sharky Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Ben katilmiyorum bu `Aikido bir savunma sanatidir.` olayina. Aikido acik ve secik harp sanatidir. Size dalmasi falan da gerekmez adamin. Sanirim buna en iyi ornek 6. Dan Aikido Hocasi Nebi Vural `i Aikido yaparken seyretmek.. Acikca anlayabiliyorsunuz Aikido nun aslinda savunmadan ibaret olmadigini. Gerci herkesin Aikido su farkli, herkesin kendi Aikido su var..[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Gerçekten de kimseye dalma ihtiyacı duymazsınız eğer karşınızdaki herhangi bir insanı kimse anlayamadan sakat bırakabileceğinizi ya da öldürebileceğinizi bildiğiniz zaman. Sağlam bir kişiliğiniz varsa olası bir kavga durumunda sözlerle başkalarının gözünde sonuna kadar alçalabilirsiniz. Yeter ki bir canlı incinmesin. Farklılık gösteren durumlar da oluyor. Sokakta tanımadığınız birisi ile kavga çıkacağını anladığınız zaman genellikle sözlü çabalar boşa çıkıyor malesef. Veya en sevdiğim durum, birlikte olduğum bir grup ile başka bir grup arasında uyuşmazlık olduğu zaman arabuluculuk etmek. İşte gözü dönmüş insanların kavga etmelerini engelleyebilirsem büyük bir haz verir o bana. "En iyi kavga, dövüşülmeden kazanılandır" Gichin Gunagoshi[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Sharky'e de katılıyrum sonuna kadar. Bahsi geçen tüm sporlar savunma amaçlarıdır. Bize yönelen bir tehlikeyi def etmeye yararlar. Bu kesinlikle ilk atağın yapılamayacağı anlamına gelemez (: Öyle bir anlayış bu sporların temel felsefelerine de aykırı olurdu zaten. "Aptallık" olur bir savaşçının tekniğini öğrenmedim diye kendisine saldıracağı kesin olan bir kimseye saldıramaması.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Alagar Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Rurouni Kenshin in ders verdiği bir okul olduğunu düşünsenize.. Gitmeyen top olsun..[signature][hline]-999.999.999 ve 1.000.000.000 ! Tamamdır, lazer silahının gücübitti. Saldıralım..
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Bir de bahsetmeden gecemeyecegim. Bir yanilgi vardir, ozellikle 0-6 ay Aikido yapan insanlarin arkadaslari, devamli bu olayin aslinda pratikte gecerli olmadigini kanitlamak icin "Ne yani ben simdi seni tutacak miyim ? Ne yani bununla tutum, yok soyle tuttum. Abi sana biri boyle mi gelecek illa, boyle gelirsem napacaksin" tipinde davranislar sergilerler. 0-6 ay arasinda pek bir seminer falan katiliminiz olmadigi icin de, afallar kalirsiniz, "Lan oyle degil aslinda ama, aciklayamiyorum da simdi" dersiniz icten ice.. Olay boyle degildir elbette. En basitinden bir durus ve teknige baslamadan onceki tutus, aslinda bir atagin imitasyonudur. Sizin vucudunuzun ve zihninizin Aikido formuna ulasabilmesi icin bir egitimdir. Sokakta kimse elinizi tutup, "Baba bana guzelinden bir Shiho-nage Ura yapsana" demez elbette, bunlar hep kendi kendinizi egitimdir. Ayni zamanda tutmak, baslangicta, Uke nin de kendisini egitmesi ve Tori ile uyum saglayabilmesi icin etkili bir yontemdir. Bu yuzden "Aslinda bu bir vurus olmasi lazim, tutma degil" seklinde dusunmemekte fayda var. Amac o teknigi zihninize ve vucudunuza asimile etmek.. Zaten belirli bir raddeden sonra, size o insan nasil gelirse gelsin, vucudunuz daha siz atagin nasil geldigini gormeden kendi seklini aliyor ve o anda vucudunuza gore en uygun teknigi yapiyor. Dert etmeyin o yuzden. Aikidonun - arkadaslarin da soyledigi gibi - asil olayi sabir. 8-9 sene calisip, ancak "Ben bu isi az biraz biliyorum." diyebiliyorsunuz.. Genel bir olay var Aikidoda.. Baslangicta hicbir sey anlamiyorsunuz. Ozellikle ilk 4-5 ders. Sonradan bir seyleri cozmeye basliyorsunuz ve istekliyseniz hemen kavriyorsunuz. Sonra bu teknigi yapmaya basliyorsunuz ve sinav zamani geliyor. Nedir ki cok rahat yapabiliyorum diyorsunuz.. 2-3 Kyu atladiktan sonra, farkediyorsunuz ki, aslinda o teknikle ilgili hicbir sey bilmiyormussunuz.. Bir hoca gelip size gosteriyor puf noktalarini, tekrar asilimile ediyorsunuz bilgileri ve tekrar gelistiriyorsunuz tekniginizi.. Sonra bir gun geliyor, teknige kendiniz bir seyler katmaya basliyorsunuz.. Yani ogrenme sureci hic ama hic bitmiyor, ve gun gectikte, bir gun once aslinda o teknigi bilmediginizi farkediyorsunuz. Gerci bu bilinc sanirim 5., 6. aydan sonra gelisiyor, en azindan bende oyle gelismisti :) Varolan teknikleri sadece duzgun yapmaya calisin, zaten yolun sonlarina dogru, o tekniklerin aslinda "global" degil "oznel" oldugunu ve herkesin kendine gore modifiye ettigini goruyorsunuz.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
xueshen Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: sharky, 29 Mayıs 2005 22:59 tarihinde demiş ki: Gel gelelim, isin bir de mental bir yani var. Aikido kesinlikle cok ferahlatici, enerji veren ve hayal edemeyeceginiz hareketleri yaptiginizda muthis egleneceginiz bir sanat. Mutlaka herkes denemeli.. Hocaniz sert olabilir, yumusak olabilir, anlasamayabilirsiniz. Ilk seferde sizi Aikido ya baglayan sey, Aikido degil, genelde hoca oluyor cunku. Pes etmeyin, baska biri ile deneyin. 4. Kyu, 3. Kyu ya geldiginizde, isin rengi zaten degisiyor ve hep teorik gordugunuz seylerin size refleks olarak yerlestigini goruyorsunuz. Izmir de oturan varsa, Bostanli civarinda Dojomuza gelebilir. En azinda n 2-3 derse katilir, Aikidonun ne oldugunu anlar. :) zaten şu anda durum biraz karışık insanlar kendi kafalarına göre hareket etmekte aikido konusunda tam bir birlik söz konusu değil tavsiyem size en yatkın bir yeri seçmeniz ilk girdiğiniz dojoda kalmayın başka yerlerede bakın. en azından gidip izleyin, konuşun. eğer doğru bir dojoda çalışmaya başlamamışsanız (kendinize uygun bir yer) yaptığınız işin ilk 1 aydan sonra eziyet olduğunu sanmaya başlarsınız. eğer yapmak istediğiniz gerçekten aikidoysa ilk 1 ayın sonunda saatin nasıl geçtiğini farketmemeye başlarsınız. yok ben steven seagal ın filmlerde gösterdiği gibi olmak istiyorum diyorsanız 2 senenin sonunda görüşleriniz değişecektir zaten. ayrıca aikido tekniklerinin dojo dışında gösterilesi pek hoş karşılanmıyor diye biliyorum. yapılan bilinçsiz bir hareket büyük zararlara yol açabilir. eğer aikidoyu anlamışsanız zaten gerek duymassınız böyle hareket etmeye. amacınız ben aikido bileyim hem kolay (tekniklerin basit gibi görünse bile öyle olmadığını dojoda anlarsınız) hem kendimi savunayım. hemde saldırayım ise zaten en başta yenilmiş sayılırsınız. çarpık bir zihinle yapılan her hareketinizde kaybedersiniz. karşınızdakine zarar vermek için yapılmış her hareketinizde bir açık vardır. aikido uzun yıllar büyük bir emekle çalışıldıktan sonra işe yarar. eğer 1 yıl yarım yamalak gidip de ben aikido biliyorum diye kefallik yaparsan yersin dayağı :) ayrıca aikidoda çok sert atemiler vardır. her ne kadar kaslı olmasanızda çok sarsıcı vuruşlar yapabilirsiniz ki buda uzun zaman ister. [Bu mesaj xueshen tarafından 29 Mayıs 2005 23:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: xueshen, 29 Mayıs 2005 23:44 tarihinde demiş ki:ayrıca aikidoda çok sert atemiler vardır. o sözcük atama olmayacak mı? Ayrıca "kafa" anlamına gelmiyor mu? (: Umarım zannettiğim gibi değildir. Dojoda kafa atma eğitimi verilmiyor değil mi?[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Tekniklerin mükkemmeliyete asla ulaşmadıklarına, sadece gittikçe yaklaştıklarına dair: 7. dan karate hocam, 6. dan karate hocamın tekniklerini düzeltiyor. 1. dan olamamış bana sorarsanız: ikisi de mükemmel görünüyor[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Hayir Atemi :) El ile yapilan vurus. Tam olarak japoncasini bilmiyorum, biliyordum fakat unuttum. Genellikle yuze yapiliyor, dojoda kullanim alani daha cok Uke nin dikkatini dagitmak ve vucut enerjisinin statigini kirmak icin kullaniliyor, ozellikle kate dori nikkyo da falan. Gel geleim atemi waza ile, gercek hayatta bir insani bir hayli ucurmus insanlari taniyorum :) Atemi duzgun uygulandiginda cok ama cok tehlikeli.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
xueshen Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: Kendercik, 29 Mayıs 2005 23:56 tarihinde demiş ki: said: xueshen, 29 Mayıs 2005 23:44 tarihinde demiş ki:ayrıca aikidoda çok sert atemiler vardır. o sözcük atama olmayacak mı? Ayrıca "kafa" anlamına gelmiyor mu? (: Umarım zannettiğim gibi değildir. Dojoda kafa atma eğitimi verilmiyor değil mi? ehuehue yok yaw atemi: (Vücuda vuruş)saldırganın dengesini bozmak, onu şaşkınlığa uğratmak için yapılan vuruş. Atemi, saldırganın aikido tekniklerine karşı göstericeği doğal tepkileri, refleksi bertaraf etmek (kısa devreye benzete biliriz) için son derece etkili ve önemlidir. Pek çok insanın, vücutlarının alışkın olmadıkları bir şekilde monipule edildiğini hissettiğinde yapacağı ilk şey; kol, bacak gibi uzuvlarını geri çekmek, vücudunun ağırlık merkezini aşağıya çekip tekniği yapan kişiden uzaklaşmak olacaktır. Ateminin uygulanması ile hasmın doğal savun masında bir fırsat penceresi açılma olasılığı oluşturur. Bu da aikido tekniğinin uygulanmasına imkan verir. copy paste yaptım benim dilim dönmez böyle anlatmaya o yüzden :)[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Ben de vay be super anlatmissin diyecektim :)[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Anımsadım, duyduğum bir sözcüktü... Ama tam olarak anlayamadım. Atemi sadece itip kakmak, denge bozmak mı? Yoksa bir karatecinin yapacağı gibi madem vücuduna vuruş yapıp dengesini bozacağım bare bir de kaburgasını gırayım diye vuruş yapmak mı? Yani darbeyi de içerir mi?[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
xueshen Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 evet darbeyide içerir bana öğretilen kadarıyla amaç rakibi yaralamak değildir. o yüzden hedef :vurup parçalamaktasa saldıranın dengesini bozmaktan ibarettir.[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Savasta icerir, ama antremanda icermez. Tori nin secimine bagli bu. Bana gore bir Aikidocuysa, icermez. Cunku amac adamin kaburgalarini kirmak degil, dikkatini bozup, onu etkisiz hale getirmek zarar vermeden.. Zaten onu kilitledikten sonra, omzunu, kolunu orasini burasini kirmak sana kalmis. Ittirme kaktirma degil. Aslinda sizi tutan ve size vuracak olan adama, sizin daha once yumruk atmaniz.. Gel gelelim bu yumrugu atmayip da, yumruk atiyor hizinda, yuzunun 1 cm onunde yumrugu durdurdugunuzu varsayin.. Atemi bu iste :) O anda kisi geri cekilecek ve dengesini hafif yitirecek veya acik verecek, siz de buradan faydalanip, istediginiz teknigi yapip, arkadasi kitleyeceksiniz. Ama elbetteki, yuzunun onunde durdurmayi da vurmak size kalmis.. Hatta boyle teknikler yok degil ( bkz atemi waza ).[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
arc Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 peki aikido ile jiu jitsu'nun benzer ve benzemez yönlerinden kim bahsedebilir bana? peki ya judo? horaaaaas nerdessiiiin?[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind [email protected]
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Jui jitsu ile cok benzer Aikido. Cogu teknik oradan esinlenilmis zaten. Gel gelelim Aikido, Jui Jitsu kadar sert degil. Vurus daha az, daha az guc gerektiriyor. Judo ile de benzer ozellikler sergilemekde.. Bir cok Judo teknigi var hatta Aikido icinde ( bkz. Koshi nage ). Biraz ic ice kavramlar gibi gozukuyorlar, ama aslinda hepsi birbirinden farkli seyler anladigim kadariyla. Fakat sanirim iclerinde, tehlikeli bir adam olabilmek icin en cok zaman isteyen Aikido.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Jiu jitsu için ne desem yalan olabilir. Ama dirsek kullanılıyor sanırım (: Biraz daha vahşi olabilir. Sonunda "do" ekinin olmaması da jiu jitsunun diğer sporlardan daha farklı bir yönünün göstergesi olabilir. Judo'ysa japon güreşi gibi bir şey. Çok basite indirgemiyorumdur umarım. Judoda aikido gibi ince noktaların aksine organlar kullanılıyor. Amacınız rakibinizi yere düşürmek. Ayak, kalça ve kol hareketleri ağırlıklıdır. Rakinizi kıç üstü, kafanızın üstüne kaldırp sırt ya da kafa üstü atmanız mümkündür.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
arc Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 ya aslında "tehlikeli" adam olmak için öğretenin size ne aşıladığı bence teknikten daha önemli, fakat bana nedense jiu jitsu daha "complete" bir sistem gibi gözüküyor. özellikle vuruşlara da eğilmesi konusunda. ama dediğim gibi yani, öğretenin mahareti.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind [email protected]
Spidee Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Peki İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz yerler veya kişiler var mı ?[signature][hline]Sadece internetten arama yaparak ayda 24$ dolar kazanmak için tıklayın.. John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki: Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Benim kendim için sahip olduğum karatedo anlayışına göre (zafere giden her yol mübahtır) ben mümkün olduğunca çok spordan mümkün olduğunca çok teknik ve stil öğrenmeye ve onları seçip, kullanmaya önem gösteririm. O yüzden tüm bu sporlar benim için bu kadar önemli. Ama maalesef karate haricindeki sporlarda oldukça yetersizim. Çok temel bazı şeylerini kullanabiliyorum ancak. Ama çalıştıkça olur... Ümitsiz değilim, yanlış anlaşılma olmasın asla ;)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Kadıköy - Moda'da karatedo için Koşar Spor Salonu (337 88 36) aikido (temel ağırlıklı olarak), jiujutsu, kendo, judo için Shubimi Dojo (ilgilenirseniz telefon numarasını da alırım)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Spidee Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Yerini tarif edebilir misin ? Veya internet sitesi falan var mı yerine bakabilmemiz için ?[signature][hline]Sadece internetten arama yaparak ayda 24$ dolar kazanmak için tıklayın.. John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki: Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 http://www.aikidoavrasya.org[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Spidee Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Teşekkürler ikisi için de..[signature][hline]Sadece internetten arama yaparak ayda 24$ dolar kazanmak için tıklayın.. John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki: Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Ne adreslerini biliyorum ne de web sitelerini maalesef. Tarif etmesi de pek kolay değil ama deneyelim: Kadıköy Reks sinemasından aşağıya doğru in, sola dön. Girdiğin yolun solunda Viktor Levi Şarap Evi, onun bitişiğinde Milli Piyango idaresi var yürümeye devam et. Migros'u da geç. Üstü kapalı kaldırım var... Orada yürü. Solda Koşar Spor Merkezi. (mor tabela) Yürümeye devam et. (Moda çay bahçeleri tarafına doğru) Karşıya geç. Sağda Ertem Eczanesi var, ondan sonra üstü kapalı kaldırım bitiyo. Zaten orası bitince karşında da Shubumi Dojo olacak Kolaymış ya tarifleri[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Öne çıkan mesajlar