Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

inanıyorum gerçekten vardır

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu konuda şöyledir böyledir demek saçma.
herkezin dinsizliği farklılık gösterebilir sonuçta,
kesin yargı belirtmemek lazım ned eolsa,
hepimiz farklıyız insanız aslında.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Mesaj tarihi:
birincisi ben konunun başından beri inanmak olayına din dediğimiz hadiseyi karıştırmamaya çalışıyorum. çünkü burada anlatmaya çalıştığım karşımıza gelen bazı bilmediğimiz şeyleri ben buna inanıyorum diyerek kestirip atmamız ve hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmaya çalışmamamız.

said:

armra burda sadece inanmakla yetindiğimizi söylemek istemiş.
birşeyi araştırmadan, görmeden, denemeden, sadece inanmakla kabulleniyoruz.
bilmek için sadece inanmak yetmez.

2+2=4 örneği verilmiş.
zaten matematik bir gerçek değil ki. İnsanların işlerini kolaylaştırmak için uydurdukları bir bilim. Bunun inanılacak birşeyi yok ki.

şimdi ben de zaten bunu söylüyorum matematik ya da başka bir konu inanılacak ya da inanılmayacak bişe yok.
dünyayı inandıklarımız ve inanmadıklarımız şeklinde algılamak yanlıştır diyorum.

said:
söylenen herşeyi araştıranlar da profesör oluyor zaten kardeşim o anki ruh haline mantıklı geldiyse inan kasma ne gerek var

sana profesör ol diyen yok. zaten o öyle kolay bişe değil. ama buraya bir konu hakkında yazı yazarken sadece "ben inanıyorum vardır" yazmanın ne manası var ?

said:
sirnaber, 28 Mayıs 2005 00:45 tarihinde demiş ki:
said:
armra, 28 Mayıs 2005 00:00 tarihinde demiş ki:
inanmak nedir onu söyliyim: bişe yapmaktır. değiştirmeye çalışmak ve bunu başaracağını düşünmektir.
baştan böyle bir ön kabul ile başlarsanız bir yere varamazsınız.

bence asıl böyle bi önkoşulla bi yere varabiliriz, bişeyi yapacağımıza inanırız, kendimize güveniriz ve yapmaya başlarız işte..bence kavramları karıştırıyosun, bahsetmek istediğin şey başka ama anlam başka yöne kayıyo.

eh be o zaten üstündeki satıra değildi! onun üstündeki satıraydı. o satırda da değiştiremezssin yapmazsın yazıyordu.

said:
-DoruK-, 28 Mayıs 2005 01:27 tarihinde demiş ki:
öyle diyorsun da, konu açılırken neye atfen yazılmış belirtilmemiş ilk başta. hani ortaya bi laf atayım isteyen istediği gibi anlasın tartışma çıksın aradan sıvışayım tipte açılmış olabilecek boş tartışma götürme ihtimali %90 bi konu bi soruna değinilmemiş tartışma çıkacağı ve yanlış anlaşılmalardan çıkacağı besbelli sinirlenmeye başladım

ilk baş satır aynen şöyle canımın içi.
her topicte geçen bir söz olması bakımından dikkatimi çekti.

sorun bu işte her topicte var olan bir sorun.
eğer bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur neden inanıyorsunuz ?
ben bunu anlayamadım
.
bu bir tespittir.

said:
Sensible, 28 Mayıs 2005 01:35 tarihinde demiş ki:
Bu konunun açılmasında 1 gram mantık yok. İnanmak istemeyen inanmasın kardeşim neden bunu illa belirtmek istiyorsunuz ki? Biz inanıyoruz diye konu açıyormuyuz? Demekki bu konuyu açan kişi inanmamanın değişik birşey olduğunu düşünüyor. Buradan da gerçekçi olmadığını anlıyorum ben.
Gerçekleri görmek istemiyorlar demiş. Gerçek nedir? Gerçek sana göre sadece bu içinde yaşadığımız küresel şeklin barındırdığı fizik kanunlarından mı ibarettir? Sana göre tek gerçek buysa bende senin mantığından ve muhakemenden şüphe ederim.

said:
yok ister inanırım ister inanmam diyosunuz da siz asıl bilgi eksiklğinizi böyle kapatmaya çalışıyorsunuz sanki. belki de gerçekler sıkıcı geliyor size.
bence bu laf dejenere edici bir laf. soru sormak sorgulamak yok inanmak var.
o zaman sizin inandıklarınızın bir kıymeti kalmıyor benden söylemesi.
sonuçta bir şey siz inanıyorsunuz diye var olamaz.
en fazla kendinizi kandırırsınız.

sizin bahsettiğiniz inanmak her duyduğu şeyi olduğu gibi kabul etmek midir yani ?
en azından benim burada yapmaya çalıştığım şeyi sorguluyorsunuz :)
bakalım! belki bir gün kendi yaptıklarınızı da sorgularsınız. hakkında hiç bişe bilmeden, her topice attığınız ben inanıyorum vardırları da sorgularsınız.

bir hint ata sözü bilgi sahibi olun der.
bilgi sahibi olun mal sahibi olmaktansa.
mal sahibi malını korumak zorundadır. oysa bilgi sahibini korur.

konfiçyüs bir gün en iyi öğrencisini yanından göndermiş. herkes çok şaşırmış. neden böyle bir şey yaptığını çok merak edip konfiçyüs'ün yanına gitmişler.
konfiçyüs onlara şunu söylemiş.
her söylediğimi onaylamaya başlamıştı !
bana karşı çıkmıyor farklı düşünmüyordu!
[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Razu, 28 Mayıs 2005 01:55 tarihinde demiş ki:
inanmamakta bir inançsa
dinsiz olmakta bir dindir diyebiliriz ?
diyemeyiz.Aslında kitapları olan dinlere inanmayanlar ya da Allah'a inanmayanlar dinleri ve Allah'ı reddeder.Varolmayan bir şey nasıl reddebılebilir[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...
Mesaj tarihi:
Nietzsche'nin şu sözü bu konuyu en güzel özetleyen şey olacak:
"Hep öğrenci kalan insan, öğretmenine borcunu kötü ödüyor demektir. Neden benim çelengimi yolmak istemiyorsunuz?
Zerdüşt'e inandığınızı mı söylüyorsunuz? Ama ne önemi var Zerdüşt'ün! Bana inananlarsınız, ne önemi var ama tüm inananların!
Daha kendi kendinizi aramamışken beni buldunuz. Böyledir tüm inananlar; inancın değeri azdır bu yüzden.
Şimdi size beni yitirmenizi, kendinizi bulmanızı buyuruyorum; hepiniz beni yadsıdığınız gün, ancak o gün geri döneceğim sizlere..."
Mesaj tarihi:
İnanmak en son çaredir. İnsanın sınırlarının dışındaki şeylere ulaşmaya çalışıp başaramadıktan sonra gelen bi olgudur. Gerçekten bişeye inanabilmek için çabalamak uğraşmak didinmek, ama başaramamak lazım gelir. Başarırsanız inanmazsınız ama bilirsiniz. Bildiğiniz zaman inanç biter çünkü elinizdedir artık o. Bunları yaşamadan inanırsanır kendinizi kandırırsınız. (bkz. yobazlar bkz. farklı olmak için ateist olanlar) Özellikle insan aklında büyük yer kaplayan inanç yada inançsızlık büyük travmalardan sonra ortaya çıkar. Yani bilmediğiniz ne kadar büyükse inanmak için o kadar acı çekmek gerekir.[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse)
Tkit - MxO(Output)
Macheor - Daoc(Merlin)
Mesaj tarihi:
said:
armra, 27 Mayıs 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
inanç bilginin olmadığı yerde olur.

bildigimiz seye inanamaz miyiz yani ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
içimizde hangimiz bir mason değliz ki..

herşeyi gören göz klavuz istemez[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Mesaj tarihi:
said:
armra, 28 Mayıs 2005 11:58 tarihinde demiş ki:
sizin bahsettiğiniz inanmak her duyduğu şeyi olduğu gibi kabul etmek midir yani ?
en azından benim burada yapmaya çalıştığım şeyi sorguluyorsunuz :)
bakalım! belki bir gün kendi yaptıklarınızı da sorgularsınız. hakkında hiç bişe bilmeden, her topice attığınız ben inanıyorum vardırları da sorgularsınız.

bir hint ata sözü bilgi sahibi olun der.
bilgi sahibi olun mal sahibi olmaktansa.
mal sahibi malını korumak zorundadır. oysa bilgi sahibini korur.

konfiçyüs bir gün en iyi öğrencisini yanından göndermiş. herkes çok şaşırmış. neden böyle bir şey yaptığını çok merak edip konfiçyüs'ün yanına gitmişler.
konfiçyüs onlara şunu söylemiş.
her söylediğimi onaylamaya başlamıştı !
bana karşı çıkmıyor farklı düşünmüyordu!

Bana mı dedin arkadaşa mı(2 quote almışsın) anlamadım ama benim bahsettiğim mantıktır. Düşünen herkes bazı sonuçlara ulaşabilir. Akılcı düşünenler doğru sonuçlara varacaktır. İstemeyenler varamayacaktır... Bilim bilim diyorsun,herşeyi bilimle açıklayabilirmisin? Bana şunları bilimsel olarak açıkla o zaman:
-Bir kar tanesinin mikroskopla incelendiğinde gördüğümüz,inanılmaz güzellikte mükemmel simetride geometrik şekiller
-Dünyanın ve Güneş sisteminin mükemmel konumu (kim yapmış ya bunu?)
-Sen,varoluşun,sebebin.
-Hayat!
Daha birçok şey sıralanabilir burada.
İnanmaktan kastın sadece Tanrı değilse,insanlar istediklere şeylere bazen yalan olduklarını bilseler bile inanabilir.Bunun kimseye bi zararı yok. Ben karadelikler aracılığıyla zamanda yolculuk olabileceğine inanıyorsam afedersin bundan sanane ki?[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Crosby,Stills,Nash & Young

[Bu mesaj Sensible tarafından 28 Mayıs 2005 13:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
inanç diyince hemen din geldiği için akla baya bi din üzerine dönmüş muhabbet. ben armra yı doğru anladıysam eğer katılıyorum. eğer bi konuda bilginiz yoksa veya dünyamızda o konu hakkında bilgi yoksa biz olayı hayal gücümüze, gönlümüzün daha rahat seçtiğine bırakırız. atıyorum "ben atomdaki quarklarında bi sürü parçadan oluştuğuna inanıyorum" dediğim zaman bu tamamen hayal gücüm ve bu hayalimde oturttuğum bi sistem bunun için.. tamamen içten gelen bi seçim. bişeyi bilmekle bişeye inanmak farklı şeyler.

kısaca inanmak cevabını bilmediğimiz, bulamadığımız şeylerin boşluklarını doldurmaktır bana göre. en bariz örneğide din. şimdi tanrı varmıdır yokmudur olayına girmicem ama insanların -taa en geçmişteki insanların bile - biri tarafından yaratılmış olma içgüdüsü vardır kesinlikle. bu etraftaki milyarlarca çeşitli şeyin bi yaratıcısı vardır mantığı. bu konuyu deşmicem çünkü bukonudaki inanç bilmek kadar kuvvetli olduğu için insanlarda tartışma çıkar.

bir de sanırım doruk demiş "farkı olmak için inanmamazlık yapma" tarzı bişey. bence alakası yok farklılıkla, benim dini inançlarım farklıdır biraz ama bunu konuşurken "siz benim ne düşündüğümü biliyomusunuz? dinleyin bakın bende çok farklı şeyler var" tarzında bahsetmedim. daha çok karşımdakini dinledim gerçi. burda da demek istediğim inancın standartı olmaz. bişeye inananlar %99 ise diğer %1 lik kısım "farklı olmak isteyenler" olarak görülmemeli..[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

