uo_terminator Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 KIM bakelorta ta gırecek ????[signature][hline]Ya göründüğun gibi ol ,ya da olduğun gibi görün CS ForEvER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 onundeki 2 senenin sonunda kayayi yemek isteyen herkes girebilir.. bi sakinca yok...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uo_terminator Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 +1[signature][hline]Ya göründüğun gibi ol ,ya da olduğun gibi görün CS ForEvER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 valla ben IB yapicam. aslında yapmak zorundayım çünkü okulumda sadece IB seçeneği var :D neyse sağ salim atlatırız inşallah...[signature][hline]War, war never changes!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 [Bu mesaj omer36 tarafından 16 Şubat 2005 18:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 IB iyidir..üniversite öğrencisi yetiştiriyor...hatta bilkent bu yüzden IBciler için özel imkanlar sağlamıştır..çünkü IB den aldıkları öğrenciler rahat 3.0 üstünde tutturuyorlar...o yüzden IBden korkmayınız, alınız, uzun vadede yararlarını görüceksiniz...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 [Bu mesaj omer36 tarafından 16 Şubat 2005 18:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 korkun ib'den kaninizi emer, bitirir sizi. iciniz curur ondan sonra, ne duyarsaniz ya "eee" dersiniz ya "yani" dersiniz ya da "niye" dersiniz.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siyah Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 IB hakkında bilip bilmeden atıp tutanlardan nefret etmek boynumuzun borcudur elbet. Hiç de kafayı filan yemezsin, evet belki diğer liselerdeki arkadaşların çağırdığı 10-15 haftasonu gezmesine gidemeyeceksin ama emin ol onlardan çok daha fazla sosyal olacaksın. Ayrıca akademik olarak rapor yazmayı, essay yazmayı fln bileceksin; üniversiteye gidip başına bin iş biriktiğinde ne ki bunlar diceksin belki de...super olucak super :) :) Hele ki yabancı üniversiteye fln gitmeyi düşünüyosan tadından yenmez valla.[signature][hline]The Refute Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: siyah, 18 Şubat 2005 22:13 tarihinde demiş ki: IB hakkında bilip bilmeden atıp tutanlardan nefret etmek boynumuzun borcudur elbet. Hiç de kafayı filan yemezsin, evet belki diğer liselerdeki arkadaşların çağırdığı 10-15 haftasonu gezmesine gidemeyeceksin ama emin ol onlardan çok daha fazla sosyal olacaksın. Ayrıca akademik olarak rapor yazmayı, essay yazmayı fln bileceksin; üniversiteye gidip başına bin iş biriktiğinde ne ki bunlar diceksin belki de...super olucak super :) :) Hele ki yabancı üniversiteye fln gitmeyi düşünüyosan tadından yenmez valla. amerikada okuyorum, ib diplomam var ve hala aynisini soyluyorum. bos versene sen. isteyen bunlari kendi de ogrenir. simdi IB'yi nerde okuduguna bakalim. Koc'ta okuyosan zaten secmesen de sana bu yontemi zorla ogretecekler. Bilkent'te okuyosan zorla ogretecekler. Bunlarin ayarinda bi yerde okuyosan zorla ogreneceksin zaten essay yazmaydi vs. Ha daha kotu bi okuldaysan, orda IB okusan ne yazar, okumasan ne yazar? Zaten batmis bi sistemi, daha da batik hale getirirler. Sen inaniyo musun ki her okulda adam gibi IB sistemi var? Insanlar lab report'lari kontrol ediyolar, bi daha bi daha 30 defa yeniden yazip veriyolar. sonunda CCC aliyolar hepsinden. Ben Koc'taydim. bir defa verirdim ve biterdi. Olmasi gerektigi gibi yaptilar. Cok cektim. IB secmeyen arkadaslarim da bunu yaptilar. Onlar da ogrendiler ben de ogrendim. Ama... Ne olmak istedigini bileceksin. Eger tutup ben fizik okuyacam dersen buyur ol. Ben kimya okuyacam dersen buyur ol. Biyoloji okuyacam dersen buyur IB'ye. Zorla sana ogretiyolar. Belki haklisin, avantajin olabilir. Ben FM secmistim, ama bize TFM diyolardi. A2 Turkce aldigimiz icin catir catir kan aldilar arkadasim bizden de. Zordu. Ama benim anlatmak istedigim bu degil. Sistem gayet guzel. Super standartlari var. Ama uygulanmiyo. Uygulanmayinca standartlari yukseltiyolar. Bu sefer uygulayan okullar daha zorlasiyo. En sonunda onlar da bozuluyo... Ha.. Ben bi daha ayni sansa sahip olsam yine IB secerdim. Cunku ben temel bilim okuyorum. Ayrica Turk sisteminde ogretilenlerle yetinmek istemedigim icin secerdim sanirim. Bunun yaninda siz ekonomi okuyacaksaniz bosverin. Isletme okuyacaksaniz bosverin. Sirf bilgisayar okuyacaksaniz bosverin. Kisacasi "Applied" bi seyler okuyanlar icin diil IB. Ayrica duzgun bi okuldaysaniz bunu size zaten IB olun olmayin yine ogretirler, misal Inanc Lisesi. Demekki IB'siz de oluyomus...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 bu sene başladım IB'ye. türkiye'deki eğitim sistemiyle karşılaştırılamaz bile. derslerin işlenişinden tutun sınavlara, her şey sizi üniversiteye hazırlıyor. high level aldığınız dersler hatta sizi üniversitede bayağı bir idare ediyor. HL math'de işlenenler hatta üni.nin ilk 2 yılındaki konuları da kapsıyormuş. abimin de IB diploması var ve o sayede yurt dışında üniversiteyi 3 yılda bitirdi. sadece dersler de değil.. extended essay ile sizi tez yazmaya bile alıştırıyorlar. araştırmayı öğreniyorsunuz, objektif düşünmeyi öğreniyorsunuz. tabi benim bu kadar övmemin nedeni henüz birinci yıldayım. son sınıftakiler feci durumda şu an. hem öss, hem yurt dışına applicationlar, hem extended essay, hem cas, uğraşıp duruyorlar. bir yerlerde IB sizi günde 3 saat uyumaya alıştırıyor gibi laflar görmüştüm. kolay değil. ama hem birey olarak gelişiyorsunuz, hem de o diploma her geçen yıl daha çok üniversite tarafından tanınıyor. IB mezunları hem üniversitelerde, hem iş hayatında M.E.B okullarından mezun olanlara kıyasla genel olarak daha başarılı oluyorlarmış. çünkü üniversitelerde ve iş hayatındaki beklentilere zaten alışmış oluyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siyah Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: riglous, 19 Şubat 2005 06:28 tarihinde demiş ki: said: siyah, 18 Şubat 2005 22:13 tarihinde demiş ki: IB hakkında bilip bilmeden atıp tutanlardan nefret etmek boynumuzun borcudur elbet. Hiç de kafayı filan yemezsin, evet belki diğer liselerdeki arkadaşların çağırdığı 10-15 haftasonu gezmesine gidemeyeceksin ama emin ol onlardan çok daha fazla sosyal olacaksın. Ayrıca akademik olarak rapor yazmayı, essay yazmayı fln bileceksin; üniversiteye gidip başına bin iş biriktiğinde ne ki bunlar diceksin belki de...super olucak super :) :) Hele ki yabancı üniversiteye fln gitmeyi düşünüyosan tadından yenmez valla. amerikada okuyorum, ib diplomam var ve hala aynisini soyluyorum. bos versene sen. isteyen bunlari kendi de ogrenir. simdi IB'yi nerde okuduguna bakalim. Koc'ta okuyosan zaten secmesen de sana bu yontemi zorla ogretecekler. Bilkent'te okuyosan zorla ogretecekler. Bunlarin ayarinda bi yerde okuyosan zorla ogreneceksin zaten essay yazmaydi vs. Ha daha kotu bi okuldaysan, orda IB okusan ne yazar, okumasan ne yazar? Zaten batmis bi sistemi, daha da batik hale getirirler. Sen inaniyo musun ki her okulda adam gibi IB sistemi var? Insanlar lab report'lari kontrol ediyolar, bi daha bi daha 30 defa yeniden yazip veriyolar. sonunda CCC aliyolar hepsinden. Ben Koc'taydim. bir defa verirdim ve biterdi. Olmasi gerektigi gibi yaptilar. Cok cektim. IB secmeyen arkadaslarim da bunu yaptilar. Onlar da ogrendiler ben de ogrendim. Ama... Ne olmak istedigini bileceksin. Eger tutup ben fizik okuyacam dersen buyur ol. Ben kimya okuyacam dersen buyur ol. Biyoloji okuyacam dersen buyur IB'ye. Zorla sana ogretiyolar. Belki haklisin, avantajin olabilir. Ben FM secmistim, ama bize TFM diyolardi. A2 Turkce aldigimiz icin catir catir kan aldilar arkadasim bizden de. Zordu. Ama benim anlatmak istedigim bu degil. Sistem gayet guzel. Super standartlari var. Ama uygulanmiyo. Uygulanmayinca standartlari yukseltiyolar. Bu sefer uygulayan okullar daha zorlasiyo. En sonunda onlar da bozuluyo... Ha.. Ben bi daha ayni sansa sahip olsam yine IB secerdim. Cunku ben temel bilim okuyorum. Ayrica Turk sisteminde ogretilenlerle yetinmek istemedigim icin secerdim sanirim. Bunun yaninda siz ekonomi okuyacaksaniz bosverin. Isletme okuyacaksaniz bosverin. Sirf bilgisayar okuyacaksaniz bosverin. Kisacasi "Applied" bi seyler okuyanlar icin diil IB. Ayrica duzgun bi okuldaysaniz bunu size zaten IB olun olmayin yine ogretirler, misal Inanc Lisesi. Demekki IB'siz de oluyomus... Bu senin yaşadıkların sorunlar IB sistemi ile ilgili sorunlar değil,sen de bunun farkındasın..Koç demekki ib yi yeterince uygulayamamış, örneğin A2 seçmek zorunlu değil,ama işte bir çok yerde zorunlu olmayan şeyleri yaptırıyorlar,bu açıdan çok haklısın..ama ib nin nisbeten daha iyi "uygulandığı" okullar da var mesela ankara Ted böyle..ayrıca bi extended essay yazmanın sana kattıklarını öle kolay kolay başka bişey katmaz sana..neyse çok büyük bi ib savunucusu değilim ama ib seçsen de seçmezsen de hiç bişey den pişman olmazsınız,ne olucak fln die çok uğraşmayın eninde sonunda lise yani[signature][hline]The Refute Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 bunu soyleyen bi IB ogrencisi olamaz bence... ne olacak lise'ymis. sorun burda zaten. sen liseyi gecis okulu uni'yi yasam okulu olarak goruyosun. IB'nin sana katmaya calistigiysa liseyi bi gecis okulundan cok, isine yarayacak seyleri ogretmek. koc IB'yi gercekten dogru uyguladi. hocalari IB konferanslarina yolladi. Bilmiyorum sizden kac kisi gitti ama bizden gidenlerin ortak bi gorusu vardi, sistem tamamen gocuyo. dunyada 200 okulda uygulaniyosa sistem bunlarin 100'unde o cok ovdugunuz EE nasi yaziliyo biliyo musunuz? Cocuk konuyu seciyo. girisi yaziyo. ogretmen girisi duzeltip geri veriyo. gariptir, cocugun verdigi girisle ogretmenin verdiginin arasinda hic bi alaka yok. adam bastan yazmis vermis. sonra cocuk gelismeyi yaziyo. sonuca variyo. ogretmen dogrusunu yaziyo. sonra oturup hmmm simdi bu konuya uygun bi tez bulalim diyip hoca defterini acip tez buluyo. sonra biraz degistirip EE veriyolar. peki bi is niye boyle, cunku IB ortalamasi yuksek olan okul digerlerinden on plana cikiyo. Hocanin notu yukselmis oluyo. daha cok sozu geciyo, sonra yasi artik ders vermeye elverissiz duruma geldiginde kendine yukarilardan yer hazirlamis oluyo... bu mu cocuga bi sey katicak? peki onceki mesajimda dedigim gibi, TED'de sen IB okumasaydin ogrenemeyecek miydin? gormeyecek miydin? gayet de isteyen yapar bunu. basta ben de inanmiyodum sizin gibi. ama sorun surda, ogrenci yeterince iyiyse kendi basina da gidip yapiyo bunlari. sonra da ornek gosterdim Inanc Lisesi diye. hic duydun mu adini bu okulun? IB zorunlu bi sey degil. IBsiz yasanabiliyo. Hatta not ortalamani yuksek tutup daha iyi bi uni'ye bile girebilirsin IB olmadan. Ha lisede kendin icin bi seyler ogrenmekten vazgecmis olursun. Ama kac kisi bunun gercekten farkinda ki? Kac kisi gercekten IB ogrencisi oluyo ki? Olsan bile insanlar senin samimiyetine ne kadar inaniyo. En azindan not verenler inanmiyo bunu biliyorum. Fizik hocamin dedigi gibi, oyunu kuralina gore oynamak lazim. Kuralina gore oynayinca IB, o soylediginiz erdemlerini yitiriyo bi anda. Onun icin IB olmanin anlami yok diyorum. (Ha pardon, avrupa'da okuyacaksaniz zorunlu. O kismini pas gecmemek lazim) Amacin bi seyler ogrenmekten farkliysa IB secme bosuna. cunku sana bilgiden fazlasini vermez. Uni'ye girmekmis, vs. vs. dunyevi cikarlar icin girecekseniz, hic kasmayin, zamaniniza yazik. @mayfer, volfied'le 3 sene ayni siniftaydim. sinifca yeterince konustuk IB'nin gerekliligini gereksizligini.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2005 bence normal bi M.E.B lisesiyle IB arasında çok fark var. lisede adama test çözmeyi, 5ten biri seçmeyi öğretiolar. adama hiçbişi katıo mu? katmıo. bunun etkisi de adam üniversiteye geçtiinde görülüo, çünkü iki kelimeyi bi ara getirip cümle kuramıyo. koça diceim hiçbişi yok çünkü türkiyenin iyi eğitim veren okullarından olduu kesin. belki orda aldıın eğitimle IB arasında çok fark göremio olabilrsin. ama türkiyenin genel duruma bakıcak olursan görürsün ki adam şu öss gibi abuk bi sınavı ne kdr iyi yaparsa yapsın üni. ye geldii zaman zorlanıo. IBnin dediin gibi iyi, doğru uygulandığı okullara göre deişir etkisi. bizim okuldada kesinlikle uygulanması gerektiği gibi uygulanıo. şimdiden kastırıp bişiler yaptırıolar ki sora üni.de önümüze gördüümüz bildiimiz şeyler çıksın, başarılı olalım. IB nin bu yüzden bence normal bi lisenin verdii eğitime karşı büyük bi avantajı var. daha geçen gün Sabancı Üni.den bi profesör üni.yi tanıtmaya geldi. söylediği şey şu: lisede öğretilen türkçe edebiyat, tarih türü derslerden eksik kaldıı için öğrenciler geldikleri ilk yıl bu dersler ağırlıklı olarak veriliyor. çnkü lisede görmemiş doru düzgün, takılıp kalıolar. tez yazma konusundada başarısız oldukları içinde bu ilk yıl önemli. burda EE yi vercez, üni.dede insanlar çırpınırken biz raat raat işimize bakcaz. o yüzden bence olsa da olur olmasa da demek yanlış.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 sana o egitimi veren okul mu IB mi? IB'nin tek isi islenen konulari her gecen yil kisaltmak sinavlari kontrol etmek ve para kazanmak. Sen MEB okulunda okumuyo musun? okuyosun. MEB diyerek bahsettigin devlet lisesiyse karsilastirman yanlis, devlet lisesiyle ozel liseyi karsilastiriyosun cunku. birinde bilmemkac milyar veriyosun (ki IB de de 700pound veriyosun). Ha kendi okulundaki normal diploma ogrencilerinden bahsediyosan dedigim gibi, okulun iyiyse IB olmayanlar da zaten iyi egitim alir. Ha okul kotuyse o zaman IB olanlar da kotu egitim alir...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 TED ankaraya IB'i koc ogretti, hatta turkiyede robert AP giderken koc IB gitti, ondan sonra tabii TED IB olupta OSSde derece yapma guzelligini(!) gosterdiler. LoL! IB ile OSS konulari yakin olsa da bazi seyleri IB'de hic gostermezler, ole hin cin oyunlu soru cozmeyi. TED o kadar guzel IB programi uygulamiski (turk IB karma) OSS derecesi cikartmis. hayir aferin iyi etmisler, kotulemiyorum ama IB'nin oss'den derece cikartamayacagini cok iyi biliyorum eger kisi yada okul IB'i dogru uygularsa.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2005 bizde IB fix program, yani ztn öss konuları işlenmio insanlar IB derslerine giriolar yanında bi de MEB in gerektirdiği tarihe fln giriolar. bizde IB seçmeli olmadığı için ztn düzgün uygulanmak zorunda. bizde hem össyi hem IB yi yürütebilen çok az insan var, o yüzden okulun puanı öss bakımından düşük. çnkü bizde bazıları hadi bi deniim die giriolar össye puanlar düşüo. ne var ki daa önce dediim gibi bilkent sırf IB öğrencileri için ayrı uygulamalar getirdi. çnkü IB öğrencisinin normal diploma öğrencisinden başarılı olduğunu düşündü. IBciler çok rahat honour vb. alabiliolar. ayrıca diğer üni.ler örn: Sabancı, IBden 32 üstüne de burs verio. bence adam IBde aynı öss de aynı dese böle ayrıcalıklar sunmaz.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar