Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimler Felsefeyle ilgileniyor??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Beyler şöle bi merak ettimde n kdr'ımız felsefe ile ilgili?*[signature][hline]Yerdeki taş parçasından bir farkın yok! oda kaderini bekler, sende...
Wow:ByJoker
Mesaj tarihi:
felsefeye karşı özel bi ilgim yok şahsen...[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
Tek bildigim hicbir sey bilmedigin. John Elizabeth Locke

Bu arada bu basliga Dethkrüsh den Felsefeyle Ugrasanlar Salaktir adli parcayi armagan ediyorum : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe-level 54-
Penthesilea, Night Elf Avci-level55- / emekli
Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü
Mesaj tarihi:
felsefe diosan Bodrack'a gitceksin dun valla felsefe felsefe basımın etini yedi :)[signature][hline][b]forever pati
parçala behçet
[b]Slash Online

[Bu mesaj Cheester tarafından 27 Mayıs 2005 01:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 27 Mayıs 2005 01:34 tarihinde demiş ki:
ben bazen felsefe yaparım.

o ne öyle "benim felsefem var" yada "ben felsefe gördüm" gibi bi cvp olmuş :)
ama gene aralrında tek düzgün cvp bu :P

*arkadaşımızı tek düzgün cvp tan ötürü tebrik ederim...[signature][hline]Yerdeki taş parçasından bir farkın yok! oda kaderini bekler, sende...
Wow:ByJoker
Mesaj tarihi:
Felsefeyi severim, felsefe tarihini araştırmamın yanında felsefede beni çeken şey birilerinin ne zaman nerede nasıl düşündüğü değil, düşünmek hakkında neler düşünebileceğimdir...
Felsefe olayları yorumlayıp kendi açının 90derece tersiylede görebilirken yeniden kendi açına dönerek karar verebilme gücünü kullanabilmektir diye düşünüyorum.[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News
Mail|MSN [email protected]|

Founder of AAL'05
& I Love Paticik
Mesaj tarihi:
felsefe zevklidir ama sosyal hayatınız ve diğer insanlarla olan etkileşimlerinizle felsefenin arasındaki sınırları iyi belirlemeniz gerekir yoksa işin içinden çıkamazsınız[signature][hline]''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 27 Mayıs 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
felsefe zevklidir ama sosyal hayatınız ve diğer insanlarla olan etkileşimlerinizle felsefenin arasındaki sınırları iyi belirlemeniz gerekir yoksa işin içinden çıkamazsınız

[gecenin bu saatinde felsefe yapma hüeyn dermişim ortamı gerermişim]

insan sürekli felsefe yapar çünkü felsefe düşünmektir ve düşünmeyen insan olamaz.
kimileri düşünüyorum öyleyse varım derken kimileri düşündüğüm için varım der burada değişmeyen 2 kavram vardır düşünmek ve var olmak var olan her insan düşünür ve düşünen her insan da felsefe yapar...[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News

Founder of AAL'05
& I Love Paticik
Mesaj tarihi:
Çağ değiştikçe felsefe denen şeyin tanımıda değişiyor kaçınılmaz olarak. felsefeyi sadece düşünmek olarak nitelendirmek yanlış olur. Felsefe bence daha çok soruların önemini kavramaktır.[signature][hline]''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 27 Mayıs 2005 02:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
felsefe lise sonda gayet ilgimi çekerdi hep kalkar anantır zırvalardım bişiler ama artık geçti bizden felsefe yapıalım artık):[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Mesaj tarihi:
düşük zeka düzeyindeki organizmalara bir anda nakşedilen felsefi anlatımlar bu organizmalar üzerinde kısa süreli fiziksel ve kalıcı zihinsel aksaklıklara yol açar.

benim kendi felsefem var.. kimseyle de paylaşmam..

yalan, "anlatmaya üşeniyorum siz inceleyin yazın" demiyor da..[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Mesaj tarihi:
Cevaplar sorular arasındaki ara geçişlerdir. Cevaplar başka sorulara yol göstermesi için bulunur.
Ayrıca nitekim bence geri kalanları izole etmemek için sadece saf düşünce içermeli, kültür birikiminden mümkün olduğunca uzak olunmalı (yani insanların bilemeyeceği terimleri daha çok bilinen halleriyle değiştirmeli, mesela septisizm yerine şüphecilik gibi ;))
[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 27 Mayıs 2005 02:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
felsefe yapılmaz insan her düşündüğünde felsefe oluşur mesela sen uff bunlar da filozof moduna girmişler alkolünde etkisi ile saçmalıyolar dediğin vakit içinden felsefeyi kafanda kurmuşsundur, tabi bunu yansıtırkende ahlak felsefeni kullanarak tatlı esprili bir dil ile bize yansıtıyorsun bilmem açıklayıcı olabildim mi?
not:çenem düştü[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News

Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Mesaj tarihi:
İyi varmış felsefeciler gene :)
Zaten n geliyorsa başıma düşünmekten geliyor :P[signature][hline]Hayatta bir Doğru Bide yanlış vardır...
Doğru olan herkesin yaptığı,
Yanlış olansa yanlışın varlığıdır...
By Joker...

Wow:Troll Rogue ByJoker / Burning Leg.
  • Yeni Oluştur...