Bi kere satilmis bir adam, midemi bulandiriyor.

Bunlar Fettullah Hoca'ya da insan haklari odulu verdiler bundan iki-uc sene once, ona ne diyosun merak ediyorum dogrusu...

Tamamen politik tezgahlar, amac belli. Bir sanatcini bunlara alet olmasi cok cirkin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eraygnr, 30 Mayıs 2005 22:13 tarihinde demiş ki:
Bugun Bir Gazetede Okudum Gercekten Üzüldüm Aslında Turkiyede Okuyan Ermeni Ogrenciler ile Turk Ogrenciler Sınıf Icerisinde " siz " , " biz " diyerek ikiye bölünüyormuş ve birkaç örnek ;

Ermeni çocuklara atalarının ne kadar hain olduğu öğretiliyor!

Annem kasaba gittiği zaman "Nasılsınız madam" diyorlar, buna çok sinirleniyor. İsimlerimizi doğru söyleyemiyorlar. Babamın adını hep Haçer değil de Hacer diye okuyorlar." (Natali; 15)

Sınıfın içinde öğretmenimin 'siz' diye bizi, yani ermeni öğrencileri ayırması hiç hoşuma gitmiyor. 'Sizde bunlar bizde bunlar' diyor hep. Garip bir kıyaslama var. Bize ulus olma bilincini aşılamakla görevli insanlardan bunları duymak beni rahatsız ediyor. (Araş; 18)

Gercekten Uzucu Aslında ...

amerikanlar ufuk ismine youfuck diyince bişey olmuyor ama
jk[signature][hline]valandil ownz j0o!
WoW - Kelvin , Shadowcaster of Nerull

dokuzyüz yıl oldu
senin süren doldu
yeter artık yoda
artık istifa
artık istifa
oooooooo o
Sosyal ağlarda paylaş

üzüldüm bu tip ırkcı olaylara tabii normaldir gerce Olmayan bi kürt sorunun cıkartip bizi birbirimize düsürmeye calsiyolar yakında baska sorunlarda cıkacak .bizim zamanımız baya karısık gecicek gibi..[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

aynı millete aynı ırka aynı dine mensup insanların siz biz diye ayrıldıgı bu ülkede ermeniler ayrılmış çokmu diyesi gelir insanın. ama söylemez susar sonra..[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Ermenileri sevmiyorum, gıcık oluyorum. Ama bizim ülkemizde sığınıyor ve burada yaşamayı yeğliyorsa, bence böyle davranmamak gerek.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...