Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Işık hızında giden bir arabanın farlarını görebilirmiyiz? (b.b.d eblek sorulara muntazam cevaplar -3

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şöylece açıklayayım

iki araba ikisi de ışıık hızında gidiyor, üstelik arkadaki arabanın şoförü Türk, arkadaki öndekinden yol isteyecek selektör yapıyor... selektör yapanın ışıkları önünde seyirde olan araba tarafından görülür mü?[hline]Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

Dondurma istiyom! Avokadolu olacak eksi... eksiii on iki derece olacak, yanımdakilerede uzun kuplardan istiyom...
Mesaj tarihi:
Görülür ışık hızında oldugu ıcın gorulme olayı var ama gorulmeyebilirde gorunur gorunmez yanı gorunme ıhtımalıde var Gorunumeme ıhtımalı yok aman var yok gorulebılır hayır hayır gorulemez.

OFf Bılmıom.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
Kırıldığı için daha da güçlü
- Marit
-------------------------
Son= Başlangıçtır!

Mesaj tarihi:
Işık hızında giderken ışık ışınları ışık kaynağından uzaklaşamayacağı için ampülün içinde asılı kalırlar ve arabayı gördüğümüz an ışıklarını göremeyiz ama sonra inanılmaz güçdeki bir ışık süre çarpıcakdır biriken ışık üzerinize doğru geliyorsa tabii[hline]Come back strong with fifty belly dancers!
Mesaj tarihi:
soyleyin ona dunyaya selekor atsin o zaman anlariz :D
($imdi ben bunlarin uzay bo$lugunda gittiklerini farzederek soyluyorum tabi bunu, aksiyse bilemeyecegim)[hline]Uncle Sam wants you to stop thinking and start killing!!
Mesaj tarihi:
araba ışık hızında gitmez,gitse de hayır gelmez,olsa olsa molekküllerine ayrılarak gider o zaman da böyle bi sorunla karşılaşmayız.
ışık hızında giden bir ışık kaynağı yaratılamaz bence :p

edit=":p" ekledim de millet teori yarattım sanmasın.[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Baturaabi 8 Eylül 2003 Saat 22.21 de demiş ki :
Ya resmen Kamp kuruyollaw ya..

Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben de...

[Bu mesaj Sly-One tarafından 29 November 2003 21:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
AGA herşeyi tamam da, 1. arabanın şoförü nie türk :D ???[hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Grafiker® :hrr:
Ben:Büyücü abartma bu güzel patikada başımıza ne gelebilirki?..
DM: Dragonmax üstünde bir geçit açıldı
Ben:Höyk!?
DM: Dragonmax kafana ejderha zıçtı öldün...
Mesaj tarihi:
Işık hızında giden arabayı görebilecek misin ki sen farlarını göresin? Karanlık bir odaya girip ışığı açtığında ışınların ampülden çıkıp duvara çarpışı arasında geçen süreyi gözlerinle farkedebiliyor musun ki?
Mesaj tarihi:
Can,
bir araba ışık hızında moleküllerine ayrılmış şekildede gidemez.

Bir cisim hızlandıkça onu hızlandırmak için gereken enerji artar.
Ve bu enerji ışık hızında sonsuz enerjiye kadar chıkar.

Bu yüzden ışık hızına chıkabilicek tek şey kütlesiz bir maddedir (Takyon.)

Aynı şekilde -273 C dereceye kadarda hiç bi madde soğuyamaz. Onun içinde sonsuz enerji gerekir.
Uzay boşluğuda -273 C derece deildir.
Sadece bu ısıya chok yakındır.
Mesaj tarihi:
rofl gören de fizik profesoru sanıcak.
benim mesajım geyik amaçlıydı açıklama gereği duymadım moleküllerine ayrılması gerekir yeterli açıklamayı da sağladı bence.
hayır tamam ii hoş da,kasmana ne gerek war ki hehe.[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar

Mesaj tarihi:
horace'ın dediği gibi.
arabaların birbirine relative hızları 0 olduğundan görünebilmesi lazım...[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Mesaj tarihi:
öndeki araba ışık hızını geçtiyse ışık ona yetişemeyeceği için görülmez
yanı arkadaki farları yakar ışık hızla yayılmaya başlar ama öndeki ışıktan daha hızlıdır dolayısıyla göremez
ama arkadakı arabaya bakarsa farlarındaki parlamayı farkedebilir[hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde demiş ki:
yakınlaşan dudaklar ve birbirini kovalamaca oyunu
Obscura Matthew Bard/Mage Reborn
Mesaj tarihi:
simdi sole diyelim beyler

herkes en baba ayrintiyi unutuyor

goz isigi gormez isik goze gelir

yani isik bir yere yansir sonra goze gelir

ayni hizda gittiginiz varsayilirsa hic bir zaman bir yere yansiyip size ulasamiyacagi icin goremezsiniz
Mesaj tarihi:
ya ama şöyle bişey var.
hızın sınırı ışık hızı mıdır?
ışık kaynağı zaten ışık hızında hareket ediyosa ışık da kaynağa göre ışık hızında hareket etmez mi?[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Mesaj tarihi:
Bence bizim görmemiz için ışığın bizden hızlı olması gerekir ışık hızındaysak ışık gözümüze yetişemez ki[hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan

[Bu mesaj Forseti tarafından 29 November 2003 22:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bak ısıkla aynı hız da gıttıgın ıcın bagıl hız dan ısık ı ayırtedemezsın cunku etraftakı butun hızlar senle aynı duruyormus gıbı olur yanı hertarf aydınlık olur[hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Mesaj tarihi:
said:
Grudge, 29 November 2003 22:30 tarihinde demiş ki:
ya ama şöyle bişey var.
hızın sınırı ışık hızı mıdır?
ışık kaynağı zaten ışık hızında hareket ediyosa ışık da kaynağa göre ışık hızında hareket etmez mi?[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

doğru
ancak her hangi bir ışık kaynağı yani bir kütle ışık hızına ulaşamaz.
ışık hızındaki madde artık madde deil enerjidir :p
ondan dolayı ancak ışık hızıyla ilerler.
dolayısıyla babacumun örneğinde peşpeşe yollanan 2 ışık ışını gibi düşünürsek asla 2. 1.ye yetişemez. görülebilir olsaydı bile görülmezdi kısaca :p[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar

Mesaj tarihi:
ısıgın tanecık modelını kabul edıp ...
toplamda olusacak hızın ısık hızının uzerıne cıkabılecegını teorık olarak kabul edersenız gorunur ...

tanecık modelını kabul etmezsenız gorunmez ...[hline]*The Bagımsız Oyun Bagımlısı
ölümüne TURK
Aranel Lúinwë
  • Yeni Oluştur...