Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransa "hayır" dedi

Werewolf

Öne çıkan mesajlar

Al Bundy dogru demis zamanında.

" Rule number two: It's wrong to be French."[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.

[Bu mesaj Saendul tarafından 29 Mayıs 2005 23:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tek bir anayasa ile koca bir kıtayı evirip çevirmek bukadar kolay olacak bir iş değil elbette. Bilmiyorum ben hangi anayasaya nasıl bir hayır dediler o yüzden fazla bir yorum yapmak istemiyorum ama açıkçası burda bilen çok sanırsam.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 29 Mayıs 2005 23:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayır birkaç nedeni var kabul edilmemesinin.

aslında hayır cevabının hayrı bize daha çok göreceksiniz zamanla.

Yeni yasa ile fasülye üye konumu çıkacaktı mesela, şu an kabul edilmedi o.[signature][hline]sonunda yeniledik. , NMN

lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki:
artik patideki abazalardan korkmaya basladim...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence mantıklı bişey yaptılar, o kadar insan aynı yasayla yaşıyamaz, aynı yasa o kadar ulke karafından aynı şekilde yürütülemez.
Ha toptan anayasayı kaldırsalardı daha cok hoşuma giderdi ama olsun oda zamanla olur =).

bide its wrong to bew french değil verilmiş her karar gibi buda ne iyi ne kötüdür.[signature][hline]
Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 29 Mayıs 2005 23:34 tarihinde demiş ki:
Götürüsü daha fazla.
Ama şöyle düşünün, 40 kişilik raiddesiniz çok yeterlisiniz kendinize, 400 tane tauren shaman geliyor.
Yani.

Bu konuyuda WoW a döktük ya ölsemde gam yemem..[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

o şu demek, siz 40 kişilik bi grupsunuz, mutlku bi yasam suruyosunuz, sonra bi anda sizin eve 400 kişi geliyo, meraba biz geldik diye, siz zaten 40 kışı yeterli ve mutluydunuz, bu adamlarla birlikte ne olucak durum bilmiyosun, işe yararlarmı adam olurlarmı bilmiyosun, bi yandanda bu belirsizlklerden urkuyosun.

demis anlıyacağın[signature][hline]
Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Ab nin en onemlı devletı hatta kurucularından Fransa kabul etmediyse diğer devletler kabul etse ne olucak bız abye gırerken ab çatadı walla.
Geçenlerde Salih Memecanın mukemmel bir karikatürü vardı gazetede AB ile ilgili Tayyip Erdoğan ıssız okyanus da AB adasını goruyor ve okyanusdan kurtulmak için AB isimli adaya yüzüor fakat ada alabora olmak üzere batıo:)
Sanırım özetlior...[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi anayasa metni bayağı uzun ama neden bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu ve Fransızların bunu neden reddettiğini özetlemeye çalışayım.
AB üç temel ve kurucu antlaşma üzerine dayanmaktadır: 1993 Maastricht, 1999 Amsterdam ve 2003 Nice. Bu antlaşmalar ile AB'nin şu anda yürürlükte olan yapısı ortaya çıkarılmıştır. Ancak AB, 21. yüzyılda sesini global çapta duyurabilmek için sistematiğini oturtmak zorundadır ve bu nedenle supranasyonal yani ulusüstü bir devlet gibi hareket etmek zorundadır. Yani üyelerinin çıkarları doğrultusunda değil, Birlik'in kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Anayasaya bu nedenle ihtiyaç vardır. Anayasasız devlet olmaz yani.
Anayasanın Fransa tarafından reddinin temel gerekçesi ise demin bahsettiğim supranasyonalite yani ulusüstü kavramı. AB anayasa ile tam anlamıyla ulusüstü olacağından ötürü AB üyesi devletler başta yüksek yargı olmak üzere kimi haklarını Brüksel'e devredecekler. Yalnız buradaki Brüksel'den kasıt Belçika değil AB'nin kendisidir. Şimdi Fransızlar bayağı bir milliyetçi olduklarından ötürü bundan hoşlanmıyorlar tabii ki; çünkü AB gerektiğinde kendisini korumak için Fransa karşıtı kararlar alabilcek artık. Başka sebepler de var ama temel nokta bu.
İşin Türkiye ile olan bağlantısına gelince; aslında ortada Türkiye ile bir bağlantı yok. AB kendi anyasasını onaylarken nasıl Türkiye ile bir bağlantı kurulabilir ki zaten. Yalnız Fransa'da anayasaya karşı çıkanlar anayasa Türkiye'nin üyeliğini kolaylaştırır diye propaganda yapıyorlar. Ama bunun aslında somut bir dayanağı yok. Burada anayasaya muhalefet eden Fransızlar, vatanadaşlarının Türkiye korkusunu kullanıyorlar. Birgün Türkiye AB'ye tam üye olduğunda, Almanya ile el ele tutuşup Fransa'nın Birlik içinde iplenmemesinden korkuyorlar.
Hoş şimdi Fransa reddettiği için anayasa patladı, AB bugünkü yapısını muhafaza etmek durumunda kalacak. Ancak 2007'deki genişlemeden sonra yeniden bir anayasa sürecine tekrar girilebilir gibi geliyor bana.[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki:
Abi Şahab 5 geliyor, çekin o tankı oradan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun Fransanın içinde bulundugu durumla bizde karşılaşabılırz.(ki girebılıcegımızı pek sanmıorum ) .Fransa milliyetçiyse biz onalrdan daha büyük bir milliyetçiliğe sahibiz bu ilk doğduğumuzdan beri bize aşılanan birşey.Demin dediğin gibi Fransa alehine AB karar alabilir olayı ılerde Türkiye alehine karar alınabılır olarak da algılanabılmektedır .Tabiki bu AB ye girdikten sonra olabılıcek bir senaryo veya varsayıdman ibarettir.Soruyorum hangi Türk kendi devletinin ,toprağının ,milletinin başka bir güç tarafından yönetilmesini ister.Yarın aynı refarandum Türkiyede de olursa ki olması muhtemeldir kaçkişi evet diyip şuana kadar butun öğrendıkelrını elinin tersiyle iticek kaç kişi hyr diyecektir şahsen ben hayır oyu kullananlardan olurdum...[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Sosyal ağlarda paylaş

yani fransa milliyetçi olup kendini düşünmesi sebebi ile tüm ab ülkelerinden oluşan tek bir avrupa devleti fikrini patlattı daha başlangıç aşamasında biraz kısaca :)

eğer hayır derlerse zaten bundan sora fr yı pek kimsenin sallamayacağını söylüyordu biçok kişi. bakalım nolcak yarın dinleriz diğer ab ülkelerinin açıklamalarını.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim halkımızın büyük çoğunluğunun AB'ye "duygusal" açıdan baktığını unutmamalıyız. O nedenle gelecekte benzer bir referandum Türkiye'de de yapılacak olursa sonucun Fransa'daki gibi hayır olacağını kesin bilemeyiz. Kaldı ki benim bahsettiğim Brüksel'e yetki devrinden halkımızın çoğunluğu haberdar değil.[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'nın güçsüzlüğü Soğuk Savaş döneminde kaldı. Artık Almanya tekrar güçlü ve dünyada sözü geçen bir ülke. Son Papa'nın bir Alman olması da tesadüf değil. AB bütçesinin çok büyük bir kısmını Almanya tek başına karşılayabiliyor. AB'deki kilit noktaların çoğu onların kontrolünde. İleride AB Avrupa Birleşik Devletleri olursa eğer bu Almanya sayesinde olacaktır.[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya sadece Ekonomık olarak güçlü ekonomık olarak güçlü olursan sadece burokratık olarak sozun geçer ama askeri bakımdan güçlü olursan Amerika gibi fiilen sözünü geçirmeye çalışırsın kısmende başarılı olursn...[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...