Fistan Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Evet nerden çıktı bu ufak tatil hemen onu anlatmakla başlıyayım. dayı oluyorum ve super aile topicinde yazdıgım gibi kucuk ablam bizden habersiz yurt dışına gitmişti.hangi ülkeye gittiği meçhul olan ablamla konuştugumda erkek arkadaşı ile Mısıra gittiğini söyledi. Mısır'a gittiklerinde havaalanına indiklerinde akşam saatleri ne yapacaklarını bilememişler.Kasaba otobüs terminali gibiymiş kahire havaalanı.orda aynı uçakla gelen 2 kişi görmüşler onlarda sağlarına sollarına bakıyormuş.onların yanına gitmişler nasıl gideriz şehir merkezine diye onlarda "bizde bilmiyoruz" demişler.o zaman biz beraber takılalım deyip oracıkta tanışıvermişler.Mısır maceralarını anlata anlata bitiremediler.sadece piramitlere gittiklerine değmemiş onu söylediler.bişi yokmuş yani ilginç olarak :) ve mısır insanı çok pismiş.1 dolara otelde kalınabiliyormuş.pazarlık yapmazsan kazıgı yiyormuşsun.350 pound diyolarmış mesela ilk fiyatını 5 pound a alınabiliyomuş ehehe.2 YTL ile taksiyle istediğin kadar gezilebiliyormuş çok ucuzmuş ama çokda pismiş Mısır.çöplerini çatılarına biriktiriyorlarmış falan.aç kalmışlar genelde yemek yiyememişler pislikten 7 gün. Neyse gelelim Türkiye kısmına.ablamların mısırda tanıştıkları çift Felipe ve Romina.Onlar birer Şili'li. Türkiyeyede gelme planları varmış 3gün gezip döneceklermiş ama ablamlar davet edince daha uzun kalabiliriz sizinle demişler.Geçen hafta türkiyeye ablamlardan 3-4 gün sonra gelmişler.Ablam o sıra beni aradı ve sende gel türkiyeyi gezicez dedi.Ne ablamda ne erkek arkadaşında ehliyet oldugu için ben bir nevi şöforluk yapmak için eskişehire gittim. Bi tane şahin kiraladık :) artık yola çıkmaya hazırdık. Felipe ve Romine'yı gezdirecektik. Şili'de şu an yaz tatili oldugu için onlar geziyormuş ikiside Marketing okuyor ve aynı okuldalarmış.Tanışdık birbirimizi sevdik çok sıcak kanlı insanlar. Planımızı yaptık.Çarşamba gecesi eskişehirden Antalya Olympos'a gidecektik ve nitekim gittik :) Felipe&Romina Olympos'da Fistan ablası erkek arkadaşı ve şili'li misafirleri ile Olympos'da lykia kalıntılarını geziyor. Olympos'da güzel bi gün geçirdik dağlara tırmandık manzarayı seyrettik.Varuna Pension'da ağaç evlerde kaldık.süper bi kahvaltı yaptık, zaragoza maçını izledik :P Süper 5'li Varuna Pension reklam filmi için poz verirken. Olympos'dan perşembe günü ayrıldık.Yolumuz Kaş ilçesi idi. Kaş'a giderken yolda Süper 94 model şahinimize Felipe bi lakap taktı. "thirsty dirty" :) Devamlı su eksiltiyordu ve cok benzin yakıyordu ve içi pisti.Tam manasıyla süper uydu.Bazen yokuşlarda tekliyordu.Felipe come on thirsty dirty come on! you can do it! diyerek şahine ve bana gaz veriyordu çok eğlenceli dakikalardı :) ablamın erkek arkadaşı muratda çok sigara içtiği için felipeden lakabını almıştı bile :) "Chimney Murat" hehe buna çok güldüm ben.5 gün boyunca hepimiz chimney dedik murata. Kaş'a giderken Santa Claus ve Myra kentleri yol kenarındaydı tabelalarını gördüm döndüm.İnanmadılar tabi noel baba'nın türkiyede dogduguna yaşadıgına falan.zaten şaibeli bizde fazla ısrar etmedik. Myra'yı gezdik.harika kayaya oyulmuş evler yapmışlar.o zamanın büyük metropollerinden biriymiş Myra.Tarihi bi yer. Fistan Myra'da. Felipe ve Romina tırmanmadı şehre aşşagıdan fotograf çektiler sadece.Antik kent Myra. Myra'da 2 saat oyalandıktan sonra Kaş'a geldik.Bu arada direksiyon elimde su toplaması yaptı ehhe çok sertti.thirsty dirtynin laneti :) Kaş'da bi yemek yedikten sonra burdamı kalalım yoksa devam mı edelim tartışması yaşandı.Açık ve temiz pansiyon bulamadık ver elini Fethiye ölüdeniz dedik. Kaş'dan görünüm. Fethiyeye giderken yolda ben bi arkadaşımı arayarak Kelebekler Vadisi (butterfly valley) internet sitesine girip oranın telefonunu öğrenmesini istedim.amacım kelebekler vadisine gidip orada gece konaklamaktı.yine ağaç evlerde. ancak kelebekler vadisine gidiş ya bot'la ya da araba ile Faralya köyüne gittikten sonra kayalıklardan inmekti.Yol yoktu.Biz akşam saatlerine kaldıgımız için ve çantalarımızda ağır oldugu için bot'la gitmeyi tercih ettik.Zaten Felipe korkuyo tehlikeli işlerden ikna edemezdik.Ben aradım telefonu nasıl gideriz diye bana bi kaptanın telefonunu verdi.kaptan nail.onu aradık hava kararmadan gelirseniz 40 milyona bırakırım sizi kelebeklere dedi.bende dayandım gaza thirsty dirty'nin göstergeler bozuk kaçla gittiğimize bakamadık ama 140la falan gittim sanıyorum uzun bi süre.frene basınca araba sağa çekiyodu tehlikeliydi ama tam güneş battı biz adamın tarif ettiği iskeleye vardık.adam demezmi 5 kişi riskli ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 vayy bee =)[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Haydi kafalar Telekoma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
T0RN4D0 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Şu an itibari ile yaşamadığımı anlamış bulunuyorum. boşuna yaşamışız biz. ot, ot... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Çok özendim len şimdi benim bu interrail projeme sağlam temeller atma vaktim geldi. Gidicem gidicem deyip de oturmakla olmuyo bu iş gözümü karartıp pasaportu vizeyi filan çıkartmam lazım.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 süpermiş fistan... yanlız bu kadar yeri organize bir şekilde gezebilmek için bi haritadır ne bileyim, gezilesi görülesi yerler kitapçığıdır... birşeyler lazım yani... :) o "şey" her ne ise istiyorum :p şaka bir yana, bu organizasyonun temelinde yatan şeyi iletirsen sevinirim. :)[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Bu gezinin rehberi lonely planet turkiye kitabıdır Eno. nerde ne yapılır hangi yoldan gidilir ne yenilir ne içilir nerede kalınır nerede kalınmaz.değermi değmezmi, şu kadar gün kalacaksanız şuraya gidin şu kadar gün kalacaksanız oraya gitmeyin gibi harika bi kitap.tavsiye ederim. bide benim eski tecrübelerim var tabi :) wow'da level kasanlar aklıma geldi tatilde onuda belirteyim ehhe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 said: Fistan, 23 Şubat 2005 11:28 tarihinde demiş ki: Bu gezinin rehberi lonely planet turkiye kitabıdır Eno. nerde ne yapılır hangi yoldan gidilir ne yenilir ne içilir nerede kalınır nerede kalınmaz.değermi değmezmi, şu kadar gün kalacaksanız şuraya gidin şu kadar gün kalacaksanız oraya gitmeyin gibi harika bi kitap.tavsiye ederim. bide benim eski tecrübelerim var tabi :) wow'da level kasanlar aklıma geldi tatilde onuda belirteyim ehhe. pekiii nerden bulunur bu şaheser? :)[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 http://www.lonelyplanet.com/destinations/middle_east/turkey/ burda orjinal sitesi var.turkey bolumu. kitabıda bu siteden sipariş verebilirsin. linki şura http://shop.lonelyplanet.com/index.cfm?affil=lpfplc tam bakmadım turkey kitabı zaman zaman oluyor burda.middle east kitabındada turkiye hakkında uzun yer vermişler. ayrıca amazon.com dada satılıyordu. edit: lonely planet sitesinden turkey kitabını buldum. link : http://shop.lonelyplanet.com/product_detail.cfm?productID=2216 [Bu mesaj Fistan tarafından 23 Şubat 2005 20:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 hastanım fistan :)[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Süper bilgilendiri 1 yazi valla resimlerde süper ellerine sağlık :)[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Cok guzel ya.Hele su kas,kelebek vadisi falan gercekten cok sevdigim yerlerdir[signature][hline]icq ¶ msn ¶ mutos o'hara cs:mutos[cVk] siteniz icin yıllık ucuz reklam @sarisayfalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 ah fistan icim gitti burda.olympos kelebekler vadisi.. yazın da gidemeyeceim zaten. simdi yapılcak sey mi boyle ballandıra balandıra tatil anlatmak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Off ne diyebilirimki.. Fistan belkide hayatımı değiştirecek bir topic okuttun bana.. Son 1 aydır aklımda bir fikir vardı. Evden çıkıyım ailenin yanına yerleşiyim. Evin masrafları ilede şöyle tekrar gezmelere başlıyım diye bir yerden dürtüyodu şeytan.. Kesin yapıcam herhalde.. fistan yedin beni.... ciddiyim olayın ciddiyetinin belki farkında değilsin ama ciddi şekilde hayatımda değişiklik yaptıracak bir topic okuduö. Aklımdaki fikir dengeye oturdu.. off be off..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Biz 5 kişi gittiğimizden bide araba kiraladığımızdan biraz pahalıya mal oldu diyebilirim. en iyisi bu gezilere 2 ya da tek kişi gitmek desem? hele yavaş yavaş şööle trenle bazen otostopla falan birazdaha havalar sıcak olunca harika gezmeler olabilir ve çok ucuza güzel yerler gezilip görülebilir haliyle. mesela gecelik 10 milyona gayetde temiz lonely planet kitabına geçmiş pansiyonlar var kahvaltı dahil falan. herkese tavsiye ederim.ülkemizde çok gezilecek yerler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hellspe Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 ehe bende yarın muglaya gidom ordan fotoları yollarım bodrum marmris ... :)[signature][hline]Msn : [email protected] so you think you can tell heaven from hell,blue skies from pain, | Cheetser | Sözlük | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 ah fistan yaktın beni.. gerçi benim amacım yurtdışı biraz.. türkiyede orta ve doğu karadeniz dışında gitmediğim yer kalmadı.. biraz önce annemi aradım. Anne müjde eve dönücem dedim (oda sürekli eve dönmemi istiyo :) ) kesin yapıcam.. interrail felan olalarına girişcem, gezebildiğim kadar gezicem. yaktın beni fistan yaktın :) çok teşekkürler. aklımdaki fikri oturttuğun için :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 lol ben baharda, yazın gezmek için sevinmiştim.. lakin adamın hayatı değişti :) tebrikler fistan hehe edit: fistanı annen yollamış olabilirmi nedanko? :p [signature][hline]Profocio Hosting [Bu mesaj Eno tarafından 24 Şubat 2005 16:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 ahaha lol bak olabilir. hani ciddi bole bişi oalcağını bilse yapar ciddiyim.. Neler vaadetmiyor ki yanına döneyim diye.. Yazık bide öğretmenlikden emekli oldu evde. İstiyoki oğlu falan yanında olsun.. Yapar yapar valla :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 nedanko annen aradı bana teşekkür etti. bende önemli değil teyze bidaha giderse yine yaparım dedim :) ben bi site açmayı düşünüyorum turkbackpackers.com falan :P olurmu acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar