Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fidyeci Virüs


Zagg

Öne çıkan mesajlar

Bilgi güvenliği alanında faaliyet gösteren Symantec, bilgisayar kullanıcılarını, dosyaları şifreleyen ve fidye karşılığı açan Trojan.Pgpcoder(Truva Atı) adlı zararlı yazılım konusunda uyardı.

Symantec'ten yapılan açıklamada, internette suçluların şifre yöntemini kullanarak, dosyaları şifrelediği ve ardından para karşılığında şifreyi açıkladığını bildirdi.

Tehlike seviyesi 5 üzerinden 1 olarak değerlendirilen Trojan.Pgpcoder'in, şu an için çok hızlı yayılmadığı belirtilen açıklamada, bu tehlikenin, kötü niyetli kodları yazanlarla, suç işleyen toplulukların kar için kesiştikleri noktanın yükselen bir trend olduğunu göstermesi açısından son derece önem taşıdığı vurgulandı.

Verilen bilgiye göre, yeni Truva atı, şifreleyeceği ortak dosyaların listesini arıyor ve ardından bunların orijinallerini yok ederek, ulaşımı engelliyor. Zararlı kodları yazan kişiler, orijinal dosyaların şifre çözümlerini belirlenen bir ödeme karşılığında vermeyi talep ediyor.

Bu yöntemin kullanıldığı saldırının ilk olmadığı da ifade edilen açıklamada, 2000'li yılların başında AIDS virüsü hakkında bilgi vereceği belirtilen bir disketin 20 bin PC Business abonesine gönderildiği, bu disketin bilgisayarların diskini şifrelediği ve şifre çözümü için Panama'daki bir adrese 200 dolar gönderilmesinin istendiği kaydedildi.
-) Kaynak[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>>X+ Projéct web design<<<
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

muahua harika ya :D 100.000 dolar ver yoksa resimlerini göremezsin :-p[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...