Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonzuzlugun büyük paradoksu...(Mutlaka okuyun)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 16:16 tarihinde demiş ki:
4. boyut zaman olamaz (akla yatkın ama doğru değil.) çünkü zaman entropik dir yani sadece ilerler. ama boyutlar eksi varyasyonlarına sahiptir...

zamanın eksi boyutu da vardır fakat çözülemediği için hiç bir şekilde konu edilmez.
eğer çözülürse bir gün zamanda yolculuk mümkün olacaktır.[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News
Mail|MSN [email protected]|

Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 16:18 tarihinde demiş ki:
dunyanın işleyişini anlamaya çalışmak mı sana saçma geliyor? ilginç....

Hayır, 4. boyut kavramı mesela. 4. boyut gibi birşey olmasının mantığı nedir ? 3 tane boyut vardır x,y,z ( Biraz Autocadvari oldu ama ), bizim boyut diye tarif ettiğimiz 4. bir kavram yoktur zaten. Oturup 4. boyut üzerine kafa yormak bana saçma geliyor.

Mesela 4. boyut zamandır teorisi var. Zaman nasıl bir boyut olabilir ? Zamanın boyutu hangi yöndedir ? Boyutu nedir ?

Birbirini çürüten, hiçbiri elle tutulmayan, hepsi teorilerden ibaret olan bir tartışma. İşte bunun üzerinde kafa yormak bana saçma geliyor.[signature][hline]Sadece internetten arama yaparak ayda 24$ dolar kazanmak için tıklayın..
John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
Mesaj tarihi:
hayır matemiksel olarak kanıtlanmış gerçeklerden bahsediyorum . aynı uzayın sonsuzluğu gibi... sonsuz olduğunu anlamak için uzay gemisine atlayıp sonsuza kadar gitmek gerekmez. yani her bilimsel kanıt illa da elle tutulur olmak zorunda değil. ya ne konuşuyorum ki ben biraz Matrix biraz pi biraz da dark city izleseydiniz daha rahat anlardınız...[signature][hline][/b]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.[/b]
[/b]NEODAMMERUNG[/b]
Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 16:33 tarihinde demiş ki:
hayır matemiksel olarak kanıtlanmış gerçeklerden bahsediyorum . aynı uzayın sonsuzluğu gibi... sonsuz olduğunu anlamak için uzay gemisine atlayıp sonsuza kadar gitmek gerekmez. yani her bilimsel kanıt illa da elle tutulur olmak zorunda değil. ya ne konuşuyorum ki ben biraz Matrix biraz pi biraz da dark city izleseydiniz daha rahat anlardınız...

Bu arada uzayın sonsuzluğu ile 4. boyutun alakası nedir ? Sonsuzluk 4. boyut mudur ?[signature][hline]Sadece internetten arama yaparak ayda 24$ dolar kazanmak için tıklayın..
John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 15:46 tarihinde demiş ki:

resim yanlış neden mi uzay kozmik bağların uzer,ine kurulu olduğundan dolayı eliptik boş prizma olacaktır. bu şekilde kağıt biçiminde olması onun bir sonu olduğunu gosterir yani zamanda yolculuk worm hollerle değil kozmik bağ elipslerinden parça kopar makla mumkun olur (ki bu tam anlamıyla zamanda yolculuk olmaz) ama bu bağlardan parça koparmak maddenin enerjiye donuşumunden bile buyuk reaksiyonlar gerektirir... ayrıca maddenin sıcaklığını -273 derce getirdiğimizde sıcaklık (kelvin cinsinden) çarpı kutle sıfır olacağından ortauya muazzam bir guc cıkar bu sayede kozmik bağ kopması yaşanır ve zaman dediğimiz aslında olmayan bir boyutun geri veya ileri gitmesi söz konusu olur... fizikçiler zaman yolculuğuna ihtimal vermemesinin nedeni de bu - 273 derece tum bir guneş sistemini havaya uçurcak bir sistem idr ve bunu absorbe edecek bir kap yapılamaz. yani zamanda yolculuk etsek bile canlı olamayız..

sana uzayın sonunun olmadığını söyleyen mi var peki ?
zaten uzayın sonsuz olmadıı biliniyor :)
çünkü uzay sürekli genişliyor.
peki uzayın arkasında ne mi var ?
bi ara bakarım :P[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Mesaj tarihi:
sdjsagfkasjgkj Ohaa[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Mesaj tarihi:
said:
Biz daha derine inince çekim gücünün astronotun bedeni üzerindeki etkisinin farklılığı daha da artacaktır.Bu akıl almaz farklılık onun bedenini uzatıp gerebilecek bir güçtedir.Gerçektende karadeliğe giren birisinin giderek artan çekimin etkisiyle boyca gerilip uzaması söz konusudur.

Bunu okudum ve siteyi kapattım...[signature][hline]Hayatta bir Doğru Bide yanlış vardır...
Doğru olan herkesin yaptığı,
Yanlış olansa yanlışın varlığıdır...
By Joker...

Wow:Troll Rogue ByJoker / Burning Leg.
Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 15:46 tarihinde demiş ki:

resim yanlış neden mi uzay kozmik bağların uzer,ine kurulu olduğundan dolayı eliptik boş prizma olacaktır. bu şekilde kağıt biçiminde olması onun bir sonu olduğunu gosterir yani zamanda yolculuk worm hollerle değil kozmik bağ elipslerinden parça kopar makla mumkun olur (ki bu tam anlamıyla zamanda yolculuk olmaz) ama bu bağlardan parça koparmak maddenin enerjiye donuşumunden bile buyuk reaksiyonlar gerektirir... ayrıca maddenin sıcaklığını -273 derce getirdiğimizde sıcaklık (kelvin cinsinden) çarpı kutle sıfır olacağından ortauya muazzam bir guc cıkar bu sayede kozmik bağ kopması yaşanır ve zaman dediğimiz aslında olmayan bir boyutun geri veya ileri gitmesi söz konusu olur... fizikçiler zaman yolculuğuna ihtimal vermemesinin nedeni de bu - 273 derece tum bir guneş sistemini havaya uçurcak bir sistem idr ve bunu absorbe edecek bir kap yapılamaz. yani zamanda yolculuk etsek bile canlı olamayız..

yazını okuyup imzanı okuyunca çok garip geldi yani kendi kendince cvp veriosun bi güzel
:) yok ama güzel bi laf yanlış anlaşılma olmasın...[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Hiçbirşey imkansız değildir görüşüyle bakarsak(yoksa o İmkansız hiçbirşeydir miydi) 975893478929 küsür tane paralel evren olabilir.

Şimdi iki tane görüşle yaklaşabiliriz;
Yokluğu kanıtlanamıyorsa, o şey vardır
Varlığı kanıtlanamıyorsa, o şey yoktur

Varlığını kanıtlayamıyoruz.Ama yokluğunuda kanıtlayamıyoruz.
Ozaman bu olay varmıdır yokmudur?

Evrenin sonsuzluğu konusunda ise;
Evrenin bilinen bir sınırı yok.Buna göre Sınırı yoksa sonsuza kadar genişleyebilir.Ama sınırı yok diye sonsuza kadar genişleyecek diye birşey de yok.

4. Boyut olayında;
Bi halt anlamadım:D
Ama sallamak gerekirse 4. boyutun hacmi ya sonsuzdur ya da 0 dır.[signature][hline]Doğruluğun kaderidir yalnızlık;
Kargalar sürüyle, Kartallar yalnız uçar
  • Yeni Oluştur...