Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı agp4x anakart agp8x??

YETER

Öne çıkan mesajlar

anakartin 8x olmasi

2x 4x 8x gibi ayarlarda calistirabilir olmasidir.Maximum 8x calistirabilir.Bios da zaten default olarak otomatik secer agp hizini[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Haydi kafalar Telekoma
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
şöyle olur sende de sensible
direct x 7 özelliğine sahip olan kartlar genelde agp4x di, sonra hardware directx8 destekleyen kartlar da agp8x olarak piyasaya sürüldü (genelleme yapıyorum)
eğer agp4x bir slota agp8x bir kart takarsan, bu kart oyunlarda ekstradan bazı efektler göstermeye çalışacağı için (shader, bumpmapping bla bla) yavaşlama olabilir, ha çoğu oyunda bunları oyun içinden kapatabilirsin.

bende 4x agp geforce4mx460 64mb ram vardı, yerine arkadaşın üst model geforce4ünü takmıştım agp8x, gerçekten de hızlanma yerine yavaşlama bile oluyordu kimi oyunda.(makine fena değildi o zaman için 2.4p4 1024 ram)
ha kişisel tecrübemdir, bilmem sende ne olur.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sensible, 24 Mayıs 2005 21:04 tarihinde demiş ki:
Bende bunun tam tersi var. Anakart 4x. 8x kartları çalıştırmada sorun yaşarmıyım?

nayır, bildiğim kadarıynan 8x kartlar 4x de destekliyor ki şu andaki anakartım 4x ekrankartı 8x. ama yine de anakartın kitapçığından/sitesinden agp ile ilgili voltajı ekran kartının istediği voltajla karşılaştır. (benim anakartın sitesinde bu karta 2x takarsan anakartı yakarsın gibilerinden bi ifade vardı ondan tikkat etmek lazımdır.)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

şu anki makinemde 4x agpli epox anakarta agp 8x olan geforce fx 5700 takılı. görüntü ayarlarından karta baktığım zaman "veriyolu türü: agp 4x" yazıyo, yani hiç sorunsuz çalışıyo ama kendi özelliği olan agp8xi kullanmıyo da 4x veriyolunu kullanıyo. bu olayı ben de ge-ta'ya sormuştum zamanında, uzun uzun açıklamıştı. söylediklerinin özeti olarak, agp 8xlik bi ekran kartını agp 4xlik bi anakartta kullanmak güzle görülür bi performans değişikliğine yol açmaz. agp 8x uyumlu anakarta 4x ekran kartı takıldığında ise zaten sorun çıkmaz çünkü agp 8x demek anakartın kullanabiliceği maksimum veriyolu genişliği demektir zaten[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG:
Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Otkoo Jeliyeer of Bria Galaxy
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...