Mad_Wolf Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 evet kaleye denizden saldirma olayini bende bulamadim ve siyiricam ...... yardim lutfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 said: odchu, 30 Kasım 2004 10:49 tarihinde demiş ki: sen kızlardan haber ver kızlardan, ingiliz kızları mı ispanyollar mı ?? :)) Henüz beğendiğim bir hatunla karşılaşmadım. :) Dans etme olayını da beceremdim. Zaten İngilizlerden başka rütbe veren çıkmadı gibi birşey dolayısıyla diğer hatunları bilmiyorum. Fransızlar bi captain yaptı. Onu da anlamadım İngilizlerle oyunuyorum, ilk başta Fransızlarla savaştaytı, Fransızların baya bir gemisini yağmaladım. Sonra bir korsan yakaladım Fransızlara verdim kaptan yaptılar. Şu an İngilizlerde Amiral oldum. Gemi olarak neyi tercih ediyorsunuz? Ben bir tane sloop of war mudur nedir ele geçirdim. Baya güzel bir alet hem hızlı, hem manevra kabiliyeti yüksek. 150 tane mürettebat 16 top alıyor hep onunla savaşıyorum. Elimde şu an iki tane frigate var ama ağır olur diye kullanmaya cesaret edemiyorum.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Ben swashbuckler da ilk zaman diliminde başladım. Bazı özellikler cok güzelken bazı yerlerde cok rezil olmus. Royal Sloop kullanıyorum 20 top epey bir de adam alıyor(max sayısına bir ara bakarım ama hiç tam dolduramadım). Bu arada fransız kızları daha güzel:) Yabancı forumlarda dans esnasında oynu pause ederken hareketlilerin daha kolay yapılabileceği belirtilmiş(ki denedim dogrudur). Ayrıca keypad e bakmak yerine kızın ellerine bakmanız daha cok reaksiyon göstermenizi saglıyor. [Bu mesaj Gallant tarafından 01 Aralık 2004 01:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mad_Wolf Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 mesela nereleri gibi rezil aciklayabilir misin acaba ben oyunu cok begendim de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Peki zorluk derecesini, zaman dilimini, skilleri nereden seçiyorsun? Ben birşeyler atladım galiba...[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 zorluk seviyesini oyunu başında isim belirledikten sonra seçiyorsun.. seviyeyi artırırsan oyunun geçtiği tarihi ve ana yeteneğini(fencer vb.) değiştirebiliyorsun.. bu arada kalelere gemiyle saldırı yok sanırım(yapmamışlara büyük ayıp ama); çünkü 2 fransız kalesi almayı becerdim, ilkinde aha saldırabiliyoruz diyip atağa geçtiğimde gemiyle karşı karşıya geldim gemiyi hallettikten sonra şehre girdim governorla duel yapıp aldım kenti(kenti kendimizin de yapamıyoruz sanırım illaha bir devletin bayrağı altında olmak zorunda belki seviye artıkça değişebilir bu); ancaak düşman gemilerin kalelere top atışıyla saldırabildiğini gördüm oyunda...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Kalenin yanından geçerken space le ateş edilebiliyor ama içerdeki adam sayısına azaltıcı bir etkisini görmedim. Kılıç dövüşü swashbuckler da bile çok kolay. 15 kişi 150 kişiyi aldım. Seslendirme eksik. Yani bir "Sail Ho!", "G'day Mates", "Land Ahoy!" gibi şeyler duymak istiyor insan ama hiç. Herkes "Ham hum hom" gibi seslerle iletişim kuruyor. Baron Raymondo nun gemisine bordalıyorsun ama normal kaptandan tek farkı ele geçirmeden önce altta yazı cıkması bu baron raymondo diye. Bir ses sanatçısı bulup şu dialogları seslendirseler mp3 formatında adapte etseler süper olurdu. Müzikler güzel. Detaylarda kötü taraflar var. Örnegin savaş esnasında gemilerin içine bakan oldu mu ki(ki olmuştur). Koca İspanyol Savaş Kalyonunun tayfalarının yarısı ellerinde ispanyol bayragı sallıyor. Ben olimpiyat komitesinin gemisi geliyor sandım birden. Limanda gemi satılmıyor ki tek tük bişiler satılması gerekirdi. Sneak Town kısmı en gıcık oldugum kısım guardlar ultra salak. En cok aranan korsanım şehre elimde sarımsak tokmagıyla girmeye calısıyorum. Bunların harici güzel deliler gibi oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 RPG yi destekleyecek öğeler eksik, tamam herşey serbest, karayiblerde özgürce istediğini yapabiliorsun ama yaptığın işi teşvik edecek öğeler eksik; ne bileyim ticaret filomu kurdum, 10+ gemimle ticaret yapıyorum mal taşıyorum ordan buraya ama kendi kendime gelin güvey oluyorum; ya da korsan oluyorum önüme gelen fransız gemisini biçiyorum, yüreklerine korku salmam gerekirken hala fr mayoru bana yeni kentime giderken eşlik eder misin diyebiliyor, haydaaa... ispanyol hatunla evleniyorum, 10 ay sonra eve geri döndüğümde hadi gel baloya gidelim diyor; yine mi yine mi??![signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 ayrıca Gallant tamamen katılıyorum, müzikler bu kadar güzelken sesler niye bu kadar zayıf.. arada sims vari sesler duyuyoruz; savaş kazandığımızda bir horay hobarey o kadar... bir de gemilere daha fazla uprade yapılabilirmiş.. bakalım aileyi topluyoruz yavaş yavaş nolacak bundan sonra merak ediyorum... oyun güzel sardı bizi de boş zaman buldukça oynuyoruz; ama bir de multisi olsaymış(niye yoKkki!)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beefsteak Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 mm yani ne anladik..bu oyunda gayet 91.oktan olmus.. sayki sevki ve okuduklarimdan anladigim iyi bir pirates oyunu olmamis..daha senaryo daha surukleyicilik yok ..eskiden define haritasi filan wardi ..onlarda mi yok oyunda yoksa...insan biras oynanisi filan degistirir..sadece 3d yapip gereksiz ekran kartlarimizi kasmasi disinda yeni ne war ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Allahtan, var onlar :)) oyun sürükleyici o konuda şüphen olmasın kendine bağlıyor ama ne kadar sürer bu, ne zaman sıkılırsın, o sana bağlı.. bir de anlamadığım bir kaç nokta var; mesela bi korsan ya da yerli kasabasına uğradık ve dedik adamlara şu kasabada az asker var oraya saldırır, zararlı çıkmazsınız.. noluyor bunu yapınca ya da adamlara biz de yardım edbiliyor muyuz .. aynı şey göçmenler için de geçerli, göçmenlere yardım edince noluyor, yine kendi kendime gelin güvey olup mutlu mu oluyorum evsizlere yeni yer buldum diye..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Indianlar, göçmenler, settlementlardan alınan transport görevi, korsanlar görünür ölçüde epey etkili oluyor. Örneğin indianlara abi suraya saldır dediginizde gerçekten saldırıyorlar ve basarılı olurlarsa şehir nufüsunu azaltıyorlar(village, town gibi yazar kentlerde). Başarısız olurlarsa bile kentteki asker sayısını azaltıyorlar(ki süper faydalı oluyor 120 adamla indianlar sayesinde 360 adamlık kenti indirdim). Korsanlar başarılı olursa şehri soyuyorlar basarısız olurlarsa adam sayısını azaltıyorlar. Göçmenler şehir nufusunu arttırıyor. Settlementlardan alınan transport görevi şehrin gelirini arttırıyor(wealthy, prosperious, moderate, poor şeklinde). Gelişmiş kent daha cok asker ve daha cok alınabilecek denizci merchant ın daha cok parasının olması demek oluyor. Bu 4 çeşit gemi yolda kesin saldırıya uğruyor. Indianlar ve pirateslar yırtarken göçmen ve settlement transportları kesin gidiyor. Kısaca yolda korumak gerek. Hazine haritası olayı biraz daha iyi olmuş begendim. Bence oyunun yapılışında Sid Amca biraz yanlış düşünmüş. Yani yaparken "10 sene sonra bir oyunun yeni versiyonunu çıkarıyor kesinlikle günün teknolojisiyle mükemmele yakın olmalı" diye düşünmeliydi. Ama 3-5 yeni özellik, 3d grafik ekle sal gitsin yapmış. Civilization 2 ile Civilization 3+Conquests arasındaki fark ve ilerlemeyi görünce Sid Amca dan süper şeyler bekliyor insan. 78/100 veya 85/100 alır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 en çok merak ettiğim konu uzun süre oynanabilirliği var mı 2 hafta harass oynayıp rafa koyacağım bir oyunsa başarısızdır bence çünkü zaten var bir sürü oyun, onların başarısız kaldığı en önemli nokta bu, sid meier den de buna çözüm bulmasını beklerim bugün ümitsizce alakasız bi yere sordum oyunu adam çıkmadı dedi, yok dese neyse de çıkmadı nedir ya adama nutuk çekicektim neredeyse, boşver dedim çıktım dükkandan.[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolm Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Daha yeni (1 sene filan oluyo) Pirates Of The Caribean diye bi oyun cıkmıstı onu gecermi siz onu soyleyin bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 bi kaç sorum daha olacak: - biz de hazine saklayabiliyor muyuz? - 3 tane top çeşidi var, bunları karışık nasıl atıyoruz; 4 grape 15 chain vb... tek atışta? - spice, sugar ticaretten başka bir alanda kullanılıyor mu? - yakaladığım uzmanlaşmış tayfayı( aşçısıydı, tamircisiydi vs. bi şekilde kullanmam lazım mı, tayfayı eğitirler mi yoksa öyle duruyor tek başlarına yetiyorlar mı? ) - bi şehre iki farklı saldırı şekli gördüm oyunda, birinde adamlarım direk şehre daldı, ben de governorla duel yaptım şehri aldım; diğerinde ise meydan savaşı oldu, niye, nasıl oldu da meydan savaşı oldu? bu arada meydan savaşları zormuş heHh :))[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 bu arada tee yukarda gaza gelmiş 10+ gemimle ticaret yapıyorum demiştim, varsaymış hayal etmiştim; :)) en fazla 8 gemi alabildim her halde maksimum bu... ayrıca topları karışık atmayı da buldum, hiya ho-ho, herkes gemiye tortugaya hücuMmm! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Toplar karışık nasıl atılıyor? ( ortaya çek bir karışık gibi oldu ya neyse) Söylesende bizde öğrensek. :)[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 ortaya karışık şöyle oluyor.. mesela seçtik "grape shot" ı, bastık fire a toplar ateşlenirken değiştiriyoruz topun cinsini mesela hemen tıklıyoruz "chain shot" a, bastığımız andan sonrakiler chain shot olarak atılıyor, böylece karışık bir atış yapılmış oluyor..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 said: odchu, 03 Aralık 2004 14:54 tarihinde demiş ki: bi kaç sorum daha olacak: - biz de hazine saklayabiliyor muyuz? - 3 tane top çeşidi var, bunları karışık nasıl atıyoruz; 4 grape 15 chain vb... tek atışta? - spice, sugar ticaretten başka bir alanda kullanılıyor mu? - yakaladığım uzmanlaşmış tayfayı( aşçısıydı, tamircisiydi vs. bi şekilde kullanmam lazım mı, tayfayı eğitirler mi yoksa öyle duruyor tek başlarına yetiyorlar mı? ) - bi şehre iki farklı saldırı şekli gördüm oyunda, birinde adamlarım direk şehre daldı, ben de governorla duel yaptım şehri aldım; diğerinde ise meydan savaşı oldu, niye, nasıl oldu da meydan savaşı oldu? bu arada meydan savaşları zormuş heHh :)) -Biz saklayamıyoruz malesef. -Sen bulmuşsun zaten:) -Hiç bir faydası yok para getirmelerinden baska. -Onlar kendileri hallediyor 8 adetler toplamda senin özel bişiy yapmana gerek yok:) -Eğer asker sayısı 100 den az ise direk duel yapıyorsun ama fazla ise meydan muharebesi yapılıyor. Muharebe sonunda asker sayısının 100 ün altına indirirsen(50 de olabilir tam olarak keşfedemedim) governor değiştirme hakkı kazanıyorsun. Yani bir kentte bir kaç kez saldırıp governor ı değiştirebilirsin(Ben sadece 3 ispanyol kenti bırakmıştım koca karayiplerde:)). Duel yaptıgında direk governor degistiriyorsun. [Bu mesaj Gallant tarafından 04 Aralık 2004 00:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Ben sevdim atmosfer olarak eski oyuna baya bir bağlı kalmışlar. Ama dekorasyon olsun diye ekledikleri şeyler arasında çok saçma olan şeyler var. Mesela ''sneak into town'' bir facia, herhalde hiç kullanmam gibi geliyor. Ama yinede insanı başta sarıyor. Tavsiyem seviyeler arası hızlı geçiş yapmayın, toplayabildiğiniz kadar para toplayın önce.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 çok teşekkürler Gallant, peki gemiden kalelere yapılan top atışlarının etkisi yok mu? yok da hiç mi yok ?? :P[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Onu bulabilen kimse olduğunu sanmıyorum çünkü o haritada ancak topları birerbirer ateşliyorsun ve sen bir top attığın vakit ortalama büyüklükte bir şehrin kalesi sana 5-6 tane falan top atıyor. Birde arkanda dolaşan sana ait 4-5 tane gemi varken kendi adamını görmek, manevra yapmak, ateş etmek baya zor oluyor. Ben genellikle yanlarından geçip gidiyorum hatta gitmek değil uçarak kaçıyorum çünkü o sırada bile 2-3 tane top bindiriyor herifler güverteye :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 nukem beğenmedim dedi ben de indiriyorum 81.5 percentta. pop2'yi de açıp hzını biraz düşürsem mi download ın dedim. gerçi o adamın oyun zevkine guven olmaz ama ;)[signature][hline]john the insane fork. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xechelon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ahaha cildirmak uzereyim dans olayini yapamiyorum sap gibi kaldi adam ya ne savaslar gecirdi su dans olayini sokemedi off nasi yapilir bu ya kadin isaretleri cok cabuk yapiyo yetisemiyorum offf[signature][hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry. And still you will not have suffered enough." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ben beğenmedim pirates of carrabian ve port royale den pek farklı değildi hatta daha yavaştı =) grafik olarak pirates of carr. daha iyi hız ve ticaret olarak port royale bilmiyorum beni bir günde baydı diğer iki oyunda yapılmadık bok bırakmayınca bunda pek yeni bişi göremedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar