Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Sean Penn'in basrolünü oynadigi bu filmi izleyen var mi? Emmett Ray adli hayali bir gitaristin biyografisi film. Ve yarin sunumum var, her türlü görüs isime yarayabilir.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe-level 54- Penthesilea, Night Elf Avci-level55- / emekli Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Oh be : ) Ilk olarak filmi izledim ve cok arastirdim zaten. Benim sunum bölümüm Django hakkinda ve gercekten cok ayrinti düsünmem gerekiyor. Olaya Django'nun hayati ve jazz yasaminin cok kisa bir özetiyle giriyorum. Sonra, gitara baslamasina sebep olan (öncesinde keman caliyor) karavan yanginindan bahsediyorum. Bu adam dünyanin en iyi jazz gitaristi ama gitarist olmaya klavye kullandigi elinin 2 parmagini kaybedince karar veriyor yani. Su yorumu yaptim mesela (ingilizce sunumu bu ve konumuz afroamerikanlar, filmde pek görmesek de, yahni toplumda ayrim, dislama falan): Django'yu müzige iten, pain, suffering ve hope oluyor, adam her seye ragmen, parmaklarini kaybetmesine ragmen gitarla ugrasiyor. Ayni siyahlari müzige, yani Blues'a iten seyler gibi bunlar. Sonra, yine farkli ve cirkin olma durumu var. Django sadece parmaklarini kaybetmiyor vücudunun bircok yerinde yaniklar olusuyor. Zencilerin cirkin ve farkli olmalari dolayisiyla dislanmalari mesela. Bu eleman cingene. Ve Jazz a zenci müzigi olarka bakilirken, bu adam beyaz, daha da kötüsü bir cingene. Ve zamaninin en iyi jazz gitaristi haline geliyor. Bu adamin kullanilmasinin bir amaci vardir bence, Emmett neden bu adami idol olarak aliyor mesela, bir cingeneyi? Sonra müzige duygularini katma olayi var, afroamericanlar biliyoruz ki tüm duygularini katarlar blues a. Django da bunu yapiyor ve hatta onu Emmett den üstün kilan seyin bu oldugunu söylüyor tanidiklari. Sonra, Django'yu görmeye bile korkmasi durumu var Emmett'in. Yani Django'nun temsil ettikleri, neden o filmde bulundugu üzerine bir analiz.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe-level 54- Penthesilea, Night Elf Avci-level55- / emekli Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar