Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

inanıyorum gerçekten vardır

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya şimdi öncelikle Arthur_HellsFire a burdan 10-15 sayfa dolusu +99999999...(forum kirliliği olmasın anlayın siz=))

Buarada topicin konusunu kavrayamamışım sanırım:D Ben ilk okuduğumda inanmaya karşı bişi olduunu sandım da yok sazanlara karşıymış:D

Ya tabi sazanlar bazen sinir bozuyo=) Yani insan, düşündükçe gelişir.Böyle her konuya atlıyanlar kendilerini kandırırlar.

Ancak inanacağı şeyi nasıl desteklediğini, arkasındaki mantığı belirten kişilere lafım yok o ayrı konu=D[signature][hline]Doğruluğun kaderidir yalnızlık;
Kargalar sürüyle, Kartallar yalnız uçar
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 28 Mayıs 2005 18:55 tarihinde demiş ki:
Gerçekten bildiğine nasıl emin olabilirsin ?
En basitinden bütün olan biten benim hayal gücümden ibaret olabilir.
Yani

asla emin olamazsın!
bu soru: belki de şu ana kadar yazılmış konuya ilşkin tek soru olması bakımından seni tebrik ederim.

amaç emin olmaya çalışmaktır, emin olmak değildir. şüpheye sahip biri asla idealist bir eminlik kavramına ulaşmaya çalışmaz. bilgi sahibi olan, bildiği konudan emin konuşur. bu onun herşeyi bildiği anlamına gelmez. aynı örnekten devam edersek britte at almaya çalışan birine verilen britin üstü ve order kalesindeki atçılar her serverda olmayabilir ! ancak o serverda yeni olan ama bir çok serverda oynayan biri ilk oralara bakcaktır. eğer yoksa bu o kişinin bilmediğini göstermez.

amaç bilgi sahibi olmaktır. amaç soru sormak sorgulamaktır ! bundan sonraki yol ise bilimsel algoritmadır. hipotez -> gözlem -> deney -> ispat -> teori -> milyarlarca kanıt -> kanun.

bir kısa not: sadece doğru soruların yanıtı vardır. soru sormadaki başarınız da zamanla gelişecektir !

said:
En basitinden bütün olan biten benim hayal gücümden ibaret olabilir.

düşünerek. sorgulayarak.
örneğin:
akıl oyunlarında prof. nash gördüklerinin hayal olduğunu küçük kızın hiç büyümemesinden anlıyordu.

çevrene bak bu yazıya bak bütün olan-biten dediğin şeylere bak gerçekten bu kadar geniş bir hayalgücün var mı ? :)[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
sanerixx, 28 Mayıs 2005 00:32 tarihinde demiş ki:
bizler inandık, siz de inanın....

[Bu mesaj sanerixx tarafından 28 Mayıs 2005 00:34 tarihinde değiştirilmiştir]

ben inanıyorum ki bu bir şapka....kabul araştırmadım

[Bu mesaj Cirit tarafından 28 Mayıs 2005 21:21 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...