Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonzuzlugun büyük paradoksu...(Mutlaka okuyun)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aman dayım naptn
*!ilgisini çeker, dünyayı ele geçirme planı için sinsice okur*[signature][hline] " we have no great war, or great depression. our great war is a spiritual war. our great depression is our lives. we've all been raised by television to believe that one day we'll all be millionaires and movie gods and rock stars -- but we won't. and we're learning slowly that fact. and we're very, very pissed off. "
Mesaj tarihi:
said:
Darestan, 28 Mayıs 2005 01:08 tarihinde demiş ki:
bone a koptum :D

cideen bırakın kasmayın gençler bu 4. boyut falan hespi mason uydurmacası,einsteinda masondu :P

Mughahgahghah :-)

ii demişsin ama dogruluk payıda var gerce olsada bana ne yarari var onu bilmem öbür paralel dünyada dünyanın kraliysam o baska tabi hemen gidip onu öldürüp yerine gecmek isterim[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
Evet cidden hos bi yazi hemen arkadaslarima yoladim zaten bende bu tip olaylara aç bi insanim[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
Tam bu sıralarda bi ses
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 28 Mayıs 2005 04:09 tarihinde demiş ki:
sadece demogoji yaparak kafa bulandırmak bence amaç

abi anlamiyorum :([signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
Tam bu sıralarda bi ses
Mesaj tarihi:
yazıda geçen kitap ( Flatland ,R. Edwin Abbott ) okudunuzmu bilmiyorum ama çok geyik bi kitaptır.Yazıdada anlatıldığı gibi 2 boyutta yaşayan tipler vardır, kadınlar falam üçgendir ,erkekler kare veya çokgen falamdırlar, ülkeyi en çok kenarı olan kişi yönetir kısacası baya komik bi kitaptır bi yerde görürseniz okuyun mutlaka :)
Mesaj tarihi:
ramirez edebiyatta okumadan ölünmeyecek kitaplarla alakalı bi topic var, oraya yazarsan sevinirim..[signature][hline]Çikolata aşk gibidir, araya fıstıklar girebilir...

Ülker
Mesaj tarihi:
Nebuch,orada bahsedilen kitapta anlatılan fantastik 2 boyutlu evren. :) Orada önemli olan da dünyanın ve yaşayanların 2 boyutlu olması,sonsuz olması veya olmaması kayda değer şeyler değil. Yani adam 2. boyutu açıklamış kitapta,gerçek bir 2 boyutlu evrenin,dünyanın nasıl olacağını değil.[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Crosby,Stills,Nash & Young

[Bu mesaj Sensible tarafından 28 Mayıs 2005 06:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bir teori varya hani siz 10 yıl uzayda ışık hızıyla dolaşıyorsunuz fakat dünyada binlerce yıl geçiyor...siz sadece 10 yıl yaşlanmış oluyorsunuz...

hmm düşündüm üstüne biraz başım ağrıdı düşünmeyi bıraktım :)[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
Valla bence 1. 2. 3. boyut gibi nesnel olarak bir 4. boyut olmalı
ancak bizim gibi dogdugundan beri 3. boyutlu bir dünyada yaşayan insanların 3 boyutlu beyni bunu anlayamıyor yani ne kadar ugraşsakta bunu anlayamayız..Mesela örnek verirsek doguştan körler rüya göremezmiş..Çünkü hayatın nasıl oldugunu bilmezler...Bizde 4.boyutu hayal edemeyiz.Eger dünyamıya 4 boyutlu bir cisim gelirse biz bunu Flatland deki gibi cok hızlı hareket eden ve şekil degiştiren birşey gibi görürüz...Birde 50-100 boyutlu dünyaları hayal edin..
*intihar eder* :)[signature][hline]:rock: Sentenced FOREVER!!! :rock:
Mesaj tarihi:
said:
Mandooo, 28 Mayıs 2005 10:57 tarihinde demiş ki:
bir teori varya hani siz 10 yıl uzayda ışık hızıyla dolaşıyorsunuz fakat dünyada binlerce yıl geçiyor...siz sadece 10 yıl yaşlanmış oluyorsunuz...

hmm düşündüm üstüne biraz başım ağrıdı düşünmeyi bıraktım :)

yanlış düşünmüşsün :lol:
uzayda 10 yıl = dünyada 10 yıl
ışık hızı ile gidiyor olman bişi değiştirmez[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News
Mail|MSN [email protected]|

Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Mesaj tarihi:
bilmiyorum abi öyle bir teori varmış..üzerinde fazla durmadım zaten...konuyla da alakasız olmuş sanırım neyse..[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
  • Yeni Oluştur...