LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Efenim, düne kadar tıkır tıkır kullandığım Asus CD-S500/A model cd-rom drive'ım bugün itibariyle sapıttı. Güzel güzel açtım bilgisayarı, taktım filmi, ve görünürde drive cd'yi okudu.(ışıklar ve gelen sesler) Ancak bir tıkladım bilgisayarda ilgili sürücüye, ki ne göreyim; eşşek sıpası büyümüş de bana hata veriyor. Neymiş efendim aygıt hazır değilmiş.(Türkçe meali: cd takmamışın kardeşim.) Sistem ayarlarından(win98türkçe) cdrom drive'a giriverdim bu hadiseyi görünce. Baktım ki bilgisayar drive'ı çatır çatır tanıyor. E bu ne ki dedim? Sonra tıkladım genel bilgilere. Şu verileri buldum: Donanım sürümü: Kullanılamıyor Aygıt durumu: Bu aygıt düzgün çalışıyor Bu nedir pek saygıdeğer arkadaşlarım, forumdaşlarım? Drive cd'yi, bilgisayar da drive'ı tanıyor. Peki hata nerede kardeşim, neden bu cd'nin içindeki veriler bana gösterilmiyor? Hadiseyi çözenlere şimdiden pek bir teşekkürler efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Bu arada elbette ki birçok cd ile denedim ve elbette ki reset hadiselerini denedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 abi olur, cakacaksin tekrar windowsu reinstall, aynen kuracak elindeki seyin uzerine degistirmeden cozulur. cozulmezse clean install. bana da cok oluyor, uzun sure kullandiktan sonra bi sekilde kitlendiginde vesaire bazi dosyalar hasar goruyor sanirim kotu bir yere denk geldi mi yallah. bir ihtimal cdrom driveri zarar gormustur system klasorunde vs artik onu elle degistirmek var. ama ben ugrasma derim 45 dakka reinstalla birak cayini ic.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2003 teşekkürler unity amma ve lakin windows cd'im bulunmamaktadır. ve ben bu sorunu bir an evvel çözmek istemekteyim. başka bir çözüm yolu bilen var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Benim Asus CD-Rom'um sorun çıkarmaya başladı, 2 hafta sonra (buraya da konu açmıştım) kapağını 3m/s'le fırlattı ve içindeki cd tuz buz oldu. Asus CD-Rom sux. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 yukarıya çıkarmaktır maksadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 bitmis cdromun bombacim ;) butun cdlerde veriyo mu ayni hatayi?[hline]i just don't know what to do with myself.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Bilgisayarı kapat. Cdrom'un data ve güç kablosunu çıkart. Bilgisayarı iki kere açıp kapat. Sonra 3 .kez kapat bilgisayarı ve cdrom'un kabloları tak. Sonra bilgisayarı açıp bak bakalım aynımı sorun.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2005 ehoeho seneler sonra uplıyorum. bu sorunun çok benzeri bir arkadaşta oldu. cdrom drive markası LG 52x'lerden filan. evet, yeni öneriler, nedir bu hadise? ben zamanında bu problemi çözememiştim sanırım, zaten o vakitler bilgisayar değişecekti öyle halletmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2005 bu arada bu sorun printerla ilgili filan olabilir mi? ben bu sorunun oldugu dönemlerde sanırım bi yazıcıyı takmış bilgisayara tanıtmaya çalışmıştım ama olmamıştı, o sıralarda da drive bozulmuştu. arkadaş da geçenlerde yazıcı almıştı ve yüklemeye çalışırken, tanıtmak için kullanılan cdnin çalışmaması sonucu sorundan haberdar olmuştu. fikirler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2005 bu akşam, yarına kadar filan cevap gelebilmesi için uplıyorum. acil bir çözüm gerekmekte çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
swswsw Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Burdan çikan sonuc Asus cdrom almamak gerek.[signature][hline]Gaius Julius Caesar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silentwalker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 aynı şey benimde başıma geliyor arada sırada . direk olarak hiç uğraşmadan cd-romu söküp bi reset atıyorum bilgisayar açıldıktan sonra kapatıp cd-romu yerine takıyorum ve dadaaam işte bu kadar (asus cd-rom almıcaz filan dememek lazım bu olaylar belli başlı cd lerden kaynaklanıyor mesela benim cd rom lg marka )[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silentwalker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 aynı şey benimde başıma geliyor arada sırada . direk olarak hiç uğraşmadan cd-romu söküp bi reset atıyorum bilgisayar açıldıktan sonra kapatıp cd-romu yerine takıyorum ve dadaaam işte bu kadar (asus cd-rom almıcaz filan dememek lazım bu olaylar belli başlı cd lerden kaynaklanıyor mesela benim cd rom lg marka ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 silent dediğini yaptı arkadaş ama olmadı ayrıca dvdrom'u da aynı durumdaymıs arkadasın. baska öneriler lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 lazeri zayıflamıştır, değiştirmek gerek. muhtemelen 6-7 ayı aşmış cd sürücü ve/veya combo sürücülerde görülür. normaldir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! kadınları çoğu aptal değil, aptalların çoğu kadındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 hem dvdrom hem de cdrom'un aynı anda mı mum? ayrıca drive'ı mı değiştirmek yoksa lazer hedesini mi değiştirmek gerekir? hıhohı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 ben bu tür problemlerde başka birşeyin sebep olduğunu görmedim. lazer'i ayrıca bulabileceğini sanmıyorum. muhtemelen yeni sürücü/sürücüler alman şart. ne olur ne olmaz, biraz daha sor/soruştur. belki başka bir sebebi vardır, ben bilmiyorumdur.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! kadınları çoğu aptal değil, aptalların çoğu kadındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 son umut olarak, son bir up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
swswsw Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Benq cd rom kullaniyorum 7 yildir 2x ve hiç sorun vermedi.[signature][hline]Gaius Julius Caesar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 tabi birim zamanda yapılan işi hesaplarsak, 52 hız bir cd-rom seninkinin yaptığı işin 26 katını yapar ve senin cd-rom'un 52'lik hesabına göre 0,27 yaşında. yani daha 3 aylık.. Not: böyle saçma hesap olmaz, geyik yapıyorum.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! kadınları çoğu aptal değil, aptalların çoğu kadındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Şubat 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2005 laseri sapıtmıştır, garanti süresi dahilinde götürüverin. dandik, bilinmeyen noname cdler kullanmayın nolur nolmaz. bir rivayete göre okuyayım derken kör oluyorlarmış :P[signature][hline]How to overcome destructive criticism? Just love a little more, that's all. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 sorun çözüldü, belki başkaları da yakalanır diye nasıl çözüldüğünü söyleyeyim dedim. drive'a giden bi kablolar grubu var, ne olduğunu bilmiyorum. şerit halinde dizilmiş bi sürü kablo; işte o parça değişince düzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar