Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

enchanting mesleği

kuddusi

Öne çıkan mesajlar

Enchanting / Türkçesini bilmiyorum
Enchanting mesleği , 'büyülü eşyalarin büyüsünü alip başka bir eşyayi büyüleyip bazi özellikler vermek' olarak türkçeleştirilebilir .yani benim elimden o kadar geliyor . Enchanting mesleğini aldiğinizda bunun yaninda bu mesleğin
malzeme toplama(item gathering) yardimci mesleği olan Disenchanting de eşantiyon olarak geliyor , Disenchanting i
Yeşil(Good) , Mavi(Superrior) , Pembe(?)(Epic) itemlar üzerinde kullaniyorsunuz , kullandiginiz item yok oluyor size rasgele bir enchanting malzemesi veriyor -pek rasgele değil aslinda , thottbot.com dan disenchant edeceginiz itema bakip ne verebileceginizi öğrenebilirsiniz.Enchanting aldiğinizda başka bir yardimci meslek gerekmiyor bu çok hoş sevimli bir olay, gidip kendinize baska bir malzeme toplama mesleği alip
topladiginiz malzemeleri satabilirsiniz , veyahut genelde enchanterlarin yaptiği gibi Tailoring(terzilik) mesleğinide alip , (ki buda bir malzeme toplama mesleği getirmiyor)iki tane para basma mesleği ile paranin köküne inebilirsiniz , Enchanting mesleği diğer bazi mesleklerden gayri (engineering , leatherworking ,vb..) endgame'de de(2 ay sonra herkez 60 oldugu zaman) işe yariyor , bir yerden(60+) sonra 'artik müsteri bulamiyorum' gibi bir sorununuz yok

Enchanting 'e ilk adim
Enchanting öğrenmek için diğer her meslekte oldugu gibi
ilk olarak irkinizin başkentindeki acemi öğreticilerden mesleğe adim atmak , ilk başta alacaginiz meslek yetenek limiti(skill limit) 75 bundan sonraki adimda gene ayni yerden veyagi baska bir baskentten o acemi hocanın yanindaki orta ayar öğreticiden skill limitinizi yükseltip yeni enchanting bilgileri edinmek , yeteneğiniz 50-60 a kadar sadece Disenchanting lede artiyor ama biryerden sonra sadece Enchanting ile skill alabiliyorsunuz . herneyse ikinci hocadanda ogrendigimizde limit 150 oluyor bundan sonra, gene ayni yerdeki enchanting ustasi isimli şahisden öğrenerek 225 e kadar getirebiliyoruz .
daha sonraki ustamiz artik sehirlerden ayrilmis kendini daga bayira vermis bir kisilik olup , lvl40 olmamizi ister bizle muhattap olmak icin , ayrica kendisi Badlands'de Uldaman adli instance in icinde ortasinda bi yerdedir .Bu arkadas ile konusunca skill limitimiz artik 300 oluyor amma velakin bu şahis bize herşeyi öğretmiyor
250 skillden sonra ise yariyan bütün enchantler - recipe drop ,
yani formülünü yaratiklardan çikarmamiz gerekiyor .

Ek bilgiler
chest +100hp , boots/gloves/bracers +9stam +9 agil , weapon Crusader , weapon Icy Chill , weapon Life Stealing gibi
en üst seviye enchantlerden Crusader'in piyasasi 150-200g
icy chill 80-100g gibi fiyatlardan satilmakta .bunlarin recipe (formül kitapçiği)lari yüksek lvl instancelardan ve 55+ random world moblardan düşmekte .

Bazi Enchanting örnekleri
Boots +9 stamina
Gloves +9 agility
Chest +100 hp
Bracers +9 Strength
One hand weapon +5 Damage
Twohand weapon +9 intelligence[signature][hline]çuuuu çuuuu
çaga çaga çaga çaga
çuuu çuuuu
Sosyal ağlarda paylaş

enchanter olucak ki ben öyleyim para harcamaya hazırlıklı olucaksın lvl 50 ye kadar kolay lvl arttırmak çünkü item ları parçlayarak da lvl alabilosun sonra illa enchant etmen gerek.Çok paran gidiyo Çookkk sabır etmen lazm baya[signature][hline]DoomHammer realm - lvl 17 mage
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuyla ilgili nihayet bir yazi buldum ama hala tam cozemedim ustelik ole bir hata yaptim offf ki off.. teach ettikden sona dur bakalim bu nasil oluyor kismini cozmeye calisirken kendi Staaf imi yesil bir tuz mudur nedir onun haline donusturdum ustelik zaten paramda yok simdi resmem culsuz kaldim cantandaki diyer deri turu seylere tikladigimdaysa bu donusturulemez diyor tam olarak bir kaynak da yok lvl yuksek bir arkadas biraz daha info verebilirmi neleri donusturuyoruz tam olarak Kumas-deri-vs.vs hangi itemler musait ilerde kendime magical artilari olan kiyafet yapabilirmiyim? yanina birde terzilik teach ettirmekden bahsetmissiniz?

kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

Enchanting gercekten pahali bir meslek,yani cok hizli skill alicam derseniz biraz fedakarlik ve ilgi istior.
dust,essence,shard bulmanin kolay ve ucuz yolu ve kistaslari:
oncelikle itemlar levellarina gore belirli shard,dust,essenceleri verirler,yani level 20 rare item gidip,large radiant shard vermez,level 45 item da gidip size soul dust vermez,bunlari blizzard level 10-20,20-30,30-40,40-50,50-60 olarak ayirmis durumda bunu dusunerek hareket edin.
İkincisi rare itemlar(blue itemlar) mutlaka ama mutlaka shard verir,yani large radiant shard,glowing shard,glimmering shard bunlardan duser...
Belirli bir sure sonra elinize gelen buldugunuz itemlarin firsat maliyetini dusunurek hareket etmeniz gerekir,auction house da 1 gold a satilacak bir item,siz onu disenchant ettiginizde size 2 greater nether essence verirki bunun ortlama degeri 9 golddur(ornek:nightscape boots(dusuk yuzde,genelde dream dust verir 2-3)
Ayrica bu dustlari ,essence shardlari elde etmenin en kolay yolu bu meslekten olmayan insanlarin auction house a koydugu mallardir,yapacagimiz is gayet basit.
Gidin auction housea,basin 30-40 level arasi uncommon itemlari(size yesil mavi ve epic itemlari cikaracak bu levellardaki)
Simdi,burda 1.5 gold a kadar olanlari secin ve hepsine para odeyin,ve elde ettiklerinizide piyasaya shard,essence olarak surun geri,yada kullanin,bunlari 20-30,40-50,50-60 icinde ayni sekilde yapin,insanlar genelde spirit bazli itemlari yada bazi itemlari kullanmiolar yada cok fazla oldugundan fiyati dusuk oluor,bu sekilde 50 silver-1.5 gold arasi para vererek cok daha fazlasini alirsiniz,hemde skill kazanirsiniz insanlara daha ucuza enchanting yaparak...
Tek sorun burda shardlari bulmakta,yani mavi itemlarin olusu 2 golddan baslior ama bir large radiant shardin fiyati 5-6 gold,yani yine bu method sizi utandirmaz(lens var engineerlarin yaptigi 245 skill istior yuzde yuz large radiant shard verior fiyati 3-4 gold mesela kariniz piyasaya gore 2 gold,ayrica millet 12-15 e yaparken siz 11 golda 2h +7 yaparsiniz hem skill alirsiniz hemde para kazanirsiniz)
Son olarak us de insanlarin pek bilmedigi birseyde(son zamanlar illidian da abanmaya basladilar o ayri)
enchanted thorium bar,enchanted leather bu ikisinide 1 gold civarina mal edip,3-4 gold a satmak olasi,insanlar bu birsey yapmior die,isime yaramaz die kullanmior son bir bilgide bu olsun:)))
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...