Mesaj tarihi:
said:
Bana mı dedin arkadaşa mı(2 quote almışsın) anlamadım ama benim bahsettiğim mantıktır. Düşünen herkes bazı sonuçlara ulaşabilir. Akılcı düşünenler doğru sonuçlara varacaktır. İstemeyenler varamayacaktır... Bilim bilim diyorsun,herşeyi bilimle açıklayabilirmisin? Bana şunları bilimsel olarak açıkla o zaman:
-Bir kar tanesinin mikroskopla incelendiğinde gördüğümüz,inanılmaz güzellikte mükemmel simetride geometrik şekiller
-Dünyanın ve Güneş sisteminin mükemmel konumu (kim yapmış ya bunu?)
-Sen,varoluşun,sebebin.
-Hayat!
Daha birçok şey sıralanabilir burada.
İnanmaktan kastın sadece Tanrı değilse,insanlar istediklere şeylere bazen yalan olduklarını bilseler bile inanabilir.Bunun kimseye bi zararı yok. Ben karadelikler aracılığıyla zamanda yolculuk olabileceğine inanıyorsam afedersin bundan sanane ki?

kimseye bir kastım yok !
kimseyle bir alıp veremediğim de yok !

said:
Bildiğiniz zaman inanç biter çünkü elinizdedir artık o.

demiş bir arkadaş ben de bunun gibi bişe demeye çalışıyorum.
bilime ya da başka bişeye tapının demiyorum. sadece
bir tespiti anlatmaya çalışıyorum.

her topicte geçen bir söz olması bakımından dikkatimi çekti.
bu bir tespittir.
hemen her topicte var olan bir durum.
eğer bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur. neden inanıyorum diyorsunuz ?

ne kadar kolay inanıyorsunuz açılan her topice. belki biraz soruştursanız, belki biraz irdeleseniz açanın bile bilmediği bir konuya nasıl kafa göz daldığını, aslında konu hakkında bilgisinin olmadığını görürsünüz. aktardığı alıntıları hazırlayanların bile konuya uzak olduğunu görürsünüz.
ama gerçek sizi hiç çekmiyor anlaşılan.

benim gördüğüm kadarıyla.
bu dünya bir yalan tarlasıdır.

yalan mantarlarının yaydığı halüsinasyonlar sizleri büyülüyor, regarenk bir alemde aklınız sizi terkediyor.
bu kadar saf olmayın, sorun soruşturun hertürlü imkanınız var.
benim gördüğüm kadarıyla.

ben size ipi göstermek istedim. tırmanmak tırmanmamak size kalmış.

bide ben öyle şunu söyle bunu ispatla mevzuunda değilim ki !! hertürlü soruya istersem cevap verebileciğimi de bilenler vardır.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
içim bayıldı. ya bu konuşmaları herkes yapar, şimdi eline ne geçti? insanlar bilmeden inanıyor. ee evet inanıyorlar bilmeden etmeden, so? yani. takılmana baksana sen arkadaşım ya allah allah.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
inanç sonucuna mantıkla ulaşamayacağımız durumlar sonucu ortaya çıkar insan beyni cevapları arar bulamadığında varsayarak inanarak bu açığını kapar ama cahil olunupta saçma salak şeylerede inanmak insan beyni ile eğitimsizliğin ortak sonucudur diim[signature][hline]Fire in the Darkness...
Mesaj tarihi:
said:
lord_elvyn, 28 Mayıs 2005 14:59 tarihinde demiş ki:
içim bayıldı. ya bu konuşmaları herkes yapar, şimdi eline ne geçti? insanlar bilmeden inanıyor. ee evet inanıyorlar bilmeden etmeden, so? yani. takılmana baksana sen arkadaşım ya allah allah.

bu konuşmaları herkes yaparsa sen yapsaydın o zaman. beni rahatsız etti yazdım. sana soracak değildim ne yazacağımı!
takılmama bakarım ya da bakmam. yapabiliyorsan konu üzerinde seni rahatsız eden şey ne ise onu yazman daha mantıklı olacaktır. bana ne yapıp yapmayacağımı söylemek senin haddini aşıyor![signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Arthur_HellsFire, 28 Mayıs 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
inanç sonucuna mantıkla ulaşamayacağımız durumlar sonucu ortaya çıkar insan beyni cevapları arar bulamadığında varsayarak inanarak bu açığını kapar ama cahil olunupta saçma salak şeylerede inanmak insan beyni ile eğitimsizliğin ortak sonucudur diim

ağzına sağlık cok guzel yazmışsın hakkaten[signature][hline]Felix
  • Yeni Oluştur...