Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terim neden olmadı


Mave

Öne çıkan mesajlar

Meslekte çok uzun yılları geride bıraktık. Kimseye kazık atmadık, kimseyi kandırmadık, özel bir sohbetle haberciliği karıştırmadık. İnsanların şerefiyle, onuruyla hiç oynamadık. Sözüm o ki; o geride kalan yıllarda futbol dünyasındaki çok insanla çok şeyi paylaştık. 'Özel'ler her zaman aramızda kaldı. Tanrıya şükür, en önemlisi odamız hiç boş kalmadı. Dostların biri geldi, biri gitti. Sevinçlerine, hüzünlerine, dertlerine ortak olduk.

Bunları yazmamın bir nedeni var. O dönemin Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ile aramızda bir konuşma geçmişti. Benim odamda bir öğle yemeğinde. Buradan yola çıkarak 28 Ocak Cuma tarihli Akşam Gazetesi'nde üstü kapalı olarak Fatih Terim'in Ulusal Takım'a gidişinin nasıl engellendiğini, Fatih Hoca'nın bu işe nasıl gönül koyduğunu yazdım.

Haluk Başkan, önceki akşam Reha Muhtar'ın Futbol Ateşi programına katıldı ve Ulusal Takım için Fatih Terim'i istediğini, ancak kendinin üstündeki güçlerin buna izin vermediğini kibarca ve söylenebilecek en makyajlı şekilde söyledi. O zaman bana bir sohbeti kıyısından kenarından yazmak düştü. Haluk Başkan mert adamdır. Zaten sözünün arkasında durur.

Neyse dönelim benim odaya. Bir öğle yemeği. Haluk Ulusoy Federasyon Başkanı. Artık Şenol Güneş ile yollar ayrılıyor ve yeni bir hoca aranıyor. Haluk Başkan kestirmeden söyledi: 'Fatih Terim varken başka hoca aramam. Üstelik Fatih Terim adı, toplumun her kesiminden kabul görür.'

İşin ilginç yanı, Fatih Hoca da o günlerde Galatasaray'dan kopmak üzereydi. Aradan haftalar geçti, bu kez odamda Gündüz Tekin Onay oturuyordu. O da Haluk Başkan'ın danışmanıydı ve müthiş bir Fatih Terim destekçisiydi.

Gelişmeler Fatih Terim'i Milli Takım için 'Banko' gösteriyordu. Ama bir gün şaşırdığım bir şey oldu. Lig TV'deki programı için gelen Gündüz Hoca, 'Fatih Hoca işi yattı. Sana bunun nedenini söyleyemem. Ancak iki ay sonra' dedi.

Nitekim öyle oldu. Fatih Terim'in oturmasına kesin gözüyle bakılan nikah masasına sürpriz bir şekilde Ersun Yanal oturdu ve imzalar atıldı.

Aradan çok zaman geçti, Haluk Ulusoy başkanlıktan ayrıldı, bir Ramazan günü, 'Hadi bana bir iftar yaptırın' diye aradı. Aynı odada, aynı masada oturduk. Haluk Başkan orucunu açtı, bir sigara yaktı, ben de büyük merakımı kendisine sordum. 'Başkanım' dedim, 'Bu odada, bu masada, hatta oturduğunuz aynı iskemlede 'Fatih Terim' dediniz ama Ersun Yanal'la sözleşme yaptınız, neden?' diye sordum. Haluk Başkan, suskun kalmak istedi, ısrar ettim. Gene söylüyorum, Başkan özü-sözü doğru, mert bir adamdır. 'Abi' dedi, 'Bu işler beni aştı. Hatta bu yüzden sanıyorum ki Fatih Hoca bana gönül koydu. Bana kalsa çoktan Milli Takım'ın başındaydı.' Başkan'a ısrar ettim, 'Hayrola, ne engel olabilir ki, yoksa siyasi mi?' diye sordum. Başkan bu soruma, 'Hayır' demedi, ağzından 'Evet' lafı da çok kuvvetli çıkmadı. Ama mimikleri, kafa sallayışı, yüzündeki ifadeler siyasi otoritenin bu işe 'Dur' dediğini açıkça anlatıyordu.

Sonradan siyasi olabilir mi diye iz sürdüm. Epeyce sordum, soruşturdum. Vardığım nokta Fatih Terim'in Ulusal Takım hocalığını siyasi otoritenin engellediğini ortaya çıkarttı. Hatta bu iş Fatih Terim'in baba ocağı Adana'ya kadar uzanıyor. Daha fazlası da var ama şimdilik bu kadar.

Yazar : ŞansaL Büyüka
Link : http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/02/24/yazarlar/yazarlar54.html[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu "daha fazlasıda var ama şimdilik bu kadar" diyip ortalığa yem atmak kadar gıcık olduğum bişey yok. resmen gümdemi "sis"lendirip , duruma göre hareket etmek. ne biliyosan açıklasana yiyorsa...

ayrıca futbol federasyonu özerk bir birim. siyasi otoriteden milli tkaım hocası konusunda etkilenen bir başkanın , diğer konularda nasıl etkilendiğini çok merak ediyorum.[signature][hline] MSN : [email protected]
--
CoH: Hüsamettin Invul Tanker LvL 30 En üst düzey Türk tanker
--
Bayat , 23 Şubat 2005 15:01 tarihinde demiş ki:
Tek elle yazmak zor degil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Efendim...
Fatih Terim'in Ulusal Takım'ın başına getirilmesini önleyen güç siyasi güçmüş.
Peki o siyasi gücün lideri kimmiş?
Hadi diyelim ki; Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sıkı bir Fenerbahçeli. Ulusal Takım'ın başına da bir Galatasaraylı'nın gelmesini istemiyor.
Gülüyorsunuz değil mi?
Elbette futbolun içinden gelen Başbakanımız Sayın Erdoğan asla böyle bir olaya müdahale etmez. Müdahale etmek isteyene de asla izin vermez?
Bakınız...
Eğer denildiği gibi siyasi bir güç futbola müdahale etseydi, Şenol Güneş asla görevinden alınmazdı. Alınsa bile tazminatı son kuruşuna kadar verilirdi. Şimdi oyunun gerçek yüzüne dönelim... Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Levent Bıçakcı dürüst ve ilkeli davranıp düşündüklerini uygulamıyor. Kamuoyu baskısıyla olsun istiyor... Federasyon içinde siyasi gücün temsilcisi olan Sayın Hasan Doğan da söylediklerini yaptırmıyor. O da "Bekleyelim, görelim" diyor. Federasyonun en güçlü ismi Zekeriya Alp ise kurumu düşünerek şimdilik sessiz kalıyor.
Gelinen noktaya bakın...
Koskoca Futbol Federasyonu, Ersun Yanal'ı görevden almaya korkuyor. Yerine Fatih Terim'i atamak için çirkince kulislere izin veriyor.
Türkiye'yi düşünen yok...
2006 Almanya Dünya Kupası finallerini düşünen hiç yok. Neymiş efendim... Fatih Terim'i siyasi güç (ANAP da yok, Mesut Yılmaz da yok!) istemiyormuş. O Terim ki; Dünya üçüncülüğünün gerçek sahibi de olsa hep sustu. Ama bugün çıkıp, "Öyleyse Öl Terim" derse ne olur.
Daha acı olanı da şu: Böylesine bir ortamdan sonra Fatih Terim'in görev kabul edeceğini sananlar yanılır. Terim o koltuğun gerçek sahibi olmasına rağmen asla oraya oturmaz. Hele o koltuk Yanal tarafından kirletilmişse. Asla!....

Yazar : Kazım Kanat
Link : http://www.sabah.com.tr/yaz55-80-125.html[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mave artık düşünmüyor. başka kişilerin yazılarını yazıyor ve gidiyor.

mave ciĞim. köŞe yazarlarına bu kadar Çok takma kafanı. birazda kendi bakıŞ aÇını kat olaya. ne dersin?[signature][hline] MSN : [email protected]
--
CoH: Hüsamettin Invul Tanker LvL 30 En üst düzey Türk tanker
--
Bayat , 23 Şubat 2005 15:01 tarihinde demiş ki:
Tek elle yazmak zor degil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben konuştuğum zaman hakarete , aşağıLamaya giriyormuş , o yüzden bu sistemLe çaLışıyorum , hem ben rahatım hemde sevgiLi modLar :)[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...