IRATHIYA Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 icimde adi turkcede Huzun olan-lanet ingilizce klavye- o sahane duygu var sanirim baska hic bir dilde bu duyguyu boylesine tinilandirabilen bir kelime yoktur... herseye dair ve herseye ragmen huzun...aglak oldum aglak oldum bu kanguru cehenneminde ya! neyse gecelim... gecenlerde kizima the Dorrs filmini aldim hani minik rocker havalarinda ya...beraber seyrettik aman aman..pek hosuna gitti...peki sonra noldu?gazete ilanlarinda Thre dorrs sydneyde seklinde gorupte ilgilenmedigim haberin gercek oldugunu ogrendim! nasilmi? abilerim ablalarim simdi jim morrisonn kilikli bir abim cikmis ole saclar hareketler falan ve ne yapmisssssss grubun diger elemanlarini toplamis tridi cikmis amcalarimizi baslamislar turne yapmaya!!!nasil? oha dimi ? veee tabiki reportajda yapmislar adamlarimizla o sinik,utangac halleriyle moruklar kameraya dogrudan bakamadan -ya napalim para lazim paraya ihtiyacimiz vardi gibi bir aciklama yaptilar poffff yani merkez camiinin onunde d... san bu kadar olur gibi geldi bana bilemem... tabiki bitmedi ...gecen gun okulda destination dersinde buradaki super egitim sisteminde liseyi bitirmis sinif arkadaslarimdan bazilarinin kuzey yarim kurede mevsimlerin ters oldugunu bilmediklerini oogrendim ve oha dedim...bunlar ne ogreniyo okulda anlamadim ve bizim eli sopali ogretmenlerimizi saygiyla andim ...her gunde aniyorum sinif icinde oylesine densiz terbiyesiz saygisiz olabiliyorki sanirim benim egitim hakkimi engelledikleri gerekcesiyle olay cikaricam!!!mustahak bunlara eti senin kemigi benim mantigi... bitmediiii...bu sinifimizdaki 72.5 milletin paylastigi tek ortak nokta sanirim turklere kil olmalari...valla abartmiyorum...annesi kibris rum kesiminden olan bir kiz var iyyy oyle kizginki bana anlamiyorum en sonunda kenara cekip ya bak hissettigin seyi anliyorum ama ben senin annenin yapmadigi bisey yapicam ve kizima bu salakca dusmanligi ogretmiycem sanada tavsiye ederim seklinde bi konusma yapmak zorunda kaldim ve digerleri ...cinliler ...bir iki arap,bir sirp,yunanli bir baskasi...eh kollektif bilincaltindan gelen bisiy olmali aman abi turk! seklinde bir duygu... bitmedi...sydneyde dunyanin en bi super escinsel senligi var bu arada ..abi adamlar lesbianler icin ozel sauna organizasyonu yapmislar hani randevuevi misali gidiyorsun aman tanrim aman tanrim....tabi gayler icin olanlara hic girmiyorum... bitmediii...ne ya bu kizim taylandli bir cocuktan hoslaniyo!!!ve nedir abi 14 yasinda kultur ucurumu yuzunden duygusal hayatin acayyyipppp hallere burunmesi!igrencmis ben diyorum kizim turklerden sasmaaaaaaa...bakalim nolcak... neyse bunlari yaziyorum bir yandan bir yandanda diyorumki ya ne kofti hikayeler zirvaliyorsun sen baksana adamlar ortakoyun gobeginde birbirini vuruyo...ha.." hayatmi bu lan !"kismida oylede olsa boylede olsa aslinda bulunmak istedigim yerin orasi oldugu gercegi ne dair...neyse neyse bakin dalganiza...[signature][hline]kangru postasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 evet haklisin benim abim sirf ten rengi esmer diye amerikada cok asagilandi egitimi e üst düzeylerde endstri mühendisi michiganda masteri 1. likle bitirdi FAKAT en iyi sirketlere bile girse orda ona yapilan muameleden dolayi ayrildi hemen evet türklere kardi dünya nefret icinde inanin yada inanmayin ..Evet herkez nefret etmiyo ama cogu kisi böle doors icinde gercekten üzüldüm cidden rezalet bi olay kızın icin ise nNefret ve kibir sonsuza dek sürmez ..Benim cocgum olsaydi onu asla kısıtlamazdim ama bazi seyleri anlatmak ta bazen ciden iyidir onunla arkadas olup neden türkten sasmaa yı anlat derim :)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bayat Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Yazinizin cogunu boktan Turkce'niz yuzunden okumadim ama Turkler'den sasma derken, yillar boyunca Avrupa'dan erkek cocuklarini kacirip Yeniceri yapan, Avrupa saraylarindan kizlari alip, kendi cocuklarini onlarla evlendiren Turkler herhalde. Hmm, belki de Orta Asya'dan gelen cekik gozlu Turkler'den bahsediyorsunuz, ama pek goremiyorum ben onlari maalesef sokakta.[signature][hline]3 yanlış, 1 doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 said: bayat, 28 Şubat 2005 02:32 tarihinde demiş ki: Yazinizin cogunu boktan Turkce'niz yuzunden okumadim güzel yazmissin ama brz dikkat pls!![signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 bıraz saygılı olsak nedır oktan moktan ayıp ya...[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 said: bayat, 28 Şubat 2005 02:32 tarihinde demiş ki: Yazinizin cogunu boktan Turkce'niz yuzunden okumadim ama Turkler'den sasma derken, yillar boyunca Avrupa'dan erkek cocuklarini kacirip Yeniceri yapan, Avrupa saraylarindan kizlari alip, kendi cocuklarini onlarla evlendiren Turkler herhalde. Hmm, belki de Orta Asya'dan gelen cekik gozlu Turkler'den bahsediyorsunuz, ama pek goremiyorum ben onlari maalesef sokakta. dogru soyluyorsun. kizi o serefsiz turklerin ogluyla degilde, senelerce hristiyanlara soykirim yapan yahudilerin ogluyla, ya da o serefsiz yahudileri gaz odalarinda oldurup sonra yakan nazilerin ogluyla, o da olmadi 2 bomba sallayip 2 sehri birden yerle bir edenlerin ogluyla, yada o sehirde sag kalipda radyasyona magruz kalanlarin ozurlu ogullariyla evlensin. aslinda benzeri ornek cok ama ...yok yok... onlar iyi degil. en iyisi bukadar mantiksiz bi laf edebilecek kadar ileri zekali biriyle, kisacasi senle evlensin. degil mi?[signature][hline]sushi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 haahahahh tartişma kızısti :)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Galiba Avustralya'da yaşıyorsunuz. Ve o kadar dengeli bir ülkede bile böyle rahat batıyorsa size (kendi izlenimim bu) gelin Türkiye'ye dönün.. Tabi ki nefret edicekler. Şu an orta asyadan bir ırk gelse seni darmadağın etse, sende kin duyarsın... Ne bekliyorsunuz ki? Dünyanın çokkültürlülüğü en iyi kaldırdığı yerdesiniz. Halen rahat batıyor ya ne diyeyim illa bi zıpçıktılık.. Aşağıdada 2 gün önce yazılmış bişi var.. Konuya bir yerden uyduğunuı düşündüğüm için koyma gereği duydum. Gaylerden lezbiyenlerden hem sanane.. Arayada sıkıştırmışsın.. O kadar rahatsızsan dön. Dünyanın tüm milletleri orada bir arada barış içinde yaşayabiliyor sen yaşayamıyosan dön derim.. Sebze çorbası ile meyve salatası Avustralya'da 116 dinden, 180 ayrı dil konuşan, 200 millet bir arada yaşıyor. Eskiden bu kadar renkli olmakla övünen Amerika, Avrupa'da ırkçılık başladı. Peki Avustralya bunca farklılığı bir arada tutmayı nasıl başarıyor? İşte mucize formül: ABD bir sebze çorbasıydı: Farklı sebzeler bir kaba kondu, haşlanıp çorba pişirildi. Bu çorbada hepsinin tadı var, ama tadı verenler tatsızlaştı. Avustralya bir meyve salatası: Burada da 200 çeşit meyve bir kapta... Ama her biri kendi tadını koruyor. Ve bu tatların buluşmasından nefis bir salata doğuyor. Hak ve sorumluluk Aslında 1970'lerin sonuna dek Avustralya da "çorba"ymış. "Tek dil, tek kültür" dayatılmış. Sonra göçmenler ağırlık koymuş politikaya... Ve 80'lerde çokkültürlülük politikasına geçilmiş. Avustralya Çokkültürlülük Vakfı'nın Başkanı Kıbrıslı Bülent Hassan Dellal çokkültürlülüğü "haklar ve sorumluluklar" diye özetliyor: "Burada herkesin kendi kültürünü dilediğince yaşayıp geliştirme hakkı var. Kendi dilinde eğitim görmekte, kendi dilinde TV, gazete izlemekte özgür... Ama yurttaş olarak ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getirmek şartıyla... Bu ikisinden biri aksarsa, sistem çöker". Bu formülün üzerine titriyorlar. "Farklılık işletmesi" bir bilim dalı... Hükümet, farklılığı inkâr bir yana, onu zenginlik olarak görüp destekliyor. Göçmenlerin faaliyetlerine maddi katkı sağlıyor. Onları karar sürecine katıyor. SBS radyo kanalı ile her dilde yayın yapıyor. Dil bilmeyenlere doktorda, mahkemede tercüman sağlıyor. Başörtüsü -başkalarını zorlamama koşuluyla- serbest... Bir suçlu yakalandığında polisin "Türk asıllı" ya da "Ermeni terörist" gibi genelleyici ifadeler kullanması yasak. "Göçmenlere kendilerini evinde hissettirecek her şeyi sağlıyoruz" diyor Dellal. O yüzden dönüş eğilimi yok denecek kadar az. Türk milli takımı maça geldiğinde, Türkiyeliler onları Avustralya ve Türk bayraklarıyla karşılamış. Dellal, "Bu Avrupa'da olmaz. Zorla da yaptıramazsınız" diyor. Türk ve Yunanlı Resmi Çokkültürlülük İşleri Ofisi'nin Başkanı Yunan asıllı George Lekakis. Yardımcısı ise bir Türk: Hakan Akyol. 20 yıldır birlikte çalışıyorlar. Lekakis yine maçtan örnek veriyor: "98 dünya elemesinde İran'la oynarken bambaşka ülkelerden 90 bin göçmen 'Avustralya' diye bağırdı. Gerçi maçı kaybettik, ama kazanan bizdik". Bunu devletin yurttaşlar arasında ayrım yapmamasına bağlıyor. "Çocukları arasında ayrım yapmayan bir anne gibi. Ayırırsan onun da tavrı değişir. 'Sen bana saygı göstermiyorsun, ben evden ayrılacağım' der. Biz herkesi kararlara ortak ediyoruz. Bu katılım, onları ülkelerine daha sadık hale getiriyor." Avustralya'nın 11 Eylül'ü Sorunlar var tabii... Ama Avrupa ve ABD'deki kadar büyük değil... 2002'de Bali'de tatil yapan 80 Avustralyalı bir bombalı saldırıda öldü. Bu, "Avustralya'nın 11 Eylülü"ydü. Ama saldırganların Müslüman olması, Hollanda'da olduğu gibi cami saldırılarına yol açmadı. Ne ibadet özgürlüğü engellendi, ne işkence başladı. Saldırı sırasında Emniyet'te kültürel danışman olarak çalışan Dellal, "Hemen cemaat liderlerini, hükümet görevlilerini, polisi topladık. El ele atlattık" diyor. O günden sonra dinler arası diyaloğa özellikle ağırlık verilmiş. "Çokkültürlülük bizi birleştirmiyor, bölüyor" diyenler, Asyalı nüfusun hızla büyümesinden rahatsız olanlar, yeni gelenlere diş bileyenler de var. Ama ırkçı Tek Millet Partisi ilgi görmeyip kapandı. -Can Dündar[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Evet, bence Alıntıladığın yazı konu ile kesinlikle ilgili (bu arada bunu görmemiştim paylaştığın için teşekkür ederim) ancak irathiya'nın yazısını anlamamışsın kesinlikle... Aslında seninle ayni şeyi söylemiş, eski düşmanlıklar yeni nesillere AKTARILMAMALI demiş, ben mi yanlış anlıyorum? Duyarlı bir anne olarak kızına da bunu aşılıyor. Irkçılık gütmüyor. Ama tepki duyuyor, benim anladığım bu... Eleştireceğim yönü ise şudur: eski köy adetlerinde aile dışına kız verilmezmiş, şimdi de kızına türklerden şaşma öğüdü bunu çağrıştırdı bana, çok da yakıştıramadım. ama neyse yazının konusu bu değil. Ben de yurt dışında çok bulundum patiler TC ve Kıbrısı da sayarsam tam 31 ülke ediyor gördüğüm ülke sayısı. Pek çok gelişmiş (!) ülkede yukarıda bahsedilen genel kültür cehaletini gördüm ben de. Avrupadan sonrasının TAMAMI komünist diyen amerikalı görüm. Türkiye hakkında hiçbişey bilmemelerini artık yadırgamaz oldum. Amerikanın TÜM DÜNYA gözünde kahraman olmadığını anlatmaya çalışmaktan çoktan vazgeçtim. Evet aldığımız eğitimi beğenmiyoruz ama inanın bana pek çok gelişmiş ülkeden iyiyiz. Bu yazının (irathiyanın) yorumlamak istediğim bir yeri daha var ama biraz bekliyim bakalım neler gelecek.[signature][hline]COH: AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L48 Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L37 TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 said: bu sinifimizdaki 72.5 milletin paylastigi tek ortak nokta sanirim turklere kil olmalari... e bende bunu diyorum . Tabii ki nesilden nesile aktarılmamlı barış kardeşlik çağrıları en güzeli. Ama ne olmasını bekliyorsunuz ki diyorum. Orta asyadan avrupanın göbeğine kadar gel. Sürekli savaş yap onu bunu kılıçtan geçir. Hayvan gibi toprağın olsun. Bi de sana kıl olmasınlar. E yuh yani.. Cahillik değil bu. Adam tarih kitabını açıyor okuyor. İşte biz paşa paşa buradayken bir millet geldi bizi kılıçtan geçirdi. O oldu bu oldu.. Görende bizim tüm milletleri çok sevdiğimizi zannedecek. Daha dün değil miydi, italyan markalarını sokaklarda yakıyorduk.. Daha dün değil miydi yunanistan'ı bir kaşık suda boğuyorduk. Bir milletin içinden çıkan bir terorist yüzünden bunu biz tüm Kürt milletine mal etmedik mi? Sokakda gördüğün kro'yu kürt demiyor musun? Her gördüğün kötü tecavüzcü herifi Kürt diye nitelendirmiyo musun? Etnik ayrımcılığı daha dün körüklemiyor muyduk? E ne olduda neler değişti? Şu an Kürtler çıkıp Doğu'yu alsa. Ah ne güzel aldınız. Ben sana gıcığım ama çocuğum senle barış içinde yaşasın tralalala mı diceksin? Onun için allasen geç bunları.. Doğaldır gıcık olmaları. O zaman insan haklarına önem ver onu yap bunu yap. Herkese saygı göster ki sende saygı göresin. Adamlar televizyonda görüyor işte, tatile giden vatandaşımız Anna Kournikova 5 tane tecavüzcü tarafından tecavüze uğradı. İnsan hakları mahkemesinde en çok dava dosyası olan ülke Türkiye.. Onlarda bunları biliyor görüyor. Ne düşünmesini beklersin ki? Bu işin ilacı sadece zaman. 10 larca 100 lerce yılda oluşan hataların 3-5 yılda düzelmesini mi bekliyorsun? said: sydneyde dunyanin en bi super escinsel senligi var bu arada ..abi adamlar lesbianler icin ozel sauna organizasyonu yapmislar hani randevuevi misali gidiyorsun aman tanrim aman tanrim....tabi gayler icin olanlara hic girmiyorum... bunu hiç anlamadım kolundan tutup seni zorla mı götürüyorlar.. Daha kendin ayrımcılık yapıyorsun bi üstte neyi savunuyorsun. Var mı böyle çelişki? Bunu yazmanın amacı ne? Çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batır. said: bitmediii...ne ya bu kizim taylandli bir cocuktan hoslaniyo!!!ve nedir abi 14 yasinda kultur ucurumu yuzunden duygusal hayatin acayyyipppp hallere burunmesi!igrencmis ben diyorum kizim turklerden sasmaaaaaaa...bakalim nolcak... Varan 2! E bu ayrımcılık ne oluyor?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Nedanko, 1. Türkçe kullanımını begendim, sanırım bu seninle pat'de ilk dialoğumuz. Daha önce olduysa da anımsayamıyorum. 2. Jung-Picasso mektuplarından birinde geçiyordu bire bir alıntı yaparak kullanağım: "seninle asla uzlaşamayacağımı bildiğim halde iletişim kurabilmenin konforundan vazgeçmeyeğim" Sanırım uzlaşmamız da bir gereklilik değil. 3. İletişim teknolojileri ve hele ki internet'in hayatımıza girişi ile artık o bahsettiğin kültürel sınırlar çatırdamaya başladı. Bu bir süreçtir, ne demek istediğimi açıklamaya çalışayım. İletişim sınırlandıkça BİZ kavramı derinleşir. Kırsalda aile bağları en güçlü belirleyicidir. BİZ, "buraya bir aile ismi konur" sevmeyiz. Bireysel hisler ikincil plandadır. Biraz dışarı açılınca bu köy olarak bir BİZ'e dönüşür sonra kent, bölge... daha sonra ırk, din gider de gider. "BİZ *****ler, hepimiz şöyle düşünürüz. Ne kadar dışa açıksa birey,daha doğrusu BİREYse, herhangi bir "BİZ"e ait olma gerekliliği azalır. Günümüz dünyası da bu yönde ilerlemektedir. Birey olarak VAR olamayanlar ise kendi yargıları yerine içine sığındıkları BİZ'in ortak kanısını paket programlardan birini seçer. Mesela "Biz Türkler Rum'ları sevmeyiz." Oh ne rahat... Sebep aramana gerek yok, hazır kurulmuş kurgulanmış, al monte et. Tarihsel safsatalara tutunmak ise tam bir tutarsızlıktır. Kimse bana köklerine değerlerine sahip çıkma martavalını anlatmasın bir daha. KuKluxKlan yüzlerce yahudiyi evlerinden kaçırıp yaktı... Sebep? ÇÜNKÜ ONLAR İSAYI ÇARMIHA GERDİ!!! tamam o zaman yakalım hepsini. 2000 yıl önce olmuş olmasının da hiçbir önemi yok... Haydi gene onların bir sebebi var pek çok genç neden söyleyemeden pek çok şeyden sebepsiz nefret ediyor. Ermeniler artık yaşamayan türklerin yaptıklarından dolayı, şimdiki türklerden nefret ediyor. Biz hiçbir günahı olmayan Rumlar'dan nefret ediyoruz. BİREY olmak, olamamakla ilgili bir sorun. Gelcek nesilden çok umutluyum bu konuda, kim ne derse desin.[signature][hline]City Of Heroes : AdaSu Science Balster: AsaultRifle/Elec.Manup. L50!!(nihayet) Usta Science Scraper: Dark Melee/Regeneration L38 TRT 3 Natural Tanker: invuln/Mace L18 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 said: IRATHIYA, 28 Şubat 2005 02:16 tarihinde demiş ki: ya bak hissettigin seyi anliyorum ama ben senin annenin yapmadigi bisey yapicam ve kizima bu salakca dusmanligi ogretmiycem sanada tavsiye ederim bak budur olay, herkesinde böyle yapması lazım ... Ama sen kızına sunları bırak türklerden şaşma vb deme işte orda ırkçılık yapıyorsun. Bu arada bir arkadaşım 20 yasına kadar avustralyada yaşadı babası türk annesi avustralyalı , 20 yasında tr ye gelip 8 sene burda kaldı ve sonunda dedigi şu oldu, deprem-ekonomik sorunlar,düzensiz hayat,daha bilimum şey sonucunda burda daha fazla vakit kaybetmektense avustralyaya dönerim dedi ve gitti şimdide gayet mutlu mesut. Yani alışmaya bakıyor birazda sen nekadardır ordasın bilmiyorum da girdigin ortam kötü olabilir ve buna tuz biber olsun diye sürekli olumsuz yönden bakarak fikrini pekiştirip duruyorsundur. Merak etme bir ülkede gayler lesbienler için partiler + ortamlar kurulması devleti yönetenlerin hortumlamaları, adaletsizlik, rüşvet, ve bilimum işlerin mütemadiyen tekrar etmesinden daha iyidir.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * G3NK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 said: bayat, 28 Şubat 2005 02:32 tarihinde demiş ki: Yazinizin cogunu boktan Turkce'niz yuzunden okumadim . ters fikir beyan ederken bukadar agresif ve kaba bir cümle ile giriş yapmak antipati toplar , ayıp olmuş. ing klavye + uzun süre yurt dısında kalıp türkçe konusacak cok kişi bulamamak neticesinde herkesin başına gelebilecek birşeydir bu.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * G3NK [Bu mesaj DynamicK tarafından 28 Şubat 2005 16:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 @sostizm: Tamam haklısın hatta çok güzel yazmışsın. Fakat beni deli eden, herşeyi başkalarında aramamız, hiç kendimizde suç aramıyoruz. Tabii ki dedelerimizin yaptıkları yüzünen biz suçlanamayız. Ama dedelerimizin aldığı topraklarda oturuyoruz. İyisiyle kötüsüyle kabul etmeliyiz. Yapılan yanlışları görüp bir daha yapılmaması için önlem almalı, gelecek nesillerede sağlam temellere oturtulmuş bir barış-kardeşlik bağı bırakmalıyız. Ama bir anda da olmaz işte bunlar diyorum. İnsan haklarına saygı ve önem gösterdikçe zaten bu önyargılar yıkılacaktır. Ama sen gel onu suçla hemen altındaki paragraflarında ayrımcılığın daniskasını yap. İşte ben buna deli oluyorum..[signature][hline] [Bu mesaj nedanko tarafından 28 Şubat 2005 16:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 heh bu olay durmaz ama surekli savas olacak ve herkes tasınacak bir sekilde. ıraklı nufusun yanına abdliler gelince aynı olay yasanmayacak mı. biri benim gelecek ulkemi petrol icin isgal edecek sivil halkı oldurecek. ben de neyse olmus artık diye bakıcam. kusura bakmayın da boyle bir durumda kim ne yaparsa yapsın bir dusmanlık olucak.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar