Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapay zeka...

Zopik

Öne çıkan mesajlar

yapay zekaya sahip bir tic-tac-tao yazacak olsanız, nasıl bir algoritma izlerdiniz ?

ne tür bir algoritma yapay zeka kategorisine girerdi ?

Toplam 9 kare olduğundan hamleleri tek tek girmek basit bir olay. if deyimleriyle programın asla kaybetmeyeceği bir algoritma yazılabilir tabiki. bunun yerine arkadaşımla girdiğim bir idda sonucunda o zamanlar kendi kafamda yapay zeka sayabileceğim türde birşey yazmıştım. şöyle ki;

programın kazanacağı ve kaybedeği durumları koordinatlar ile belirttim. iki kontrol mekanizması oluşturdum. ilki kaybetme ihtimalini değerlendiriyor kaybedecekse engelliyor, ikincisi ise kaybetmeyecekse kazanmayı deniyor. bu sayede program asla kaybetmiyordu. konu hakkında yeterli sayılabilecek biri bunun hiç bir şekilde yapay zeka olamayacağını söyledi ki şu anda aynı fikirdeyim.

peki bu nasıl olabilir ? program kodları yerine çay yapma algoritması tarzında bir anlatım anlamamı oldukça kolaylaştıracaktır ...

1 demliği kontrol et. yoksa yarat
2 ....
:-p

[Bu mesaj Zopik tarafından 25 Şubat 2005 03:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

-kullanicinin taslarini tara
-eger 2 tas yanyanaysa hizzasina tas koy
-eger 2 tas caprazlamaysa hizzasina tas koy
-eger 2 tasin arasi bossa arasina tas koy
-eger hic biri diilse daha once koydugun tasin caprazlamasina tas koy
eger doluysa ustune olmadi altina bla blabla....

uzarda uzar
kismen de olsa karsi oynama algoritmasi asagi yukari boyle bisey bi suru hata icerebilir bu tabi kontrol etmedim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 25 Şubat 2005 11:38 tarihinde demiş ki:

uzarda uzar
kismen de olsa karsi oynama algoritmasi asagi yukari boyle bisey bi suru hata icerebilir bu tabi kontrol etmedim
bu şekilde olmuyo işte :) kısaca işin içine if deyimleri ve eğerler girmeyecek. crim in dediği şekilde olacak fakat yapay sinir ağları konusunda bir bilgim yok. işin kötüsü ingilizcem onları okuyacak düzeyde değil ve elimdeki tek kaynak olan boğaziçi üni tarafından yayınlanmış olan yapay sinir ağları ve uygulamaları kitabı bana oldukça karışık gelmekte ...

edit:başka bir sitede tr karakter kullanadığım için alışkanlık oldu. burda da ş leri $ yazıyorum sonrada çok sinir oluyorum :p

[Bu mesaj Zopik tarafından 25 Şubat 2005 12:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 25 Şubat 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
said:
green_martian, 25 Şubat 2005 11:38 tarihinde demiş ki:

uzarda uzar
bu şekilde olmuyo işte :) kısaca işin içine if deyimleri ve eğerler girmeyecek. crim in dediği şekilde olacak fakat yapay sinir ağları konusunda bir bilgim yok. işin kötüsü ingilizcem onları okuyacak düzeyde değil ve elimdeki tek kaynak olan boğaziçi üni tarafından yayınlanmış olan yapay sinir ağları ve uygulamaları kitabı bana oldukça karışık gelmekte ...

edit:başka bir sitede tr karakter kullanadığım için alışkanlık oldu. burda da ş leri $ yazıyorum sonrada çok sinir oluyorum :p

[Bu mesaj Zopik tarafından 25 Şubat 2005 12:37 tarihinde değiştirilmiştir]

Papatya yayınarından çıkatan bir yapay sinir ağları kitabı var onu al(biraz hatalar var ama genelde iyi,sanırım dizgi problemi ?), Gene aynı yayın evinin yapay zeka algoritmalarını iyileştirilmesi ile ilgili bir kitabı var. Onlar güzel
Sosyal ağlarda paylaş

yüksek lisans konusudur Artificial Neural Networks, bir hayli yüksek matematik gerektirebilir bazı yerlerinde. Bir aralar bir hayli kafa patlatmıştım, sonradan "Ne yapıyorum lan ben ?" diyerek silkinip kendime geldim.

Gerçi hala ANN ile irdeleyebilme yeteneği verilmiş bir packet filter yazma hayalim var ama, rafta duruyor tabii kendileri.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot
of different places, just write a Unix operating system.
-- Linus Torvalds

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...