Lauril Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Merhaba dostlarım. Forumları bir süredir takip etmekteyim ve sorularıma cevap bulmuş değilim baktığım kadarıyla. Şimdi benim lvl25 bir Elf Hunter karakterim var. Fakat oyunda benimle aynı levellerde ( 24-26 ) arası diğer classlarda oyuncular goruyorum da benim karakterimin bana yetersiz kaldığını görüyorum. Şimdi birçoğunuz "sen kullanmayı bilmiyorsun" demeyiniz çünkü lvl25 bir mob öldürmek için kıçım yırtılıyor klavyedeki milyon tane tuşlara basmaktan. Er ya da geç öldürüyorum mob 'u benim healthim neredeyse gitmeden fakat geberingen manyak bir şekilde kasarak yoruluyorum geriliyorum pc başında. Böyle dalıp alayım istiyorum 2 saat ok at dur olmasın istiyorum. Attığım okların hızına ben yetişemiyorum ama çok yoruyor bu şekil. Düşündüm taşındım yeni bir karakter açmaya karar verdim ve paticikteki arkadaşlarımın dostlarımın bana yardım edebileceğini düşündüm. Şimdi sormak istediğim şunlar. Not: Horde tarafında bir class ve ırk seçmek istemiyorum. 1) PVM 'ci biri olduğumu varsayarak ( en azından LVL60 'a kadar , 60tan sonra mobları napalım bayarız artık degilmi ) ne tür bir class seçimi yapmalıyım ? Bu class seçimi 60tan sonra biraz da PVP 'ye yönelik olursa iyi olur. 2) Rogue ve Paladin arasındaki en önemli farklar nelerdir temel olarak ? 3) Rogue 'nin heal yeteneği varmıdır ? 4) Şuanda kullandığım lvl25 hunter aslında bu levellerde kötü görünebilir fakat ilerleyen levellerde mi coşmakta mıdır ? 5) Rogue oynayanlara soruyorum; 15saniyelik %50 hızlı koşma büyüsü olan Sprint idi sanırım, dmg yediğinde stun oluyormu ? Ve bu Sprint büyüsünün cooldown süresi nedir ? Hunterdan ; Rogue veya Paladin 'e dönüş yapmakta kararsızım kısacası. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler Saygılar [Bu mesaj Lauril tarafından 28 Şubat 2005 20:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Dreamfury Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 ehh ilk olarak ne tür bi realm sectin,pve veya pvp? bildigim kadariyla pve serverlarinda /pvp yazmadigin surece pvp yapamiyorsun(yanlis olabilir pve serverlarına girmedim). eğer pvp serverindaysan,level 60 dan sonra pvp bazla olsun gibi bir sansın yok ne yazık ki =) level 30 dan sonra blizzard seni ortak contested zonelara yolluyor,eh haliyla kardesim benim pvp le isim olmaz ben 60 olsam desende oyle bir sans taninmiyor. class konusunda,rogue-paladin-hunter... power leveling konusunda kesinlikle hunter,en hizli ve kolay level class. pvp de... pvp diyoruz konu duel degil galiba. o zaman ben senin yerinde olsam rogue,hunter arasinda kalirdim.cunku,sen engineering almadigin durumda pvp de adam senden kacarmaya basladiktan sonra yakalama sansın yok.engineering ne ayak diyceksin,net-o-zimbirti,yanlıs hatırlamiyorsam 10 sn adami sabitliyor,+6 sn paladinin kendi stuni.bu sure icinde olduremezsen (cogu) class senden kacar,mesela shaman,ghost wolf %40 movement speed,hunter-aspect of cheetah %30 movement speed,rogue-sprint %50(60)(70). warlock ve priest fear atip kacar... ama rogue ve hunter da bu problemin olmaz. hunter level 20 de aspect of cheetah aliyor,adam kovalarken cok kullanisli ayrica cons shot cok iyi bir slow.rogue da crippling posion la cok iyi slowluyor + sprint adam kovalama kacma konusunda cok iyi. hah dersinki gectim kacip,yakalamayi.o zaman soyle diyim,ben class in birsey fark ettirdigine inanmiyorum bence tamamen oyuncunun kabileyetidir.Warsong da avatar hunter olmasina ragmen insanlari maynun ediyor,ki hunter level 60 da cogu class gore pvp de zayif kaliyor.ayni sekilde iyi oynayan bir rogue un alamiycagi hicbir class yoktur,peka bunun ornegi Warsong da butun serveri elden gecirdi diyebiliriz.paladin dersen ben pek tavsiye etmem ama tabii senin zevkine kalmis,biraz hantal arkadaslar =) zamaninda kullanilan blind,mana burn,silence,fear level 60 pvpsinde yok eder.cunku paladinlerin en buyuk olaylarindan biri heali,eger bu skilleri iyi kullanirlarsa sadece divine shield icindeyken heal atabilirsen (tabii mana burnle butun manan gitmemisse). sahsen 59 priestim var,shadow specdeyken hic kimseye duel kaybetmiyorum (ping 400- ken).paladin pvpsi de en kolaylardan biri,shadow form,5 mana burn spam = gg,direk dps i olmayan bir warrior a donuyor paladin.ehh tabii rogue biraz daha zorlu :I,ama perception ve free action potionin ustunden gelemiycegi birsey degil.diyiceksiniz sen potion kullaniyorsun o neden kullanmiyor mesela greater shadow protection potion(sanırım 2200-3500 shadow dmg absorb) oyundaki butun potion bufflari magic type dir(armor verenler disinda),dispel oyundaki butun magic type bufflari 2ser 2ser kaldirma ozelligine sahip,instant cast,75 mana(buffed 7k+ mana var).soylemesi ayip,level 60 hunteri sadece melee ve heal kullanarak oldurdum (feedback racial silahta,100 mana burn,100 dmg),avatarla pvp nasip olmadi napalim artik :I umarim az uz yardımcı olmustur[signature][hline]
Lauril Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Okurken nefes nefese kaldım kardeş bu ne şiddet bu celal :) Paladin niye seçtim dersen zaten sırf heali yüzünden. Mobla yiyişirken saolsun bi pala geldi 700 civarı bi health attı bana. Bu hunter halimle o kadar health 2 saat otur yemek yiyecektim birde doldurmak için. Neyse Paladin hantal onu geçtik. Rogue 'da aklım kaldı yahu. Napsak ki :)
riglous Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 her karakterin belli araliklarda tek basina yapip yapamayacagi seyler vardir. sen hunter'la o araliga gelmissin demekki. lvl25'ken gidebilecegin bi yigin yer var. degistir bakalim, baska yerlere bi goz at. karakterini degistirmek kolaya kacmak oluyo genelde. tabi dooru karakteri de bulamamissan kendine gore degistirmen gerekir haklisin bi bakima. paladinde sikilirsin. rogue'da teketek yapamadigin zaman sinir olursun. sen warrior ol. olmezsin de. panik de olmazsin. en guzeli. ama diyosan ki yaratiklar bana saldirdigi icin panik oluyorum, HP az kaldigi icin degil, o zaman hunter'da kal. lvl30'dan sonra zaten geride duracaksin. ayrica su anda bulundugun lvl araligina kadar genelde partine priest almak zorunda kalmamissindir, ama bu noktadan sonra priest'ti druid'di paladindi alman gerekecek. ha healing yapabilen bi sinifa gectiginde de, o lvl'dan sonra senden healing yapman beklenecek bunu unutma. yani shadow priest olsan bile senden dmg'dan cok healing+buff beklenir. karakterlerden ne beklendigini oku siteden derim. ondan sonra aklina yatani sec. hicbi sinif lvl60'a kadar hiper gitmiyo...[signature][hline]Tulahr
Sailor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 30 paladinim var. heal olayı çok hoş özellikle pve için. asıl amacı savaştayken kullanmak. yoksa bandaj kullanmak daha mantıklı. çünkü mana çok da hızlı dolmuyor :) ama hantal be kardeşim. ben bir adamı nasıl yakalayacağım bilmiyorum. stun etsem şu lvlda 4sn. ee?[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Lauril Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Cevaplar için teşekkürler. Fakat benim demek istediğim bu değil yanlış anladın sanırım. Yaratık geliyor diye panik olmuyorum, bununla alakası yok fakat; Hunter olarak range mesafesini koruyacam diye binbir takla atmaktan sıkıldım açıkçası. Yanbakan bi mob mu oldu ? 2 saat wingclip at, çita aç, dmg yeme, peti moba sal, mesafeni al, ok atmaya başla. Bu olaydan sıkıldım kısacası. İlla range mesafesi olsun olayı beni daraltıyor. Yani mob dibime girince ben niye kaçayım ki 2 saat kasıyorum kaçmak için. Düşünüyorum da hunter yerine rogue alsam, bu durumdan kurtulabılırmıyım ? Gireyim dibine basayım zehri :) Hunterda aimed shot + talent puanları ve crit.lerle 1400+ üzerine cıkıyormus verilen dmg. Ama kaç saniyede bir de o var. Kısacası %50 hunter %50 rogue kaldım arasında. Diğer classları şimdilik hiç düşünmüyorum. Shaman, Warlock, Warrior, Mage, Priest, Druid.. [Bu mesaj Lauril tarafından 28 Şubat 2005 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
cemad Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 her classta beğenmediğin yönler olacak :)
Sailor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 %50 %50 kaldıysan lvl25 karakteri düşün. bir daha kasmak var :)[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Lauril Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Bu sefer her rogue görüşümde matem havasına bürünecem ama :)
riglous Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 cemad dooru soylemis. bunun cozumu yanina bi warrior almak. boylece o uzakta tutar yaratigi sen de uzaktan ok atarsin... ayrica pet'in uzakta tutamiyo mu belli bi sure? elite'ler disinda pek bi sorunun olmasa gerek.. ayrica sen daha iyi bilirsin ama pet'ten aggroyu almamak icin dusuk dmg'la basla. sonuna dogru asil oldurucu olanlarini kullan ki yaratik sana gelirken olsun. sahasen ben warrior'lardan aggro almamak icin bunu kullaniyorum, dusuk dusuk dmg verip caninin azalmasini bekliyorum. ayrica trap'leri kullan, yavaslatir... bi de rogue secersen olacagi dusun; adamin dibine girmek zorundasin. hicbi sekilde barikat kuramiyosun kendinle mob arasinda. dmg dogrudan sana geliyo. kacamiyosun genelde. kendini iyilestirmek arkadasin dedigi gibi cogu sinifta bandajla daha avantajli. ben priest olmama ragmen, kendimi iyilestirmeye harcadigim mana'yi kayip olarak goruyorum.[signature][hline]Tulahr
cenx Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 abi değisik seyler dene herkesın sölediği gibi oynarsan bi yerde tıkanır kalırsın kendin bişeyler keşfet... iyi oyunculara bak herzaman kendı taktıklerını kullanıyorlardır...[signature][hline]
Lauril Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Doğru diyorsunuz aslında. Benim avcı kişiliğim vardır :P Pet 'in aggro olayına gelecek olursak; önce conc. shot ile yavaşlatıyorum hem pet 'e yardımcı hem de bana yardımcı oluyor. Mob yavaşladımı da serpent sting koyuyorum böylece toplam 21 saniyede 114 civarı dmg falan kaybediyor. Üçüncü olarak Arcane koyuyorum 63lük birşey. Sonra da multi shot ile 50lik bir dmg. Sonra bi serpent daha vurup , conc. vuruyorum bana hiç yaklaşamıyor. Bir de pet bu arada hep yokluyor onu. Hadi bi ihtimal bana yaklaştı diyelim. Melee attackim aslında levelime göre az degil ki ? Melee DPS: 27.3 Ranged DPS: 31.6. Yanıma gelince winged clip koyup çita vuruyorum arayı açıyorum bu bana 1 ok atma zamanı daha tanıyor. Sonra baktım iyice girdi dibime stun etti beni dalıyorum allah ne verdiyse. ( Zaten çok çok az canı kalmış oluyor genelde ) Aslında benim sorunum ölüp ölmemekle değil. Yolda gidiyorum önüme pat diye benden 20 level üstü bi horde çıktı diyelim, tabiki de ölecem kaçış şansım çok çok az. Asıl sorun işte bu yukarda anlattığım kısır döngü beni çok yoruyor. Bir de ben biraz uyuzumdur, kendimden 3-4 lvl üzeri moblarla kapışmayı severim. Çünkü şuan level24 üm ve benim eşitim moblar beni zorlamıyor açıkçası. Arada 20 yard fark kala mob bana yaklaşamıyorken dahi ölmüş oluyor zaten.
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 bence paladin aç sen.anlaşılan tuşlarla taktiklerle falan pek ugrasmak istemiyosun =)
Lauril Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Taktik severim zaten yukarda anlattıklarım taktikten ibaret. Ama bi zaman sonra yoruyor be kardeş. Bas bas bas yoruluyon yani :) Birde atıyorum stun yeteneği olan birine/moba rasladım. Peti saldım üstüne stun etti onu. Ee napacam kaçmaktan başka ? adam inatla üstüme üstüme geliyor. Conc vurdum yavaşlattım ama nereye kadar. Yine de geliyor. Pet arkadan gelene kadar arayı açmış olacak. Ok mesafesi de bir yere kadar ( 8-35 yard ) 8 yarddan yakına geldiği zaman ben direk bitmiş oluyorum veya korkak gibi winclip koyup kaçmam gerekecek ki kaçmayı hiç hiç sevmiyorum ! :)
Sailor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 ehe sen paladin alınca 3-4 lvl mobları çok mu kolay keseceğini sanıyorsun :) 4 level üstünü kesemeyebilirsin bile. 3te ise zorlanırsın.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Lauril Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Neyse kararımı verdim arkadaşlar teşekkürlerimi sunarım sizlere :) LVL24 'ten devamm.. İsterseniz gelin kapışalım gr@lini tanimam :D :D :D
cenx Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 sen beni dinle kardeş sabret bak ilerde uzmanlaşıcaksın... şimdi daha yeni başlamışsın oyunun abc sini yeni yeni çözmüşsün hemen sıkılma :)[signature][hline]
CrayTotem Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 Druidim... Cast form war..Healer form war..Tanker form war..(Bear form)Rouge form war...(Cat form) Mutluyum , huzurluyum... 4 lvl üstüm hunteri petsiz.. 2 lvl üstüm hunteri petiyle aliyorum... =Pp[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe
CrayTotem Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 40 dan sonra Hunter mail giyiyo... Onsan sonra biraz zor alicam gibi bir his war ama neyse...[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe
Way Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 onerebilecegim tek sey gruplara yararli bi karakter al bu rogue olur(dmg bakimindan cok ustun)priest olur warior(tank) olur vs..warlock actim actigima pisman oldum gercekten bi gruba girmeye calisiyosun caster var diyolar baskasina bakiyosun o da warlock oldugunu gorup almiyo bole aptal aptal dolasiyosun sora solo yapmaya calisiyosun o da olmuyo bi gruba girince oleeyyyy dedigim oluyo yani :) bi de bi karakter acinca onu devam ettirme taraftariyim ole bu olmadi sil bastan yapmak bi sure sora oyundan sogutur..
riglous Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 Mesaj tarihi: Mart 1, 2005 seduce var diye almiyolar mi? yoksa sen illa voidwalker'i mi cikariyosun?[signature][hline]Tulahr
Öne çıkan mesajlar