Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa Birliği'nin yeni emri ve insanımızın komik tavrı.

elaidi

Öne çıkan mesajlar

said:
Goarth, 17 Şubat 2005 01:25 tarihinde demiş ki:
said:
Xaer_Aloneheart, 17 Şubat 2005 01:23 tarihinde demiş ki:
hep beraber ortak bi din yaratalım peygamberiniz de ben oliym. tartışmayın bitsin. olmaz mı

dinin adı maymunluk
peygamberin şaklamaban olsun o zaman :-)

Allah'ın gönderdiği dine saygısızlık etme kafir.
Kendine gel espirisine söylenmiş şeylere böle hakaretle yaklaşırsan sonun iyi olmaz.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 17 Şubat 2005 01:27 tarihinde demiş ki:
said:
Goarth, 17 Şubat 2005 01:25 tarihinde demiş ki:
said:
Xaer_Aloneheart, 17 Şubat 2005 01:23 tarihinde demiş ki:
hep beraber ortak bi din yaratalım peygamberiniz de ben oliym. tartışmayın bitsin. olmaz mı

dinin adı maymunluk
peygamberin şaklamaban olsun o zaman :-)

Allah'ın gönderdiği dine saygısızlık etme kafir.
Kendine gel espirisine söylenmiş şeylere böle hakaretle yaklaşırsan sonun iyi olmaz.

Sen deyince espiri ben deyince saygısızlık öyle mi ? Sen kimsin ki buna karar veriyorsun ayrıca ciddi bir tartışma dönerken böyle"ESPİRİ"lerle konuyu saptırıyorsun ...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Aileden tabiki bir eğitim alıyoruz din konusunda ama bir süre sonra kulaktan kulağa geçme bilgilerin zayıflaması söz konusudur. Ayrıca iç işleri konusundai ise, bizim büyüklerimizin tepkilerini resmi bir şekilde açıklamalar belirtmediklerine (ki bulunsalardı zaten tvde ve gazetede elbet çıkardı ) göre, kapılar arkasında "emredersiniz abicim" cümlelerin kullanılmış olma şansı bir hayli yüksek...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 17 Şubat 2005 00:05 tarihinde demiş ki:
süpermiş. başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı okulları açılsın da hele bir bakarız sonrasına... şahsi nefretinizin gerçeğin kendisi olduğu illüzyonunda yaşamayın. seçme ve seçilme haklarını koyan atatürktü yavrular... benim ülkeden kimseyi kovduğum yok. bnei kovmaya çalışan benim haklarımı elimden almaya hakkı olduğunu düşünenlerle problem yaşarız ama. öyle bi gerçek de var.

Demokrasiyi işine gelen yerde sokuyorsun olaya nedense horace.
Türkiye'yi imamların yönetmesindense, siyasi bilimler okumuş kişilerin yönetmesini tercih ederim.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Goarth, 17 Şubat 2005 01:18 tarihinde demiş ki:
said:
Borbag, 17 Şubat 2005 01:05 tarihinde demiş ki:
din dersi genelde adamı dinden imandan soğutur. müslüman olan herkes bilir bunu, diğerleri muaf zaten. ne kadar yobaz bağnaz adam varsa din hocası yapıyorlar zaten... ortaokulda dua ezberletirlerdi mesela ben beceremezdim neler çektim
sonuç: fatiha bile bilmiyorum. malkoçoğlu olmasa kelime-i şahadet de yalan olacaktı. ateist oluyordum az daha. belki de amaçları budur. yobazlar dinden ülkücüler milletçilikten soğutuyorlar. politikacılar da siyasetten.
ki madem herşeyi biliyor, türkçe mi anlamayacak?
kimlikte yazması da gereksiz. kimliğin gerektiği yerlerde hiç dinin gerektiğini görmedim. işin içine din girdiğinde de nüfus cüzdanının bir işi olmuyor. içişlerine karışma falan değil bu.

Efendi nasıl iç işlerine karışma değil bu ! Eğer bu kimlik olayı daha önce meclise gitseydi, eğer daha önce bu konuda çalışmalar yapılsaydı evet haklısın diyecem ama AB geliyor ve diyor ki efendim din yazmayacak kimlikte ve ondan sonra böyle bir düzenleme yapılırsa İÇİŞLERİNE karışmadan başka hiçbirşey değildir. Belki din derslerinde dua ezberletiyorlar ve biz bundan soğuyoruz evet orada doğrusun ama bence bunun nedeni o duaların Arapça olması eğer Türkçe olsaydı anladığımız bir dil olsaydı hiç böyle soğumazdık. İnsanlar bilmediği konuda çok güzel kandırılır daha önce dediğim gibi eğer bu gün din dersleri kalkarsa bundan 50 sene sonra çocuklarımız sadece dinlerinin isimlerini bilecek ve terroist olarak görecek diğer müslümaları belkide...

Eğer sen bir birliğe giriyorsan, içişlerine karışılma riskini göze almışsındır, hele ekonomik güç olarak tabanındakilerden biriysen o topluluğun.

Ben basmakalıp din anlayışına karşı olduğumdan okuldaki din dersine de karşıyım, hocayı deli ederdim hatta garip garip sorular sorup. Hele o Arapça dua ezberletilmesi, bağımsız ülkemizin her köşesinin her gün 5 vakit Arapça namaza çağrıyla inlemesi ne kadar vahim bir durum. Bu beyefendiler işleri gelince yabancı müziği satanist müziği ilan ederler, sonra kendi elleriyle Arap dilini empoze ederler topluma.

Afedersiniz ama, bir insanın anadilinden başka bir dilde, hatta çoğunun da zerre kelime anlamadığı bir çağrıyla ibadete gitmesinin tek bir mantığa sığan yanı var mı?

Bu mudur din? Aklını kullanma, ilerleme, meşe palamudu gibi doğ büyü yaşa öl müdür? Hristiyanlıkta latince engeli aşılıyor, müslümanlıkta da gayet bu engel aşılabilir. Arapça mı kutsal olan, yoksa o cümlelerde anlatılmak istenen mi?

Eğer bir dile kutsallık yüklüyorsanız, müslüman olamazsınız bir kere.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Sosyal ağlarda paylaş

avrupa birliği "din dersini" kaldırın demiyor, "zorunlu din dersini" kaldırın diyor. bu ne demek? seçmeli yapın demek bu kadar basit. istemeyen din dersi almasın seçmesin.

anahtar kelimeler "isteyen" "istemeyen"..[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 17 Şubat 2005 02:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya zorunlu din dersi kenan evren doneminde gelmemismiydi?

good riddance[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

[Bu mesaj Jadelith tarafından 17 Şubat 2005 04:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kimse nüfus cüzdanında yazıo diye müslüman olmuyo. nüfuz cüzdanı çıkarılırken yazılıyo öyle işte ailenize göre. merak ediyorum orada yazan değiştirilmek istense neler yaşanır.

bu tip şeyler aslında pek önemli değil çünkü kimsenin nüfus kaıdı göz önünde değil ama göz önüne geldii zmn ayrımcılığı destekleyecek bişey. kaldırılmalı, gereksiz.

kimse dini yada dinleri din derslerinde ögrenmio. din ve ahlak aile tarafından kişiye verilen bişe. daha detaylı ögrenmek isteyenler için din dersi seçmeli olarak konabilir. ama yoksa, din gibi önemli bi konuda, din gibi çok yöne çekilebilecek konuda bi sürü öğrenci tam anlamıyla din hocasının insafına kalıo.

her ikisi de kaldırılsın[signature][hline]"In despair, there are the most intense enjoyments, if one is acutely aware of one's own hopelessnes""
Fedor Dostoevsky
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jadelith, 17 Şubat 2005 04:18 tarihinde demiş ki:
ya zorunlu din dersi kenan evren doneminde gelmemismiydi?

good riddance

Ezanlar da arapça oldu hatta.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şöyle bir olay var. Şimdi bunu seçmeli yapar, isteyen kaldırsın derseniz o lafta kalır.

"Aaa kız Ayşe gördün mü Hamzullah kesin satamik, din hanesini kaldırmış" gibi konuşmalar çıkar ortaya[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 16 Şubat 2005 22:27 tarihinde demiş ki:
said:
Mehteran, 16 Şubat 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
said:
DynamicK, 16 Şubat 2005 22:24 tarihinde demiş ki:
mehteran isabet olur.

nasıl isabet olur? gençlik din öğrenmesin de ahlaksızlık mı olsun, din ahlak demektir ahlak da din demektir, bilmem biliyor musun ama avrupa ülkerenin hepsinde din kültürü dersi var

Din kültürü eşit değildir islam dersi beyefendi.

Ayrıca din <=> ahlak da değildir, ikisi de bir bireyde birbirlerinden farklı olarak bulunabilirler.

tabi derslerde lavey satanistliğinden bahsedilsin. git aç bir lise ders kitabını islam %30 bahsedılmişse diğer dinler %15 bahsedilmiştir. Arada bu kadar fark vardır. Hatta budizm 5 sayfa filandı, kopya çekerken baya sayfa karıştırıyordum.

çocuklar şimdi 101 kuralı acıklıyorum[signature][hline]Deli333
Sosyal ağlarda paylaş

ya sunu anlayamiyorum ben.bir insan nufus cuzdaninda musluman yaziyor diyemi musluman oluyor yada yahudi yada hristiyan yada her hangi bir baaska din yada inanis tarzi. yoksa inandigi icinmi musluman yada o saydiklarimdan oluyor. bunu bana aciklayabilecekmi tc nin basindaki insanlar. yada ne biliyim oyle iste.[signature][hline]Icq: 668699
Msn: [email protected]
Mail: [email protected]
Uo:Juliana-Jnearl
Cs:[HoD]DaRkL!GhT
Sosyal ağlarda paylaş

@333 bak şimdi. Burda tartışılan nedir? Nüfus Cüzdanındaki kaldırım. Zaten tipine bakıp aha bu satanist diyip seni hor gören insan,zaten senin kimliğinde hristiyan veya başka birşeyin yazdığını görürse hoş şeyler düşünmez. Malesef ki kimliğmizi kontrol eden polisler olsun devlet dairelerinde bile bu görülür.Ülkemizde tartışılan uygulanan müslümanlık dini tek din olarak kabul edilmektedir bazılarınca.Bunun dışındaki dinleri yok saymasalar da hor görürler ve onları günahkar olarak görürler ne kadar o da allahın gönderdiği bir din olsa da. Adam diyor ki o gayri - müslim. İçki içiyo bak gördün mü hanım! Aaa edepsiz bunlar bey. baksana nasıl da açmış orasını burasını. Yanacak bu kız vallahi.. zihniyetine sahip insanlarımız var bizim bu ülkede. herşeye din açısından bakmamak lazım. Bu işe politika bile karışıyor.örneğin amerika'ya karşı ülkemizde doğmuş ve gelişmekte olan doğal bir antipati var.Amerika'nın dininin hristiyanlık olması nedeniyle ve musevilerin amerika yönetiminde etkili olması nedeniyle ayrıca musevilerin aralarında kurdukları müthiş güçlü bağ yüzünden iş kaçıranlar mı dersin ne dersen de..bu iki dine karşı ülkemizde genel olan zaten büyük bir antipati var. En basit örneği içimizden Apache.. adama yahudi diyosun deliriyo.naptı bu yahudiler size?ben yahudi değilim fakat çok fazla arkadaşım var. şimdi konu değil ancak sanırım dediğmi anlatabildim. bir polis senin şehrine göre sana muamele yapıyorsa pek tabii dinine göre yaptığı muamele daha büyük boyutlarda olur. Müslümansan değişmez fakat hristiyan veya museviysen pek tabii sana zorluk çıkartabilir.
@darklight: olay zaten o değil senin nüfus cüzdanında yazanın senin vicdanınla hiçbir ilgisi olmayabilir ama açıkçası ben nüfus dairesine gidip de veya ilgili yere ordaki İslam yazısını değiştirmeyi göze alamıyorum.Konuştuğumuz konu vicdanımız değil. konuştuğumuz o hane kalksın mı kalkmasın mı.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

Yav kardeşim git sende istediğini yazdır oraya diyenlere:

Hayatınızda ya hiç ciddi bir müessesede çalışmadınız, devlet dairesine işiniz düşmedi ve polis tarafından kontrol edilmediniz ya da bunu sırf inat ve/veya propaganda için yapıyorsunuz.

Türkiye dini ayrımcılığın yapıldığı bir ülkedir. Bu ülkede müslüman olmayana iyi gözle bakmayan, çoğunluğununda yüksek mevkilerde oturduğu bir kitle bulunuyor. Hayatınızda hiç kapısından ilk defa giripte selamın aleyküm yerine merhaba dediğiniz için dışlanmamış olmanız gerekiyor böyle düşünmek için. Yada Türkiyede yaşıyan bir levantenin ne tip problemler ile karşı karşıya kaldığını bilmiyor duymuyor olmanız.

Sadece bu değil bunun gibi yüzlerce vicdani başlığı burada tartışmak mümkün ama önemli olan; Atatürkçüyüm dedikten sonra ilkelerini sekülarizmin getirdiklerini yani Laikliği bu ülkede savunacak kitle olarak bakılan kesime kendinizi dahil ettikten sonra nasıl oluyorda bu kadar kendinizle çelişiyorsunuz.

İster inan ister inanma bu ülkede her toplumsal kesimle insanlar vicdani bir nedenden dolayı bir diğerini gayet güzel dışlıyor ve bunu değiştirmek için elimize gelen fırsatları, elde etmek için insanların uğruna savaştığı öldüğü ancak bizim "yumuşak" bir biçimde uygulama şansı yakaladığımız değerleri uygulamayı kafasızca reddediyoruz.

İnsan fikir beyan etmeden önce geniş görüşlü olacakki hem kendi duruşunun ne anlama geldiğini hemde sorumluluğunu taşıdığı toplumu nasıl etkileyeceğini bilecek öyle fikrini beyan edecek. Aksi abestir, cahilliktir.

Din bir vicdan tercihidir, insanoğlu vicdan mevhumunu belli bir zeka olgunluğuna eriştikten sonra elde eder (hatta bazen hiç elde edemez) dolayısı ile vicdanın toplumsal bir histeri vakasına alet olarak kullanmak ayrımcılıktır. Kaldıki vicdan insanın kendi ile başbaşa kaldığında tartışacağı bir meseledir başka hiç kimseyi ilgilendirmez ve başka hiç kimse tarafından yargılanamaz. Bir devlet kararı tarafından dayatılması ve daha sonra dayatma ile kabul ettirilen bir tercihin gururla sergilenen bir meta haline getirmek saçmalıktır.[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist!
horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...

[Bu mesaj SadButcher tarafından 17 Şubat 2005 14:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...