Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 melepa ciciler, sonunda bilgisayarıma jkavuştum, bu iyi haberle başlayalım. ehe şöyle bi durum oluştu yannız, bilgisayarımı iyi eden kanka ve onun ofisinde çalışan diğer bütün bilgisayar kişileri harddiskimin neeeekkadar dolu olduğundan dem vurup, gözlerini bööle kocaman kocaman açtılar. ehe, benim de aklım başıma geldi, diyorum ki harddiski beter hale getiren divxlerimi yeni almış olduğum misler gibi cd writerımla şöööle bi cdlere yazayım... da... ehe, iki parçalık divxleri indirmeyi tercih etmediğim için, dosyaların heosi 715 MB, yok efendim 814 MB filan. bunları bölen bi programcık varmış diye hatırlıyorum, hatta buralarda okumuştum ama arama yapınca divx başlıklarında bölmek diye bişey göremedim. virtual bişeydi sanırım programcığın adı, bi adını ve hatta linkini şey edebilirseniz pek makbule geçecek :) ha yeri gelmişken, "başka program daha iyidir çünkü...", " iki parça indir çünkü...", "divx kötüdür çünkü..." gibi sohbetleri de burada layıkıyla yaparsak, yarın öbür gün okur okur eğleniriz. öpüyom sizi, şimdiden teşekkürler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 emaleth'in hard disk şişende, kutsuz başa dert düşende, zedhan neylesin, virtualdub var iken, imdi bölmek vaktidir! [Bu mesaj Zed tarafından 21 September 2003 13:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Ya ben sanki bunu daha önce bir yerlerde anlatmıştım :D Hemde aynı kişiye :D[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 700 - 800 arası dosyalar için bölmeye kasma bence, 800mb lik cd alıp onlara yazabilirsin. bi de virtual dub yerine paramparçala mıydı neydi öle bi program daha var kullanmıştım bi ara çalışıodu[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 paramparça dır bence öyle bir program varsa adı, e peki writer ı yok diyelim ? yoksa demesek mi hmm.[hline]Guns don't kill people...We do! Let the bodies hit the floor! SBGG! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Writer'ı yoksa en güzeli hdd'yi başkasına götürmektense birinden writer bulup kendi makinasına takmak. İllaki birileri hdd'yi söküp writer'ı olan birisine götürsün diye düşünmüştür :D Yazıktır hdd'ye düşer müşer.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 yalnız dikkat et, video ve audio icin direct stream copy mi ne olcak onu işaretle, yoksa cok uzun sürer bölmesi..(virtual dub) [Bu mesaj CEDAY tarafından 22 September 2003 01:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 said: Catscratch, 22 September 2003 01:04 tarihinde demiş ki: Ya ben sanki bunu daha önce bir yerlerde anlatmıştım :D Hemde aynı kişiye :Dehühe evet yahu, ama işte başka bi başlık altında olduundan bulamadım, biraz da "divx bölmek" diye arama yapanlar lap diye bulsunlar diye yeni topik açmaktan çekinmedim. bakınız zed beyefendi (ki kendisi hastası olduğumuz bi vatan evladıdır) cart diye vermiş cevabı :) writer var ayol, var da 800lük cd yok. hmm gerçi diğerlerinden de kalmadı, o bakımdan bi dahaki partiyi 800lük almak bi yol olabilir. diğer yandan, 800den de fazla olan dosyalar var (star wars ve big lebowski sanırım), onlar için her halükarda lazım bööle güzellikler. efenim, teşekkürler ediyorum hepinize. amacına ulaşmış bir thread daha olarak kayıtlara geçiriyoruz bu threadi de. gazamız mübarek olsun, geçmiş olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 filmleri basından bölme yalnız, tavsiye edilmez, altyazılarda sorun cıkabilir. ha ben altyazıları da ayarlarım diosan veya altyazı önemli diil diosan yapabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 virtual dub bende vardı ama o formatını çeviriyordu sanki diye aklımda kalmış :) kusura bakmayın üstte ki başlığımı silebilirsiniz, dalgınlığıma gelmiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 virtualdub da kesme işi nasıl yapılıyor birisi detayla anlatabilir mi? format değiştirmeyi hatırlıyorumda bunu tam bilmiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 1 cd ye sığmayan divxlerin ses kalitesini düşürerek boyutunu azaltabilirsin. Bi arkadaş anlatmıştı bana ama nasıl yapıldığını yada hangi progla yapıldığını bilmiyorum zaten hiç yapmadım :) neyse divx.gen.tr sitesinde bu işe yarayan progları bulabilirsin [Bu mesaj Castigater tarafından 23 September 2003 02:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Genelde 128 kbit tir divxlerin ses kaliteleri. 192 olanda var. Zaten en çok kullanılan format mp3. Ac3 iyi ses sistemi olanlarda daha güzel ses verio tabi. Şimdi daha önce anlatmıştım nasıl bölüneceğini ama bulamadım gene anlatiim bari. Virtualdub yada Nandub(bu daha iyi) açılır. GUI'ler tamamen aynı zaten. Filmi File'dan open ile açıoruz. Şimdi önemli olan şey filmi keyframelerden birinden bölmek. Keyframe'ler arasında shift tuşunu basılı tutarken sol ve sağ ok tuşları ile hareket edioruz. En alttaki yanyana butonların sağında Frame x yazar. Onun yanındaki ilk parantezde süre onunda yanındaki parantezin içinde frame tipi yazar. Avilerde keyframe'de (K) yazar dediğim yerde. Mpeglerde ise (I) yazar. Şimdi film diyelimki 900 mb. Şimdi 700 + 200 diye ayırmanın manası yok. Nandub'da yer imlecini ortalarda bir yere alıp uygun bir keyframe bulun. Shift basılıyken sağ sol yön tuşlarını kullanarak. En güzel olan bir keyframe ile diğer keyframe de sahnenin tamamen değişik olmasıdır. Mesela filmde biri kapıyı 2 keyframe boyunca açar 3. keyframede kamera değişir içeriyi gösterir. Burda 2. keyframe'den kesmek daha mantıklı. Şimdi ortalarda istediğiniz keyframe'i bulduktan sonra klavyeden Home tuşuna basın. Bu keyframe'i aklınızda tutun (frame numarasını). Sonra alttaki butonlardan >| olana basın. Şimdi klavyeden End tuşuna basın. Şimdi Delete tuşuna basın. Seçtiğiniz bölüm silinecek. Dosyadan deil korkmayın :D Şimdi Video menüsünde direct stream copy'nin işaretli olduğundan emin olup File menüsünde Save as Avi 'yi seçin. Bir dosya ismi seçin mesela Part1.avi Sonra save edin. Çok fazla sürmez işlem. İşlemin sonucunda filmin ilk bölümü kaydoldu. Şimdi aynı işlemi 2. bölümü kaydetmek için yapıcaksınız. Bütün olan filmi tekrar açın ve hemen Home tuşuna basın ve aklınızda tuttuğunuz frame'e gidip End tuşuna basın. Son olarak Delete tuşuna bastığınızda demin 1. bölüm olarak kaydettiğiniz kısım silinecek ve 2. kısım kalacak. Yine file'dan save as avi diyerek 2. kısmıda kaydedin. Şimdi iki parçanın isimlerini değiştirebilirsiniz :D Aslında bir yöntem daha var. File menüsünde Save Segmented Avi diye birşey var. Burada açtığınız video dosyasını MB olarak 200'er 200'er gibi istediğiniz büüklükte kesebiliyorsunuz. Aynı şekilde bir segmentin kaç frame olacağına göre'de ayırma yapabiliyorsunuz. Ama orda istediğiniz sahneden ayırma olayı olmuo tabi :D Frame olarak nasıl olduğunu denemediğim için bilmiorum. MB olarak ayırdım ama frame yapınca gene alttaki mb miktarını kaale alıormu , alıorsa ve 200 mb içinde normalde 1000 frame varsa bunları istediğiniz frame sayısına mı indirio (dolayısıyla filmi bozuo) bilmiorum :D[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
godzilla112 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 said: arcane, 22 September 2003 01:10 tarihinde demiş ki: paramparça dır bence öyle bir program varsa adı, e peki writer ı yok diyelim ? yoksa demesek mi hmm.[hline]Guns don't kill people...We do! Let the bodies hit the floor! SBGG! writer yoksa 1.44 mb'lara ayır disketlere koyarsın 800mb lik filmleri[hline]K.O.C Age 2 4300 kişilik ordumu resetledim yeni çağa başladım... Happy is the one who says i'ma Turk! Mana alassë equë inyë Turk!!! Ne mutlu Türküm diyene!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 DMS de 870 lik cd ler var onalrdan al işe yarıyor...[hline]Ve sen ben, değirmenlere karşı Bile bile, birer yenik savaşçı Akarız, derler gibi denizlere Belkide, en güzeli böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Ya virtual dub'u anlayamadı salak kafam, şöyle lak diye 2'ye bölen bir şey yok mudur?[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Tamam, yaptım.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 yine DMSnin 780mb / 90snlik cdleri var. çok alakasız olcak ama : DivXden altyazılı Vcd yapmak için tıklayınız.[signature][hline]Who'j ¥ou want me kill ? Hepimiz bir bataklıkta yaşıyoruz, ama bazılarımız yıldızlara bakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar